تابناک نوشت: متاسفانه همیشه انرژی هستهای و تلاشهای مرتبط با تحقیق و توسعه این علم حساس و حیاتی در زیر سایه سنگین موضوع «مذاکرات هسته ای» قرار گرفته و عموم مردم با شنیدن کلید واژه انرژی هستهای، ناخودآگاه به یاد پروسه طولانی مدت و پرپیچ و خم مذاکرات و تحریمها و آثار ناشی از آن بر زندگی خود میافتند. تصویر عموم مردم از انرژی هستهای و دستاوردهای آن با کلید واژه «مذاکرات» درهم تنیدگی محکمی پیدا کرده است.
به گزارش «تابناک» در ۲۰ فروردین ۱۳۸۵ (۹ آوریل ۲۰۰۶) خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه یابی به باشگاه کشورهای دارای انرژی هسته ای منتشر شد.
و روز بیستم فروردین مقارن با تکمیل چرخه سوخت هستهای در تقویم رسمى ایرانیان «روز ملى فناورى هسته اى» نام گرفت.
اما این مسیر به سهولت و آسانی طی نشده و گمنامان فراوانی بودند که به رغم دانشمند، محقق و نخبه بودن فقط بعد از شهادتشان از گمنامی خارج شدند. برای طی این مسیر در گذشته و حال چه بسیار خانوادههایی بودند و هستند که به علت حضور فرزندان یا همسرانشان در این عرصه، مجبورند به خاطر ملاحظات علمی و امنیتی و حتی بهداشتی زندگی متفاوتی از عموم جامعه داشته هستند.
در حال حاضر تعلیم و تعلم و در زمینه انرژی هستهای از حساسیت فراوانی برخوردار است و جوانان و نخبگان بسیاری هستند که برای تحقیق و اجرای پروژههای دانشگاهی خود با محدودیتهای داخلی و خارجی فراوانی مواجه هستند که علی رغم همه این موانع با عشق و علاقه این مسیر را میپیمایند.
افراد فراوانی در قالب جایگاههای مختلف شغلی در مراکز هستهای مشغول به فعالیت هستند که حضور تک تک آنان در این عرصه حیاتی و مهم است؛ لذا ای کاش میشد هر سال در این روز مهم، از تلاشها و اقدامات تک تک آنها یاد کرد و به پاسداشت این دستاوردها، عموم را با دانشمندان و نخبگان خود آشنا نمود؛ اما افسوس که اقدامات خصمانه دشمنان این مرز و بوم، موجب شده است آنها همچنان گمنام بمانند.
ای کاش می شد برای عموم مردم تشریح کرد این نخبگان و فعالان عرصه هستهای با چه تلاشها و تکنیکهایی توانسته اند به رغم همه مشکلات داخلی و خارجی چرخ این علم حساس و حیاتی را در حرکت نگه دارند و بتوانند این پیام را به عموم جامعه و جهان برسانند که علی رغم همه مشکلات، این نخبه و جوان ایرانی است که میتواند خواستن و توانستن را معنا کند.
در همین ارتباط روز گذشته هم ۹ دستاورد جدید در این زمینه رونمایی شد که عبارت بودند از:
۱- سند جامع راهبردی و اسناد پیوست آن؛
۲- تدوین دانش فنّی و ساخت اوّلین نمونۀ صفحات سوخت سیلیسایدی به منظور جایگزینی سوخت راکتور تحقیقاتی تهران؛
۳- طراحی و ساخت سامانۀ سمزدایی از پسته با استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد؛ با این روش قارچها و باکتریهای محصول پسته از بین میرود و مانعی به عنوان آفت آفلاتوکسین بیش از این در راه صادرات این محصول قرار نمیگیرد.
۴- طراحی و ساخت سامانۀ پلاسمای سرد برای درمان بیماری سرطان، این سامانه انتخابی، سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهد و کاهش درد و رنج بیماران سرطانی را موجب میگردد.
۵- تولید رادیو نوکلوئید تربیوم-۱۶۱ بهصورت بدون حامل اضافه شده؛ در این روش، ذرات رادیو اکتیو از طریق یک حامل اختصاصی بسته به نوع سرطان به تومور وصل میشود و سلول سرطانی را موضعی از بین میبرد.
۶- نشاندارسازی کیت رادیوداروی پنتاگزیفور با رادیوداروی گالیوم ۶۸ با نام تجاری پارس سیگزافور، طراحی، سنتز و فرمولاسیون رادیوداروی گالیوم ۶۸- فاپی با نام تجاری پارس گالوفاپی برای تشخیص بیش از ۲۸ نوع سرطان صعب العلاج و تمام متاستازهای آن.
۷- تولید کیت رادیوداروی FAPI جهت نشاندارسازی با رادیوداروی لوتیشوم ۱۷۷، گالیوم ۶۸ و تکنیسیوم ۹۹؛
۸- کسب فنّاوری تولید پودر زیرکونیای پایدار، قابل مصرف در صنایع مختلف؛
۹- طراحی و ساختِ چشمۀ لیزر میکرو ماشین کاری، جهت ساخت قطعات ریز با دقّت بسیار بالا؛
باید خاطرنشان کرد تولید صفحات سوخت سیلیسایدی، نوعی سوخت هستهای است که فناوری آن صرفا در اختیار تعداد انگشت شماری از کشورهاست. این توانمندی کیفیت و کمیت تولید رادیوداروها را به طور قابل توجهی ارتقا خواهد داد و ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در حوزه فناوری هستهای تبدیل میکند.
از طرف دیگر زورگیری و باج گیری آمریکا که خود را در استفاده ضد انسانی و نظامی و تروریستی از دانش هسته ای محق می داند ولی کشوری چون ایران را می خواهد از داشتن دانش صلح آمیز هسته ای محروم کند این پیام را به بشریت می دهد که هرچه درباب تمدن و حقوق بشر و دموکراسی از زبان رسانه های غربی می شنویم همه تبلیغات سیاسی و نیرنگ و دروغ است. نظر شما چیست؟
بوق های تبلیغاتی غرب دائما در حال تلاش هستند تا این مطلب که داشتن انرژی هسته ای لطمه بزرگی به کشور و اقتصاد آن زده را در ذهن مردم جا دهند. ای کاش رسانه های دیداری ،شنیداری و مکتوب ما بیشتر تلاش می کردند تا این ذهنیت را خنثی کنند
کاملا موافقم جا داره فیلم های بیشتری در این مورد توسط دست اندر کاران سینما ساخته بشه
اولین مورد استفاده ضد بشری از دانش هسته ای را خود آمریکا بکار بست . او بزرگترین ضد بشر و ضد انسانیت وضد حقانیت دنیا است و رسانه هایی مثل ایران اینترنشنال که توسط آل سعود تامین می شوند در حال شستن دست های آغشته به خون آمریکا هستند
اینا می ترسند که اگر چرخه دانش هسته ای ایران کامل بشه دیگه اسرائیل نتونه در منطقه گردن کلفتی کنه و کوچک بودن و ادعاهای پوشالیش بیشتر نمایان بشه
کاملا با نظر هاشم موافقم
ایران با دانش هسته ای قطعا نقش تاثیر گذارتر ی درمعادلات منطقه ای خواهد داشت و به همین خاطر غرب و سعودی نمی خواهد ایرانی این چنین پر قدرت در منطقه شکل بگیرد .