تهدیدات اقتصادی می توانند به فرصت تبدیل شوند

0 525

 

  • اخیراً تهدیدات اقتصادی آمریکا علیه ایران افزایش پیدا کرده و آمریکا اعلام کرده دست به محاصره اقتصادی شدید علیه ایران خواهد زد به نظر حضرتعالی این تهدید چگونه می تواند به فرصت تبدیل شود ؟ در صورتیکه مسئولان مملکتی بتوانند برنامه ریزی درست بکنند و از طرف دیگر ملت هم اراده ی جدی برای خودکفایی داشته باشند می تواند این تهدید به فرصت تبدیل شود به عبارتی دیگر هماهنگی درخواست و اراده بین دولت و ملت می تواند آن را به فرصت تبدیل کند اگر این اعتماد دوطرفه شکست بخورد نمی توان از این تحریم بخوبی عبور کرد به نظر می آید مسئولان امور اندکی دیر مسائل و مشکلات اقتصادی و اشتغال و مسکن و تورم را جدی گرفته اند اینک با جدیت آنان و هماهنگی مردم می توان آن را به فرصت تبدیل کرد .
  • ایران با مشکل دامپینگ از یک سو و مشکل تحریم بانکی از سوی دیگر روبرو است حاصل جمع این دو انباشته شدن کالاهای خارجی در بازارهای داخلی و تضعیف تولید داخلی و افزایش بیکاری شده است چگونه می توانیم این بحران را مدیریت کنیم ؟ می دانید که دامپینگ در واقع صدور کالا به قیمت ارزانتر از عرضه ی داخل به کشور خارجی است که در شرایط خاص کشورها ممکن است به آن دست بزنند تا از این طریق فروش محصولات خود را در کشور مقصد افزایش داده و تقاضای کشور مقصد را از تولید کنندگان آن کشور به سمت خود جذب کنند که البته گاهی در داخل یک کشور هم بنگاههای تولیدی و اقتصادی این کار را می کنند تا تبلیغات لازم به برند آنان صورت گیرد تا بر این اساس بتوانند سود بیشتری بکنند حال اگر کالا را کسی نخرد ضرر دهی بیشتر می شود که البته لزوماً به مفهوم افزایش بیکاری نیست مگر آنکه در داخل شما نتوانید به فروش برسانید . یک راه چاره آن است که شما  از طریق افزایش بهره وری قیمت داخلی را کم بکنید و مردم به آن کالا روی بیاورند و راه لازم دیگر آن است که کالای مشابه خارجی وارد نشود و مردم جنبه حمایتی به کالای داخلی بگیرند در این صورت این تعارض برچیده خواهد شد .
  • یکی از مسائل جدی کشور ما بحران آب است . طرح هائی برای شیرین سازی آب دریا در جنوب و انتقال آن به مرکز کشور وجود داشته است . این طرح ها به کجا رسیده است ؟بحران آب در ایران جدی است پیش از انکه همه چیز خراب شود دولت باید آن را همین الان جدی بگیرد و اگر مسائل اقتصادی را از ابتدا جدی می گرفتند اینک به این روز دچار نمی شدیم آب نیز همین مسأله را دارد و شیرین سازی آب جنوب تا طرحهای لازم دیگر برای حفظ آبریزها و جمع آوری درست آب .
  • ایران در سیاست خارجی در مقابل غرب ایستاده و مخالف استیلای غرب بر کشورهای اسلامی است در حالیکه در همان حال شرکت های چند ملیتی غربی را سرمایه گذاری در ایران دعوت می کند . آیا این دو خط مشی سیاسی و اقتصادی با یکدیگر قابل جمع هستند ؟به نظر می آید ما هنوز از نظر تئوری  مسائل حل نشده ای داریم ، اقتصاد و ملیت از یک طرف و اندیشیدن برای جهان اسلام از طرف دیگر ، کسب علوم جدید از یک طرف و تحقیر روشنفکری از طرف دیگر و از جمله استفاده از شرکتهای چند ملیتی و آنگاه دیپلماسی تنش زا یک شکل هندسی ناموزون در برنامه ریزی ما ایجاد کرده است به نظر بنده یک دلیل این است که ما بطور جدی وارد بحث های تئوری در این حوزه ها نشدیم به عبارتی ضعف کرسی های نظریه پردازی یکی از مواردش در همین جاست .
  • جمع بندی شما از فرایند برجام چیست ؟ آیا اروپا شریک آمریکاست یا رفیق ایران و یا هردو ؟ اروپا نمی تواند مقابل آمریکا بایستد ولی دوست دارد از ناحیه ایران هم بهره مند باشد و در نهایت نمی تواند رفیق خوبی برای ایران باشد ولی ا لبته ایران هم نباید آنان را از دست بدهد .
  • شما چه پیامی برای خوانندگان این نشریه دارید ؟ این نشریه ی وزین را با نقدها و مطالب خود بهره مند سازند .

در پایان از آن نشریه ی وزین سپاس می گزارم و آرزوی توفیقات بیشتر رااز خدای بزرگ دارم .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.