چه کسی رفیق حریری نخست وزیر لبنان را کشت؟

0 48

     ترور رفیق حریری نخست وزیر لبنان در سال ۱۳۸۴ شمسی حادثه مهمی بود که صحنه سیاسی لبنان را تحت تاثیر قرار داد و زمینه های دخالت در امور داخلی این کشور را گسترش نمود. در پی این حادثه، امریکا از طریق شورای امنیت سازمان ملل اقدام به تشکیل دادگاه بین المللی کرد تا به ظاهر عوامل احتمالی این جنایت را محاکمه کند و در پنهان اهداف خود را تحت این عنوان پی بگیرد. تحقیر لبنان از طریق اعلام عدم صلاحیت سیستم قضایی این کشور در تحقیق و محاکمه جانیان این حادثه تروریستی عملا تشکیک در باره دیگر نهادهای مختلف این کشور را کلید زد. این دادگاه سیاسی ابتدا سوریه را متهم به این جنایت کرد و با احضار دولتمردان سوری با فشار زیادی به دولت سوریه، دولتمردان آن را مجبور به اخراج نیروهای نظامی خود از لبنان کردند. این نیروها از سال ۱۹۷۵ به علت اغاز جنگ داخلی در لبنان به این کشور اعزام شدند و در کنار ارتش لبنان در برقراری امنیت داخلی مشارکت داشتند. در مرحله بعد این دادگاه سیاسی حزب الله لبنان را متهم به این جنایت کردند و بسیاری از افراد این حزب و خود تشکل را در سطح بین المللی تحت تعقیب قرار داد و کارکرد این دادگاه در تضعیف نیروهای ضد امریکایی در لبنان همچنان ادامه می دهد. در مقابل این دادگاه زمینه بازگشت نیروهای سیاسی را فراهم کرد که دستشان به خون هزاران نفر از مردم لبنان در جنگ داخلی این کشور آلوده بود مانند سمیر جعجع و نیروهای لبنانی فالانژ. جعجع به علت دست داشتن در حادثه انفجار کلیسای سیه النجاه به ابد محکوم شده بود. این حادثه تسلط امریکا بر لبنان را افزایش داد و زمینه دخالت بیشتر این کشور در امور داخلی لبنان را فراهم کرد به گونه ای که خانم شیا سفیر کنونی امریکا در لبنان بی پروا به مسئولین لبنان دستورهایی و دیکته هایی ابلاغ می کند و شرایط بهم ریختگی و بحرانی کنونی لبنان نتیجه این دخالت ها و برنامه ریزی است که با ترور حریری شروع شد.

 

 

اخیرا کتابی تحت عنوان نفاق امریکا توسط شرکت چاپ و توزیع انتشارات خاورمیانه در لبنان منتشر شد که اطلاعات بسیاری در باره ترور حریری فاش ساخت. این کتاب از داده های بسیاری در باره نقشه های امریکا در جنوب غرب آسیا پرده بر می دارد ولی خطرناکترین اطلاعات این بود که امریکا و اسرائیل پشت پرده عملیات ترور حریری قرار دارند. نویسنده کتاب در بخشی از آن به اطلاعات مهمی اشاره می کند که به گفته او به طور شخصی از مسئولان سی آی ای شنیده است و نام بسیاری از آنها را ذکر می کند و او می گوید که اسناد مکتوبی در این زمینه در اختیار دارد که اگر لازم باشد آنها را افشا خواهد کرد.

او در باره ترور رفیق حریری نخست وزیر لبنان که پرونده آن همچنان در دادگاه ویژه بین المللی در حال بررسی است از جون بیرکنز یکی از مسئولان بلند پایه سازمان مرکزی امریکا نقل قول می کند: موشک بسیار کوچک بود و از دریا شلیک شد و این موشک حاوی اورانیوم غنی شده بود و توان تخریبی بسیار بالایی داشت و این نوع موشک تنها در اختیار سه  کشورامریکا، المان و رژیم صهیونیستی اسرائیل است و مسئول حفاظت حریری در جریان این ترور بود و به همین دلیل مسیر دریایی را از ساختمان پارلمان به خانه شخصی حریری در قریطم را برای بازگشت برای تیم حفاظت تعیین کرد اما خود با آنها نرفت. بیرکنز در صفحه ۸۱ این کتاب اضافه کرد ماهواره های امریکا و اسرائیل عملیات را به صورت دقیقی کنترل و فیلمبرداری کردند. او افزود کاروان حفاظتی حریری به دستگاه های پیشرفته راداری و خنثی کننده فرکانسی مجهز بود که یک ناو اسرائیلی عملیات از کار انداختن این تجهیزات را بر عهده گرفت و از هوا یک اواکس امریکایی و یک بالگرد اسرائیلی عملیات را نیز دنبال می کردند. انتخاب دیتلف میلیتس المانی به عنوان محقق در این پرونده نیز برنامه ریزه شده بود و امریکا به کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل اشاره کرد تا این انتخاب انجام گیرد. بو استروم محقق سوئدی در سالن دادگاه بین المللی اعلام کرد که امریکا و اسرائیل از تحویل دادن تصاویر ماهواره ای لحظات ترور را به دادگاه بین المللی خود داری کردند و بهانه آوردند در اینکه در آن لحظات اشکالی در ماهواره پیش آمد که مانع ضبط وقایع ترور شد. سپس نویسنده کتاب استناد می کند به گفته های دیوید وین که به مدت ۸ سال مسئول سی آی ای در خاورمیانه و شمال افریقا بود و تا می ۲۰۱۴ در این سمت قرار داشت. او می گوید مسائل متعددی پیش آمد که موجب شد امریکا حریری همپیمان نزدیکش را قربانی کند . او یک شخصیت سیاسی عربی  نیرومند و دارای نفوذ منطقه ای و بین المللی بود ولی  او از این نفوذ در حمایت از مقاومت استفاده می کرد.

و اسرائیل به این جمعبندی رسیده بود که این فرد در آینده برای این رژیم درد سر ساز خواهد بود. اسرائیل پی برده بود که فلات شرق دریای مدیترانه به ویژه سواحل لبنان مقدار زیادی نفت و گاز دارد و دیر یا زود اختلافاتی میان این رژیم و قبرس با لبنان در باره تقسیم فلات قاره بروز خواهد کرد. حریری آدمی است که برای آینده لبنان برنامه داشت و این جاه طلبی ها اسرائیل را تهدید می کرد. در صفحه ۸۸ این کتاب اشاره می کند که شارون نخست وزیر وقت اسرائیل دنبال ازبین بردن حریری بدون ایجاد تهدید برای اسرائیل بود. سازمانهای اطلاعاتی امریکا پیشنهاد ترور حریری در خارج از لبنان را دادند ولی شارون نخست وزیر تل اویو این پیشنهاد را رد کرد و بجای آن پیشنهاد داد تا عملیات ترور در بیروت انجام گیرد و دو هدف با یک ترور دنبال شود. هدف اول از بین بردن حریری بود و هدف دوم بهره برداری از این ترور برای متهم کردن سوریه و همپیمانانش در این جنایت و اینگونه دمشق نیز تحت فشار سنگین قرار خواهد گرفت و ناگزیر به عقب نشینی نظامی از لبنان خواهد شد. در سال ۲۰۰۴  حکومت کوچک اسرائیل عملیات ترور را تصویب کردند و پیشنهادی به سی آی ای دادند تا در اجرای این عملیات مشارکت کنند و خانم کاندالیزا رایس وزیر وقت امور خارجه امریکا که در جریان قرار گرفت آن را با بوش رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در میان گذاشت . بوش ابتدا با پدرش مشورت کرد و پدر مخالف این عملیات بود چون ممکن است مشکلاتی را با مهمترین حامیان حریری ایجاد کند. اما بوش پسر پس از اطمینان به سری بودن عملیات دستور آغاز آن را داد و واشنگتن و تل اویو حریری را ترور کردند و داستان ترور لبنان در اولویت واشنگتن همچنان قرار دارد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.