درحالیکه دولت بنت با برگزاری نشست های شرم الشیخ و النقب تلاش می کرد وانمود کند که تلاش های ماه گذشته خود در عادی سازی روابط با برخی از کشورهای عربی بدون توجه به حل مسئله فلسطین به بار نشسته اما ظرف یک هفته سه عملیات ضد اسرائیلی(بئر السبع، الخضیره، بنی براک) در عمق اراضی اشغالی ۱۹۴۸ موسوم به اسرائیل صورت گرفته که در جریان آن تعدادی اسرائیلی کشته و زخمی شدند. با وجود اینکه رسانه های بیگانه توجه چندانی به این عملیات ها نشان ندادند و برعکس تمام تلاش و توجه خود را بر پوشش و انعکاس گسترده نشست ۶ جانبه موسوم به نشست نقب متمرکز کردند اما در مقابل رسانه های فلسطینی و مقاومت تلاش کردند این عملیات ها را با تمام عمق و ابعاد آن به تصویر بکشند و حتی از حاشیه های آن نیز غافل نمانند.
کم و کیف عملیات های ضد اسرائیلی
شبکه تلویزیونی الجزیره (۱۴۰۱/۰۱/۰۲): آمار کشته شدگان عملیات بئر سبع به ۵ نفر رسید که یکی از آنان مجری عملیات است.
شبکه تلویزیونی المیادین( ۱۴۰۱/۰۱/۰۳): عملیات شهادت طلبانه در بئر سبع ، جنوب فلسطین اشغالی، که با استفاده از سلاح سرد و خودرو انجام شد چهار کشته و دو زخمی برجا گذاشت ضمن اینکه مجری عملیات نیز به شهادت رسید.
مجری این عملیات شهادت طلبانه محمد ابوقیعان از ساکنان روستای حوره در نقب بود که در گذشته به شغل معلمی اشتغال داشت. رسانه های اسرائیلی درباره این عملیات گزارش دادد، عملیات با استفاده از خودرو و زیر گرفتن آغاز شد، پس از آن مجری عملیات پیاده شد و با استفاده از چاقو چندین نفر را زخمی کرد.
شبکه تلویزیونی المنار(۱۴۰۱/۰۱/۰۷): رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند: عملیات شهر الخضیره بسیار شدید بود و در آن از سلاح های “ام ۱۶” استفاده شد. عملیات الخضیره در قلب اسرائیل اتفاق افتاد و خیلی وقت است که نمونه مشابه آن را ندیده ایم. شهردار الخضیره نیز اذعان کرد: پیش بینی نمی کردیم یک روز چنین حمله ای در الخضیره اتفاق بیفتد.
خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۰۸): طبق آمار نهایی اعلام شده توسط کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، در عملیات الخضیره در شمال تل آویو، ۲ اسرائیلی کشته و ۱۲ نفر از جمله ۴ نظامی زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم است.
کانال تلگرامی جنبش حماس( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): یک فرد مسلح موتور سوار، در سه نقطه مختلف تل آویو تیراندازی و ۵ نفر را به شدت مجروح کرد. در پی این حادثه رعب و وحشت تل آویو را فرا گرفت.
شبکه تلویزیونی المنار(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): رسانه های صهیونیستی گزارش دادند تفاوت عملیات بئر السبع و الخضیره با عملیات بنی براک استفاده از سلاخ خودکار در عملیات بنی براک است
شبکه تلویزیونی الجزیره(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): رسانه های اسرائیلی اعلام کردند علمیات بنی براک را سه فلسطینی انجام دادند که یکی از آنها کشته (شهید)، یک نفر دیگر زخمی و نفر سوم از محل حادثه گریخته و جستجو برای پیدا کردن او ادامه دارد.
شبکه تلویزیونی المیادین(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): رسانه های اسرائیلی اعلام کردند عامل عملیات بنی براک یک آزاده فلسطینی ۲۶ ساله به اسم ضیاء حمارشه است که به علت وابستگی به جنبش فتح در اسارت بوده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد عامل عملیات بنی براک یک فلسطینی ساکن روستای “یعبد” نزدیک شهر جنین در شمال کرانه باختری بوده است.
جشن و سرور فلسطینی ها از عملیات های ضد صهیونیستی و استقبال گسترده گروه های مقاومت
کانال تلگرام خبرگزاری شهاب( ۱۴۰۱/۰۱/۰۲): ساکنان نوار غزه در واکنش به عملیات بئر السبع در خیابان ها شیرینی توزیع کردند.
شبکه تلویزیونی المیادین( ۱۴۰۱/۰۱/۰۳): گردان شهدای الاقصی عملیات شهادت طلبانه در بئر سبع را واکنش طبیعی به جنایات فزاینده اشغالگران به ویژه در کرانه باختری رود اردن، منطقه شیخ جراح و مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ دانست.
شبکه تلویزیونی العالم (۱۴۰۱/۰۱/۰۳): گروه های مختلف فلسطینی بخصوص حماس و جهاد اسلامی از عملیات قهرمانانه بئرالسبع استقبال کردند و آن را واکنشی مشروع به تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی دانستند.
پایگاه فلسطین الیوم(۱۴۰۱/۰۱/۰۷): خالد البطش یکی از رهبران مقاومت فلسطین تاکید کرد مقاومت در نوار غزه به حمایت تسلیحاتی از ساکنان اراضی اشغالی ادامه خواهد داد و آماده پاسخگویی به حملات اشغالگران خواهد بود.
خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۰۸): “یوسف الحساینه” عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به عملیات الخضیره گفت: عملیات الخضیره ضربه دردناکی برای نمایندگان رژیم های ارتجاعی و سازشکاری بود که در النقب اشغالی در حال دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا و وزیر امور خارجه رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند.
کانال تلگرامی مرکز اطلاع رسانی فلسطین (۱۴۰۱/۰۱/۰۸): شیخ صالح العاروری نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: همه فلسطین حق شرعی ملت و امت ماست. همچنین مقاومت در برابر رژیم اشغالگر حق واجب و شرعی است. سرزمین ما تنها زمانی از حضور رژیم اشغالگر پاک می شود که با قدرت نظامی و مسلحانه در برابر آن مقاومت کنیم.
شبکه تلویزیونی العالم(۱۴۰۱/۰۱/۰۸): گروههای اقدام ملی در غزه با نشست وزیران خارجه چهار کشور عربی و آمریکا و رژیم صهیونیستی در النقب واقع در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸میلادی فلسطین مخالفت کردند و برگزاری چنین نشست های را نشانه تباه شدن هویت عربی دانستند و برخی هدف از این نشست را تأسیس محور جدید شرارت برای مقابله با محور مقاومت عنوان کردند.
کانال تلگرامی خبرگزاری فلسطین پست( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): در پی عملیات تیراندازی در تل آویو هم اکنون بانگ تکبیر در مساجد غزه سر داده شد.
شبکه خبری قدس (۱۴۰۱/۰۱/۰۹): با انتشار تصاویری از برپایی سرور و شادی مردم جنین به مناسبت عملیات شهید ضیاء حمارشه در تل آویو خبر داد.
کانال تلگرامی خبرگزاری صفا ((۱۴۰۱/۰۱/۰۹ : انتشار ویدئویی نوشت: مردم الخلیل به مناسبت عملیات تل آویو در خیابان ها شیرینی توزیع کردند.
کانال تلگرامی فلسطین پست( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): اهالی دیر البلح در مرکز غزه به مناسبت عملیات تل آویو در خیابان ها شیرینی توزیع کردند.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب( (۱۴۰۱/۰۱/۰۹: انتشار ویدئویی نوشت: اهالی یعبد در پی عملیات تل آویو در حمایت از محمد الضیف فرمانده کل گردان های القسام شعار سر دادند.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): فلسطینیان در صحن باب العامود در قدس اشغالی به مناسبت عملیات تل آویو شعار سر دادند.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): مساجد شهرک یعبد در جنین برای شهید ضیاء حمارشه مجری عملیات تل آویو سوگواری کردند.
شبکه تلویزیونی المنار(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): کمیته های مقاومت فلسطین عملیات بنی براک را تبریک گفتند و اعلام کردند: این عملیات شکست و ناکامی جدیدی را برای سیستم امنیتی دشمن صهیونیستی رقم زد. این علمیات قهرمانانه ثابت کرد ملت مقاوم فلسطین از روحیه مقاومت و فداکاری برخوردار است. علمیات بنی براک نشان داد انقلاب ملت فلسطین ادامه خواهد یافت، شعله ورتر شده و همه تلاش ها برای ناکام گذاشتن آن شکست خواهد خورد.
شبکه تلویزیونی المیادین((۱۴۰۱/۰۱/۰۹: گردان های شهدای الاقصی شاخه نظامی جنبش فتح عملیات بنی براک را تبریک گفت و اعلام کرد: این عملیات پاسخ طبیعی به جنایت های رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین است.
پایگاه الکترونیکی گردان های قدس(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز سه شنبه با تبریک عملیات قهرمانانه در یکی از مناطق اراضی اشغالی ۱۹۴۸ که منجر به کشته شدن ۵ صهیونیست شد، بر تداوم مقاومت و مقابله با اشغالگری با تمام توان و بدون هیچ گونه تردید تاکید کرد.
کانال تلگرامی شبکه خبری قدس(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): مشیر المصری یکی از اعضای ارشد جنبش حماس تاکید کرد: عملیات منحصر به فرد تل آویو واکنش طبیعی به جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت ما و مقدساتشان بود. غیر ممکن است ملت ما ظلم و ستم را بپذیرد. این واکنشی فوری به اجلاس خفت بار و ننگین النقب بود.
شبکه تلویزیونی المیادین(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): گردان های قدس- شاخه جنین ضمن تبریک علمیات بنی براک اعلام کرد: این عملیات پاسخ مشروع ملت انقلابی فلسطین در کرانه باختری، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و غزه است که ظلم را تحمل نمی کنند. به دشمن درباره هر گونه یورش به جنین و اردوگاه آن هشدار می دهیم.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب (۱۴۰۱/۰۱/۱۰): اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد: ملت فلسطین و آزادگان امت اسلامی به عملیات قهرمانانه شهید قهرمان ضیاء حمارشه افتخار می کنند . این عملیات کل رژیم صهیونیستی را به درد آورد و در آستانه سالگرد روز زمین که روحیه تمسک به این سرزمین مبارک را در ملت ما زنده می کند، نقشه میهن را دوباره ترسیم کرد.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب( ۱۴۰۱/۰۱/۱۰): عدنان حـمارشه ، آزاده فلسطینی با تمجید از عملیات قهرمانانه پسر عمویش ضیاء حمارشه در تل آویو گفت: طبیعی بود که ضیاء به جنایات اشغالگران چه در جنین و چه در تل آویو پاسخ دهد چرا که همه این ها، بخشی از خاک فلسطین هستند .
شبکه تلویزیونی المیادین( (۱۴۰۱/۰۱/۱۰: طارق سلمی، سخنگوی رسانهای جهاد اسلامی گفت: پیام مردم ما در روز زمین این است که تا بازگشت و رهایی به این سرزمین پایبند هستند. خون هایی که در بئرالسبع ، الخضیره و تل الربیع ریخته شد و انتقام آنها گرفته شد، گواه وحدت موضع مردمی است که از حق خود عقب نشینی نمی کنند.
شبکه تلویزیونی المیادین(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): ماهر مزهر از مسئولان جبهه خلق برای آزادی فلسطین تاکید کرد عملیات بنی براک بار دیگر ثابت کرد رژیم صهیونیستی سست تر از تار عنکبوت است.
خبرگزاری فلسطینی شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۱۱): در پی یورش وحشیانه نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیست به اردوگاه جنین، نیروهای مقاومت به سمت آنها آنها تیراندازی کردند.
تحسین و تمجید حزب الله و انصار الله از عملیات زنجیره ای فلسطینی ها
خبرگزاری صدا و سیما(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصار الله یمن اجرای عملیات قهرمانانه الخضیره در فلسطین را تبریک گفت. وی این عملیات را پاسخ عملی به روند عادی سازی خیانت بار و تاکید بر ابتکار عمل در مقابله با رژیم اشغالگر دانست.
شبکه تلویزیونی المیادین( (۱۴۰۱/۰۱/۱۰: حزب الله لبنان در واکنش به عملیات قهرمانانه در فلسطین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: درود بر ملت فلسطین و مجاهدان قهرمان آن که ضربه محکمی به دشمن صهیونیست در مرکز رژیم اشغالگر وارد کردند.
شبکه تلویزیونی المسیره(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): محمدعلی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن عملیات ضد صهیونیستی بنی براک را به ملت فلسطین و مجاهدان آزاده آن تبریک گفت.
کانال تلگرامی مرکز اطلاع رسانی جنبش انصار الله(:(۱۴۰۱/۰۱/۱۰ دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن در واکنش به عملیات بنی براک در شرق تل آویو که به کشته شدن پنج شهرک نشین منجر شد اعلام کرد: همچون دیگر عملیات قهرمانانه علیه صهیونیست ها، عملیات بنی براک را که باعث به لرزه افتادن رژیم غاصب و ستمگر رژیم صهیونیستی و تزلزل این رژیم شد تبریک می گوییم . این عملیات جهادی همچنین دیگر عملیات نشان می دهد که اراضی اشغالی فلسطین محل امن و باثباتی برای اشغالگران نخواهد بود و روند مبارزه و جهاد ادامه دارد و همچنان در حال افزایش است.
سازمتفاوت سازشکاران در قبال عملیات های زنجیره ای
شبکه تلویزیونی العربیه(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین عملیات بنی براک و کشته شدن چند اسرائیلی را در شرق تل آویو محکوم کرد.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری فلسطینی سما(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): سخنگوی وزارت امور خارجه مصر، سفیر احمد حافظ، تمام اقدامات “خشونت و تروریسم” را که غیرنظامیان را هدف قرار می دهد، محکوم کرد که تنها منجر به وخامت بیشتر اوضاع، بین طرف های فلسطینی و اسرائیلی می شود. این سخنگو در بیانیه مطبوعاتی دو حادثه تیراندازی در نزدیکی شهر تل آویو را محکوم کرد.
کانال تلگرامی خبرگزاری فلسطینی شهاب به نقل از پایگاه عبری زبان واللا( ۱۴۰۱/۰۱/۱۰): عبدالله دوم پادشاه اردن در دیدار با اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی عملیات «بنی براک» در شرق تل آویو را – که به کشته شدن پنج شهرک نشین صهیونیست منجر شد – محکوم کرد.
شوک عملیات ها به دولت ائتلافی بنت
خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۰۸): نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به محل عملیات استشهادی شهر الخضیره در شمال تل آویو رفته بود، با اعتراض حاضران مواجه شد که از او می خواستند محل حادثه را ترک کند.
کانال تلگرامی خبرگزاری فلسطینی شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): الیعازر شتیرن وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی با نیمه رها کردن سفر خود به امارات گفت: با توجه به وضع امنیتی و برگزاری جلسه کابینه، سفر خود به امارات را کوتاه کردهام و اکنون به اسرائیل میروم.
شبکه تلویزیونی المسیره( ۱۴۰۱/۰۱/۱۰): در پی عملیات قهرمانانه و موفق جوان فلسطینی در تل آویو، شهرک نشینان به وزیر جنگ اسرائیل در جریان بازدید وی از محل عملیات حمله کردند.
شبکه تلویزیونی المیادین(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): رسانه های اسرائیلی اعلام کردند پلیس این رژیم، سطح آماده باش نیروهای خود را به بالاترین سطح از زمان جنگ غزه افزایش داد.
سراسیمگی سرویس های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل
کانال تلگرام الجرمق(۱۴۰۱/۰۱/۰۲): شمار فراوانی از نیروهای اسرائیلی به شهرک حوره در النقب اشغالی حمله کردند.
کانال تلگرام خبرگزاری سما((۱۴۰۱/۰۱/۰۲: رئیس پلیس اسرائیل گفت: هیچ گونه اطلاعات امنیتی درباره عملیات بئر السبع در اختیار نداشتیم. کانال ۱۴ اسرائیل هم از افزایش آماده باش در همه مناطق از ترس انجام عملیات مشابه در بئر السبع خبر داد.
کانال تلگرام فلسطین پست( ۱۴۰۱/۰۱/۰۲): شماری از شهرک نشینان در محل عملیات بئر السبع که باعث کشته شدن چهار شهرک نشین شد, تظاهرات کردند.
کانال تلگرام الجرمق (۱۴۰۱/۰۱/۰۲): یگان های بزرگی از ارتش اسرائیل به خانه شهید محمد غالب ابو القیعان در حوره در النقب یورش بردند و پلیس اسرائیل پس از عملیات بئر السبع در خروجی های این شهر مراکز ایست بازرسی ایجاد کرد.
شبکه تلویزیونی الجزیره(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): سخنگوی دولت اسرائیل اعلام کرد در پی عملیات شهر بنی براک، نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل با وزرای دفاع و امنیت داخلی و مقامات اطلاعاتی رایزنی های امنیتی خواهد داشت.
کانال تلگرامی خبرگزاری مطبوعات فلسطین (۱۴۰۱/۰۱/۰۹): کوخافی رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در بازدیدی سرزده و ناگهانی برای اطلاع یافتن از میزان آمادگی گردان های احتیاط ارتش وارد پایگاه نظامی تسئلیم در جنوب فلسطین اشغالی شد.
شبکه خبری فلسطین به نقل از برخی منابع صهیونیست( ۱۴۰۱/۰۱/۰۹): رژیم صهیونیستی تردد انفرادی و اجرای رزمایش در روستاها و شهرک های فلسطینی را برای نیروهای خود ممنوع کرده و به آنها گفته است پیشاپیش مسیر حرکت خود را اعلام کرده و امنیت پایگاه های نظامی را که در آن تعداد زیادی از نیروها حضور دارند برای جلوگیری از هرگونه حمله ای، تامین کنند.
خبرگزاری مطبوعات فلسطین ((۱۴۰۱/۰۱/۰۹: بنی گانتس وزیر دفاع اکنون در جلسه ای با مشارکت رئیس ستاد مشترک ارتش و هماهنگ کننده عملیات دولت در مناطق تشکیلات خودگردان، رئیس شاباک، رئیس شعبه اطلاعات نظامی و رئیس شعبه عملیات در حال ارزیابی اوضاع است.
کانال تلگرامی خبرگزاری صفا به نقل از شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی( (۱۴۰۱/۰۱/۰۹: شاباک در خنثی سازی عملیات اخیر شکست خورد و این مسئله نگران کننده است.
خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۰۹): شهرک نشینان صهیونیست در دو منطقه “اللد” و “الرمله” در واکنش به عملیات بنی براک، به اموال فلسطینی ها خسارت زدند.
خبرگزاری مطبوعات فلسطین به نقل از رادیو رژیم صهیونیستی( ۱۴۰۱/۰۱/۱۰): برای نخستین بار از زمان اجرای عملیات نگهبان دیوارها، یعقوب شبتای رئیس پلیس رژیم صهیونیستی دستور داد آمادگی پلیس اسرائیل به بالاترین سطح ارتقا یابد. وی همچنین دستور فراخوان هزاران نیرو را در راستای تقویت ماموریت تامین امنیت نهادها و بخش های مرکزی و اماکن شلوغ صادر کرد.
شبکه تلویزیونی المیادین (۱۴۰۱/۰۱/۱۰): نیروهای اشغالگر به شمار زیادی از خانه ها در منطقه ”یعبد“ در کرانه باختری یورش بردند و با بازداشت افراد نزدیک به عامل عملیات تل آویو، از آنها بازجویی می کنند.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): نیروهای اشغالگر صهیونیستی، آزاده فلسطینی شیخ عدنان حمارشه و پسر آزاده اش عمر حمارشه (از بستگان ضیاء حمارشه عامل عملیات تل آویو ) را پس از بازرسی وحشیانهِ منزلشان در شهرک یعبد در جنین بازداشت کردند.
کانال تلگرامی خبرگزاری شهاب(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): نیروهای اشغالگر صهیونیستی محمود سناقره ، جوان فلسطینی را پس از حمله وحشیانه در جریان یورش به منزلش در اردوگاه آوارگان بلاطه در شرق نابلس بازداشت کردند.
همدردی ضعیف غربی ها با صهیونیست ها
خبرگزاری فرانسه(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): دولت آلمان عملیات بنی براک در فلسطین اشغالی را محکوم کرد و درباره وارد شدن به “چرخه خشونت” پس از این عملیات هشدار داد.
خبرگزاری رویترز (۱۴۰۱/۰۱/۱۱): کاخ سفید گفت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در یک گفتگوی تلفنی با نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل عمیق ترین تسلیت های خود را به خاطر حملاتی که ۱۱ کشته در ۳ شهر اسرائیل بر جای گذاشت ابراز کرد.
دیدگاه تحلیل گران
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در حساب کاربری خود در توئیتر( ۱۴۰۱/۰۱/۰۸): عملیات الخضیره که به کشته شدن دو پلیس و زخمی شدن سه نفر دیگر منجر شد، فقط قله کوه یخ است و [بقیه آن که در زیر آب قرار دارد] در ماه مبارک رمضان و پس از آن رویت خواهد شد. این عملیات همچنین حامل این هشدار به وزرای خارجی عرب شرکت کننده در اجلاس النقب است که این رژیم هرگز از شما حمایت نخواهد کرد و شما هم ضعیف تر از آنید که [بتوانید] از آن حمایت کنید. روزهای آینده برای شما مملو از شگفتانه ها خواهد بود. خداوند آگاه تر است.
عصمت منصور کارشناس سیاسی فلسطینی در رام الله((۱۴۰۱/۰۱/۰۸): هدف نشست نقب، اجرایی کردن توافق ابراهیم، به حاشیه کشیدن مساله فلسطین و وانمود کردن این است که سازش با رژیم صهیونیستی با حل و فصل مساله فلسطین منافاتی ندارد. یکی دیگر از اهداف این است که ایران به جای رژیم صهیونیستی دشمن تلقی و در برابرش ائتلاف سیاسی – نظامی ایجاد شود.
حسن نافعه استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره در حساب کاربری خود در توئیتر( ۱۴۰۱/۰۱/۰۸): افزایش عملیات مقاومت در سرزمین های اشغالی فلسطین، [آنهم] در زمانی که اسرائیل تلاش می کند یک نظام امنیتی به رهبری خود در خاور میانه ایجاد کند، به این بهانه که ایران برای همه تهدید آفرین شده است، بار دیگر تاکید می کند که مسئله فلسطین کلید برقراری ثبات در سراسر منطقه بوده است و همچنان خواهد بود؛ در حالی که اسرائیل دشمن واقعی بوده و همچنان هست.
صالح النعامی پژوهشگر فلسطینی امور رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در توئیتر( (۱۴۰۱/۰۱/۰۸: فریب خنده ها و بغل کردن ها را در نشست ننگین النقب نخورید. اسرائیل نگرانی فراوانش را درخصوص تحولات آتی به ویژه در زمینه ثبات برخی رژیم های هم پیمان خود پنهان می کند. سران تل آویو بازگو کردن این نگرانی را به برخی مفسران وابسته به نهادها واگذار کرده اند و آنها پیشنهادهایی را مطرح می کنند تا شاید به عبور از این خطر کمک کند.
جهاد حلس نویسنده و مبلغ فلسطینی در توییتی نوشت( : ۱۴۰۱/۰۱/۰۸): مجری عملیات الخضیره قهرمان فلسطینی بود که به یک نظامی مسلح حمله کرد و او را به قتل رساند و پس از دسترسی به سلاح وی، دیگر نظامیان را زخمی کرد. اگر این اقدام را یک شهروند اوکراینی انجام می داد، روزنامه ها و اخبار مملوء از اخبار ذکر شجاعت و قهرمانی های وی می شد؛ اما چون او یک فلسطینی بود و از سرزمین و آبرویش دفاع کرد، از نظر آنها یک منافق عرب و تروریست مجرم است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت(۱۴۰۱/۰۱/۱۰): شامگاه سه شنبه پنج اسرائیلی به ضرب گلوله تک تیرانداز موتور سوار در شرق تل آویو کشته شدند و بدین ترتیب تعداد کشته شدگان در کمتر از یک هفته به ۱۱ نفر افزایش یافت. این نخستین واکنش به اجلاس النقب و ناتوی جدید است. مکرشان به خودشان بازگشت.
خلدون البرغوثی پژوهشگر مسائل اسرائیل (۱۴۰۱/۰۱/۱۰): ورود فلسطینی های ساکن مناطق اشغالی ۱۹۴۸ به خط مبارزه و درگیری در اراضی فلسطینی خصوصا قدس، باعث خواهد شد اسرائیل, فلسطینی های ساکن مناطق اشغالی ۱۹۴۸ را دشمن خود بداند البته همواره با آنها دشمن است اما این دشمنی این بار بیشتر آشکار و عیان خواهدشد به همین علت، انتظار وقوع هر رویداد و هر حادثه ای را در هر نقطه از فلسطین خواه در قدس ، در کرانه باختری ، غزه و غیره داریم.
جمع بندی
عملیات های ضد اسرائیلی بئر السبع، الخضیره و بنی براک که به فاصله کوتاه از هم صورت گرفت از ابعاد مختلف قابل توجه و تامل است و تنها در بخش نظامی خلاصه نمی شود.
نخست اینکه ، رسانه های غربی به لحاظ شکلی به کوچک سازی این عملیات ها و به لحاظ محتوای به قرینه سازی آن با عملیات های تروریستی اقدام کردند اما فلسطینی ها با استفاده از رسانه های رسمی و مجازی به بازتاب و انعکاس گسترده این عملیات ها پرداختند و رکوردی جدید را از این بابت بنام خود ثبت کردند. این در حالی است که رسانه های غربی و عربی همسو با رژیم صهیونیستی نهایت تلاش خود را بکارگرفتند نشست ۶ جانبه را در نقب منعکس و برجسته سازند و چنین وانمود کنند که یک اتحادیه منطقه ای جدید با حضور رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی در حال شکل گیری است. با وجود اینکه در این رسانه ها مبنای این تحرکات و عادی سازی ها را توافقنامه های موسوم به توافقنامه های ابراهیمی اعلام می کنند اما واقعیت این است که نیاز به تشکیل یک اتحادیه منطقه ای با حضور اعراب و رژیم صهیونیستی از همان ابتدای مذاکرات سازش در اوایل دهه میلادی وجود داشته و مبانی نظری آن در کتاب “خاورمیانه جدید” نوشته شیمون پرز رهبر وقت حزب کارگر ورئیس اسبق این رژیم تشریح شده و اقدامات عملی در چارچوب کنفرانس های اقتصادی موسوم به خاورمیانه و شمال افریقا در دهه ۹۰ میلادی با حضور سران و مقامات بیش از یکصد کشور جهان برگزار شد اما در نهایت به تحلیل رفت و متوقف شد. در واقع با توافقنامه های باصطلاح ابراهیمی تلاش دوباره برای دادن تنفس مصنوعی به کالبد مرده این همکاری ها صورت گرفت و علیرغم تبلیغات گسترده و پرهیاهو تصور نمی رود این تلاش ها به سرانجامی برسد. همچنانکه ملاحظه شد در نشست نقب تنها وزرای امورخارجه چهار کشور عربی شرکت کردند که به لحاظ کمی یک سوم اعضای ۶ گانه شورای همکاری خلیج فارس، کمتر از یک پنجم کشورهای عربی و یک چهاردهم کشورهای اسلامی را تشکیل می دهد ، به لحاظ کیفی نیز مشارکت هیچ یک از ۴ کشور شرکت کننده از حمایت مردمی برخوردار نیست و با وجود اینکه بیش از چهاردهه از امضای توافقنامه کمپ دیوید و عادی سازی روابط مصر و رژیم صهیونیستی می گذرد اما سفیر این رژیم همچنان در طبقه فوقانی یک برج تجاری اقامت دارد و هرگز جرات دیدار با مردم این کشور ندارد و وضعیت مشابهی برای سفیر جدید این رژیم در بحرین حاکم است و حزب حاکم مغرب به دلیل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شکست سختی در انتخابات پارلمانی اخیر متحمل شد و نتوانست بیش از ۱۲ کرسی بدست بیاورد.
دوم، این عملیات ها در همان حالی که موجب حفظ همبستگی و تقویت ملی فلسطینی ها شده ، در مقابل موجب اختلاف و شکاف های داخلی در رژیم صهیونیستی شده به گونه ایی که شهرک نشینان، نفتالی بنت و بنی گانتز (نخست وزیر و وزیر دفاع) را در حین بازدید از محل عملیات مورد اعتراض و انتقاد قرار دادند و با توجه به شکل گیری یک چنین اعتراض هایی احتمال اینکه بقای دولت ائتلافی نفتالی بنت با مانع جدی مواجه شود، دور از انتظار نیست.
سوم ، برخلاف سال ها و دهه های گذشته که معمولا هر حمله ضد صهیونیستی با موجی از محکومیت و همدردی با صهیونیست ها در جهان و بخصوص کشورهای غربی همراه می شد، اما در هیچ از حملات جدید همدردی چندانی با این رژیم صورت نگرفت. هرچند کشورهای غربی که حامیان اصلی این رژیم را طی ۷ دهه گذشته بعد از اشغال فلسطین تشکیل می دادند بعد از جنگ اوکراین و پیامدهای ناشی از آن با گرفتاری های داخلی مواجه شده اند اما نباید از این واقعیت غافل شد که این کشورها نیز به نقش و عملکرد رژیم صهیونیستی در فراهم کردن زمینه های درگیری پی برده اند و امتناع این رژیم از اجرای طرح تشکیل دو دولت و ادامه تلاش برای اشغال دائمی بقیه خاک فلسطین هیچ راهی جز مقاومت و مبارزه پیش روی فلسطینی ها باقی نگذاشته است.
و چهارم، رژیم صهیونیستی طی ماه های از جمله در نشست های اخیر شرم الشیخ و نقب با توسل به پروژه ایران هراسی و برجسته سازی آن تلاش کرده بود خود را به تکیه گاه کشورهای نوسازشکار معرفی کند اما این عملیات ها نشان داد که این رژیم حتی از تامین امنیت خود نیز عاجر است. با توجه به اینکه هرسه عملیات در داخل اسرائیل و خارج از کنترل و محدوده امنیتی تشکیلات خودگردان صورت گرفته لذا مسئولیت ناکامی در جلوگیری از این عملیات ها تماما متوجه خود این رژیم است. آنچه این شکست را سنگین تر می کند این است که این عملیات ها در فاصله های زمانی متفاوت و به طور میانگین هر دو روز یکبار صورت گرفته که در این مدت نیروهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در آماده باش کامل بودند. براین اساس هیچ دستاورد مشخصی برای کشورهای عربی شرکت کننده در نشست نقب نیست و آن ها با این حضور پایگاه مردمی و داخلی خود را بیش از پیش سست و متزلزل می کنند ضمن اینکه با عدول از مشروط کردن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به تشکیل دولت فلسطینی هم به فلسطینی ها از پشت خنجر زدند و هم اینکه به شکاف های داخلی اتحادیه عرب تعمیق و سرعت بخشیدند. اما این نشست برای حزب حاکم در امریکا و دولت ائتلافی حاکم در فلسطین اشغالی دارای چند فایده است و همین امر راز تبلیغات گسترده درباره این نشست را برملا می سازد. حضور بلینکن در این نشست نشان می دهد که دولت دموکرات بایدن نیز برخلاف مواضع اعلامی از طرح تشکیل دو دولت فاصله می گیرد و عملا پاجاپای راستگرایان اسرائیلی گذاشته است و احتمالا از این طریق می خواهد رضایت لابی مافیای یهودی را در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره بخصوص در صورت احیای توافق برجام بدست اورد و دولت بنت هم همان راه نتانیاهو را در اجرای پروژه ایران هراسی و جایگزین کردن ان با اسرائیل هراسی ادامه دهد، طرح تشکیل دولت فلسطینی را به حاشیه براند و بدین ترتیب از فروپاشی دولت ائتلافی و شکننده خود جلوگیری کند.