گسترش حملات انصار الله به اماکن حساس و نفتی عربستان سعودی از یکطرف و درگیری نیروهای طرفدار امارات و عربستان در عدن در جنوب یمن نشان از نزدیک شدن این بحران به پایان است.مجموعه این حوادث و رویدادهای دیگر نمایان می سازد که جنگ پنجساله سعودی علیه مردم یمن شکست خورده و دیر یا زود این جنگ با پیروزی نیروهای مردمی و انصار الله به پایان خواهد رفت. این پیروزی شاخص های متعددی دارد که به شرح زیر است
۱- نیروهای انصار الله اخیرا در یک عملیات بی سابقه با به کارگیری ده پهباد حوزه نفتی شیبه عربستان در ده کیلومتری مرز امارات متحد عربی مورد تهاجم قرار دادند و بخشهای وسیعی از آن را به آتش کشیدند. حوزه شیبه دومین حوزه نفتی سعودی است که روزانه یک میلیون و سیصد هزار بشگه نفت تولید دارد. شرکت ارامکو ضمن اعتراف به حمله، حاضر به دادن توضیح در باره حجم خسارت نشد. قبلا انصار الله با هفت پهباد به خط لوله انتقال نفت از شرق به غرب عربستان در نزدیکی ریاض پایتخت این کشور حمله کرده بودند. روزانه از این خط چند میلیون بشگه نفت عبور می کند و از دریای سرخ صادر می گردد.
۲- حملات پهبادی و موشکهای کروز و بالستیک انصار الله علیه اهداف سعودی در مدت اخیر رشد چشمگیری داشته و نشان می دهد که همه سرزمین عربستان در معرض آتش انصار الله قرار دارد. اخیراانصار الله یک موشک بالستیک شلیک کردند که در شهر دمام در منتهی الیه شرق عربستان فرود آمد و اهدافی را مورد اصابت قرار داد. همچنین حمله به فرودگاه های ابها و جیزان و نجران وعسیر به صورت روزانه در آمده و تقریبا این فرودگاه ها از چرخه استفاده خارج شده است. افزایش این حملات نشان از تحول در معادله نظامی است به نفع انصار الله و آسیب پذیری رژیم حاکم در ریاض است. لازم به یادآوری است که انصارالله صرفاً اهداف نظامی را مورد حمله قرار می دهد در حالیکه ائتلاف سعودی به مردم بی دفاع یمن حمله می کند و این نشانه ضعف ائتلاف نظامی سعودی در مقابل یمن است.
۳- درگیری در بندر عدن میان نیروهای جدایی طلب جنوب و نیزوهای طرفدار عبد ربه منصور هادی حد اقل نشان از عدم انسجام در اردوگاه طرفدار سعودی است. برخی از تحلیلگران معتقدند این درگیریها نشان از تعارض اهداف امارات و عربستان در یمن است و برخی دیگر معتقدند که این درگیریها با تبانی کامل امارات و عربستان انجام می گیرد و هدف آنها تجزیه یمن است. استدلال گروه دوم این است که درگیری نیروهای جدایی طلب جنوب که از سوی امارات حمایت می شود با نیروهای عبد ربه منصور هادی که همپیمان سعودی است به طور نیابتی قابل تصور نیست و هماهنگی میان امارات وسعودی در ظاهرهمچنان ادامه دارد . این درگیری با هماهنگی کامل انجام می گیرد و پیروزی جدایی طلبان کاملا هماهنگ شده بود و وزیر دفاع دولت عبد ربه منصور نیز اعلام کرد که ریاض با عدم ارسال سلاح زمینه شکست آنان را فراهم کرد. دعوت عربستان از دو طرف درگیری برای گفتگو در ریاض شاخص دیگری بر تبانی است چرا که ریاض همواره انصار الله را کودتاچی می نامد ولی در برابر کودتاچیان جنوب نه تنها سکوت کرده که تلاش دارد با دعوت آنان به گفتگو به آنها رسمیت ببخشد.
۴- تغییر راهبرد عربستان از تصرف کل یمن به تجزیه این کشور نشان از ناآمیدی کامل سعودی از تسلط بر یمن است. این رفتار نوعی اعتراف ضمنی به شکست کامل در این جنگ ظالمانه است وعربستان تلاش دارد با ایجاد این بحران یک کانون نا امنی در جنوب یمن ایجاد کند تا انصار الله را مشغول کرده و میزان آسیب پذیری عربستان را در مقابل انصار الله در آینده کاهش دهد . آنچه عربستان فراموش کرده این است که نیروهای جدایی طلب از مشروعیت کافی در جنوب برخورداد نیستند و در پنج سال گذشته با ترور دهها روحانی و شخصیت سیاسی زیر سایه اشغالگران اماراتی نشان دادند که از پایگاه اجتماعی محدودی برخورداد اند. ایجاد بازداشتگاه های وسیع و شکنجه هزاران مخالف در این مناطق شاخص دیگری است که نشان می دهد جدایی طلبان جنوب با سرکوب و اجبار کنترل این مناطق را داشته و دارند.اعتراضات وسیع و تظاهرات فراگیر بر ضد امارات و نیروهای وابسته در یکسال اخیر انزجار مردم از این نیروها را نمایان می سازد.
۵- جنگی که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی آن را چند روز یا یک هفته اعلام کرده بود، اکنون بیش از چهار سال است که ادامه دارد و عربستان علیرغم کمک امارات و سودان و سازمانهای امنیتی امریکا مانند بلاک واتر توان یکسره سازی آن را ندارد. ریاض در این مدت صدها ملیارد دلار سلاح از امریکا، انگلیس، فرانسه، المان، اسپانیا، وکانادا خریداری کرد اما معادله تغییر نکرد . در مقابل انصار الله با اراده و نو آوری در تولید و گردآوری سلاحهای جدید مانند موشک و پهباد موفق به ایجاد معادله بازدارندگی شده و یک نوع موازنه نظامی با امکانات محدود ایجاد کرده است.این تحول و نیز گسترش حملات نظامی انصار الله به عربستان سعودی اکنون عربستان را آسیب پذیرتر کرده و متحدین سعودی را نیز مانند امارات در ماندن دریمن دچار تردید کرده است.