به گزارش خبرگزاری فارس از دزفول، سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: وضعیت کرونا در تمام استان به جز آبادان طی چند هفته متوالی آبی بود و بیماریابی بهخوبی انجام میشد.
وی افزود: با اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و رعایت اصل مشارکت عمومی و هماهنگی عمومی شاهد تاثیرات خوب و نتایجی مثبت طی یک ماه شدیم.
رئیس مرکز بهداشت استان در خصوص تغییر ناگهانی وضعیت کرونا در خوزستان، گفت: هماهنگی بین بخشی در بسیاری از شهرها به دلیل عدم همکاری و کم کاری مدیران آنها در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از عوامل موثر در افزایش آمار در استان بود.
وی ادامه داد: غفلت از مرزها قطعا یکی دیگر از عوامل شدت گرفتن بیماری در استان خوزستان بود چرا که این استان در مجاورت مرز عراق قرار دارد و رفت و آمدها به سهولت صورت میگرفت.
سید محمد علوی تصریح کرد: برای مرز عراق باید پروتکلهای ویژهای در نظر گرفته میشد چراکه عراق با کشورهای غرب در ارتباط بوده و میتوانست یکی از عوامل مهم در شیوع ویروس جهش یافته باشد.
وی بیان کرد: با اینکه در ویروس تغییراتی ایجاد شده اما متاسفانه در رفتار ما برای مقابله و مهار آن تغییراتی ایجاد نشده، کرونا تصاعدی در حال رشد است در صورتی که امکانات و تجهیزات ما ثابت و یا کاهشی هستند.
علوی اذعان کرد: استان خوزستان در شرایطی که باید از نظر سهمیه واکسن، اعتبارات، نیروی انسانی، تجهیزات و دیگر امکانات بیشتر مورد توجه مسوولین قرار گیرد تا وضعیت خطرناک فعلی بهبود یابد.
وی با اشاره به بیماریابی فعال و رهگیری بیماران بصورت بیشتر و جزئیتر، عنوان کرد: در شرایط فعلی شمار تستهای گرفته شده کم است در صورتی که به ازای هر بیمار باید بین ۱۰ تا ۱۵ فرد مورد نمونهگیری قرار گیرند.
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: طبق یک بررسی میدانی از مناطق مختلف اهواز در هفته گذشته استفاده از ماسک توسط افراد خدمت دهنده مثل فروشندگان ۷۷ درصد، خدمت گیرندگان ۶۸ درصد و مردم عادی ۵۶ درصد برآورد شد.
وی افزود: با تصمیمات ستاد استانی و بسیج اطلاعرسانی امروز میزان استفاده از ماسک در خدمت دهندگان ۹۲ درصد، خدمت گیرندگان ۸۸ درصد و مردم ۸۲ درصد اعلام شد که این حرکت باید رو به جلو ادامه یابد.
سید محمد علوی اظهار کرد: واحد آموزشی بهداشت دوباره باید واکاوی کند که چرا سطح سواد مردم در خصوص این بیماری بالا نرفته است. در همین سه روز اخیر طبق یک بررسی میدانی متوجه شدیم فقط ۷۰ درصد مردم از کرونا با خبر هستند.
وی ادامه داد: خیلی از افراد جامعه حتی زبان فارسی را بلد نیستند از این رو آموزشها باید به طرق مختلف و برای اقشار مختلف جامعه صورت گیرد.
علوی اذعان کرد: از ۷۰ درصدی که به وجود کرونا آگاه هستند فقط ۵۶ درصد ماسک میزنند و ۱۴ درصد دیگر بخاطر نداشتن بضاعت مالی و یا اعتقاد به باورهای غلط از ماسک استفاده نمیکنند.
محمد اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشتی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه این جلسه اظهار کرد: بسیاری از سایتهای جهانی برای ایران در بهمن ماه روزانه یکهزارو ۲۰۰ مرگ پیش بینی کرده بودند که ما با پیدا کردن برنامه و اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی این آمار را به ۷۰ نفر رسید که اگر همچنان به درستی اجرا میشد شاهد ایجاد چنین وضعیتی در خوزستان نبودیم.
وی افزود: پیشنهاد میشود بلوک بندی دزفول برای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی بهصورت هر خانه و هر مغازه یک پایگاه سلامت انجام شود و اجرای آن از امروز در این شهرستان به عنوان شهر پایلوت این طرح رقم بخورد.
مشاور معاون بهداشتی وزرات بهداشت گفت: باید سطح سواد سلامت مردم در خصوص این بیماری بالا رود چرا که اگر بخواهیم ۵۰ تا ۶۰ میلیون نفر از جمعیت را واکسینه کنیم چند سال این اقدام زمان خواهد برد.
وی ادامه داد: اگر فرض را بر این بگذاریم که هر ۸۰ میلیون جمعیت ایرانی واکسینه شوند تا حداقل ۷۰ درصد از تمام جمعیت جهان واکسینه نشوند سطحی از ایمنی برقرار نخواهد شد.
محمد اسماعیل مطلق تصریح کرد: هنگامی که بسیج و سپاه برای مقابله با کرونا وارد عمل شدند مردم ثابت کردند که با ما هستند پس باید به این مسئله توجه کرد که چرا دیگر کشورها از جمله انگلیس با وجود داشتن تجهیزات پزشکی بیشتر در مقابله با کرونا ضعیفتر عمل کردن زیرا ما همراه با مردم کار کردیم و آنها برای مردم کار کردند.
وی بیان کرد: مردم ایران ثابت کردهاند اگر در خصوص مسئلهای آگاهی لازم را داشته باشند خودشان برای حل مسئله وارد عمل میشوند.