آمریکا عرصه رویاروئی انسان و توحش

10 274

وقتی طرفداران عدالت و آزادی و مخالفان تبعیض نژادی و مسلمانان در آمریکا تظاهرات می کنند اولاً همه آرام و متین راه می روند و حرف می زنند آنها دست نوشته های خود را همراه دارند. به مقررات احترام می گذارند به کسی توهین نمی کنند و نشانه های انسانیّت را از خود بنمایش می گذاررند. جمعیّت آنها معمولاً ترکیبی از سفید پوستان، سیاهپوستان، رنگین پوستان و آسیائی تبار هاست ولی برای آنها انسانیت مهم تر از رنگ پوست است.

بیشترین سر سختی که این جمعیّت ها از خود نشان داده اند پائین کشیدن مجسمه سر دمداران برده داری، استبداد و استعمار بوده است.

بعنوان مثال در خرداد ماه سال جاری هزاران نفر از معترضان به نژادپرستی در آمریکا و در واکنش به قتل یک سیاهپوست توسط افسر پلیس سفیدپوست، در خیابان‌های منهتن نیویورک راهپیمایی کردند.

در چهارمین روز راهپیمایی مسالمت ‌آمیز نیویورکی‌ها، عصر یکشنبه هزاران نفر در «تایمز اسکوئر» منهتن گرد هم آمدند و پس از سردادن شعارها علیه اقدامات نژادپرستانه و خشونت پلیس علیه شهروندان سیاهپوست، راهپیمایی خود را آغاز کردند.

پیش از آن فیلم‌هایی از خشونت پلیس نیویورک نسبت به معترضان مرگ جورج فلوید۴۶ ساله منتشر شد که در آن علاوه بر ضرب و شتم، دو ماشین پلیس به سوی معترضان هجوم بردند و به آنان ضربه زدند.

شرکت‌کنندگان این راهپیمایی را که شعارهایی را علیه خشونت پلیس نیویورک هم سر می‌دادند، عمدتا نسل جوان اعم از سیاه و سفیدپوست تشکیل می‌دادند و یکصدا خواستار عدالت در این کشور بودند.

همچنین علاوه بر شعارهایی همچون «پلیس، شلیک نکن»، پلاکاردهایی علیه خشونت با اسلحه که در طول سال، دانش‌آموزان را هدف قرار می‌دهد و با سکوت سردمداران کاخ سفید مواجه شده است، دیده می‌شد.

این راهپیمایی با تاریک شدن هوا هم ادامه داشت و با رسیدن به بخش میانه منهتن، عده‌ای از این معترضان به سمت پل بروکلین حرکت کردند تا به معترضان آنجا بپیوندند. این اقدام باعث شد تمام خطوط ترافیکی روی این پل بسته شود.

اگرچه این اعتراض‌ها مسالمت‌آمیز بود اما گزارش‌های اندکی منتشر شده است که در برخی از خیابان‌ها درگیری‌های محدودی بین معترضان و نیروهای پلیس ایجاد شده است.

گفته می‌شود چایرا دی بلاسیو دختر شهردار نیویورک هم در بین دستگیرشدگان دیده می‌شود.

بیل دی بلاسیو شهردار نیویورک خواستار تحقیق درباره دو ماشین پلیسی شده بود که به سمت جمعیت معترضان رانده شده بودند.

وی برای آبرو داری برای پلیس گفت: اقدامات درست زیادی توسط پلیس نیویورک انجام شده است اما اشتباهات آنها هم باید مورد تحقیق قرار گیرد.

پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس از ایالت مینه‌سوتا در حالیکه جورج فلوید سیاهپوست را دستگیر کرده و بر روی آسفالت خیابان خوابانده بود، به مدت ۸ دقیقه با زانو به گردن این شهروند فشار وارد کرد و بدون توجه به فریادهای فلوید که می‌گفت نمی‌توانم نفس بکشم، باعث مرگ وی شد.

هم چنین در ادامه اعتراضات خیابانی به قتل جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، معترضان برای شانزدهمین روز در خیابان‌های واشنگتن حضور یافتند و برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه، انگلیس و سوئیس نیز شاهد ادامه تظاهرات ضد نژادپرستی بودند.

روزنامه واشنگتن پست نوشت، نشانی از سازش در برابر وحشیگری های پلیس و بی عدالتی‌های نژاد پرستی وجود ندارد.

خانواده‌ها، دوچرخه سواران و عابران با پوشیدن لباس گرو”ه بلک لایوز” و با حمل نوشته “نمی‌توانم نفس بکشم” در خیابان‌ها حضور یافته و مانند همیشه در میدان لافایت و حومه کاخ سفید که در دو هفته گذشته به کانون معترضان تبدیل شده است، تجمع کردند.

بارایتون مک یکی از دوچرخه سواران معترض به خبرنگار واشنگتن پست گفت: حدس می‌زنم زمان ما هم رسیده است. از دهه ۶۰ تاکنون هرگز نگرانی های ما به این شکل ابراز نشده بود.

معترضان در حالی در خیابان‌ها حضور یافتند که این بار برای ادای احترام به جان باختگان رفتارهای نژادپرستانه فرزندان خود را با خود به همراه آوردند.

علاوه بر آمریکا، در برخی کشورهای جهان از جمله اروپا نیز شاهد ادامه اعتراضات به خشونت های پلیس و رفتارهای نژادپرستانه بودند.

پلیس فرانسه و معترضان در پی برپایی راهپیمایی علیه نژاد پرستی در شهر پاریس، درگیر شدند و نیروهای پلیس با گاز اشک آور به معترضان حمله کردند.

با آغاز راهپیمایی در پاریس، پلیس با شلیک گاز اشک آور مانع برگزاری اعتراضات علیه خشونت‌ها و بی‌عدالتی‌های نژادی شد.

دخالت پلیس فرانسه باعث برهم خوردن اعتراضات صلح آمیز در پاریس شد و معترضان با خاموش کردن گازهای اشک آور شعارهایی علیه این اقدام پلیس سر دادند.

با اقدامات پلیس فرانسه برای سرکوب و پراکنده کردن معترضان، برخی خانواده‌ها محل اعتراضات را ترک کرده و برخی با ادامه اعتراضات خود به طور نمادین زانو زدند.

یک افسر پلیس فرانسه به آسوشیتدپرس گفت: این تصمیم (پراکنده کردن معترضان) به دلیل ممنوعیت تجمع بیش از ۱۰ نفر در سراسر کشور گرفته شده است.

پیش از این در آستانه برگزاری تجمع بزرگ روز شنبه در پاریس در اعتراض به نژادپرستی و حمایت از جنبش ضدتبعیض نژادی در آمریکا، دستور تعطیلی رستوران‌ها و مغازه‌های پایتخت فرانسه صادر شد.

علاوه بر فرانسه، هزاران تن در شهرهای مختلف سوئیس راهپیمایی کردند تا در پی درگذشت فلوید در ایالات متحده، نژادپرستی و وحشیگری پلیس را محکوم کنند.

با وجود قوانینی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که تجمع بیش از ۳۰۰ نفر را ممنوع کرده است، چندین شهر سوئیس شاهد حضور جمعیت زیادی برای پیوستن به یک جنبش ضد نژادپرستی و خشونت نامتناسب پلیس علیه سیاهپوستان بود.

طبق گفته پلیس، بیش از ۱۰ هزار نفر که بیشتر آنها لباس سیاه پوشیده بودند، در بزرگترین شهر سوئیس (زوریخ) دست به اعتراض زدند.

در لندن نیز هزاران تن از مخالفان نژادپرستی دست به تظاهرات زدند.

در تاریخ ۲۶ خرداد سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما گزارش داد اعتراضات ضد بی عدالتی و نژادپرستی در آمریکا و کشورهای غربی، در پی قتل جورج فلوید، سیاه پوست آمریکایی بدست پلیس سفیدپوست، همچنان ادامه دارد.

صد‌ها تن از معترضان به تبعیض نژادی، خشونت و وحشیگری پلیس در شهر پراویدنس در رُدآیلند روی زمین دراز کشیدند و شعار‌های ضد نژادپرستی سر دادند.

در تصاویر هوایی که از این رویداد اعتراض آمیز منتشر شد، صد‌ها تن از معترضان دیده می‌شوند که یکصدا فریاد می‌زنند: «جان سیاه پوستان ارزش دارد». معترضان در اقدامی نمادین و برای گرامیداشت یاد و خاطره‌ی جورج فلوید – مرد سیاه پوستی که پس از ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه تحمل فشار روی گردنش در حالی که می‌گفت «نمی توانم نفس بکشم» جان سپرد – دقیقا همین مدت زمان را روی زمین دراز کشیدند و شعار «نمی توانم نفس بکشم» سر دادند.
گروهی تازه تاسیس متشکل از جوانان، این اقدام اعتراض آمیز را سازماندهی کرده بودند. معترضان پس از اقدام نمادین در بزرگراه به سوی ساختمان مجلس محلی نمایندگان رُدآیلند راه افتادند و بار دیگر شعار «نمی توانم نفس بکشم» سر دادند.

 

ناو دیس گزارش داد:  معترضان به نژادپرستی در آمریکا، مجسمه‌های «رهبران ایالات متحده» را که نماد نژادپرستی و برده داری هستند تخریب می‌کنند. یکی از معترضان در توصیف تخریب یک مجسمه یادبود گفت: ما در این مواقع به خانه باز می‌گردیم و وقتی به خانه باز می‌گردیم این مجسمه را در پارک می‌بینیم و نفرت گرایی نژادی را به یاد می‌آوریم. این کار خداست (که مجسمه سرنگون شده است).
مردم آمریکا نماد‌های برتری طلبی سفید‌ها را سرنگون می‌کنند. مجسمه جفرسون دیوید رهبر ایالت متحده آمریکا در ویرجینیا تخریب و سرنگون شد. شعار معترضان: «لعنت بر این مجسمه!»

جفرسون دیویس، رئیس جمهور ایالات مؤتلفه آمریکا در طول جنگ داخلی بود. او از حق ایالت‌ها برای برده داری دفاع می‌کرد. قسمت سر مجسمه‌های ایالات متحده با چکش تخریب شد. یکی از این مجسمه‌ها هم به پایین کشیده شد. یکی از معترضان گفت: این انتقام است. این انتقام احساسی است.
مورخان می‌گویند این مکان (مکان نصب مجسمه) زمانی در آن برای شلاق زدن برده‌ها استفاده می‌شده است. شلاق زدن یکی از روش‌های تنبیه برده‌هایی بوده که ارباب خود را به کاملاً از خود راضی نمی کردند.
یکی از معترضان گفت: من می‌دانم که سایر نژاد‌ها احساس ما در مورد این مجسمه را درک نمی‌کنند. این مصداق این است که مجسمه هیتلر را در یک اجتماع یهودی نصب کنید. این بخش از پورتسماوث عمدتاً سیاهپوست نشین است. چرا ما باید به اینجا بیاییم و این مجسمه را ببینیم؟
یکی از مجسمه‌های شهر ایندیاناپولیس که به یادبود سربازان ایالات مؤتلفه نصب شده بود از شهر خارج شد. در سال ۱۹۲۸، این مجسمه به این پارک آورده شده بود تا مقامات شهر بهتر آن را ببینند. لازم به ذکر است که مقامات شهر همگی از اعضای فعال گروه کلوکلوکس کلان بودند.

یکی از مجسمه‌های کریستوفر کلومبوس در مقابل کنگره ایالت مینه سوتا به دست معترضان، از جمله فعالان آمریکایی بومی سرنگون شد. کلومبوس مردم بومی را به بردگی می‌گرفت، مورد تجاوز قرار می‌داد، شکنجه می‌کرد و در نهایت می‌کشت. چندین مجسمه دیگر کولومبوس نیز در مناطق دیگر آمریکا تخریب شدند. یکی از معترضان گفت: این پارک به برتری طلبی سفیدپوستان اختصاص داده شده است! این پارک به نسل کشی بومی‌ها اختصاص یافته است!

تیم فوتبال کارولینا پنترز مجسمه جری ریچاردسون، مالک سابق این تیم را پایین آورد. لیگ ملی فوتبال آمریکا در سال ۲۰۱۸ ریچاردسون را به خاطر رفتار‌های نژادپرستانه و جنسی در محل کار نزدیک به ۳ میلیون دلار جریمه کرده بود. کارگران شهر جکسونویل در ایالت فلوریدا، مجسمه یک سرباز ایالات مؤتلفه را پایین کشیدند. این مجسمه و لوح یادبود در سال ۱۸۹۸ در این مکان قرار داده شده بود.
یک معترض سیاهپوست گفت: به خاطر این لحظه شکرگذار هستم. متشکرم که این مجسمه در جکسونویل پایین آمده است، به خاطر مادرم، به خاطر مادربزرگم، به خاطر هر کسی که در این شهر به خاطر چیزی که این مجسمه، نمایندگی می‌کند، رنج کشیده است. این کار برای ۳۰۰ هزار سیاهپوستی انجام شده که در این شهر رنج کشیده اند. ما امروز صبح خدا را شکر می‌کنیم. امروز روز خطیر و نمادینی در تاریخ جکسونویل است. خدایا متشکر. ما باید همه این مجسمه‌ها و این چیز‌ها را پایین بکشیم، زیرا جان سیاهپوستان مهم است.
شهردار شهر نیویورک گفت همه مجسمه‌های یادبود تبعیض نژادی از سراسر شهر جمع آوری خواهند شد.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان کنگره نیز خواستار جمع آوری مجسمه‌های تبعیض نژادی در ساختمان کنگره شد. پلوسی گفت: می‌توانید تصور کنید؟! جفرسون دیویس، الکساندر استفانز به آمریکا خیانت کردند، ولی مجسمه‌های آن‌ها هنوز در اینجاست، زیرا ایالت‌های آن‌ها این مجسمه‌ها را برپا کرده اند. باور کنید اگر اختیارات بیشتری داشتم، الان مجسمه‌های کمتری از این دست در کشور داشتیم.

به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، با ادامه اعتراضات به بی عدالتی و تبعیض نژادی گسترده در آمریکا، مردم شهر آتلانتا از ساعاتی پیش به سمت ساختمان‌های دولتی ایالت جورجیا در این شهر به راه افتاده اند. این اعتراضات پس از آن تشدید شد که پلیس آتلانتا روز جمعه یک جوان آفریقایی تبار دیگر را در این شهر به ضرب گلوله به قتل رساند. ریشارد بروکس در پارکینگ یک رستوران در آتلانتا پس از جر و بحث با پلیس، کشته شد.

شبکه خبری راپتلی در صفحه کاربری خود در توئیتر ویدیویی از استقرار خودرو‌های نظامیان آمریکایی در اطراف کاخ سفید در واشنگتن منتشر کرد. استقرار این خودرو‌ها به علت تجمع معترضان به نژاد پرستی و خشونت پلیس انجام گرفته است. در این ویدیو، یک زن معترض با صدای بلند خطاب به دیگر تظاهرکنندگان می‌گوید: «جنبش شما همه دنیا را تحت تأثیر قرار داده است: در ژاپن مردم در حمایت از جنبش «جان سیاهپوستان با ارزش است» به خیابان‌ها آمده اند. مردم شعار «نمی‌توانم نفس بکشم» سر داده اند. این زن گفت: «شما نه تنها دنیا را متأثر کردید بلکه سبب ترس هم شدید و بیش از همه سبب ترس کسی که «کیسه پر از مدفوع فاشیستی است» شدید… و شما می‌دانید که او کیست. همان کسی که در کاخ سفید نشسته است.

اما وقتی طرفداران نژادپرستی بعنوان طرفداران ترامپ تظاهرات می کنند همه چیز فرق می کند.

طرفداران دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی آمریکا یک روز پیش از نشست کنگره برای تایید نتایج انتخابات ریاست جمهوری در واشنگتن تظاهرات کردند.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، یک روز پیش از نشست کنگره برای تایید پیروزی جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، طرفداران ترامپ که حقیقت شکست وی را نپذیرفته‌اند بار دیگر در واشنگتن تظاهرات کردند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، پایتخت آمریکا آماده اعتراض‌های خشونت آمیز بالقوه می‌ شود.

تظاهر کنندگان عمدتا بدون استفاده از ماسک در مرکز شهر واشنگتن تجمع کردند تا در ایستگاه آخر از ترامپ حمایت کنند.

رئیس جمهوری فعلی آمریکا همچنان با طرح ادعاهای غلط به تعبیر رسانه‌های آمریکایی، معتقد است که انتخابات از او دزدیده شده است.

یکی از سازمان دهندگان تجمع حامیان ترامپ به تظاهر کنندگان بدون توجه به شیوه نامه‌های بهداشتی کرونا پیشنهاد کرده افراد که اغلب ماسک هم بر صورت نداشتند، برای اتحاد بیشتر همدیگر را در آغوش بگیرند.

پلیس واشنگتن با نصب تابلوهایی در مرکز شهر، حمل هر نوع سلاح گرم در جریان تظاهرات را غیرقانونی خواند و «رابرت کانته» سرپرست پلیس واشنگتن نیز از مردم خواست در صورت مشاهده افراد مسلح، مقام های مسئول را مطلع کنند.

حکم محدودیت حمل سلاح در این منطقه برای روزهای دوشنبه تا پنجشنبه هفته جاری صادر شده است.

این محدودیت در حالی اعمال می شود که «انریکه تاریو» رهبر یک گروه راستگرای خشونت بار تحت عنوان «پسران مغرور» در واشنگتن باز داشت و به تخریب اموال عمومی در جریان اعتراض قبلی طرفداران ترامپ و همچنین خلاف با سلاح گرم متهم شده است.

ترامپ بارها مردم را نسبت به شرکت در تظاهرات هفته جاری ترغیب کرده و تلویحا گفته که ممکن است شخصا در این تجمع اعتراضی شرکت کند.

بگزارش ایسنا اخیراً مجله فارن پالسی در یادداشتی به قلم “مونیکا دافی تافت”، محقق روابط بین الملل نوشت که شکل گیری جنگ داخلی در آمریکا تا همین اواخر مربوط به گذشته و برای بسیاری سناریوی غیرممکن بود، اما تشدید افراط گرایی و خشونت جناح راست و حوادث کنگره، بار دیگر زنگ خطر را برای احتمال شکل گیری جنگ داخلی در آمریکا به صدا درآورد.

طبق این گزارش، جنگ داخلی در آمریکا به هیچ وجه پایان نیافته و در واقع درحال تشدید است.

تافت نوشت: علی رغم کنترل رئیس جمهوری جو بایدن بر امور، وقایعی که اخیراً رخ داده است خطر خشونت سیاسی گسترده را آشکار می کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: جنگ های داخلی که در چندین منطقه از جهان رخ داده است؛ از جمله ایالات متحده ممکن است اگرچه از نظر علل شکل گیری یا راه های تبدیل آنها به خشونت یا کاهش شدت آنها می توانند متفاوت از یکدیگر باشند، اما همه آنها سه ویژگی اصلی مشترک دارند که اکنون در فضای داخلی آمریکا مشاهده می شود.

تافت ادامه داد: ویژگی نخست؛ اکثر جنگ های داخلی غالباً در نتیجه یک درگیری گذشته رخ می دهند مانند جنگ داخلی در گذشته یا یک یادبود کاملاً سیاسی یا تحریف شده از درگیری داخلی قبلی. در چنین مواردی غالباً یک رهبر کاریزماتیک با انتشار گزارشی از افتخارات گذشته یا تحقیرهای متناسب با ایدئولوژی و جاه طلبی های سیاسی خود، مسیر این جنگ را هموار می کند و یا از بی خبری توده ها و گروه ها از تاریخ بهره می برد.

وی افزود: ویژگی دوم این است که هویت ملی بر اساس مبانی بسیار حساس مانند نژاد، مذهب یا طبقات اجتماعی تقسیم شده است، طوری که در هر کشور دلایلی برای تقسیم و تجزیه وجود دارد، اما برخی از آنها عمیق تر و تأثیرگذارتر از کشورهای دیگر هستند.

تافت در ادامه تاکید کرد: همچنین، تقسیماتی که در ابتدا ساده به نظر می رسد ممکن است توسط احزاب محلی یا خارجی که به دنبال توزیع مجدد مراکز ثروت یا قدرت هستند، مورد سوء استفاده قرار گیرند، مانند آنچه توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق اتفاق افتاد و تنها با تقویت اختلافات موجود، منابع قابل توجهی را به بی ثبات سازی ایالات متحده و متحدانش اختصاص داد.

این محقق روابط بین الملل در ادامه نوشت: اما ویژگی سوم که بدون آن عوامل سابق نمی توانند آتش جنگ داخلی را شعله ور کنند؛ ضرورت تغییر در جامعه از قبیله گرایی به فرقه گرایی است.

در ادامه این یادداشت آمده است: قبیله گرایی در اینجا بدان معنا است که مردم به طور جدی دچار تردید شوند که دیگر گروه های موجود در داخل کشور منافع عمومی را در رأس اولویت هایشان قرار داده اند یا خیر. اما در جوامع فرقه ای، نخبگان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و کسانی که نماینده آنها هستند بر این باورند که هر شخص مخالف با آنها شرور بوده و به طور جدی برای از بین بردم جامعه تلاش می کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: این پویایی در صحنه حزبی آمریکا، جایی که نمایندگان حزب جمهوری خواه همکارانشان را متهم به ضعف و بی وفایی به دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق کردند، به وضوح قابل مشاهده  است.

بگزارش ایرنا- پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) یکی عضو پیشین ارتش را به اتهام توطئه شورش و حمله به ساختمان کنگره در واشنگتن متهم کرد.

به گزارش ایرنا از شبکه سی ان ان، نیروهای پلیس فدرال روز یکشنبه جسیکا واتکینز در ایالت اوهایو را به دلیل دست داشتن در حمله و هجوم به ساختمان کنگره دستگیر کردند.

به گزارش پلیس اف بی آی، واتکینز متهم است که با سفر به واشنگتن دیگران را برای حمله به ساختمان کنگره تشویق کرده است.

به گزارش سی ان ان، در ویدئوهای بدست آمده تصاویر واتکینز دیده شده که در حمله به ساختمان کنگره حضور داشته است.

سوابق ارتش آمریکا نشان می دهد که واتکینز از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ در ارتش خدمت کرده است. وی در سال ۲۰۰۲ حضور چند ماهه در افغانستان داشته است. در این گزارش چیزی در مورد تعداد آدم هائی که او در افغانستان کشته و یا نکشته دیده نمی شود.

شورش ششم ژانویه (۱۷ دی‌ماه)، زمانی اتفاق افتاد که کنگره آمریکا در حال شمارش آرای گزینشگران ایالتی و تایید پیروزی جو بایدن بود اما دونالد ترامپ که حاضر نبود شکست را بپذیرد، با تکرار دروغ تقلب، هواداران خود را برای شورش و یورش به ساختمان کنگره تحریک کرد.

به موجب این تحریک، پنج نفر کشته و تعدادی مجروح شدند و بر همین اساس یعنی «تحریک به شورش»، مجلس نمایندگان آمریکا دونالد ترامپ را بار دیگر استیضاح کرد.

نکته جالب توجه آنکه بیشتر اعضای طبقه حاکم و پلیس آمریکا از نژادپرستان هستند که توحش کامل را در این کشور نمایندگی می کنند و پدران آنها قاتلان سرخ پوست ها و سیاه پوست ها بوده اند. نظر شما درباره این دو گروه چیست؟

10 نظرات
  1. فرید می گوید

    آمریکا فقط ادعای آزادی بیان را دارد

  2. مهدی می گوید

    سرگذشت سرخ پوستها اصلا مشخص نشد

  3. علی می گوید

    حتی الان هم در بعضی از فروشگاهها زدند که ورود بعضی از نژاد ها به داخل فروشگاه ممنوع

  4. حمید می گوید

    اکثریّت مردم آمریکا خوب هستند ولی متأسفانه بدها برآنها حاکمند

  5. قاسم می گوید

    مردم آمریکا باید برای آزادی خود تلاش کنند

  6. نیلی می گوید

    حمایت آمریکا از رژیم هائی نظیر رژیم آل سعود و رژیم صهیونیستی ماهیت آمریکا را نشان می دهد

  7. عبدالقیوم می گوید

    کاملاً موافقم

  8. سینا می گوید

    آمریکا حامی تروریسم

  9. زهرا می گوید

    نژاد پرستی نه تنها در آمریکا بلکه در برخی کشور های اروپایی هم دیده میشه

  10. امیرعلی می گوید

    آمریکا حاضر یک کشور نابود بشه ولی منافع خودش آسیب نبینه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.