وزیر امورخارجه آمریکا در پیامی توییتری از اعزام نیرو و تجهیزات به عربستان برای ممانعت از آنچه آن را خصومت ایران خوانده شده خبر داد و گفت: ایران باید مانند کشوری عادی رفتار کند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی توییتری نوشت که آمریکا نیروها و تجهیزات نظامی اضافی به عربستان سعودی اعزام میکند تا توان دفاعی آن را بهبود بخشیده و ممانعت از آنچه خصومت ایران می خواند را دوباره برقرار کند.
پمپئو همچنین در پیام توییتری دیگری گفت: حکومت ایران یا باید اساسا رفتارش را تغییر داده و مانند کشوری عادی رفتار کند یا این که شاهد فروریختن اقتصادش باشد.
این اظهارات ضدایرانی پمپئو در حالی مطرح میشود که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگویی با اشاره به تحریمهای یکجانبه آمریکا، گفت : آمریکا تحریمهای سنگینی را علیه مردم ایران اعمال کرده است. ما اعمال تحریمها را اعلان جنگ میدانیم. آمریکا جنگی را علیه ایران آغاز کرد. از فشار حداکثری همان تروریسم اقتصادی تعبیر میشود.
او تصریح کرد: وزیر امور خارجه، پمپئو، صریحا اعلام کرد که اگر ایران میخواهد مردمش غذا بخورند، باید از آمریکا پیروی کند. این جمله حتی تیتر پایگاه «نیوزویک» هم شد. حال شما در هر کتاب حقوقی که میخواهید، به دنبال معنای تروریسم بگردید یا حتی در گوگل جستوجو کنید. معنایش در همه جا میشود استفاده از زورگویی یا اعمال ستم علیه شهروندان عادی برای دستیابی به اهداف سیاسی. همین که پمپئو گفته ایران برای غذا خوردن مردمش باید سیاستهایش را تغییر دهد، زورگویی محسوب میشود. این کار آمریکا اجبار و زورگویی علیه شهروندان عادی برای تغییر یک سیاست است. این معنای تروریسم است. حال چون این تروریسم شامل گرسنگی دادن میشود، جنایت جنگی نیز محسوب شده و وزیر امور خارجه پمپئو باید وکیل خوبی را برای خودش استخدام کند!
***
پرسشی که وجود دارد این است که «کشور عادی» از نظر زمامداران آمریکا چه کشوری است. بدین منظور احتیاج به شرح و تفسیر زیادی نیست. وزیر امور خارجه آمریکا مصداق یک «کشور عادی» را نیز مشخّص کرده است. او هنگامی که می نویسد:«… آمریکا نیروها و تجهیزات نظامی اضافی به عربستان سعودی اعزام می کند تا توان دفاعی آن را بهبود بخشیده و ممانعت از آن چه خصومت ایران می خواند را دوباره قرار کند» بنابراین مصداق کامل و بارز یک کشور عادی از نظر مقامات ایالات متحدّه آمریکا کشور عربستان سعودی است. بنابراین اگر بخواهیم ببینیم یک «کشور عادی» از نظر ایالات متحده آمریکا چه ویژگی هائی دارد باید ببینیم رژیم حاکم بر کشور عربستان چه ویژگی ها دارد.
رژیم عربستان سعودی یک رژیم سلطنتی مطلقه است که در آن پادشاه حرف اوّل و آخر را می زند. در این کشور انتخابات بی معنی است زیرا مردم این کشور حق رأی ندارند و اصولاً در کشور عربستان سعودی ملّت وجود ندارد و مردم همه رعیّت شاه هستند. در کشور عربستان سعودی مردم همه گوسفندانی هستند که گوشت و پوست و شیر و استخوان و روده آنها متعلّق به زمام داران سعودی است و زمامداران سعودی نیز گاو های شیردهی برای زمامداران آمریکا و دیگر ابرقدرتها هستند و آنها هر وقت بخواهند این گاو هارا می دوشند و دلار های نفتی آنها را پس میگیرند. در کشور عربستان سعودی آدم کشی یک حق شاهانه محسوب می شود. اگر شاه یا ولیعهد دستور دهند یک روزنامه نگار مثل قاشقچی را در کنسولگری این کشور ذبح کرده و آن را شقه شقه می کنند و به ریاض می فرستند. در عربستان سعودی از دین علیه دین استفاده می شود و به همین دلیل بوسیله وهابیّت تاکنون دهها هزار تروریست تربیّت کرده و از آنها برای قتل عام و آوارگی میلیون ها انسان بی گناه استفاده کرده اند و گروهائی نظیر طالبان، القاعده، داعش، جیش النصره، احرار الشام و… رابوجود آورده اند..
حال باید ببینیم ایران چه کار باید بکند تا از نظر مقامات آمریکا یک کشور عادی شود. پاسخ این سئوال را هم خود آمریکائی ها داده اند.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران در یک نشست خبری در مورد ایران اظهار نظر کرد.
هوک که کشورش سال گذشته از توافق هستهای برجام خارج شده در این نشست خبری با بیان این ادعا که ایران پیشنهاد دیپلماسی آمریکا را رد کرده گفت که ایران باید بین انقلابی بودن و سقوط اقتصاد خود یکی را انتخاب کند.
نماینده دولت آمریکا در امور ایران مدعی شد که واشنگتن به دنبال رسیدن به «توافق جامع» با ایران است و از تلاشهای کشورهای اروپایی در این زمینه استقبال میکند.
هوک با اشاره به قصد دولت آمریکا برای اعزام هزاران نیرو به عربستان سعودی گفت: هدف از این اقدام جلوگیری از «تهدیدهای ایران» است و آمریکا به دنبال درگیری نیست.
***
اگر مقامی در آمریکا وجود دارد که باید از او پرسید که ایران چه کار باید بکند تا از نظر آمریکا یک کشور عادی شود آن مقام برایان هوک است. او صریحاً می گوید ایران باید دست از انقلاب بردارد بنابراین مسئله آمریکا دقیقاً با انقلاب ایران است. اگر بخواهیم ببینیم آمریکا با چه قسمتی از انقلاب ایران مخالف است باید به شعار های آن نگاه کنیم که عبارتند از اوّل «استقلال» دوّم «آزادی» و سوّم «جمهوری اسلامی» خود جمهوری اسلامی هم از نظر جمهوریت و هم از نظر اسلامیّت [که عین هم نیز هستند] مطرح است. بنابراین آمریکا با استقلال ما، آزادی ما مردم سالاری ما و اسلام ما مخالف است و اگر مردم منطقه در لبنان و سوریه و عراق و بحرین و یمن و عربستان برای استقلال و یا آزادی و یا دموکراسی و یا اسلام [و یا همه آنها] مبارزه می کنند آمریکا همه این مبارزات را نتیجه موفقّیت های انقلاب اسلامی ایران می داند و با همه آنها دشمن است و اسم همه آنها را تروریسم می گذارد تا بتواند باهمه آنها مبارزه کند. حال اگر ایران دست از انقلاب خود بردارد یعنی اگر دست از استقلال و آزادی و مردم سالاری و اسلام بردارد و نوکری زمامداران آمریکا را بپذیرد و گاو شیردهی برای آنها شود دیگر مهم نیست چه می کند: بکشد، بگیرد، حقوق مردم را ضایع کند، میلیارد ها دلار خرج و برج برای این آن کند به هیچ وجه مهم نیست تازه در این صورت تبدیل به یک کشور عادی می شود و زمامداران آمریکا خود را متعهد به حفظ امنیّت آن می بینند.
نویسنده: سعید سالح