به گزارش «تابناک»؛ یک جنجال توییتری، واکنش سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق را در پی داشت که در آن تأکید کرد هیچ دستور وضعیت فوقالعادهای در بغداد صادر نشده است.
در حالی که مردم عراق عصر جمعه مانند یک روز معمولی، با اخبار و حوادثی که دیگر بخشی از زندگی روزمرهشان شده به خانه رفتند، در شبکه اجتماعی «توییتر» این خبر که «بغداد سقوط کرد» دست به دست شد.
میدل ایست نیوز گزارش داد، رسانههای عربی و داخلی و صدها حسابهای کاربری شناخته و ناشناخته توییتر را پر کردند از اخباری درباره حضور گسترده نیروهای نظامی و تانک و سلاح در بغداد و اعلام شدیدترین وضعیت فوقالعاده در پایتخت از جانب فرمانده کل نیروهای مسلح؛ بیآنکه هیچ کس دقیقا بداند چه خبر است!
همزمان سندی درباره وضعیت فوقالعاده در بغداد برای تعقیب عاملان حملات راکتی به سمت هیاتهای دیپلماتیک در شبکههای اجتماعی همرسانی شد و بسیاری برای آب و تاب دادن به خبر «سقوط بغداد در توییتر» به آن استناد کردند.
موضوع دیگر ارائه بخشنامهای به نیروهای امنیتی در مناطق کرخ و رصافه بغداد بود که از جانب فرمانده کل نیروهای مسلح به آنان دستور داده شده بود با برقراری بازرسیهای سرزده، تمهیدات امنیتی خود را افزایش دهند و آماده هر وضعیت فوقالعاده ای باشند.
این هیاهوی توییتری، واکنش سرتیپ «یحیی رسول»، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق را در پی داشت که در آن تأکید کرد که هیچ دستور وضعیت فوقالعادهای صادر نشده است.
او با انتشار بیانیهای تأکید کرد: آنچه در شبکههای اجتماعی درباره وضعیت فوقالعاده در بغداد همرسانی شده، کاملا بیاساس و وضعیت امنیتی پایتخت در ثبات کامل است.
رسول همچنین تأکید کرد که آنچه درباره وضعیت هشدار امنیتی بخشنامه شده بخشی از تمهیدات امنیتی معمول است که هر صبح و شب در بغداد اجرا میشود و نه هیچ چیزی بیش از آن.
او از رسانهها خواست در پوشش اخبار دقت لازم را به خرج دهند و از دامن زدن به شایعه خودداری کنند.
پس از آن بود که بسیاری از همان فعالان توییتری با انتشار خبر تکذیب، تأکید کردند که هیچ خبری در پایتخت نیست و عکس هایی از محلههای گوناگون بغداد از جمله منطقه خضراء منتشر کردند که نشان میداد همه چیز کاملا طبیعی است و حضور نیروهای امنیتی در این منطقه هم تفاوتی نکرده است.
دهها کاربر توییتر نیز این پرسش را مطرح کردند که انتشار چنین شایعاتی به نفع کیست و چرا باید چنین اخباری به این راحتی در میان شمار بالایی از کاربران همرسانی شود، بیآنکه کسی از صحت و سقم آنها چیزی بپرسد.
با وجود این، مرکز بغداد شاهد افزایش تدابیر امنیتی است که بسیاری معتقدند که به فراخوان تظاهرات کنندگان برای اجرای تظاهرات در ۲۵ اکتبر در سالروز اوج گرفتن تظاهرات سال گذشته مربوط میشود.
پرسشی که وجود دارد این است که این تبلیغات گسترده نوعی جنگ روانی علیه مردم عراق است یا زمینه چینی برای اقدامات تروریستی جدید آمریکا در منطقه. نظر شما چیست؟
آمریکا رهبر تروریستهای جهان، داعش مولود این کشور و وهابیت تولید انگلیس است.
آمریکا هرجا که پا میگذارد جز جنگ و کشتار چیزی برجای نمی گذارد