چکیده بحث:
درهفته اول مرداد ماه ۱۳۹۳ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سه سخنرانی مهم در باره جنایات رژیم اسرائیل در غزه و لزوم اتحاد و همبستگی کشورهای اسلامی در برابر جنایات این رژیم جعلی، بیانات بسیار مهمی را مطرح کردند . در این مقاله ضمن تجزیه و تحلیل مهم ترین موارد مطرح شده درهرسه سخنرانی ، به بررسی راهکارِمهم ایشان در باره ضرورت نابودی رژیم صهیونیست ازطریق برگزاری یک همه پرسی فراگیردر فلسطین، و ادامه راه مقاومت همه جانبه فلسطینی ها در برابر توسعه طلبی اسرائیل از طریق مسلح شدن کرانه باختری رود اردن همچون غزه پرداخته شده است.
مقدمه:
نخستین بار دراوایل دهه چهل خورشیدی امام خمینی (ره) بر ضرورت هشیاری در برابر توطئه های رژیم اسرائیل تاکید کردند در آن زمان ایشان با دور اندیشی و دقتی که در ماهیت شناسی صهیونیست های اشغالگر فلسطین داشتند، دربرابر هرگونه مراوده رژیم شاه مخلوع و سایر کشورهای اسلامی با دولت اسرائیل هشدار دادند.[۱] بعدها با اشغال کامل فلسطین درجنگ شش روزه سال ۱۳۴۶ (۱۹۶۷) جهان بیشتر با عمق این دیدگاه امام آشنا شد. بعدها در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و گسترش ابعاد جنایات اسرائیل در فلسطین اشغالی، امام خمینی (ره) به صراحت خواستار نابودی اسرائیل شدند[۲]
با این حال در سالهای اخیر همیشه در محافل سیاسی این موضوع مطرح می شد که مساله نابودی رژیم اسرائیل دقیقا به چه معنایی است . آیا اساسا میتوان برای تحقق چنین موضوعی برنامه ریزی کرد؟
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای جانشین برحق امام خمینی و ولی فقیه زمان ، در اول مرداد ماه ۱۳۹۳ در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور با ایشان ضمن پاسخگویی به این سئوال مهم باردیگر بر طرح جامعی که چند سال پیش توسط ایشان در باره حل جامع مساله فلسطین ارائه شد، تاکید کردند.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای همچنین در روز عید فطر (سه شنبه هفتم مرداد ۱۳۹۳) نیز در خطبه های نماز عید و هم در سخنرانی در جمع مسئولین و سفرای خارجی مقیم تهران ضمن تبیین بیشتر دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در باره آینده فلسطین و کشورهای حامی جنایتکاران صهیونیست ، بر ضرورت تجهیز مردم فلسطین برای مقاومت در برابر تجاوزگری بی پایان اسرائیل تاکید کردند. در مطلب پیش رو تلاش شده است ،نکات اساسی دیدگاه ایشان در باره آینده فلسطین وبویژه کرانه باختری و نوار غزه با اتکاء به سه سخنرانی بسیار مهم ایشان در هفته اول مرداد ماه ۱۳۹۳ بررسی شود .
۱- تحلیل بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای درباره آینده فلسطین و نابودی اسرائیل
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نخبگان دانشجویان دانشگاه های ایران ، بعد ازآنکه در باره مهم ترین موضوع های داخل کشور رهنمودهای روشنگرانه خود را ارائه کردند ، در باره مهم ترین مساله منطقه راهبردی خاورمیانه یعنی حل مساله فلسطین، فرمودند:
« رژیم صهیونیستى یک رژیمى است که از اولِ تولد نامشروع خود، بنا را گذاشته است بر خشونت آشکار، انکار هم نمیکنند؛ بنا را گذاشتند بر مشت آهنین، همه جا هم میگویند، افتخار هم میکنند، سیاستشان هم همین است. از سال ۱۹۴۸ که این رژیم جعلى بهطور رسمى بهوجود آمد تا امروز، ۶۶ سال است که سیاست رژیم صهیونیستى همین است. البته تا قبل از اینکه این رژیم رسماً هم شناخته بشود و استعمارگرها آن را بر دنیا و برمنطقه تحمیل کنند، صهیونیستها در فلسطین جنایتهاى زیادى کردند؛ لکن این ۶۶ سال، بهعنوان یک نظام سیاسى هرکار توانستند انجام دادند و هر خشونتى که به ذهن میگنجید که یک دولت میتواند نسبت به یک مردمى انجام بدهد، اینها انجام دادند؛ هیچ ابایى هم ندارند؛ این واقعیت رژیم صهیونیستى است؛ علاجى هم ندارد جزاز بین رفتن این رژیم. از بین رفتن رژیم صهیونیستى هم بههیچوجه به معناى قتلعام کردن مردم یهودى در آن منطقه نیست؛ یعنى این منطقى که امام بزرگوار مطرح کردند که «اسرائیل باید از بین برود»، یک منطق انسانى است؛ [۳]ما سازوکار عملى آن را هم به دنیا ارائه کردیم، که کسى هم نتوانست هیچ ایراد منطقى بگیرد. ما گفتیم از این مردمى که در این منطقه زندگى میکنند و اهل اینجا هستند و متعلق به خود اینجا هستند، یک نظرسنجى و نظرخواهى بشود؛ یعنى یک رفراندمى انجام بگیرد، رژیم حاکم بر این منطقه را رفراندم معین کند، مردم معین کنند؛ معناى از بین رفتن رژیم صهیونیستى یعنى این؛ سازوکار آن این است؛ یک کارى است که منطق امروز دنیا آن را درک میکند و میفهمد و مىپسندد و کارى است عملى. ما حتى شکل آن را هم در ارتباط با سازمان ملل و بعضى از مراجع بینالمللى تعیین کردیم و ابراز کردیم، محل بحث هم واقع شد؛ » [۴]
همانگونه که ملاحظه می شود حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در این بخش از سخنان خود ، ضمن ارائه استدلال منطقی در باره توسعه طلبی رژیم صهیونیست ،و نامشروع بودن آن ، با استفاده از اندیشه ناب امام خمینی (ره) پاسخ دقیق وهمه جانبه ای به این سئوال مهم و کلیدی درباره چگونگی نابودی رژیم صهیونیست ارائه کردند.
ایشان بر این واقعیت تاکید دارند که وقتی شرایط برای برگزاری یک همه پرسی آزاد و همه جانبه با شرکت همه اقشار مردم فلسطین اعم یهودی ، مسیحی و مسلمان داخل و فلسطینی های تبعیدی فراهم شد؛ درآن روز حکومتی مردمی جایگزین رژیم توسعه طلب کنونی صهیونیست می شود که درنهایت موجب نابودی رژیم اسرائیل خواهد شد .
دراین پیشنهاد مبنایی سه عنصر کلیدی وجود دارد :
اول آنکه روشن می کند موضوع نابودی رژیم ستمگر و ضد انسانی صهیونیست به معنای از بین بردن یهودیان مقیم فلسطین نیست .
دوم آنکه راه حلی کاملا مردمی منطبق با نظام مردم سالاری ارئه می شود که به هیچ وجه نمی تواند از سوی کشورهای حامی رژیم اسرائیل رد شود. زیرا مبتنی بر اصل هر فرد دارای یک رای است.
سوم آنکه عملیات روانی رسانه های گروهی کشورهای غربی و شبکه های خبری ماهواره ای را که مرتبا ایران را مخالف روند صلح در خاورمیانه معرفی می کنند ، خنثی می سازد .زیرا طرح ارائه شده از سوی مقام معظم رهبری نه تنها حل مسالمت آمیز بحران هفتاد ساله فلسطین اشغالی امکانپذیر نیست بلکه دقیقا مبتنی بر واقعیت های موجود و برخاسته ازاین حقیقت است که فلسطین ازآن همه فلسطینی ها است. نمی توان با تداوم اشغالگری این حق را از بین برد و یا نادیده گرفت.
اگرچه این دیدگاه نخستین بار توسط آیت الله العظمی خامنه ای در دیدار با دانشجویان در اول مرداد ۱۳۹۳ مطرح گردید و بلافاصله انعکاس گسترده درخبرگزاری های بین المللی داشت . اما پیش از این ، نخستین بار آیت الله العظمی خامنه ای راه حل جامع مساله فلسطین را دردیدار با شرکت کنندگان در کنفرانس بینالمللی حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در ۲۷ مهر ماه ۱۳۷۰ تشریح کردند.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در این نشست مهم فرمودند:
« راهحل مسألهى فلسطین، راهحل روشنى است. کسانى که گول این مطلب را مىخورند که بروند با دشمن – یعنى با عامل غصب – مذاکره کنند، خودشان را فریب مىدهند. آنها مىخواهند ملتها را فریب بدهند؛ اما ملتها فریب نمىخورند. راه حل مسألهى فلسطین این نیست که بروند با اسرائیل غاصب فلسطین بنشینند حرف بزنند. آنها که در این منطقه صلح مىخواهند، اگر خانهى فلسطینیها را به خودشان برگردانند، صلح ایجاد خواهد شد. چرا شما افرادى را با ملیتهاى مختلف روسى، انگلیسى، امریکایى، آفریقایى، آسیایى، از هند و از مناطق دیگر دنیا در اینجا جمع کردهاید، تا مردمى را از خانهى خودشان بیرون کنید؟ اگر شما صلح مىخواهید، صلح به این است که افرادى که متعلق به کشورهاى دیگرند، به خانههاى خودشان برگردند و فلسطین را به فلسطینیها بدهند. فلسطین متعلق به فلسطینیهاست. اگر مردم سرزمین فلسطین در داخل فلسطین – یعنى در همهى فلسطین، بدون تجزیه – دولتى تشکیل بدهند، صلح خواهد شد. اگر شما راست مىگویید، و اگر توطئهیى علیه ملت فلسطین و ملتهاى اسلامى و علیه اسلام در نظر ندارید، راه حل این است. اما اگر نخواهید این راه حل را عمل کنید، اردوگاه استکبار بداند که با این نشستوبرخاستهایى که ترتیب مىدهند و با این تصمیمگیریها، مسألهى فلسطین حل نخواهد شد؛ مبارزات فلسطین خاموش نخواهد شد، و نباید بشود. » [۵]
ایشان بعدها در اجتماع بزرگ بسیجیان شرکت کننده در اردوى یاران امام على(ع) به تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۳۷۹ ابعاد دیگری از طرح جامع جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در فلسطین را تشریح فرمودند :
« من حرف اوّلم در باب فلسطین این است که هیچ قدرتى در دنیا وجود ندارد که بتواند انگیزهى آزادى و بازگشت فلسطین به صاحبان آن را در دنیا و در دل ملتهاى مسلمان و بهطور ویژه در دل ملت فلسطین خاموش کند. راه علاج هم یک راه بیشتر نیست. من به کسانى که مسألهى خاورمیانه را یک مسألهى بحرانىِ دنیا مىدانند و مىگویند بایستى سعى کنیم بحران خاورمیانه مهار شود، مىگویم تنها راه مهار کردن یا از بین بردن بحران خاورمیانه این است که ریشهى بحران خشک شود. ریشهى بحران چیست؟ رژیم تحمیلى صهیونیستى در منطقه. تا وقتى که ریشهى بحران هست، بحران هم هست. راه حل این است که آوارگان فلسطینى از لبنان و هر نقطهى دیگرى که هستند، به فلسطین برگردند. این چند میلیون فلسطینىاى که در بیرون فلسطین زندگى مىکنند، به فلسطین برگردند. مردم اصلى فلسطین – چه مسلمان، چه مسیحى، چه یهودى – رفراندوم کنند و تصمیم بگیرند که چه رژیمى بر کشورشان حاکم باشد. اکثریت قاطع مسلمانند؛ تعدادى هم یهودى و مسیحىاند که اینها ساکنان اصلى سرزمین فلسطیناند و پدرانشان در اینجا زندگى کردهاند. نظامى را که مطلوب این جمعیت است، سرِ کار بیاورند؛ بعد آن نظام تصمیم بگیرد با کسانى که در طول این چهل سال، چهل و پنج سال و پنجاه سال به فلسطین آمدهاند، چه کار کند. نگهشان دارد، برشان گرداند، در نقطهى خاصى اسکان داده شوند؛ این دیگر با آن نظام حاکم بر فلسطین است؛ این راه حلِّ بحران است. تا وقتى این راه حلِّ اجرا نشود، هیچ راه حل دیگرى کارایى نخواهد داشت؛ امریکاییها هم با همهى قدرتنمایىشان کارى نمىتوانند بکنند. آنها هر کارى مىتوانستهاند، کردهاند؛ نتیجه این است که مشاهده مىکنید» [۶]
هشت سال بعد رهبرمعظم انقلاب اسلامی دراجلاس بین المللی حمایت از مردم فلسطین درچهاردهم اسفند ۱۳۸۷ باردیگر ضمن تاکید مجدد بر “منطق مشترک همهی افکارجهانی” در باره مراجعه به آراء همه فلسطینی ها ، به کشورهای غربی در باره وارد شدن به این آزمون بزرگ در پایبندی به دموکراسی مورد ادعای آنها هشدار دادند و فرمودند:
« حضارمحترم شما که دراین گردهمائی حضوریافته اید، در مسئلهی فلسطین صاحبنظر و اندیشه ورزید. وظیفهی تاریخی امروز ما تکرار سخنان و تئوریهای ناتوانِ گذشته نیست، بلکه ارائهی راهکاری است که فلسطین را از زیر ستم رژیم صهیونیستی آزاد کند. پیشنهاد ما یک راهکار کاملاً منطبق بر مردمسالاری است که میتواند منطق مشترک همهی افکارجهانی باشد. آن پیشنهاد این است که همهی صاحبان حق در سرزمین فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی در یک همهپرسی، ساختار نظام خود را انتخاب کنند وهمه فلسطینی هایی که سالها مشقت آوارگی را تحمل کرده اند نیز دراین همهپرسی شرکت کنند.دنیای غرب باید بداند که نپذیرفتن این راه حل نشانهی پایبند نبودن به دموکراسی است که پیوسته از آن دم میزنند و این آزمون افشاگر دیگری بر علیه آنان خواهد شد. آزمون قبلی آنان نیز در فلسطین بود که نتیجهی انتخابات کرانهی باختری و غزه را که روی کارآمدن دولت حماس بود نخواستند بپذیرند. کسانی که دموکراسی را تا جائی می پذیرند که نتائج آن مطلوب آنان باشد، جنگطلب و ماجراجویند و اگر از صلح دم میزنند جز دروغ و فریب نیست. » [۷] در آخرین مورد نیز حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در شانزدهمین نشست سران کشورهای غیر متعهد در تهران ، ضمن انتقاد شدید از راه های غلطی که تاکنون توسط کشورهای غربی برای حل مساله فلسطین مطرح شده است فرمودند:
« همهی راههائی که غربیها و وابستگان آنها برای «حل مسألهی فلسطین» پیشنهاد کرده و پیمودهاند، غلط و ناموفق بوده است و در آینده نیز چنین خواهد بود» باردیگر به راه حل عادلانه و کاملاً دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند و گفتند: «بر اساس این راه حل، همهی فلسطینیها، چه ساکنان کنونی آن و چه کسانی که به کشورهای دیگر رانده شده و هویت فلسطینی خود را حفظ کردهاند، اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی در یک همهپرسی عمومی با نظارتی دقیق و اطمینانبخش، شرکت و ساختار نظام سیاسی این کشور را انتخاب خواهند کردو در چنین شرایطی است که صلح برقرار خواهدشد. » [۸]
۲- تاکید بر راه حل مقاومت همه جانبه برای تحقق آرمان فلسطین
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان راه حل جایگزین تا زمانی که زمینه برای برگزاری همه پرسی عادلانه و آزاد در باره آینده فلسطین فراهم نشده است بر ادامه مقاومت همه جانبه و مسلح شدن مردم کرانه باختری رود اردن؛ همچون غزه در دیدار با دانشجویان نخبه سراسر کشور تاکید کردند و فرمودند:
« این رژیم [اسرائیل] وحشى و گرگ صفت که سیاستش این است که با مشت آهنین، با بىرحمى و سنگ دلى با مردم رفتار بکند و آدم کشى و کودک کشى و حملهى به مناطق و ویرانگرى اصلاً برایش مهم نیست و انکار هم نمیکند، علاجش جز از بین رفتن و نابود شدن نیست؛ که اگر انشاءالله آن روز فرارسید و نابود شد، که چه بهتر؛ [اما] تا وقتى که این رژیم جعلى سرِپا است و نابود نشده است، علاج چیست؟ علاج، مقاومت قاطع و مسلحانهى درمقابل این رژیم است؛ درمقابلهى با رژیم صهیونیستى، باید ازسوى فلسطینىها دست قدرت نشان داده بشود. کسى گمان نکند که اگر چنانچه موشکهاى غزه نبود، رژیم صهیونیستى کوتاه مىآمد؛ نخیر. حالا شما نگاه کنید ببینید در کرانهى باخترى چه میکنند! در کرانهى باخترى که موشکى وجود ندارد، سلاحى وجود ندارد، تفنگى وجود ندارد؛ آنجا تنها ابزار و سلاح مردم، سنگ است؛ ببینید آنجا رژیم صهیونیستى دارد چهکارمیکند: هرچه از دستش بر بیاید، خانههاى مردم را خراب میکند، باغهاى مردم را خراب میکند، زندگى مردم را نابود میکند، آنها را به خوارى و ذلت میکشاند، تحقیرمیکند؛ اگر لازم شد آب را رویشان میبندد، برق را رویشان میبندد؛ کسى مثل یاسر عرفات را که اینهمه با صهیونیستها همراهى کرد، نتوانستند تحمل کنند، محاصرهاش کردند، تحقیرش کردند، مسمومش کردند، نابودش کردند. اینجور نیست که اگر چنانچه دست قدرت در مقابل صهیونیستها نشان ندهیم، آنها به کسى رحم کنند، ملاحظهى کسى را بکنند، حق کسى را رعایت کنند، ابداً؛ تنها علاجى که تا قبل از نابودىِ این رژیم وجود دارد عبارت است از اینکه فلسطینىها بتوانند قدرتمندانه برخورد کنند؛ اگر قدرتمندانه برخورد کردند، احتمال اینکه طرف مقابل – که همین رژیم گرگصفتِ خشن است – کوتاه بیاید، وجود دارد؛ کمااینکه الان دارند با همهى توان دنبال آتشبس میگردند؛ یعنى بیچاره شدند. آدمکشى میکند، کودککشى میکند، قساوت بیرون از حد و اندازهى معقول بشرى نشان میدهد، اما در عین حال عاجز هم هست؛ یعنى در یک محذور، در یک گرفتارى سخت گرفتار است؛ لذا دنبال آتشبس است. لذا بنده عقیدهام این است، این اعتقاد ما است که کرانهى باخترى هم مثل غزه باید مسلح بشود. دست قدرت [لازم است]. کسانىکه علاقهمند به سرنوشت فلسطینند، اگر میتوانند کارى بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزى که ممکن است از محنت فلسطینىها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرتنمایى بکنند؛ والا با برخورد رام و مطیع و سازشکارانه، هیچ کارى به نفع فلسطینىها انجام نخواهد گرفت و از خشونت این موجود خشن و خبیث و گرگصفت چیزى کاسته نخواهد شد. البته وظیفهى مردم دنیا حمایت سیاسى هم هست، در این هیچ تردیدى نیست. » [۹]
۳- تاثیرشکست رژیم اسرائیل درجنگ علیه مردم غزه بر وحدت ملی
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ادامه سخنانشان بر تاثیر موضوع فلسطین و بصیرت جامعه اسلامی ایران در باره اهمیت مبارزه علیه دشمن صهیونیست فرمودند:
« انشاءالله در روز قدس هم دنیا خروش عظیم ملت ایران را خواهد دید؛ ملت ایران انشاءالله در روز قدس نشان خواهد داد که چقدر انگیزه نسبت به فلسطین [در ایران] موج میزند. حالا یک عدهاى خواستند با شعار «نه غزه، نه لبنان»، عکس این را نشان بدهند؛ نه، ملت ایران معتقد به دفاع از مظلوم [است]؛ کونوا لِلظالِمِ خَصماً و لِلمَظلومِ عَوناً؛ [۱۰] این خواست ملت ایران است که انشاءالله نشان داده خواهد شد. این یک منظر و یک نگاه به قضیهى غزه است. »
تاکید ایشان بر این واقعیت که موضوع فلسطین و منطقه از مسائل ایران جدا نیست دقیقا توجه دادن به این حقیقت است که صحنه جنگ درغزه صحنه مبارزه و مقاوت در برابر جنایتکاران صهیونیست است که در راس دشمنان ایران قرار دارد . بنابراین امروز غزه خط مقدم جبهه جنگ علیه مقاومت اسلامی بشمارمی رود . براین اساس کمک به مردم مظلوم فلسطین علاوه برانکه یک وظیفه اسلامی و دینی محسوب می شود، کمک به ایران در برابر تهاجم احتمالی دشمن صهیونیست در آینده است . زیرا مقاومت اسلامی پیوند ناگسستنی با انقلاب اسلامی و ایران دارد . پیروزی مقاومت تضعیف دشمن و شکست آن تقویت دشمن ایران محسوب می شود.
موضع گیری اکثر جناح های داخلی کشور در باره محکومیت جنایات اسرائیل در غزه نشان داد که بجز اقلیتی که هنوز اهمیت موضوع فلسطین و نقش ان را در وحدت جهان اسلام و منافع ملی کشور درک نکردند ، اکثریت قاطع جناح های سیاسی کشور در عمل نشان دادند که از بصیرت لازم برای درک چنین اهمیت این موضوع مهم برخوردار هستند. کسانیکه با مفاهیم ژئوپلتیک آشنایی دارند می دانند که امنیت کشورهای اسلامی در این منطقه تفکیک ناپذیر است و برچیدن بساط دشمن صهیونیستی از منطقه موجب تقویت امنیت همه کشورها و مردم این منطقه خواهد شد.
۴- افشاء ماهیت حامیان جنایتکاران صهیونیست برای مردم جهان
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای درباره افشاء ماهیت حامیان جنایت های رژیم صهیونیست برای مردم جهان و ایران بیش از گذشته فرمودند:
« امروز دنیاى استکبار و در رأس آنها آمریکا از این فاجعهآفرینى، از این جنایت، از این خشونت غیر قابل توصیف حمایت میکنند، دفاع میکنند. این مهم است، روى این باید تکیه کرد. امروز قدرتهاى سلطهگر غربى – یعنى چند دولت بزرگ و ثروتمند و مقتدر غربى که در رأس آنها آمریکا است، پشت سرش هم انگلیس خبیث – محکم ایستادهاند براى اینکه از این رژیم غاصب و ظالم و سنگدل دفاع کنند؛ این خیلى مسئلهى مهمى است. صریح دارند حمایت میکنند. از چه حمایت میکنند؟ از این فاجعهآفرینى که هیچ انسان باانصافى، هیچ انسان متعارف و معمولىاى نمیتواند بىتفاوتى در مقابل این جنایات را قبول بکند. یک منطقهى کوچک، یک وجب زمین به نام غزه، اینجور هواپیماها، موشکها، نیروى زمینى، تانکها [به آن حمله کنند]، انواع و اقسام آتشبارى نسبت به این مردم صورت بگیرد؛ واقعاً چیز عجیبى است. این همه کودک کشته بشود، این همه خانه ویران بشود، زندگى مردم در خانهى خودشان اینقدر تلخ و همراه با زجر و شکنجه باشد، آنوقت حضرات از این حمایت کنند، از این دفاع کنند. با چه منطقى؟ با منطق مسخرهى آقاى رئیس جمهور آمریکا که میگوید اسرائیل حق دارد از امنیت خودش دفاع کند! خب فلسطینىها حق ندارند از امنیت خودشان دفاع کنند؟ آیا اینکه یک دولتى براى آنچه امنیت خود مینامد، زندگى مردمى را که در محاصرهى ظالمانهى او به سر میبرند و عکسالعملى نشان نمیدهند، اینجور تهدید بکند، این منطق قابل قبولى است؟ کسى این را قبول میکند؟ تاریخ چگونه قضاوت خواهد کرد در مقابل این منطق؟ مسئولین این کشورهاى مستکبر نمیفهمند که با این حمایتها، چه دارند میکنند با آبروى خودشان و آبروى کشورهایشان و رژیمهایشان در تاریخ! با کمال وقاحت مىایستند و میگویند ما از اسرائیل حمایت میکنیم؛ هیچ اشارهاى نمیکنند به اینکه چه اتفاقى دارد در منطقه مىافتد و چه فاجعهآفرینىاى دارد بهوسیلهى این عنصر مخرب و عنصر خطرناک اتفاق مىافتد.
این نشاندهندهى این است که امروز منطق لیبرالدموکراسى – این منطق و نظام فکرى که امروز کشورهاى غربى بر اساس آن دارند هدایت و اداره میشوند – از کمترین ارزش اخلاقى برخوردار نیست. هیچ ارزش اخلاقى در آن وجود ندارد، احساس انسانیت در آن وجود ندارد؛ در واقع دارند خودشان را رسوا میکنند، دارند خودشان را در مقابل نگاه قضاوتگرِ امروز ملتهاى دنیا و فرداى تاریخ، رسوا میکنند. ما این را بهعنوان یک تجربهى مهم باید براى خودمان حفظ کنیم و آمریکا را بشناسیم. آمریکا این است، نظام لیبرالدموکراسى این است. این در عمل ما، در قضاوت ما، در برخورد ما، اثر خواهد گذاشت و باید اثر بگذارد. آن [جبههاى] که امروز در مقابل نظام جمهورى اسلامى قرار گرفته است و در قضایاى مختلف، در چالش با نظام جمهورى اسلامى است، یعنى دولت ایالات متحدهى آمریکا و دنبالهروانش، این هستند، واقعیتشان این است، حقیقتشان این است: نسبت به کشتار انسانها و نسبت به کشتار مردم بىدفاع هیچ حساسیتى که ندارند هیچ، از ظالم و مرتکب جنایت دلخراش و جنایتهاى بزرگ – مثل آنچه امروز در غزه دارد میگذرد – دفاع و حمایت هم میکنند. این باید براى ما یک معیار باشد. یعنى ملت ایران، دستگاه فکرى ما، دانشجویان ما، روشنفکران ما، نباید این را فراموش بکنند؛ آمریکا این است؛ نظام قدرت غربى و پایهى فکرى او که لیبرالدموکراسى است این است؛ این امروز در مقابل نظام اسلامى قرار دارد. امروز بىاعتناترین سیاستمداران دنیا به حقوق بشر، همینهایى هستند که مدیریت این چند کشور را برعهده دارند؛ مطلقاً اعتقاد به بشر و حقوق بشر و انسان و انسانیت ندارند؛ رفتار آنها در غزه و امثال این حوادث، این را دارد اثبات میکند. اینها هیچ اعتقادى ندارند: نه به حقوق بشر اعتقاد دارند، نه به حرمت انسان و کرامت انسان اعتقاد دارند، نه به رأى ملتها اعتقاد دارند؛ به هیچ چیز اعتقاد ندارند. تنها چیزى که اینها قبول دارند، عبارت است از پول و زور؛ هیچ منطق دیگرى وجود ندارد. هرچه هم راجع به مسئلهى آزادى و حقوق بشر و مانند اینها بر زبان اینها جارى بشود، به نظر من مسخره کردن آزادى است؛ تمسخرکردنِ حقوق بشر است. » [۱۱]
۵- تاثیر بحران غزه بر وحدت جهان اسلام
درواقع دشمن شناسی و اهمیت داشتن بصیرت در باره تحولات روزجهان اسلام نشان داد که چگونه بعد از آنکه بیش از دو سال منطقه درگیر جنگ داخلی بین مسلمانان بود ، اینبار حمله رژیم صهیونیست موجب شد تا کشورهای اسلامی باردیگر به دشمن اصلی جهان اسلام یعنی اسرائیل توجه کنند واندکی در باره کاهش اختلاف های موجود که اغلب توسط دشمنان اسلام ایجاد شده است بیاندیشند.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز عید فطر در دیداربا صدها نفر از مسئولان و قشرهای مختلف مردم و سفیران و کارداران کشورهای اسلامی در ایران، همه مسلمانان را به یاری مظلومان فلسطین فراخواندند و تأکید کردند:
« جهان اسلام با کنار گذاشتن اختلافات، از همه توان خود برای تأمین نیازهای مردم غزه استفاده کند و ضمن مقابله با جنایات بی شرمانه صهیونیستها، از حامیان آنها بویژه امریکا و انگلیس، تنفر و برائت جوید. متأسفانه برخلاف تعالیم و معارف اسلامی، امروز انگیزه های سیاسی و قدرت طلبانه، امت اسلامی را دچار تفرقه کرده است.» [۱۲]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با دعوت از مسئولان کشورهای اسلامی برای عبور از اینگونه انگیزه ها و تشکیل امت واحده و مقتدر و توانا تأکید کردند:
« اگر قدرت طلبی ها، وابستگی ها و فسادها، نتواند جهان اسلام را از هم جدا کند، در این صورت هیچ قدرت مستکبری جرأت تجاوز و تعرض به کشورهای اسلامی و یا باج گرفتن از دولت های اسلامی را نخواهد داشت. » [۱۳]
رهبر انقلاب اسلامی، گستاخی صهیونیستها در قتل عام غزه را، از نتایج تفرقه دنیای اسلام خواندند و خاطرنشان کردند:
« سانسور پنهان در غرب اجازه نمی دهد ملتهای غربی از عمق حوادث غزه مطلع شوند اما این جنایات به گونه ای فجیع و دلخراش است که انعکاس حتی بخشی از آن در رسانه های غربی، ملتهای غیرمسلمان را تکان داده و به خیابانها کشانده است. پیام روشن ما به دولتهای اسلامی این است که بیایید به یاری مظلوم برخیزیم و نشان دهیم که جهان اسلام در مقابل ظلم و ستم، آرام نمی نشیند.برای تحقق این هدف، باید همه دولتهای اسلامی از اختلاف نظرهای سیاسی و غیرسیاسی صرف نظر کنند و همه با هم، به کمک مظلومانی بشتابیم که در چنگال گرگ خونریز صهیونیست در حال دست و پا زدن هستند. » [۱۴]
دو روز پس از بیانات رهبری ، پادشاه عربستان سعودی که سکوت مرگباری را در طول بیش از یکماه جنگ در غزه در پیش گرفته بود؛ با صدور بیانیه ای بدون نام بردن از رژیم صهیونیست ، جنایت در غزه را محکوم کرد . همچنین اجلاس فوق العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده نیز تا اندازه ای برای رفع تکلیف از رهبران کشورهای اسلامی برگزار شد. اگرچه اقدام چشمگیری در حمایت از مردم غزه در پی نداشت.
۶- ضرورت داشتن تحلیل صحیح از تحولات منطقه و جهان
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با دانشجویان فرمودند:
« در تحلیلهایمان، در قضاوتهایمان، در عملکردمان بفهمیم با چه کسى طرفیم و اینهایى که در مقابل ما قرار میگیرند چه کسانى هستند؛ تَهِ فکرشان چیست؛ ما باید تکلیف خودمان را مشخص بکنیم. آنچه مهم است این است که ما تحلیل درستى از رفتار امروز غرب داشته باشیم. مواجههى آنها با جمهورى اسلامى ایران و با انقلاب اسلامى و با حرکت اسلامى و بیدارى اسلامى، یک بخشى از سیاستهاى کلان آنها است. سیاست کلان نظام سلطه، عبارت است از بردگى ملتها و تسلط بر سرنوشت ملتها بدون اینکه کمترین اعتنایى به مصالح ملتها و خواستهى آحاد ملتها داشته باشند؛ این سیاست کلان استکبار است؛ به این باید توجه داشت. شعارهاى ضد آمریکایى، شعارهاى ضد غربى، شعارهاى ضد استکبار در کشور ما، ناظر به این حقیقت است. یک عدهاى بمجرد اینکه شعار ضد غربى یا ضد آمریکایى مىشنوند، فوراً تصورشان این نباشد که یک کار تعصبآمیز یا بدون یک منطق فکرى دارد انجام میگیرد؛ نه، این نگاه ضد غربى و ضد آمریکایى در انقلاب اسلامى، متکى است به یک تجربهى درست، به یک نگاه عقلانى درست، به یک محاسبهى صحیح. من آن روز اینجا به مجموعهى دستاندرکاران و مجریان و کارگزاران کشور گفتم، [۱۵]هدف اساسى دشمن این است که در دستگاه محاسباتى ما اختلال ایجاد بکند. دستگاه محاسباتى وقتى دچار اختلال شد، از دادههاى درست، خروجىهاى غلط بهدست خواهد آورد؛ یعنى تجربهها هم دیگر به درد او نخواهد خورد. وقتى دستگاه محاسباتى خوب کار نکرد، درست کار نکرد و محاسبه درست انجام نگرفت، تجربهها هم دیگر به کار نمىآید. » [۱۶]
دراین بخش ازسخنان مقام معظم رهبری به یکی از مهم ترین آسیب های تحلیلی در چند سال اخیر اشاره شده است. متاسفانه این آسیب نه تنها در میان اقشار جوان بلکه حتی در سطح بعضی از نخبگان مشاهده می شود. شناخت دقیق سیاست دوستان ودشمنان داخلی و خارجی ایران آنگونه که هستند و نه انگونه که ما در باره عملکرد انها تصور می کنیم، یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. همچنین بکارگیری سیاست های متناسب با تحولات روز جهان همراه با بصیرت افزایی در باره دفاع از حقوق ایران اسلامی و مسلمانان جهان و شناخت دقیق و عمیق سیاست های مزورانه استکبار جهانی به رهبری آمریکا از مهم ترین آنها بشمار می رود .
۷- تجربه های تلخ و شیرین جنایات اسرائیل در غزه
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در خطبه دوم نماز عید فطر در باره درس های آموزنده در باره جنایاتت رژیم اسرائیل در غزه فرمودند:
« در باب مسئلهى غزّه سه نکته گفتنى است:
نکتهى اوّل این است که آنچه امروز سردمداران رژیم صهیونیست انجام میدهند، یک نسلکشى است؛ یک فاجعهى عظیم تاریخى است، و مجرم و پشتیبانان مجرم باید در سطح جهانى محکوم بشوند و باید مجازات بشوند. مجازات اینها چیزى است که سخنگویان ملّتها و مصلحان عالم و دلسوزان عالم باید مطالبه کنند؛ مرور زمان هم شامل آن نمیشود. باید مجازات بشوند؛ چه در رأس قدرت باشند، چه آنوقتى که از قدرت برکنار شدند و سقوط کردند؛ هم مرتکبان این جنایات، هم آن کسانى که دارند علناً از اینها پشتیبانى میکنند که در خبرها میشنوید و مىبینید .
نکتهى دوّم این است که قدرت تحمّل و مقاومت مردمى را که پاى حرف حقّ خودشان ایستادهاند، ببینیم. مردمى محصور از همهطرف، در یک نقطهى کوچک و محدود: دریا بهرویشان بسته، خشکى به رویشان بسته، مرزها تماماً به روى آنها بسته؛ آب آشامیدنىشان، برقشان، امکاناتشان غیر قابل اطمینان، همه از دشمنىِ دشمن و از حملهى دشمن و هیچکس هم به آنها کمک نمیکند. این مردم در مقابل یک دشمن مسلّحِ خبیثِ بىرحمى مثل رژیم صهیونیست و رؤساى پلید و خبیث و نجس آن رژیم قرار گرفتهاند و آنها هم بدون هیچ ملاحظهاى شبوروز دارند میکوبند؛ [امّا] این مردم ایستادهاند، مقاومت میکنند؛ این درس است. این نشان میدهد که قدرت مقاومت انسان، قدرت ایستادگى یک مادر که فرزند خود را در مقابل خود کشته میبیند [یا] یک زن که همسر یا برادر و پدر خود را زیر فشار میبیند، از آنچه ما در ذهن خودمان تصوّر میکنیم، بمراتب فراتر است. قدرت خودمان را بشناسیم. انسانها اینجور قدرتمندند، اینجور میتوانند ایستادگى کنند؛ که یک عدّه مردم – حدود یک میلیونوهشتصد هزار انسان – در چهارصد پانصد کیلومتر مربع زمینِ محصور و محاط، که باغشان را میزنند، دکّانشان را میزنند، خانهشان را میزنند، راه تجارت روى آنها بسته است، راه دادوستد بسته است، اینجور هم مورد تهاجمند، در عین حال ایستادهاند؛ این نشاندهندهى مبلغ و میزان قدرت مقاومت یک ملّت است. و من به شما عرض بکنم که سرانجام هم به توفیق الهى و به اذن الهى، اینها بر دشمن پیروز خواهند شد. کمااینکه تا همین حالا هم دشمن متجاوز، مثل سگ پشیمان است از کارى که انجام داده است، گیر کرده، نمیداند چه کار کند: برگردد، آبرویش میرود؛ ادامه بدهد، کار براى او روزبهروز سختتر میشود؛ لذا شما مىبینید آمریکا و اروپا و همهى مجرمان عالم دستبهدست هم دادهاند که این آتشبس تحمیلى را بر مردم غزّه تحمیل کنند، براى اینکه او را نجات بدهند. تا الان هم گیرکرده، بعد از این هم همین [طور] خواهد بود.
نکتهى سوّم این است که سردمداران سیاسى استکبار میگویند باید حماس و جهاد را خلع سلاح کنیم. یعنى چه خلع سلاح کنیم؟ یعنى حالا اینها یک تعدادى موشک دارند که در مقابل حملات بىامان دشمن لااقل از خودشان مختصرْدفاعى بکنند، [امّا] همین را هم باید از آنها بگیریم؛ اصلاً باید فلسطین – از جمله غزّه – جورى باشد که هر وقت دشمن صهیونیست اراده کرد بتواند حمله کند، بتواند هر آتشى روشن کند، آنها هم اصلاً نتوانند از خودشان دفاع کنند؛ اینها این را میخواهند. رئیس جمهور آمریکا فتوا صادر کرده است که باید مقاومت خلع سلاح بشود! بله، معلوم است؛ میخواهید خلع سلاح شود تا همین مقدار ضربهاى را هم که در مقابل اینهمه جنایت وارد میکند، نتواند وارد کند؛ ما عرض میکنیم بهعکس، همهى دنیا و بخصوص دنیاى اسلام، موظّفند هرچه میتوانند به تجهیز ملّت فلسطین کمک کنند. » [۱۷]
راز پیروزی مقاومت اسلامی :
مردم غزه درعمل با مقاومت همه جانبه خود در ۵۱ روز نشان دادند که می توانند با اتحاد و همبستگی و در پیش گرفتن صبر انقلابی ، موفق شوند رژیم مسلح و جنایتکار را با همه حامیان بین المللی اش به زانو درآورند . این مهم میسر نشد مگر بواسطه ایمان قوی و بکار گرفتن سه راهبرد اساسی :
اول ایجاد همبستگی بین همه گروهای جهادی و مقاومت در برابر تهاجم دشمن و کنار گذاشتن اختلاف نظر های تاکتیکی بین رهبران گروههای فلسطینی
دوم بهره گیری از استراتژی “تونل های ارتباطی” که سرتاسر غزه را به صورت شبکه ارتباطی زیر زمینی مجهز ساخت و دشمن صهیونیست را در مناطق تحت کنترل زمین گیر ساخت
سوم مجهز شدن به موشکهای اهدایی و کار آمد که به اصطلاح گنبد آهنین اسرائیل را به آبکش آهنی تبدیل کرد .
[۱] صحیفه امام، ج۱، ص: ۲۶۱
[۲] صحیفهى امام، ج ۱۵، ص۱۳۰
[۳] امام خمینی (ره) در پاسخ به سئوال خبرنگار تلویزیون آلمان غربی که پرسید « درخواستهای شما نابودی کشور اسرائیل است. اگر این منجر به نابودی اسرائیل شود و فلسطینیها پیروز گردند، یهودیان چه سرنوشتی خواهند داشت؟ » اما فرمودند :
« یهودیها حسابشان از صهیونیستها جداست. چنانچه مسلمین بر صهیونیستها غلبه پیدا بکنند، همان حالی را پیدا میکنند که شاه مخلوع پیدا کرد. و اما با یهودیها کاری ندارند، ملتی هستند مثل سایر ملل، زندگی آنها انجام میگیرد و تصرفی به آنها نیست. » صحیفه امام، ج۱۱، ص: ۴
[۴] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دیدار دانشجویان با ایشان در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۳ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=12118
[۵] بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۷ مهر ماه ۱۳۷۰ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=583
[۶] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ۲۹/۷/۷۹ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=2003
[۷] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ۱۴/۱۲/۸۷ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=4856
[۸] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ۹/۶/۹۱ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=9705
[۹] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دیدار دانشجویان با ایشان در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۳ به نقل از سایت رسمی دفتر ایشان
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=12118
[۱۰] سورهى نور، بخشى از آیهى ۳۲؛ «… اگر تنگدستند، خداوند آنان را از فضل خویش بىنیاز خواهد کرد …»
[۱۱] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دیدار دانشجویان با ایشان در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۳
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=12118
[۱۲] بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم در روز عید فطر هفتم مرداد ۱۳۹۳
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=12145
[۱۳] همان
[۱۴] همان
[۱۵] اشاره به بیانات ایشان در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام ۱۶/ ۴/۹۳
[۱۶] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دیدار دانشجویان با ایشان در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۳
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=12118
[۱۷] بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در خطبه دوم نماز عید فطر روز سه شنبه هفتم مرداد ماه ۱۳۹۳
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=12144
تاریخ مقاله: بهمن ۱۳۹۳