مذاکره چرا؟وچگونه؟!

5 288

آل سعود یا خاندان سعود نام خاندان سلطنتی حاکم بر کشور عربستان است که از اواسط قرن بیستم و توسط عبد العزیز بن عبدالرحمن بن فیصل به حکومت در عربستان سعودی دست یافت و تاکنون بر بخش‌هایی از شبه جزیرۀعربستان حکومت می‌کند.

تاکنون ۷ پادشاه آل سعود بر این سرزمین زمام امور را در دست داشته‌اند که نخستین پادشاه ملک عبدالعزیز بود. شش پادشاه پس از او همگی فرزند او و برادر هستند.

دودمان آل‌سعود قدرت را از سال ۱۹۳۲ میلادی در کشور عربستان در دست دارد و نام کشور را منسوب به نام دودمان خود کرده‌است.

در عربستان ۷ هزار اعضاء دودمان سلطنتی آل‌سعود، به تمامی کشور و بیش از ۲۵ میلیون ساکنان آن حکم‌رانی می‌کنند. این گروه علاوه بر در دست‌داشتن تمامی امور حساس کشور، ثروت‌های نجومی حاصل از فروش نفت و گاز و تمامی امور کشور را بدون حضور هر گونه نهاد انتخابی یا نظارت مردمی در اختیار خود گرفته‌اند.

به نوشته ویکی پدیا مجموع ثروت خاندان سعود برابر با ۱۰۰ میلیارد دلار حدس زده میشود. بر اساس سندی که ویکی لیکس آن را منتشر کرده‌است، یک شاهزاده سعودی به سفیر آمریکا در عربستان آن زمان اعلام کرده بود که “درآمد یک میلیون بشکه نفت به‌طور کامل روزانه به حساب ۵ تا شش شاهزاده سعودی واریز می‌شود همچنین جزئیات توزیع درآمدها در میان افراد خاندان حاکم طبق این سند به نحوی است که تنها حقوق فرزندان ملک عبدالعزیز (بنیانگذار عربستان سعودی جدید) ماهانه به ۲۷۰ هزار دلار از خزانه دولتی می‌رسد. هم چنین دادن دختر به شاهزادگان آل سعود برای ازدواج به عنوان هدیه نیز بسیار مرسوم است. ویکی لیکس هم چنین از تصرف و فروش زمین‌ها و منابع دولتی و ملی عربستان توسط آل سعود بدون ضوابط و مقررات قانونی خبر داده‌است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که به برخی تلگرافهای سفارت آمریکا در عربستان می‌پردازد، به حقوق‌های پرداختی به خاندان آل سعود اشاره می‌کند. رویترز می‌نویسد که در یک تلگراف در نوامبر سال ۱۹۹۶ با عنوان «ثروت شاهانه خاندان سعودی: از کجا این پول‌ها بدست می‌آید» به جزئیات مفصلی از درآمدهای افراد خاندان حاکم در عربستان اشاره می‌شود و اینکه چطور دورترین فرد خاندان آل سعود تا نزدیکترین آن‌ها به ملک عبدالعزیز حقوق‌هایی بین ۸۰۰ دلار تا ۲۷۰ هزار دلار دریافت می‌کنند.طبق این تلگراف دولت سعودی به خاندان حاکم حقوق‌هایی از این قرار می‌پردازد: به هر یک از فرزندان ملک عبدالعزیز (بنیانگذار عربستان سعودی جدید) ماهیانه حدود ۲۰۰ تا ۲۷۰ هزار دلار پرداخت می‌شود؛ همچنین به نوه‌های ملک عبدالعزیز حدود ۲۷ هزار دلار ماهیانه؛ و به فرزندان نواده‌ها (نتیجه‌های ملک عبدالعزیز) حدود ۱۳ هزار دلار ماهیانه و نواده‌های نواده‌های ملک عبدالعزیز (نبیره‌های ملک عبدالعزیز) ۸هزار دلار پرداخت می‌شود و دورترین فرد نسبت به خاندان آل سعود نیز دریافتی مابین ۸۰۰ دلار دارد. مسئله ای که موجب  نگرانی جدی افکار عمومی در مقیاس جهانی شده رفتار آل سعود که با مردم این کشور بویژه شیعیان عربستان است.

آگهی استخدام شمشیرزن در عربستان

اخیرا در یک روز دهها جوان شیعه تنها به دلیل تفکرشان و اینکه  اعتقاداتشان مطلوب رژیم سعودی نیست اعدام شدند. بگزارش شبکه تلویزیونی العالم شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی کشورهای اسلامی اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در عربستان که بسیاری از آنها به اتهام های واهی تروریسم و افکار ضاله صورت گرفته است، به شدت محکوم کردند.

وزارت کشور عربستان روز شنبه از اجرای حکم اعدام ۸۱ نفر خبر داد که اتهام آنها مواردی چون «داشتن افکار ضاله، عقاید انحرافی، همکاری اطلاعاتی با انصارالله یمن و اقدام علیه امنیت عمومی و ایجاد شورش و هرج و مرج» ادعا شده است.

به دنبال اقدام عربستان سعودی در اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر بسیاری از شخصیت‌ها و گروه‌ها و احزاب سیاسی کشورهای اسلامی واکنش منفی نشان داده و آن را محکوم کرده‌اند.

در همین ارتباط کمیته امور اسیران یمنی در این باره اعلام کرد که اقدام رژیم آل سعود در اعدام دو اسیر جنگی یمنی، مغایر با همه قوانین و منشورهاست و این رژیم منتظر عواقب وخیم این جنایتش باشد.

کمیته ملی امور اسیران یمن اعلام کرد؛ مطلع شدیم از میان ده‌ها نفری که حکومت عربستان اعدام کرد، دو اسیر یمنی بودند که به خاطر ظلم و خصومت به میدان اعدام کشانده شدند.

این کمیته، اقدام حکومت عربستان در اعدام اسیران جنگی را مغایر با تمام قوانین و منشورهای بین المللی خواند و اعلام کرد: اعدام این دو اسیر یمنی پیامدهای وخیمی برای حکومت ریاض خواهد داشت و سکوت در برابر این جنایت ممکن نیست.

اعدام سیاسی ۸۱ شهروند به دستور ولیعهد سعودی

یک معارض عربستانی، عامل اصلی اعدام ۸۱ نفر را در یک روز در عربستان شخص بن سلمان دانست و گفت وی به دنبال اهداف سیاسی است.

علی الاحمد معارض سعودی گفت: ۴۲ نفر از تظاهرکنندگان و فعالان از دو منطقه القطیف و العوامیه از جمله ۸۱ نفری بودند که نظام سعودی آنها را اعدام کرد.

این معارض عربستانی خاطرنشان کرد: اتهام شهروندان سعودی که اعدام شدند، تفکرات مخالف آل سعود و اتهام شهروندان یمنی که اعدام شدند، کمک به جنبش انصارالله یمن برای مشخص کردن اهداف داخل عربستان بوده است.

وی افزود: اجرای روز شنبه احکام اعدام در داخل عربستان در این تعداد زیاد تا کنون بی سابقه بوده است.

وی تاکید کرد اعدام ۸۱ نفر در یک روز جز با دستور بن سلمان ولیعهد سعودی امکان پذیر نیست. علی الاحمد گفت: اجرای این تعداد اعدام در یک روز عمدی است زیرا بن سلمان اهدافی سیاسی چه در داخل و چه در خارج عربستان از این اعدام ها دنبال می کند.

فهمی الیوسفی معاون وزیر اطلاع رسانی یمن تاکید کرد مقامات این کشور درمورد اعدام ها در عربستان تحقیق خواهند کرد و نتیجه آن را به اطلاع همگان خواهند رساند.

الیوسفی با اشاره به اعدام بیش از ۸۰ نفر از جمله چند شهروند یمنی در عربستان در یک روز گفت: جای شگفتی ندارد که نظام سعودی این همه آدم را در یک روز اعدام کند زیرا این نظام از آغاز براساس سیاست وحشیگری بنا شده است.

معاون وزیر اطلاع رسانی یمن افزود: سعودی تلاش خواهد کرد انگ تروریسم به قربانیان یمنی بزند که آنان را اعدام کرده است و این در حالی است که تروریسم بخشی از ساختار نظام سعودی است یعنی از زمانی که خون این نظام با وهابیت آمیخته شد و با هم خویشاوند شدند.

الیوسفی تاکید کرد حکومت سعودی جنگ طایفه ای در منطقه به راه انداخته است.

انجمن علمای یمن نیز جنایت حکومت عربستان در اعدام ده‌ها نفر به اتهام ارتباط با تروریسم را محکوم و اعلام کرد: اعدام ۸۱ انسان مسلمان و بی گناه از ساکنان حجاز و منطقه شرقی عربستان و همچنین از اتباع یمنی به صراحت با دین اسلام و احکام عادلانه قضایی مغایرت دارد و این جنایت به دلایل و توجیهات سیاسی و فرقه‌ای انجام شده است.

انجمن علمای یمن، ضمن محکوم کردن سکوت جامعه بین المللی و نهادهای حقوق بشری در قبال این جنایت، افزود: ما از ملت یمن می خواهیم با ادامه مقاومت، حمایت مالی و اعزام نیرو به جبهه های جنگ به جنایت حکومت عربستان پاسخ دهند.

حزب حق یمن این جنایت را نخستین جنایت حکومت عربستان ندانست، بلکه تأکید کرد که پیش از این نیز ۳۷ فرد بی گناه از منطقه شرق این کشور اعدام شده‌اند.

این حزب، حکومت عربستان را مجری برنامه‌های دستگاه اطلاعاتی آمریکا و انگلیس در فتنه انگیزی فرقه‌ای و مذهبی دانست.

حزب حق الیمنی اعلام کرد: حکومت عربستان بیش از هفت سال است که علیه کشور دست به تجاوز زده است و در این مدت دست به انواع جنایت‌ها زده است.

دبیرکل عصائب اهل حق عراق گفت که عربستان ده ها نفر را به دلایل عمدتاً نفرت انگیز فرقه ای به طرز وحشیانه ای اعدام کرده است.

وی افزود: ما رفتار فرقه‌ای نظامند حکومت عربستان را محکوم می‌کنیم.

نصر الشمری سخنگوی جنبش نجباء عراق نیز در این ارتباط گفت که عربستان به نقض حقوق بشر از طریق اعدام افراد ادامه می دهد.

وی افزود: سعودی ها با متهم کردن اعدام شدگان به تروریسم، جهان را گمراه می کنند.

حزب دعوت اسلامی عراق به شدت اعدام گروهی از ساکنان قطیف در شرق عربستان را محکوم کرد.

در ادامه بیانیه این حزب آماده است که اعدام این افراد برای ارعاب شهروندان سعودی صورت گرفته است، همچنین این اقدام دروغ بودن ادعاها برای انجام اصلاحات و گشایش فضا در عربستان را برملا می کند.

گردان های سید الشهدای عراق اعدام شیعیان عربستان را محکوم کرد

گردان های سیدالشهدای عراق اعدام ۸۱ نفر از جمله ۴۰ شهروند شیعی و رفتار فرقه گرایانه حکومت سعودی را محکوم کرد.

گردان های سیدالشهدای عراق اعدام ۸۱ نفر از جمله ۴۰ نفر از پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام را طی امروز به اتهامات واهی تروریسم از سوی مقامات سعودی محکوم کرد.

گردان های سیدالشهدا اعلام کرد: ما در حالی رفتار فرقه گرایانه و مستکبرانه آل سعود را محکوم می کنیم که جایگاه این شهیدان را نزد خداوند متعالی می دانیم.

گردان های سیدالشهدای عراق خاطرنشان کرد: نظام سعودی با سوء استفاده از مشغول بودن جهان به بحران اوکراین، با اعدام ۸۱ نفر از جمله ۴۰ نفر از شیعیان منطقه القطیف عربستان، بار دیگر شیوه فرقه گرایانه خود را نمایان ساخت.

شهروندان منطقه شرق عربستان در طول سال‌های اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کرده‌اند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آل‌سعود مواجه شدند.

این نخستین بار نیست که مقام‌های سعودی به اعدام دسته‌جمعی شهروندان مبادرت می‌کنند. این رژیم در سال‌های گذشته جنایت‌های وحشیانه زیادی مرتکب شده؛ از جمله در سال ۲۰۱۶ آیت‌الله شیخ باقر نمر النمر را به همراه ۴۶ تن دیگر اعدام کرد.

ناظران سیاسی معتقدند که رژیم سعودی از ابتدای پیدایش خود هزاران شهروند عربستان را به دلیل «شیعه اهل بیت پیغمبر بودن» اعدام کرده است و هدف آن کاهش جمعیت قابل توجه شیعیان این کشور است.

در همین حال واسطه گری دولت الکاظمی برای برقراری مذاکره بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم حاکم بر عربستان ادامه دارد.

پرسش بزرگ این است که آیا در چنین شرایطی مذاکره با این رژیم پا گذاشتن روی خون بی گناهان نیست؟نظر شما چیست؟

5 نظرات
  1. فهیم می گوید

    تمام این کشتارها بدستور غرب صورت می گیرد

  2. فوآد العربی می گوید

    غربی ها تمام جنایاتشان را در عربستان بنام آل سعود انجام می دهند

  3. سروش می گوید

    خود آل سعود بخشی از مسئله هستند و بخش مهم آن

  4. خالد می گوید

    کاملا موافقم

  5. صالح می گوید

    نیش عقرب نه از ره کین است …..
    آل سعود و اجدادشان اساسا به همین روش زندگی کرده اند دیگر انتظاری بیش از این از چنین جنایتکارانی نمیرود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.