آغاز دور جدیدی از جنگ میان رژیم صهیونیستی و مقاومت اسلامی در غزه با ویژگیهای جدید و پیامدهای متفاوت، معادله جدیدی را در سطح فلسطین و منطقه ترسیم می کند.
رژیم صهیونیستی اخیرا با اتکا به ارث ترامپ در بذل و بخشش و واگذاری شهر قدس، بلندیهای جولان وبخشهای وسیعی از کرانه باختری به رژیم صهیونیستی در چارچوب طرح معامله قرن تلاش داشت تا این امتیازات کسب شده را تثبیت کند. به همین علت سعی کرد با یک برنامه حساب شده مردم فلسطینی محله های شیخ جراح و باب العمود قدس را آواره سازد و سیاست یهودی سازی شهر را پیش ببرد. همچنین این رژیم چنان احساس قدرت می کرد که طی فراخوانی از اوباش خود از صهیونیستها خواست تا سالگرد اشغال قدس (در سال ۱۹۶۷) و به زعم آنها اتحاد دو بخش این شهر را در مسجد الاقصی جشن بگیرند. این اقدامات تحریک آمیز با آزاد و آذیت شهروندان مقدسی و حمله به نمازگزاران و معتکفین در مسجد الاقصی همزمان گردید و صبر نیروهای مقاومت درغزه را طاق کرد و آنان را ناچار ساخت تا به این نامعادله وارد گردند و به این تجاوزات پایان دهند. این درگیری ابعاد جدیدی دارد که به بخشی از نکات مهم آنها می پردازیم.
۱- این درگیری وحدت بی سابقه جامعه فلسطین را نمایان ساخت. از لحظات اولیه اجرای طرح های تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی، مردم کرانه باختری و مردم مناطق اشغالی ۱۹۴۸ با حضور گسترده در محله های باب العمود و شیخ جراح و مسجد الاقصی برادران مقدسی خود را تنها نگذاشتند و علیرغم حملات ناجوانمردانه نیروهای صهیونیستی به آنها و به شهادت و زخمی کردن تعداد زیادی از آنان اما صحنه را برای دشمن خالی نکردند. تظاهرات مردم غزه و در خواست از نیروهای مقاومت برای دفاع از مقدسات اسلامی منجر به ورود مقاومت و پاسخ آن به دشمن صهیونیستی انجامید و وحدت بی سابقه جامعه فلسطینی را نشان داد. در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ فلسطینیان با قیام بی سابقه جبهه داخلی این رژیم را با چالش جدیدی روبرو ساختند. فلسطینیان کنترل شهر اللد را به دست گرفته و شهرک نشینان را از شهر فراری داده و عمده ادارات این رژیم را به آتش کشیدند. در شهرهای ناصره، ام الفحم و حیفا با نیروهای صهیونیستی درگیر شدند و رژیم صدها نفر از آنان را بازداشت کرد. این صحنه ها نشان داد که در شرایط حساس هویت فلسطینی محور وحدت این جامعه است و تمامی تدابیر دشمن در ایجاد چند پارگی در این جامعه نتوانست آنان را از یکدیگر در صحنه دفاع از آرمانهای ملی و اسلامی جدا سازد.
۲- اقدام مقاومت اسلامی غزه به حمایت از مردم قدس و مقدسات رفتار جدیدی است که معادلات سابق را تغییر می دهد. این اقدام نشان داد مقاومت غزه دیگر تنها متعلق به مردم این منطقه نیست و برای دفاع از کل فلسطین آماده است. تاکنون مقاومت خود را مسئول دفاع از مردم باریکه غزه می دانست و رفتار جدید آن بی سابقه است. اضافه بر آن مقاومت به رژیم صهیونیستی التیماتوم و مهلت داد و اعلام کرد که در صورت عدم توقف تجاوزات در قدس به این رژیم حمله خواهد کرد. این تهدید نشان داد که مقاومت از آمادگی و قدرت لازم برخوردار است و تاکنون امکانات لازم برای دفاع از مردم خود را گردآوری و تهیه کرده است.
۳- با آغاز درگیری از سوی مقاومت، شلیک همزمان ۵۰ یا ۷۰ موشک به شهرهای مختلف رژیم صهیونیستی از جمله تل اویو، بئر السبع، اشدود، ایلات و عسقلان نشان داد که مقاومت از امکانات بالایی برخوردار است و با افزایش شلیک همزمان موشک عملا سیستم ضد هوایی گنبد آهنین دشمن را تا حد زیادی خنثی کرد و آسیب غیر منتظره را به دشمن وارد ساخت. نظامیان صهیونیست که به شدت از سقوط دهها موشک در اماکن حساس مانند پایگاه های نظامی و فرودگاه ها غافلگیر شده بودند ناچار شدند که اعلام کنند که سیستم گنبد آهنین دچار مشکل فنی شده که به زودی برطرف خواهد شد و نتانیاهو نخست وزیرسابق این رژیم اعلام کرد که هیچ سیستمی نمی تواند صد در صد امنیت هوایی را برقرار کند.
۴- سازمانهای بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل که ظاهرا مسئولیت حفظ صلح جهانی را بر عهده دارد نشان دادند که فقط ابزاری در اختیار امریکا و غرب هستند و بدون اجازه آمریکا توان هیچ کاری را ندارند. برگزاری جلسات متعدد این شورا هیچ نتیجه ای نداشت و علیرغم اینکه دشمن صهیونیستی به نقض گسترده حقوق بشر دوستانه دست زده و با حمله به اماکن غیر نظامی در غزه به کشتار کودکان و زنان و نیز به اصطلاح جنایات جنگی و جنایت علیه انسانیت دست زده اما هیچ اقدامی علیه رفتارهای تحریک آمیز و جنگی این رژیم ترتیب داده نشد. طبق کنوانسیون ژنو و پروتوکولهای اضافی آن رژیمهای اشغالگر حق تغییر جمعیتی در اماکن اشغالشده و یا تغییر در اماکن تاریخی و دینی را ندارند و نقض این مقررات جنایت علیه بشریت تعریف شده که از سوی دادگاه کیفری بین المللی قابل تعقیب است اما نقض تمامی این مقررات از سوی رژیم صهیونیستی تاکنون حتی با محکومیت جهانی روبرو نمی شود.
۵- از لحظات اولیه درگیری رژیم صهیونیستی با حمله به خانه های مردم در غزه نشان داد که بانک اهداف تعریف شده ندارد و مقاومت اساسا با الگوی جنگ نامتقارن و استقرار در زیر زمین چنین فرصتی به دشمن ندادند. دشمن صهیونیستی با انهدام ساختمان جوهره در غزه مرکز استقرار دفاتر و استدیوهای رسانه های بین المللی تلاش داشت تا روایت فلسطینی از حوادث و جنایات را از صحنه حذف کند و این اقدام ضعف این رژیم جنایتکار را نمایان می سازد. همچنین این رژیم با انهدام دهها خانه و ساختمان مردم از جمله هنادی که بزرگترین ساختمان مسکونی این باریکه بود تعداد زیادی را به قتل رساند و یا آواره ساخت.
۶- برپایی تظاهرات گسترده فلسطینیان در امریکا و اروپا با مشارکت مسلمانان و ازادیخواهان جهان و حمایت از مردم مظلوم فلسطین نشان داد که فلسطینیان در داخل و خارج رفتار هویتی دارند و تغییر شرایط اجتماعی ، اقتصادی و جغرافیایی آنها در غرب روح آرمانگرایی آنها را از بین نبرده است. مشارکت دو نماینده کنگره امریکا در این تظاهرات نیز انحصار تسلط لابی صهیونیستی بر این نهادهای قدرت در امریکا را شکست. اعلام همبستگی دهها سلبریتی در امریکا از جامعه هنرمندان با مردم فلسطین نیز نه تنها رفتار بی سابقه سیاسی شمرده می شود که می تواند پیام اخلاقی و انسانی مهمی به سلبریتی های غرب زده کشورهای اسلامی برساند که باید الگوی اخلاقی باشند و نه مروج الگوی ابتذال غربی باشند.
۷- فرایند عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی که سال گذشته با دستور ترامپ در منطقه آغاز گردید با آغاز حوادث غزه با چالش مواجه شد. رژیمهایی مانند امارات متحد عربی، بحرین ، سودان و مغرب با تغییر تعریف دشمن منطقه ای از اسرائیل به ایران با این رژیم همپیمان شدند و امید داشتند تا این رژیم در صورت نیاز از آنها حمایت کند اما حوادث غزه نشان داد که این رژیم در برابر محور مقاومت توان دفاع از خود را ندارد و طبعا نمی تواند از آنها دفاع کند. نکته دیگر این مساله این است که این کشورها به بهانه تامین منافع ملی به این اقدام خیانت آمیز دست زدند و خودشان را از جهان عرب و اسلام جدا کردند ولی همبستگی مردم جهان اسلام با فلسطین و قبله نخست مسلمانان اشتباه این رژیم ها را اشکار کرد و از ترس واکنش مردم خود ناچار شدند که تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند که این اقدام آنها را با تناقضهای جدیدی درگیر می سازد.
۸- پاسخ قاطع مقاومت فلسطین به تجاوزات رژیم صهیونیستی سازشکاران داخلی مانند تشکیلات محمود عباس را رسوا می سازد و ناتوانی آنها را در حمایت از مردم فلسطین آشکار می کند و قطعا این متغیر اجماع سازی ملی در درون جامعه فلسطینی را در حمایت از مقاومت افزایش می دهد. در حال حاضر در کارنامه مقاومت اسلامی غزه و جریانهای اسلامی مانند حماس و جهاد دهها دستاورد و پیروزی دیده می شود درحالیکه جریان سازش در ۲۸ سال گذشته عقب نشینی های متوالی از حقوق مردم فلسطین در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
۹- با این شکست نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت ساختار اجتماعی و سیاسی این رژیم با بحران مواجه خواهد شد. در همه جای جهان جوامع ابتدا شکل می گیرند و بر اساس ضرورت ها و نیازها نیرویی مانند ارتش برای دفاع از خود ایجاد می کنند ولی در رژیم صهیونیستی با تدبیر انگلیس چند صد هزار صهیونیست مسلح از اروپا به فلسطین آورده شدند و با آموزش و مسلح کردن آنها در چارچوب گروههای تروریستی هاگانا، اشترن و بالماخ سازمان داده شدند که این گروه ها در سال ۱۹۴۸ با آواره سازی جامعه فلسطینی موفق شدند دو سوم مردم فلسطین را آواره سازند و ۷۹% سرزمین فلسطین را اشغال کنند و با اعلام موجودیت رژیم جعلی اسرائیل در سرزمین فلسطین و با مهاجرت دادن یهودیان به این سرزمین، ملتی برای خود دست و پا کردند. شرایط نامتعارف شکل گیری رژیم صهیونیستی عملا ارتش را در نقطه کانونی و نقطه اتکای اجتماعی قرار داد و اکنون با شکست ارتش صهیونیستی این جامعه امید خود را از دست داده است. بن گوریون اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی قبلا اعلام کرده بود که شکست ارتش صهیونیستی پایان عمر این رژیم خواهد بود. قطعا این تحول مهم و اساسی در آینده در مهاجرت معکوس صهیونیستها از سرزمین های اشغالی خود را نشان خواهد داد.
۱۰- توان مقاومت غزه در خروج از فاز دفاعی و اغاز مرحله تهاجمی با تهدید رژیم صهیونیستی به حمله یک تحول بزرگی است که بسیاری از معادلات را تغییر خواهد داد. اعلام رئیس ستاد رژیم صهیونیستی در منتفی بودن حمله زمینی به غزه در شرایط کنونی نشان از تحول بزرگی در ابعاد راهبردی است چرا که این رژیم در سال ۱۹۶۷ غزه را در مدت نیم ساعت به اشغال خود درآورد ودر حملات ۲۰۰۸،۲۰۱۲،۲۰۱۴ تلاش داشت دوباره غزه را اشغال کند اما نتوانست و در برابر ایستادگی مقاومت شکست خورد اما اکنون به علت ناتوانی، حتی به فکر اشغال آن نیست. این تحول ناچیز نیست و نشان مهمی از رشد توان مقاومت و حجم تاثیرگذاری آن است.
شکی نیست که معادلات میان مقاومت و رژیم صهیونیستی پس از این رویارویی تغییر خواهد کرد و معادلات جدیدی به نفع مردم فلسطین و امت اسلامی بر پا خواهد شد. اکنون معادله غزه- قدس مهمترین معادله جدید خواهد بود که دست رژیم صهیونیستی را در انجام تغییرات در شهر قدس را خواهد بست و امید مردم فلسطین به مقاومت برای بازپسگیری سرزمین های خود را افزایش خواهد داد و دست امریکا را در حاتم بخشی در فلسطین کوتاه خواهد کرد . و مجموعه این رخدادها موجب تضعیف بیش از گذشته اعتماد بنفس ارتش ترحم ناشناس اسرائیل شده است.