جبه مشروع، کسانی اند که با اشغالگری مبارزه می کنند

مصاحبه اختصاصی با مهندس شیخ الاسلام

0 243

سخن نخست

جوانان و انقلاب

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به «همایش ملی جمعیت و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» به نکات مهمی اشاره کردند. نکات مهم در این پیام را می‌توان به شرح زیر، برشمرد:

ــ اهمیت مسئلۀ جمعیت، سیاست کلی کشور در افزایش معقول و معتدل جمعیت؛

ــ توجه به این نکته که نمای جوان جمعیت برای کشور، یک مسئلۀ اساسی، مهم و تعیین‌کننده است؛

ــ ضرورت توجه به مبانی اسلامی و اصول تفکر اسلامی در زمینۀ افزایش جمعیت، به‌ویژه با توجه به وضعیت جغرافیای سیاسی منطقه و موقعیت جمهوری اسلامی در آن؛

ــ ضرورت فرهنگ‌سازی در جهت افزایش جمعیت کشور؛

ــ اگرچه داشتن فرزندان متعدد (۴ یا ۵ بچه) مستلزم هزینه‌هایی برای خانوار و کشور است، از طرف دیگر، نیروی جوان می‌تواند موتور حرکت توسعه و پیشرفت و دفاع از انقلاب اسلامی را با سرعت و قدرت بیشتری به حرکت درآورد.

از طرف دیگر، سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان، به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، با این جمله آغاز شد: «امروز نفس گرم شما جوانان در این حسینیه، یادآور و نشانۀ همان حماسه و شوری است که در طول سال‌های گوناگون، از اول انقلاب تا امروز، پشتیبان و حمایت‌کننده و تضمین‌کنندۀ حرکت انقلابی ملت ایران بوده‌است.»

مفهوم حقیقی جملۀ فوق، با توجه به ویژگی عمومی نسل جوان، بیشتر و دقیق‌تر قابل درک است. اگرچه جوانی سن تحرک و فوران انرژی است، ولی جوانی ویژگی‌های دیگری نیز دارد که باید به آن‌ها دقت نمود:

ــ جوانی، سن پاکی آئینۀ فطرت الهی انسان است. جوانان در سنین آغازین زندگی خود هستند و از این‌رو، معمولاً و غالباً کمتر به دنیاطلبی آلوده شده و آئینۀ دل آن‌ها را غبار گناه کمتر پوشانده‌است. همین فطرت پاک و صفای دل، ویژگی بارز دوران جوانی است؛

ــ جوانان آرمان‌طلبند و به آرمان‌های بلند انسانی و الهی عشق می‌ورزند و دوست دارند با تمام زشتی‌ها و پلشتی‌ها مبارزه کنند؛

ــ جوانان آزادی‌خواه هستند و می‌کوشند هر سدی که مانع آن‌ها برای رسیدن به قله‌های بلند تکامل انسانی است را از میان بردارند تا بتوانند آزاد و رها، در فضای حقیقت‌طلبی و خداپرستی ـ به معنای واقعی کلمه ـ به پرواز درآیند؛

ــ جوانان عدالت‌طلبند؛ از بی‌عدالتی، تبعیض و هرگونه تجاوز به حقوق انسانی رنج می‌برند و آمادگی دارند در راه تحقق عدالت، فداکاری و جان‌فشانی کنند؛

ــ ایثار، فداکاری و گذشت در راه خدمت به مردم و کمک به ستم‌دیدگان و تلاش برای تأمین یک زندگی فیروزمندانه، از ویژگی‌هایی است که معمولاً در جوانان، بیشتر دیده می‌شود.

ــ و بالاخره، جوانان میل به تغییر دارند و در جهت ساختن دنیایی آباد و آزاد و رها از استعمار و استثمار و استکبار، می‌کوشند.

البته این استعدادهای گرانسنگ که در وجود جوانان نهفته است، در صورتی از حالت بالقوه خارج شده و بالفعل می‌شوند که به‌درستی رهبری و مدیریت شوند و به‌شایستگی به کار گرفته شوند.

جوانان با رهبری امام(ره) و یارانش، توانستند انقلاب اسلامی را در ایران به پیروزی برسانند. این جوانان بودند که در دوران انقلاب، سینۀ خود را در برابر گلوله‌های نیروهای رژیم گذشته سپر کردند و در ۱۳ آبان و ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ش. حماسه آفریدند. در سال ۱۳۵۸ش. نیز لانۀ جاسوسی را جوانان تسخیر کردند. ۳۰ سال پیش از آنکه برای جهانیان، ماهیت سفارتخانه‌های آمریکا آشکار شود و معلوم شود که آمریکایی‌ها از سفارتخانه‌های خود، تنها برای روابط دیپلماتیک استفاده نمی‌کنند، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، ماهیت واقعی سفارت آمریکا در تهران را افشا کردند. جنگ را نیز جوانان را اداره کردند. آنان تجاوز گستردۀ رژیم بعث عراق به ایران که با تجهیزات غربی و شرقی، بودجۀ نظامی برخی رژیم‌های منطقه و دلارهای نفتی صورت گرفت را متوقف نمودند و سپس توانستند نیروهای دشمن را عقب بزنند و سرزمین‌های تصرف شده به وسیلۀ دشمن را آزاد نمایند. در نتیجه، برای نخستین بار، ایران توانست در یک جنگ تمام‌عیار، با شایستگی از تمامیت ارضی خود دفاع کند؛ در حالیکه از عصر صفوی ـ با آغاز فتنۀ محمود افغان ـ تا عصر پهلوی، ایران پیوسته، چه با جنگ (مانند جنگ هرات) و چه بدون جنگ (مانند پذیرش رسمی جدایی بحرین) همواره قسمتی از خاک خود را از دست داده بود.

استفادۀ صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز با همت و پشتکار جوانان دانشمند ایران امکان‌پذیر شد. جوانان بودند که صنایع عظیم هسته‌ای ایران را ـ که افتخاری بزرگ برای کشور ماست ـ با دست‌های خستگی‌ناپذیر خود بنیان نهادند؛ کما اینکه همین جوانان بودند که صنایع فضایی و موشکی ایران را به راه انداختند و برای اولین‌بار در تاریخ کشورهای جهان اسلام، موجود زنده به فضا فرستاده و آن را زنده به زمین برگرداندند و ایران را به یک قدرت موشکی برتر در سطح منطقه مبدل ساختند. صدها اختراع و اکتشاف در کشور، به وسیلۀ جوانان صورت گرفته‌است و با توجه به این واقعیت‌های درخشان است که وقتی به یاد تابلوهایی می‌افتیم که سال‌ها پیش، در اماکن عمومی و میادین نصب شده بود و بر آن‌ها نوشته شده بود «ایست! دو بچه کافی است»، به فکر فرو می‌رویم و از خود می‌پرسیم که واقعاً این «ایست» به معنی چیست؟

امروز تنها «جوانی جمعیت» در خطر نیست. امروز جوانان در خطرند. محموله‌های عظیم مواد مخدر که گاه‌گاه کشف و ضبط می‌شوند، نشان می‌دهند چه خطر سهمگینی از مرزهای شرقی، از افغانستان و پاکستان، جوانان کشور ما را تهدید می‌کند. شبکه‌های مستهجن ماهواره‌ای به زبان فارسی که هر روز نه از زمین که در فضا می‌رویند و ظاهر می‌شوند و به تحریک جنسی جوانان می‌‌پردازند تا ذهن آن‌ها را از آرمان‌های بلند دور کنند، رواج الگوهای پوشش نابهنجار و نامناسب در میان پسران و دختران جوان جامعۀ ما، همه یک واقعیت دردناک را به ما یادآوری می‌کنند. آن واقعیت چنین است: «جوانان ما هدف قرار گرفته‌اند؛» چون «انقلاب ما هدف قرار گرفته‌است!»

برای دانلود مستقیم نسخه PDF مجله برروی لینک زیر کلیک کنید


[real3dflipbook id=”7″]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.