سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان و آران بیدگل در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست روز گذشته کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: در حال حاضر بخش عمدهای از نیاز روغن کشور از طریق واردات تامین و حدودا ۱۰ درصد از دانههای روغنی در داخل کشور تولید میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخش اندکی از میزان واردات مورد نیاز برای تامین روغن کشور دانههای روغنی است، ادامه داد: یکی از مسائل مطرح شده در نشست روز گذشته کمیسیون کشاورزی تلاش برای افزایش واردات دانههای روغنی به جای واردات روغن خام بود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ظرفیت ۶ میلیون تنی روغنکشی در داخل کشور وجود دارد که میتوان با واردات دانههای روغنی از پتانسیل اشتغالزایی آن استفاده کرد، گفت: باید سطح زیر کشت دانههای روغنی در داخل کشور افزایش داده شود.
وی با اشاره به اینکه شورای قیمت گذاری خرید محصولات اساسی کشاورزی قیمت هر کیلوگرم کلزا را ۱۱ هزار تومان تعیین کرده است که اجرا و عملی شدن آن میتواند موجب جهش تولید دانههای روغنی در داخل کشور شود، عنوان کرد: در حال حاضر با محاسبه نرخ ارز دولتی قیمت تعیین شده برای روغن مایع واقعی نیست و هر لیتر آن ۷ هزار تومان زیر قیمت واقعی عرضه میشود که باید به تولیدکنندگان یارانه داده شود.
ساداتینژاد، افزود: یارانه دادن به تولیدکنندگان روغن اشکالاتی نیز به همراه دارد زیرا ۵۰ درصد از روغن تولیدی کشور را صنایع و صنوف استفاده میکنند و بخشی از محصول آنها که از یارانه استفاده کرده به خارج از کشور صادر میشود درحالی که یارانه پرداختی به تولید روغن جهت مصرف خانوار است و با صادرات محصول این یارانه هدر میرود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از کمبود روغن حاصل قیمت غیرواقعی است و برخی از صنایع روغن موجود در بازار را به دلیل احتمال نوسان قیمتی انبار میکنند، تصریح کرد: در نشست روز گذشته کمیسیون مقرر شد روغن مورد نیاز خانوار و صنایع از یکدیگر تفکیک و یارانه تنها به بخش مورد مصرف خانوار اختصاص داده شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در نشست روز گذشته کمیسیون بر اصلاح قیمت دانههای روغنی و رسیدگی به احتکار روغن توسط برخی صنایع تاکید شد، عنوان کرد: یکی از دلایل نابسامانی بازار روغن تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰تومانی است که باید حذف شود.
ساداتینژاد با اشاره به اینکه در حال حاضرمیانگین سرانه مصرف روغن در جهان برای هر نفر ۱۳ کیلوگرم و در ایران ۲۱ کیلوگرم است که باید این میزان را با کار فرهنگی و تاکید صدا و سیما بر عوارض مصرف آن کاهش داد، ادامه داد: باید با اقدامات جهادی و برنامه ریزی در زمینه کشت دانههای روغنی ۵۰ درصد از نیاز کشور توسط کشاورزان داخلی تولید شود./
پایان پیام