ما امروز با جنگ هروئین در ایران روبروئیم به دلایل زیر:
۱-کشف ۷۲ تن مواد مخدر در خراسانجنوبی
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی از کشف بیش از ۷۲ تن انواع مواد مخدر در استان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت :دراین رابطه ۸ هزار و ۶۰۰ نفر قاچاقچی دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سردار ناصر فرشید در مراسم صبحگاه مشترک نیروهای نظامی و انتظامی خراسانجنوبی، با بیان اینکه شعار هفته نیروی انتظامی سال ۱۴۰۰ «پلیس هوشمند، امنیت پایدار» است، اظهار داشت: نیاز مردم و خدمت کردن به آنها یک نعمت الهی است.
وی بیان داشت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند تنها سازمانی که بیشترین ارتباط را با مردم دارد نیروی انتظامی و ما نیز خرسیندیم که افتخار خدمتگزاری به مردم سراسر ایران اسلامی نصیب نیروی انتظامی شده است.
۲-رتبه اول استان کرمان در کشفیات مواد مخدر
فرمانده انتظامی استان کرمان گفت: دربرخورد با اشرار و قاچاقچیان مسلح و کشف مواد مخدر امسال رتبه اول کشور را کسب کردیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان؛ سردار عبدالرضا ناظری در نشست خبری بهمناسبت هفته نیروی انتظامی در سالن کوثر فرماندهی انتظامی استان با اشاره به شعار امسال هفته ناجا «پلیس هوشمند و امنیت پایدار» اظهار کرد: تا پایان سال جاری بسیاری از اهداف این نامگذاری و شعار هفته دست پیدا میکنیم و اهداف نیروی انتظامی را محقق خواهیم کرد.
فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه ناجا بهدنبال امنیت پایدار است، گفت: امنیت پایدار امنیتی بر گرفته از مکتب حاجقاسم سلیمانی است.منشأ پلیس اقتدار توأم با مروت، مهربانی، جوانمردی و رأفت است و اینها همان مصادیق امنیت پایدار است.
وی تصریح کرد: ناجا در کنار ماموریتهای ذاتی خود خدماترسان هم هست که در این حوزه از تمامی ظرفیتها استفاده میکنیم.
ناظری به برخی برنامههای هفته ناجا را در کرمان اشاره و بیان کرد: دهمین گردهمایی سراسری شرکتها و مؤسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی، دیدار با نخبگان علمی ودانشگاهیان و دانشجویان، تجدید میثاق با سردار دلها و همرزمانمان و عطرافشانی گلزار شهدا، سرکشی از خانواده شهدا، ایثارگران، آزدگان، پیشکسوتان، خانواده همکاران که جان خود را در کرونا از دست دادند و…از جمله برنامههای هفته نیروی انتظامی در استان است.
وی عنوان کرد: ما از ۱۳مهرماه سال گذشته تا ۱۳مهرماه سال جاری،یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تماس با مرکز فوریتهای ۱۱۰ داشتیم و بیش از سهمیلیون و ۲۶۰ هزار خدمت در حوزه ترافیک ارائه دادیم.
ناظری ادامه داد: بیش از ۵۸۰ هزار تماس در حوزه ۱۹۷ و ارتباط همگانی مردم با پلیس برقرار شده که حدود ۴۳ درصد از تماسهای حاصل شده با ۱۱۰ در استان عملیاتی شده است و بیش از ۳۰ هزار خدمت در گذرنامه، ۳۵ هزار خدمت در وظیفه عمومی،۱۰ هزار خدمت در حوزه مشاوره به مردم در کلانتریها و پاسگاهها، تشکیل نزدیک به ۲۸۰ هزار پرونده قضایی از دیگر فعالیتهای این نیرو بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در بر خورد با اشرار و قاچاقچیان مسلح و کشف مواد مخدر امسال رتبه اول کشور را کسب کردیم و ۱۷۶ تن انواع مواد مخدر کشف شده است که ۶۸ درصدی افزایش
۳-انهدام ۲۸ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در خراسان رضوی
فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: طی یک سال گذشته ۳۴ تن انواع مواد مخدر کشف و ۲۸ باند تهیه و توزیع مواد مخدر منهدم و برخورد با اراذل و اوباش نیز با جدیت پیگیری شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سردار محمد کاظم تقوی در مراسم صبحگاه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در خراسان رضوی اظهار کرد: عرصههای اجتماعی، کانون فعالیت دشمنان است اما با هوشیاری، به دشمنان اجازه هیچ مانوری را نمیدهیم.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی افزود: با شیوع ویروس کرونا طی ۲۰ ماه گذشته تهدیداتی وجود داشت اما پرسنل در این سنگر هم به خوبی ماموریتهای خود را به انجام رساندند و بیش از ۱۰ نفر از پرسنل در این مدت به دلیل کرونا جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی در اجرای منویات رهبری در مانور همدلی نیز حضوری فعال داشت، عنوان کرد: بیش از ۶ مرحله رزمایش همدلی در خراسان رضوی اجرا شد.
سردار تقوی با اشاره به حماسه انتخابات ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: در عرصه انتخابات هم با تلاش نیروهای بصیر نظامی و انتظامی در کنار سایر نیروها، حماسه خلق شد.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی افزود: امروز نیروی انتظامی در سایه ولایت در نوک پیکان ماموریتهاست و تلاش میشود ماموریتهای نظامی و انتظامی از مرزها تا شهرها با همه فراز و نشیبها به سرانجام برسد.
تقوی از پاسخگویی به پنج میلیون تماس تلفنی با پلیس خراسان رضوی طی یک سال گذشته در بخش خدمات امدادی، انتظامی و قضایی خبر داد و گفت: همچنین طی این مدت ۳۴ تن انواع مواد مخدر کشف و ۲۸ باند تهیه و توزیع مواد مخدر منهدم و برخورد با اراذل و اوباش نیز با جدیت پیگیری شد.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی با بیان اینکه در مرزها نیز با همکاری ارتش و سپاه، به صورت مقتدر حضور داریم و در حفظ امنیت مرزها جانانه ایستادهایم، افزود: در همه عرصهها و در اجرای فرامین رهبری از همه ارزشهای نظام پاسداری و توطئههای دشمنان را خنثی میکنیم.
۴-کشف ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در ایلام
فرمانده انتظامی استان ایلام گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر و ۵۰۰ قبضه سلاح غیر مجاز با تلاش شبانه روزی همکاران کشف و ضبط شده است.
سردار دلاور القاصی مهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: برقراری نظم و امنیت در جامعه و اعتماد مردم از افتخارات نیروی انتظامی است و پلیس با استفاده از فناوریهای نوین در کمترین زمان سعی خواهد کرد خدمات مضاعفی را برای سهولت امورات انتظامی به مردم ارائه دهد.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر کشف شده و ۱۷۴ درصد کشفیات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
فرمانده انتظامی استان ایلام گفت: همچنین در این مدت ۲۶۰ نفر از اراذل و اوباش دستگیر، ۵۰۰ قبضه سلاح غیرمجاز نیز کشف شده که از مهمترین اقداماتی بوده است که از ابتدای سال تاکنون با تلاش شبانهروزی همکاران انجام شده است.
۵-جنگ تریاک در چین
جنگ نخست انگلستان و چین که به جنگ تریاک نخست معروف است، بین سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۸۴۲ میلادی روی داد. این جنگ و همچنین جنگ دوم تریاک نخستین مرحله نفوذ مؤثر کشورهای اروپای غربی به چین بهشمار میرود.
پیش از وقوع جنگ انگلیسی های حاکم درهند (که آنزمان مستعمره بریتانیا بود)، نوع جدیدی از تجارت را گسترش دادند. بریتانیا کشت خشخاش را در هند گسترش داده بود از اینرو تاجران انگلیسی تصمیم گرفتند تا در مقابل دریافت چای، تریاک را از هند به چین صادر کنند.
پس از مدتی، افزایش شدید اعتیاد به تریاک در چین و در نتیجه افزایش واردات آن و کاهش ذخیره نقره آن کشور، مقامات چینی، واردات تریاک را ممنوع اعلام کردند. این تصمیم در ابتدا مانع بزرگی برای تاجران انگلیسی که به قاچاق تریاک به چین میپرداختند، محسوب نمیشد، ولی در اواخر دهه ۱۸۳۰، این قانون بهطور جدی اجرا شد و صندوقها و انبارهای حاوی تریاک توقیف گردید. دولت چین لین ز شو را مأمور ضبط و آتش زدن کلیه محمولههای تریاک در بندر کانتون کرد و او این کار را انجام داد. اعمال محدودیت بر همه گونه کالای وارداتی در بندر کانتون، تجار انگلیسی را ناخشنود ساخت.
در ماه ژوئن ۱۸۴۰، نیروی دریایی سلطنتی انگلیس با لشکرکشی به دهانه رود کانتون، نخستین جنگ تریاک را آغاز کرد. با رسیدن ناوگان انگلیسی به یانگ تسه کیانگ، سقوط شانگهای و سپس رسیدن به نانجینگ، چین تسلیم و مجبور به امضای پیمان نانجینگ با بریتانیا شد که طبق آن:
- هنگ کنگ به پادشاهی بریتانیا واگذار شد.
- پنج بندرگاه چین که انگلیسیها در آن حق اقامت و تجارت داشتند، به مدت صد سال تولید تریاک در هند و فروش به چین توسط ۲ نفر از تاجران انگلیسی به روی بریتانیا گشوده شد.
- شهروندان بریتانیا که در چین به ارتکاب جرم میپرداختند، باید در دادگاههای انگلیسی محاکمه میشدند.
- نرخ عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی میبایست منصفانه باشد.
با امضای پیمان نانجینگ، سایر کشورها مانند ایالات متحده آمریکا ،روسیه و فرانسه نیز خواستار امتیازات مشابهی مانند بریتانیا شدند و در عرض چند سال قراردادهای مشابهی با چین بستند.و چین چنین مستعمره غرب شد. جنگ هروئین در ایران دومین فصل از کتاب جنگ های افیونی است که باید آن را با دقت خواند.
در این جنگ، تریاک در سطح وسیع در افغانستان بعمل می آید و در منطقه ای بنام مثلث طلائی تبدیل به مواد افیونی صنعتی می شود و سپس با کاروان های مواد مخدر مسلح به سلاح نیمه سنگین وارد کشور شده و در کشور توزیع می شود.
نظر شما با توجه به سوابق جنگ تریاک در چین، درمورد این جنگ چیست؟
بسیاری از استان ها کشور درگیر مبارزه با این معضل هستند . من هم موافقم که دارند با نقشه و برنامه مواد مخدر به کشور وارد میکنند.
اگه میشد یک دیوار مثل دیواری که ترکیه میکشه در مرز با افغانستان میکشیدیم خیلی خوب میشد شاید جلوی ترانزیت مواد مخدر بیشتر گرفته میشد
دیوار که نمیشه کشید ولی با نظارت بیشتر و بهتر و دقیقتر شاید اوضاع بهتر بشه
باید مجازات اعدام برای هر میزان از قاچاق مواد مخدر تعیین بشه و فقط به حبس کفایت نشه
ما الان در این طوفان قرار گرفته ایم ولی موضوع مقابله با معضل قاچاق مواد مخدر یک بحثه و کار روی جوانان و خانواده ها بحث دیگه که تو این جنگ باید به این موضوعذ توجه کرد تا بشه در نبردپیروز شد
من با نظر معصومه موافقم
به نظر من نیروی انتظامی باید سعی کنه تا از شگردهای نوین اطلاعاتی بیشتر بهره ببره
این جنگ تنها بر روی جوانان و خانواده ها تاثیر نداره بلکه از نظر امنیت ملی هم میتونه کشور را به چالش بکشه
متاسقانه با توجه به وضعیت فعلی طالبان وافغانستان و پاکستان و حمایت های آمریکا و سودی که از این تجارت کثیف به جیب میزند ایران کار بسیار سختی در پیش رو دارد.
من به عنوان یک سرباز که در همچین مناطقی در حال خدمت هستم میگم که باید به امکانات و تجهیزات نیروها و آموزش آنها و استفاده از ابزار و مهارتهای نوین و جدید توجه بیشتری بشه
من هم با نظر نویسنده مقاله موافقم
من هم موافقم در کنار انجام کارهای سلبی به کارهای ایجابی هم توجه بشه