جنگ ظالمانه عربستان سعودی بر ضد مردم مظلوم یمن در شرایطی وارد سال هشتم شد که بسیاری از معادلات تغییر کرده و ریاض در حال حاضر دنبال کسی است که او را از این باتلاق آبرومندانه نجات دهد. در سالگرد این جنگ انصار الله با موشک های دور برد بالستیک و پهباد های جنگی بسیاری از تاسیسات نفتی از شرق تا غرب و تا جنوب عربستان را هدف قرار داد. در این حمله تاسیسات نفتی ، پالایشگاه ها و مخازن نفتی آرامکو درشهرهای دمام در شمال شرق عربستان، ریاض در مرکز، جده در غرب ، ینبع در شمال غرب، نجران و خمیس مشیط در جنوب این کشور مورد اصابت قرار گرفت و به آتش کشیده شد. این نمایش قدرت انصار الله تغییرات معادلات این جنگ را نمایان می سازد. زمانیکه انصار الله و ارتش ملی صنعا در هفتمین سالگرد تجاوز به چنین عملیات وسیعی دست می زنند این به دین معناست که تحولات بسیاری در ای معادله جنگ اتفاق افتاده که تلاش می شود به بخشی آنها متعرض شویم
۱- حمله اخیر و دقیق انصار الله به تاسیسات آرامکو در سالگرد جنگ یک پیام مهمی ارسال کرد که کلاف جنگ از دست عربستان در آمده و ابتکار عمل جنگی در دست انصار الله است و هیچ راهی در پیش روی ریاض در سال هشتم جز پایان دادن سریع جنگ نیست. رژیم سعودی با حملات گسترده هوایی همه زیر ساخت های یمن حتی مدارس و بیمارستانها را از بین برده و تصور می کرد که با این کار یمن را به صد سال قبل برگردانده و دیگر توان مقابله ندارد اما این عملیات نشان داد که مردم یمن اراده آهنینی دارند و اگر جنگ هر چند سال ادامه یابد آنها نیز با ابتکار و خلاقیت از خود دفاع می کنند و معادلات را به نفع خود تغییر می دهند.
۲- انتقال جنگ از داخل یمن به داخل عربستان سعودی یک تحول بزرگی است که ریاض نمی تواند آن را نادیده گیرد. این تحول نیاز به زیر ساخت های زیادی دارد که مردم یمن علیرغم فقر و کمبود امکانات موفق به انجام آن شدند. این تحول بزرگ قطعا تبعات داخلی عمیق و گسترده برای ادامه حاکمیت رژیم آل سعود دارد و اگر مردم باور کنند که این رژیم تا این حد ناتوان است تحرک بسیاری از ناراضیان از سیاست های این رژیم در داخل اغاز خواهد شد.
۳- هدف قرار دادن تاسیسات نفتی که هزینه های جنگ را تامین می کند نیاز به جمع آوری بانک اهداف دارد که معمولا از طریق نیروی هوایی و هواپیماهای شناسایی جنگی جمع آوری می گردد اما در یمن علیرغم نداشتن نیروی هوایی این کار را انجام داده و دقت در زدن اهداف نشان می دهد که انصار الله این خلا را پر کرده اند. البته انصار الله در زمینه ساخت انواع پهباد های جنگی و شناسایی پیشرفت های قابل توجهی داشته و احتمالا این نقیصه را از این طریق بر طرف ساخته است.
۴- انصار الله با حمله به تاسیسات نفتی عملا تلاش دارند استمرار صادرات نفت از عربستان و امارات متحد عربی به خارج را مختل سازد و به مصرف کنندگان نفت به ویژه غرب این پیام را ارسال کند که حمایت از رژیم آل سعود و بی تفاوتی نسبت به جنایات ضد انسانی آن بر ضد مردم یمن برای آنان هزینه خواهد داشت. حمله اخیر به تاسیسات آرامکو در زمان کمبود عرضه نفت به علت جنگ اوکراین و تحریم نفت روسیه از سوی غرب کاملا معنا دار بود.
۵- در چند سال اخیر پاسخ دادن به تجاوزات ریاض و ابو ظبی نشان می دهد که این حملات موشکی و پهبادی به صورت موردی نیست بلکه یک اقدام مستمر و دنباله دار است که نشان از ایجاد زیر ساخت های لازم برای این امر است. به عبارت دیگر این فرآیند دو مساله را کاملا نشان می دهد. اول وجود یک گروهی از مهندسان و صنعتگران آموزش دیده و دوم وجود یک گروه نظامی حرفه ای که این امکانات جنگی را به بهترین شکل به کار می گیرند و اهداف دشمن را با دقت مورد هدف قرار می دهند و هر گاه اراده سیاسی دستور حمله دهد پاسخ به تجاوز کنندگان انجام می گیرد.
۶- موفقیت انصار الله در تحمیل هزینه های سنگین اقتصادی در کنار هزینه های جنگی به دو نظام متجاوز در ریاض و ابو ظبی یک گام مهمی در تغییر معادلات به شمار می رود. توقف صادرات بیش از پنج میلیون بشگه از صادران نفت عربستان در حمله نخست انصار الله به تاسیسات آرامکو در بقیق در شرق عربستان پیام مهمی به شاهزادگان سعودی ارسال کرد که اگر به این تجاوز ادامه دهند هزینه های آن بسیار بالا خواهد رفت. زدن پالایشگاه ابو ظبی نیز این پیام را به آل زاید نیز ارسال کرد. اکنون عربستان سعودی و امارات متحد عربی به خوبی می دانند که ادامه تجاوز بر ضد مردم مظلوم یمن ممکن است هزینه های بیشتری بر آنان تحمیل کند و باید به سرعت راهی برای پایان دادن به جنگ پیدا کنند.
۷- تهدید انصار الله به هدف قرار دادن مراکز شیرین کردن آب و نیروگاه های تولید برق در صورت استمرار تجاوز می تواند جنگ را به مرحله خطرناک و سرنوشت ساز برای رژیمهای سعودی و امارات وارد کند. عربستان و امارات کشورهای کویری و گرمسیری اند و بدون آب و برق حتی چند روز نمی توانند دوام داشته باشند چراکه هوای این دو کشور بدون تهویه قابل تحمل نیست و بدون آب و تهویه استمرار حیاه ناممکن است.