اقدام نیرومندانه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بازپسگیری نفتکش حامل نفت ایران در دریای عمان اقتدار، جسارت، و اراده سیاسی و توان عملیاتی بی نظیر نیروهای مسلح ایران را به نمایش گذاشت و یک موفقیت جدیدی در کارنامه تقابل عملیاتی با امریکا به ثبت رساند
ماجرا از آنجا شروع شد که نفتکش حامل پرچم ویتنام گویا در آبهای بین المللی نفت از ایران خریداری می کرد ولی با حمایت ناوهای نیروی دریایی امریکا بدون پرداخت هزینه های نفت خریداری شده متواری شد و در چترحفاظت ناوگان امریکا قرار گرفت. قایق های گشت زنی سپاه فورا و به سرعت وارد میدان عملیات شده و بالگردهای سپاه نیروی نظامی بر سطح نفتکش هلی برن کرده و با به دست گرفتن هدایت کامل نفتکش، آن را به آبهای سرزمینی ایران انتقال دادند. امریکا با اعزام ناوهای بیشتر به صحنه عملیات و به پرواز در آوردن بالگردهای متعدد تلاش داشت تا مانع انتقال نفتکش به سواحل ایران شود ولی اصرار نیروهای میدانی سپاه و پشتیبانی نیروی موشکی ساحلی و قفل کردن همزمان بر همه شناورهای امریکایی در نهایت موفق شد که امریکا را از صحنه وادار به عملیات عقب نشینی کند و به اخطارهای قایق های ایرانی در ضرورت عقب نشینی ناوها و بالگردهای امریکایی از صحنه عملیات ترتیب اثر داد. این حادثه پیامهای متعددی دارد:
۱- ایران باری دیگر نشان داد که از نام امریکا و نیروی دریایی آن نمی ترسد و در دفاع از حقوق ملی خود با هیچکس شوخی ندارد و تردیدی به خود نمی دهد و نیروهای مسلح ایران با حفظ سلسله مراتب تحت فرمان فرماندهان و رهبران نظام اند در انجام ماموریتها محوله و هیچ شک و تردیدی به دل راه نمی دهند.
۲- وجود اراده سیاسی در دفاع از منافع ملی خود یک شاخص مهمی در هر نظام سیاسی است که جسارت و استقلال طلبی را به نمایش می گذارد اما اراده بدون توان نظامی لازم در میدان کارساز نیست و داشتن توان عملیاتی نظام با همه امکانات نظامی مناسب و پیشرفته، تکامل میان اراده سیاسی و میدان را فراهم می کند و چنین دستاوردی را به ارمغان بیاورد.
۳- این اقدام قبل از ازسرگیری گفتگوهای وین در باره بازگشت امریکا به توافق هسته ای، موضع ایران را تقویت می کند و از توقعات فزاینده امریکا می کاهد. شش دور از این گفتگوها در یکسال اخیر دولت آقای روحانی برگزار شده بود و اکنون پس از چند ماه از پیروزی آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری قرار است این گفتگوها در آذرماه از سر گرفته شود. بسیاری از تحلیلگران غربی بر این باور اند که به علت استمرار تحریمهای ظالمانه امریکا و متحدانش بر ضد مردم ایران امریکا می تواند در برابر برداشتن تحریمها از ایران امتیاز گیرد. ولی آقای رئیسی رئیس جمهور جدید اعلام کرده که سیاستهای داخلی و خارجی نظام را مانند حکومت قبلی گروگان گفتگوها قرار نخواهد داد و از موضع استقلال طلبی و بی نیازی به این گفتگوها خواهد رفت و هرگونه زیاده طلبی امریکا را قبول نخواهد کرد.
۴- اقدام مقتدرانه سپاه در برابر ناوهای امریکایی در دریای عمان پیام بسیار مهمی به متحدین واشنگتن در منطقه ارسال کرد که ایران از امریکا با همه امکانات نظامی و آوازه جهانی که دارد نمی ترسد و توان تامین منافع خود بر آن را دارد و از این رو اینها که نیازمند چتر حمایتی امریکا هستند با این واقعیت جدید باید کنار بیایند و خود را با آن منطبق سازند و از این پس خود را بیش از گذشته به غرب متکی نکنند و بکوشند مانند جمهوری اسلامی ایران به اراده مردم خودشان متکی باشند.
۵- آنچه مسلم است قدرت ایران در پهنه های دریایی منطقه و جهان با دستاوردهای گوناگون در عرصه صنایع دریایی، موقعیت ایران را به عنوان یک محور امنیت آفرین دریایی تثبیت می کند و غرب ناگزیر است که این توان نظام مقدس اسلامی را در محاسبات خود در نظر گیرد. نمایش قدرت دریایی جمهوری اسلامی دوستان را آمیدوار تر کرد و دشمنان را مایوس ساخت. این اقتدار احترام همپیمانانی مانند چین و روسیه و نیز سوریه و یمن را می افزاید و آنها را ترغیب می سازد تا با اطمینان با قدرت منطقه ای مانند ایران تعامل بیشتری داشته باشند.
۶- رژیم صهیونیستی که تصور می کرد در پناه نیروی عریض و طویل دریایی امریکا می تواند در آبهای خلیج فارس و دریای عمان حضور یابد، با این اقدام قاطعانه نیروی دریایی ایران باید احتیاط بیشتری بکند زیرا زمانیکه اربابش در برابر نیروی دریایی ایران اینگونه خاضعانه برخورد می کند قطعا حساب متفاوت و کمتری برای خود باید تصور کند.
۷- قدرت نمایی ایران در آبهای مناطق پیرامونی، کشورهای غربی در اتحادیه اروپا را به این فکر خواهد انداخت که برای حفظ منافع خود در منطقه با ایران واقعیت ها را از نو ارزیابی کنند. اگر دلخوری فرانسه و پشت آن اتحادیه اروپا را در جایگزینی امریکا بجای فرانسه در قرارداد پنجاه میلیارد دلاری خرید زیر دریایی استرالیا که به ارتش سلطنتی انگلیس تعلق دارد را در نظر بگیریم ، اروپا بیش از گذشته باید کوشش کند تا با ایران تعامل کند و سیاست های خود را از امریکا متمایزتر سازد به ویژه در گفتگوهای مترقبه هسته ای در وین که در هفته های آینده برگزار خواهد شد. اروپا در صورتیکه از سیاست های تجاوزگرانه امریکا در برابر ایران فاصله نگیرد نمی تواند با ایران به تفاهمات سازنده ای دست پیدا کند.
۸- شکی نیست که توان باز دارنده نظامی ایران در دریا در نتیجه عملیات مقتدرانه اخیر بر میزان آگاهی غرب ازاستقلال طلبی ایران و فشار ناپذیری آن خواهد افزود. این آگاهی مهمترین ضامن پیروزی سیاست آقای رئیسی رئیس جمهور در شکستن تحریمها و فروش بیشتر نفت در بازار جهانی است و ایران با داشتن این دلاور مردان در دریا می تواند با عبور از تحریم ظالمانه امریکا بسیاری از فعالیتهای تجاری خود یا دیگر کشورها را از سرگیرد.