حاشیه و متن خانه ملت؛ انتقاد شدید درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی و پایان اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حانه ملت، بهارستان؛ اینجا مجلس شواری اسلامی است. از دور میتوان نمایندگان را دید که به سمت ساختمان پارلمان برای حضور در جلسه علنی امروز(یکشنبه ۲۱ دی ماه) حرکت میکنند. ۱۹۴ نفر از نمایندگان راس ساعت ۸ و ۴ دقیقه دور هم گرد آمدند. قاب عکس شهید محسن فخریزاده در جایگاه مدعوین و صندلیهای سبز رنگ پارلمان چشم را مینوازد.
خبر، چهلمین روز شهادت مظلومانه دانشمند هستهای است، تقدیر از شهید فخریزاده با حضور همسر و فرزندان شهید توسط رئیس مجلس شورای اسلامی صورت میگیرد. “وی مصداق روشن یک نیروی انقلابی بود که در همه شرایط و طول زندگی گرانقدرش، وجود و قلبش برای اسلام، انقلاب، ایران عزیز و عزت کشورش می تپید.” اینها صحبتهای رئیس مجلس شواری اسلامی در مراسم تقدیر از دانشمند هستهای است. (متن خبر را اینجا بخوایند)
لایحه ای به نام مردم به کام دلالان
اما کار مجلس تازه آغاز شده است، حوالی ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه بود که قالیباف در نطق پیش از دستور خود از لایحه بودجه سخن گفت؛ “لایحه ای به نام مردم به کام دلالان” این تاکیدی است که رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با استناد به عدله بسیار به آن تکیه میکند و ادامه میدهد؛ اینکه لایحۀ بودجه ارائه شده توسط دولت به نحوی تنظیم شده است که بیشترین عواید و منافع نصیب دلالها و سودجویان خواهد شد و ثمره کسری بودجه آن برای مردم چیزی جز تورم سنگین و گرانی افسارگسیخته نیست. در سالیان گذشته به نام کالاهای اساسی، میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی توزیع شد اما مردم همچنان شاهد گرانی این کالاها بودند، مجلس میخواهد این رویه نادرست را اصلاح کند و این یارانه کالاهای اساسی را مستقیم در انتهای زنجیره به خود مصرف کننده بدهد.(متن خبر را اینجا بخوانید) البته دکتر قالیباف خبری نیز داد، او گفت؛ بررسی طرح تقویت و توسعه پژوهشها و نوآوریهای دفاعی در دستور کار قرار میگیرد. (اینجا) و دقایقی بعد سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیات رئیسه مجلس شواری اسلامی ضمن گرامیداشت اربعین روز شهادت شهید محسن فخری زاده، طرح تقویت و توسعه پژوهش و نوآوری های دفاعی را به صورت عادی اعلام وصول کرد. (اینجا)
بازرسان آژانس سوم اسفندماه اخراج میشوند؟
همچنین در جریان صحن علنی، جواد نیک بین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم بر اجرای قانون راهبردی لغو تحریمها و توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط دولت در سوم اسفندماه در صورت عدم لغو تحریمهای مالی و نفتی از سوی آمریکا تأکید کرد. (اینجا)
داستان خوش باوری دولت و واکسن آمریکایی
بنابراین گزارش، نوبت به بررسی طرحی مهم رسید همان طرحی که در مجلس قبلی کلید آن زده شد. طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری. این طرح بعد از اصلاحات و رفع ابهامات در کمیسیون تخصصی، برای تصویب به صحن علنی مجلس ارسال شده بود، اکنون نوبت بررسی بند الف ماده ۴ این طرح است که در جریان بررسی این بند مجتبی یوسفی گفت: مدبر بودن یکی از خصوصیات رئیس جمهور است، بدین معنی که نباید به ظرفیت های خارجی امید بست، مانند حال حاضر که برخی با آمدن بایدن امید به بازگشت برجام داشته، در حالی که مقام معظم رهبری راه و مسیر را نشان داده اند اما برخی آن مسیر را طوری نشان دادهاند که با آمدن بایدن می توان مجدداً مذاکره کرد.(اینجا)
اندر احوالات شرایط مدیر و مدبر بودن کاندیدای ریاست جمهوری
بنابراین گزارش بررسی این طرح ادامه یافت تا جایی که نمایندگان با ماده ۴ این طرح درخصوص شرایط مدیر و مدبر بودن کاندیدای ریاست جمهوری با ۱۸۷ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.(اینجا)
همچنین در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری، با ماده ۱۱ این طرح در راستای بند ۲- ۱۰ سیاستهای کلی انتخابات مبنی بر شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان از سوی شورای نگهبان با ۱۹۱ رأی موافق، ۲۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. درواقع نمایندگان مجلس، شورای نگهبان را مجاز کردند برای شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان ۳ ماه پیش از صدور دستور انتخابات ریاست جمهوری، از داوطلبان برای ارائه برنامه دعوت کند.(اینجا)
در جریان بررسی این ماده مهرداد ویس کرمی در رابطه با رای ندادن نمایندگان با وجود حضور در صحن تذکر داد که دکتر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: اینکه عزیرانی که حضور دارند رای نمیدهند قضاوت نادرستی است. همچنین این نماینده نسبت به عدم بررسی پیشنهادات نمایندگان براساس ثبت نام در سیستم توسط هیئت رئیسه مجلس انتقاد کرد که در این رابطه احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد که پیشنهادات نمایندگان به صورت کامل در صحن مورد بررسی قرار میگیرد.
کأن لم یکن….
ارائه مدارک جعلی از سوی کاندیدای ریاست جمهوری، ثبتنام را کأن لم یکن میکند، این نتیجه مصوبه دیگر نمایندگان است چراکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده ۹ این طرح مصوب کردند در صورتی که کاندیدای ریاست جمهوری برای ثبتنام مدارک غیرواقعی ارائه کند، ثبتنام داوطلب کأن لم یکن تلقی شود. این مصوبه در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت. (اینجا) به این ترتیب بررسی و اصلاح این قانون در مجلس به پایان رسید.
کرونا و تنفس نیم ساعته مجلس
بنابراین گزارش پس از گذشت نزدیک به ۲ ساعت از صحن علنی رئیس مجلس شورای اسلامی برای رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور مقابله با بیماری کرونا، به مدت ۳۰ دقیقه در صحن علنی تنفس اعلام کرد. این بار جلسه علنی امروز پس از ۳۰ دقیقه تنفس به ریاست سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس آغاز شد. (اینجا)
معرفی ناطقان
بعد از آغاز مجدد صحن علنی، دستور به نطق میان دستور نمایندگان رسید؛ همچنین سید البرز حسینی نماینده خدابنده، روح الله عباسپور نماینده بوئین زهرا و آوج، علی اصغر خانی نماینده شاهرود و میامی، عباس گودرزی نماینده بروجرد و علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار امروز ۵ تا ۷دقیقه نطق کردند.
چشم امید مردم به تصویب بودجهای واقعبینانه توسط مجلس
علی اصغر خانی نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس در نطق میان دستور خود گفت: اکنون که مردم در محاصره تورم افسارگسیخته، تحریمهای ظالمانه دشمنان، سوءمدیریتها و تاخت و تاز ویروس منحوس کرونا گرفتار شدهاند، چشم امیدشان به مجلسی دوخته شده که با تصویب بودجهای واقعبینانه بارقه های امید را در دل آنها روشن کند.(اینجا)
آقای روحانی! بگذارید یکبار مردم طرف برد-برد شما باشند
همچنین سیدالبرز حسینی نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت: آقای روحانی؛ صدای نیاز همیشه بلند نیست، صدای بسیاری از آنها در سطلهای زباله شهر حبس شده است، شیشه ماشینتان را پایین بکشید، حتما وضع اقتصاد و معیشت و نفوس مردم را در چهره رنج کشیده افراد کمر تاشده در سطلهای زباله را خواهید دید. بگذارید یکبار مردم طرف برد-برد شما باشند. جناب آقای روحانی به یاد داشته باشید خانمان سوز بود آتش آهی، گاهی. (اینجا)
نیاز کشور به بودجه واقعی
همچنین عباس گودرزی در نطق میان دستور خود با انتقاد از وابستگی بودجه تقدیمی دولت به فروش نفت، گفت: رهبری بارها تاکید داشتند که باید بودجه به نحوی تدوین شود که کمترین وابستگی را به نفت داشته باشد و در بیانات خود فرمودند باید در چاه های نفت را ببنیدیم چرا که دشمن اگر احساس کند ما به نقطه ای وابسته ایم، از همان نقطه به ما ضربه می زند، اما باز هم این تفکر در کشور حاکم است و متاسفانه رئیس جمهور به ایراد مجلس به پیش بینی فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه ای دولت انتقاد می کند.(اینجا)
آمریکا دچار تار عنکبوتی انقلاب نارنجی شد
روح اله عباس پور نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس، با بیان اینکه اتفاق روز چهارشنبه در واشنگتن دی سی با حمله حامیان ساختارشکن ترامپ به کنگره از چند نظر قابل تأمل است، گفت: دموکراسی و لیبرالیستی در آمریکا به پایان رسیده و میتوان گفت پسا آمریکا در دنیا آغاز شده است.(اینجا)
چرا گزارش دقیقی از ارز ۴۲۰۰ تومانی نمیدهید؟
علی اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در نطق پیش از دستور خود با بیان این که ارز ۴۲۰۰ تومانی جز رانت، گرانی، هدررفت میلیاردها دلار منابع ملی و انتفاع محدودی انحصارگر متنفذ در دولت چیزی برای مردم نداشته است، خطاب به رئیس جمهور یادآور شد: مدللها و دلالها در این میانه چه میکنند؟ چرا گزارش دقیقی از ارز ۴۲۰۰ تومانی نمیدهید؟ ۵۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی توزیع کردید و همان زمان همان کالاها تا ۷۰ درصد گران شد نکند خودتان هم متوجه نشدهاید که چیکار می کنید..(اینجا)
تذکرات کتبی/تاکید بر حمایت از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه
در ادامه علی کریمی فیروزجایی عضو هیات رئیسه مجلس، تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد، در این تذکرات بر ضرورت حمایت از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه تاکید شده است.(اینجا)
ماجرای مانور جریان ضدانقلاب در موضوع واکسن آمریکایی
در نشست امروز یکی از مباحث داغ و مورد بحث، بحث تأکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی بود، این مسئله موجب شد که در این جلسه، نایب رئیس مجلس درخصوص شرکت تولیدکننده واکسن آمریکایی تأکید کرد که این شرکت در خاک کشور خود بیش از ۵ بار متهم و محکوم به نقصان های علمی و وارد کردن ضرر و زیان هایی به مردم شده است.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در واکنش به مانور جریان ضدانقلاب در موضوع واکسن آمریکایی اعلام کرد که مقام معظم رهبری به درستی ورود واکسن شرکت بدنام آمریکایی به کشور را ممنوع اعلام کردند. شرکتی که در خود آمریکا بیش از ۵ بار متهم و محکوم به نقصان های علمی و وارد کردن ضرر و زیان هایی به مردم شده است. (اینجا)
حمایت ۲۰۰ نماینده از تولید واکسن ایرانی کرونا
این گزارش میافزاید؛ علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی بیانیه ای در حمایت و تقدیر بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس از تولید واکسن کرونا توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و کلیه موسسات علمی و دانشبنیان را قرائت کرد. (اینجا)
سفرهای نظارتی رئیس مجلس؛ چراغ امید عبور از محرومیت
قرائت بیانیه تقدیر نمایندگان چهارمحال و بختیاری از نظارت میدانی رئیس مجلس یکی دیگر از دستور کارهای نشست امروز بود که نمایندگان این استان اعلام کردند که بازدید دکتر قالیباف چراغ امید عبور از محرومیت را برای مردم روشن کرده است.(اینجا)
هدفمند کردن حمایت های معیشتی به مجلس رسید
بنابراین گزارش در ساعت پایانی صحن علنی امروز چند طرح و لایحه دیگر توسط موسوی لارگانی عضو هیات رئیسه مجلس قرائت شد؛ که طرح “هدفمند کردن حمایت های معیشتی” اصلیترین آن به شمار میآید. (اینجا)
تلاش وزیر صمت برای شکست انحصار خودرو
در ادامه نمایندگان طبق روال همیشگی در دقایق پایانی صحنهای علنی شروع به قرائت تذکرات شفاهی خود کردند در این بین محمدصالحی نماینده مردم فریدن و چادگان، فریدونشهر، بوئین و میاندشت در تذکر شفاهی از تلاش وزیر صمت برای شکست انحصار خودرو جای قدردانی کرد و گفت: در روزهای سخت معیشتی به سر میبریم که کسی به فکر محرومان نیست اما برخی مسئولان در این بین بسیار به این اقشار توجه میکنند که جای قدردانی دارد چنانچه وزیر صنعت برای کاهش فشار بر بورس قیمت محصولات فولاد را ۳۰ درصد کاهش داده، همچنین برای شکست انحصار خودرو تلاش کرد. (اینجا)
برگزاری جلسات تخصصی در ۸ ماه گذشته برای رفع مشکلات اقتصادی مردم
حسن لطفی نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود، گفت: چرا هیأت رئیسه در این ۸ ماه یک جلسه جامع و یک هفته کاری را برای حل مشکلات اقتصادی مردم تخصیص نمیدهد و هر هفته برنامههای غیرضروری را در دستور کار مجلس قرار میدهد لذا از هیأت رئیسه محترم استدعا داریم حداقل یک هفته کاری را به صورت شفاف برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی مردم تخصیص دهد.
علی نیکزاد که پس از قاضی زاده هاشمی ریاست جلسه را برعهده گرفت، در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: درخصوص بورس، ارز، مالیات بر خانههای خالی، تأمین بودجه قیر، اصلاح ساختار بودجه، طرح معیشتی، طرح مسکن و نهادههای کشاورزی جلسات تخصصی متعددی را برگزار کردهایم طوری که دولتمردان در کمیسیونها مشاهده میکنند که مجلس تلاش مضاعفی در جهت رفع مشکلات مردم صورت میدهد.(اینجا)
ضرورت حمایت وزارت کشور از دهیاران به عنوان نمایندگان دولت در روستاها
سیدغنی نظری خانقاه عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار تسریع در تعیین تکلیف طرحی درباره حمایت از دهیاران شد و در تذکر آئین نامه ای با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ آئین نامه داخلی مجلس در مورد حفظ شأن مجلس، گفت: به دلیل طرح برخی پیشنهادات غیرضروری و غیرکارشناسی در مجلس، آشفتگی در جریان بررسی طرح ها و لوایح به وجود آمده است که وقت مجلس را می گیرد لذا ضمن تشکر از نمایندگان برای تدوین طرح ها و بررسی لوایح، از هیات رئیسه خواستار افزایش سرعت بررسی این موارد هستیم.(اینجا)
مسئولان کمبود کپسول گاز و نفت در سیستان و بلوچستان را پیگیری کنند
حبیبالله دهمرده نماینده مردم زابل در مجلس خواستار رسیدگی مسئولان به مشکل تأمین کپسول گاز و نفت در سیستان و بلوچستان شد و در تذکری شفاهی گفت: انتقال آب از دریا، تأمین حقابه از هیرمند، تکمیل راه آهن زابل از جمله مسائلی است که باید به آنها توجه شود.(اینجا)
تقدیر مجمع نمایندگان استان کرمان از عوامل اجرایی مراسم سالگرد شهادت سردار دل ها
این گزارش می افزاید؛ علی نیکزاد در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۱ دی ماه) مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از حضور اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در شهرستان های آبادان و خرمشهر تشکر شده است، گفت: مجمع نمایندگان استان کرمان نیز در پیامی از عوامل اجرای به ویژه از سپاه پاسداران ثارالله استان کرمان، نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و سایر عزیزان عوامل اجرایی به جهت برگزاری مراسم سالگرد سردار دل ها قدردانی کردهاند.(اینجا)
مجلس اجازه واردات اتوبوس دست دوم را نمی دهد
علی نیک زادثمرین در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۱ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نامه کمیسیون صنایع مجلس در انتقاد از صدور مجوز واردات اتوبوس دست دوم توسط ستاد ملی کرونا، گفت: در نامه مذکور آمده است که اخیرا اقدام مبارکی در حوزه تولید خودروهای سنگین، نیمه سنگین دیزلی به وقوع پیوسته است؛ انعقاد قرارداد شهرداری تهران، مشهد، همدان، کرمان با ایران خودرو دیزل موجب احیای این مجموعه شده و صدها دستگاه اتوبوس، ون، کشنده و کامیون، امید را در دل کارکنان، کارگران و مصرف کنندگان ایجاد نمود.(اینجا)
فرمایشات حکیمانه رهبری درباره ممنوعیت ورود واکسن کرونا از انگلیس و آمریکا
سید محمدرضا میرتاجالدینی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی فرمایشات مقام معظم رهبری دربارهی ممنوعیت ورود واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس را حکیمانه خواند و گفت: بعد از بیانات ایشان ضد انقلابها و اپوزیسیون حاشیههایی را درست کردهاند.(اینجا)
لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ هم برجامی است، هم بایدنی و هم مذاکره ای!
محمد جواد عسکری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس در تذکر شفاهی خواستار تدوین برنامه ای مدون برای تقویت دیپلماسی اقتصادی شد. وی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور شما با شعار تدبیر و امید روی کار آمدید اما افسوس که هم بی تدبیری کردید و هم یأس و ناامیدی ایجاد کردید، توصیه می کنم به دامن مردم بازگردید و با نگاه به درون، اقتصاد مقاومتی را وجهه همت خود قرار دهید.(اینجا)
دولت به مشکلات کشاورزان گیلانی توجه کند
محمدنژاد قاضی محله نماینده مردم لنگرود در مجلس در تذکر شفاهی گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید توجه ویژه ای به حل مشکلات کشاورزان گیلان به خصوص شهرستان لنگرود داشته باشد. وی افزود: یکی از ایراداتی که به مجلسهای قبلی گرفته شده ایجاد تشنج و در هم ریختگی در مجلس بود که متاسفانه امروز دامنگیر این مجلس نیز شده است لذا اعتقاد داریم در هر مجمع، گروه و مجلسی که نظم و انضباط برقرار نباشد حاصل آن گردهمایی حاصل خوبی نخواهد بود.(اینجا)
تسلیت نمایندگان مردم لرستان به مناسبت سالگرد شهادت ۶۸ دانشآموز بروجردی
علی نیک زادثمرین در پایان چلسه امروز بیانیه مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس در خصوص سالگرد شهادت ۶۸ دانش آموز شهرستان بروجرد قرائت کرد. (اینجا)
در نهایت علی نیک زادثمرین نایب رئیس مجلس زنگ پایان نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۱ دی ماه) مجلس شورای اسلامی را ساعت ۱۲ و ۸ دقیقه به صدا درآورد. وی زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۷:۴۵ صبح (سه شنبه، ۲۳ دی ماه) اعلام کرد./
پایان پیام