گرچه در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۶ ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سفر به باکو اعلام کرده بود که مقامات این رژیم صهیونیستی دیگر نیازی به سفرهای شبانه و مخفیانه به باکو ندارند و در روز روشن هم به جمهوری آذربایجان سفر می کنند، پنهان کاری ها و رفتارهای مرموز آویگدور لیبرمن وزیر جنگ مستعفی اسرائیل در سفر طولانی مدتش به باکو در سپتامبر گذشته، همچنان حکایت از نگرانی ها و در عین حال حیله های صهیونیست ها در جمهوری آذربایجان دارد. آویگدور لیبرمن ، وزیر جنگ مستعفی رژیم صهیونیستی از روز ۱۳ سپتامبر / ۳ محرم ۱۴۴۰ سفری پنج روزه به جمهوری آذربایجان کرد و به هر جایی که در این جمهوری کوچک و همسایه شمال غرب ایران مدنظرش بود، سرکشی کرد یا به عبارت درست تر، لیبرمن در باکو شترسواری “دولا دولا” کرد.
لیبرمن که مقامات باکو همواره او را “لابی” مهم و تاثیرگذار جمهوری آذربایجان در ساختار رژیم صهیونیستی و غرب معرفی می کنند و او را شریک حیدر و الهام علی اف در معماری و پایه ریزی روابط باکو – تل آویو می دانند و بی دریغ از او بخاطر به اصطلاح حمایت هایش از مواضع جمهوری آذربایجان در بحران قره باغ قدردانی می کنند، پس از دیدارهای رسمی با رییس جمهوری آذربایجان و سایر مقامات سیاسی و امنیتی و حتی اقتصادی و تجاری این کشور، در اقدامی عجیب پنج روز در جمهوری آذربایجان اقامت کرد. در این سفر، “لابی ” یا “پارتی” باکو در ساختار مافیایی رژیم صهیونیستی، با تمامی مقامات سرشناس و مهم دولت باکو از وزیر دفاع و وزیر کشور و وزیر خارجه گرفته تا نخست وزیر و وزیر مالیات و رییس گمرک و فرمانده مرزبانی جمهوری آذربایجان، یعنی تمامی مقاماتی که به نوعی در روابط جمهوری آذربایجان با ایران بطور روزمره دخیل هستند، دیدار کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در دیدار با نوروز محمدوف، نخست وزیر جمهوری آذربایجان تصریح کرد که خود را در “خانه خود” احساس می کند. آویگدور لیبرمن همچنین به “قیرمیزی قصبه” در شمال جمهوری آذربایجان، جایی که صهیونیست آن را “اورشلیم قفقاز” می نامند، رفت و جالب آنکه ژنرال رامیل اوسوب اف و ژنرال ذاکر حسن اف، وزرای کشور و دفاع جمهوری آذربایجان را نیز به همراه خود به کنیسه قیرمیزی قصبه برد و کلاه یهودی “کیپا” را نیز بر سر آنها گذاشت و با آنکه این سفر بی سر و صدا و غیررسمی انجام شده بود، رییس کنیسه ” قیرمیزی قصبه” با انتشار عکس آن در فضای مجازی، دوستان باکویی صهیونیست ها را در مخمصه قرار داد.
براساس خبر کوتاه سایت رسمی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان ، لیبرمن در دیدار با یحیی موسی اف، معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان و کارشناسان این وزارتخانه طرح های همکاری های نظامی و تسلیحاتی موجود و آتی رژیم صهیونیستی و باکو را از نظر گذراند. نفس حضور طولانی مدت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در باکو موضوعی قابل تامل و مطرح کننده این سوال است که آیا آویگدور لیبرمن صرفا در پاسخ رسمی به سفر ۱۱ سپتامبر ۱۹۱۷ ژنرال ذاکر حسن اف، وزیر دفاع جمهوری آذربایجان به فلسطین اشغالی ، به جمهوری آذربایجان سفر کرد؟ آیا لیبرمن صرفا می خواست طرح های همکاری نظامی رژیم صهیونیستی با باکو را بخصوص درحوزه تولید برخی اقلام تسلیحاتی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان بازرسی کند؟ آیا لیبرمن برای انعقاد قراردادهای معامله تسلیحاتی جدید و گسترش فعالیت واحدهای تولید برخی اقلام نظامی رژیم صهیونیستی از جمله واحد تولید “پهبادهای تجسسی” در جمهوری آذربایجان، به باکو سفر کرد؟ آیا همزمانی سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان با ایام ماه محرم که تجلی حضور مردم جمهوری آذربایجان در آیین ها این ماه صهیونیست ها را نگران کرده است، تصادفی بوده است؟ سفر لیبرمن به باکو در شرایطی که توطئه ها و دسیسه های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی ایران به حد اعلای خود رسیده است، چه ارتباطی با آغاز دور جدید تحریم های آمریکا ضد ایران داشت؟
در واقع، از دید کارشناسان آگاه به روابط جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی ، پاسخ تمامی این سوال ها روشن است. در واقع، لیبرمن هم برای حصول آنچه در خبرهای رسمی بخش علنی سفرش به باکو اعلام شد، به باکو رفت و تلاش کرد میزان بیشتری از تسلیحات اسراییلی را به باکو بفروشد و نفوذ سرطانی رژیم صهیونیستی را در ساختار نظامی و امنیتی و انتظامی جمهوری آذربایجان مضاعف سازد و هم برای تحریکات ضد ایرانی و هم برای مشاهده و ارزیابی میزان گرایش مردم جمهوری آذربایجان به احیای تشیع اصیل و مکتب حسینی در این منطقه مهم، به باکو سفر کرد. آریه گوت، رییس سازمان صهیونیستی “طرح های بین المللی برای جامعه” و نماینده “مرکز بین المللی چندفرهنگ گرایی باکو” نزد رژیم صهیونیستی ، در تحلیل اهداف و نتایج سفر آویگدور لیبرمن به باکو در شبکه نهم تلویزیون رژیم صهیونیستی به صراحت از اهداف جمهوری اسلامی این سفر سخن گفت و بطور غیرمستقیم به این اهداف سفر لیبرمن به باکو اعتراف کرده است.