نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران همه ساله در میانۀ اردیبهشت برگزار میشود. این نمایشگاه، یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی در ایران و در آسیای غربی است.
نخستین دورۀ نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ودر سال ۱۳۶۶ در نمایشگاه بین المللی تهران(در انتهای بزرگراه چمران) برپا شد و تا سال ۱۳۸۵ برگزاری آن در همین مکان ادامه یافت. امّا از سال ۱۳۸۶ نمایشگاه کتاب در مصلای امام خمینی (ره)در محله عباس آباد برگزار گردید و در سال ۱۳۹۵ (بیست و نهمین دوره) محل برگزاری به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در آزادراه تهران-قم تغییر یافت که به علت دوری راه با انتقاد روبرو شد. در سال ۱۳۹۷ نمایشگاه کتاب دومرتبه به مصلای امام خمینی تغییر مکان یافت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ناشرانی از سراسر جهان بویژه کشورهای اروپائی و آمریکائی و عربی شرکت می کنند. در این نمایشگاه سالانه هزاران جلد کتاب بزبان های مختلف بویژه فارسی،انگلیسی و عربی عرضه می شود و دهها هزار نفر ازآن دیدن می نمایند.
گذشته از ایران پژوهشگران وعلاقمندان به کتاب از کشورهای پیرامونی ایران نظیر عراق و افغانستان از این نمایشگاه بازدیدکرده و کتاب های مورد علاقه خود را تهیه می نمایند.
تقریبا در تمام رشته های علمی و موضوعات ادبی و فرهنگی ،کتابهائی در این نمایشگاه عرضه می گردد.بعقیده برخی از صاحبنظران،نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یک رخداد کم نظیر از نظر استقبال علاقمندان در سراسر جهان است. کمتر نمایشگاهی در جهان با چنین سیل علاقمندان و مشتاقان روبرو بوده است.
یک علاقمند به کتاب گفت: قبل از انقلاب اسلامی در ایران دختر شایسته انتخاب می کردند ولی امروز ناشر شایسته و ممتاز انتخاب می کنند اینک مروری می کنیم به روند برگزاری این نمایشگاه:
تاریخچه
نخستین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۴ تا ۲۲ آبان ماه سال ۱۳۶۶ در محلّ دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران(در انتهای بزرگراه چمران) برگزار شد.
وبرای آخرین بار، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درسال ۱۳۸۵ در محل نمایشَگاه بین المللی تهران (در انتهای بزرگراه چمران) برگزار شد.
به خاطر ترافیک شدید و مشکلات ناشی از برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در محل نمایشگاه بین المللی تهران، در سال ۱۳۸۶برای نخستین بار نمایشگاه کتاب در محل مصلی تهران(در محله عباسآباد) برگزار شد.
ودر سال ۱۳۸۷ بیست و یکمین دورۀ نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، که در آن تعداد ناشران خارجی ۷۷۰ ناشر و در بخش داخلی هزار و ۹۰۰ ناشر بود.
در این دوره کتابهایی در موضوعات علومانسانی، فلسفه، ادبیات، علوم اجتماعی، هنر و معماری، علوم پایه و کاربردی، علوم رایانه، فناوری اطلاعات، علوم پزشکی، و مهندسی و فناوری به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی، ترکی، ارمنی، روسی، اسپانیایی، ایتالیایی، اردو، ژاپنی، کرهای و زبانهای آفریقایی ارائه شد.
ولی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در روزهای ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ در مکان مصلی تهران برگزار شد.
این نمایشگاه در روز پانزدهم اردیبهشت با حضور رئیس جمهورو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.
در این نمایشگاه ۱۹۸۲ ناشر ایرانی و ۱۷۰۰ ناشر خارجی از ۷۸ کشور جهان شرکت داشتند.در این نمایشگاه ۲۰۷ هزار عنوان کتاب در بخش ناشران داخلی و ۷۰ هزار عنوان کتاب در بخش لاتین ارائه شد.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در روزهای ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹ در مکان مصلی تهران برگزار شد.
وبیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیزطی روزهای ۱۴ تا ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مکان مصلی تهران برگزار شد.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران طی روزهای ۱۳ الی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ در مصلای تهران برگزار شد.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران طی روزهای ۱۱ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ در مصلای تهران برگزار شد.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از دهم الی بیستم اردیبهشت ۱۳۹۳ (۳۰ آوریل الی ۱۰ می ۲۰۱۴) در مصلای تهران برگزار شد.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از شانزدهم الی بیستم و ششم اردیبهشت ۱۳۹۴ (۶ می الی ۱۶ می ۲۰۱۵) در مصلای تهران برگزار شد.
در نمایشگاه بیست و هشتم بیش از۳۰۰ هزار عنوان کتاب داخلی و ۱۶۵ هزار کتاب خارجی در معرض دید علاقهمندان و بازدیدکنندگان قرار گرفت.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از پانزدهم تا بیستم و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ (۴ تا ۱۴ مه ۲۰۱۶) در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
ولی اینک چند سالی است که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلای تهران برگزار می شود و بازدیدگنندگان خارجی ضمن دیدن از نمایشگاه کتاب از زیبائی این نمازخانه بزرگ شگفت زده می شوند.
بنظر شما برای بارآورتر نمودن این نمایشگاه چه باید کرد؟نظر بدهید.
به نظرم انتشاراتی های بین المللی باید بیشتر و بهترین کتابهایشان را بیاورند باید هماهنگی های لازم با این انتشارات انجام بشه تا کتابهای به روز در اختیار مردم قرار گیرد
هزینه خرید کتاب این روزها خیلی زیاد شده باید سوبسید بیشتری به کتاب داد
به نظر من چون کتاب گران شده به کتابخانه های باید دولت کمک های بلا عوض برای خرید کتاب بدهد اینطوری کتاب در سطح جامعه توزیع بهتری پیدا می کنه
اگر به کتاب های الکترونیک و لوح های فشرده توجه بیشتری بشه شاید به ارتقای سطح کیفی نمایشگاه کمک کنه البته در سال های اخیر انصافا این بخش هم ارتقا پیدا کرده
در مقوله تبلیغات برای یک چنین رویداد بزرگی که در سطح کشور برگزار می شود باید بهتر وپررنگتر عمل شود تبلیغات در خور نمایشگاه کتاب نیست
با توجه به شرایط رفت و آمد به تهران و هزینه های جانبی برای خریداز نمایشگاه برای آنها که از شهرستان می آیند .نمایشگاه مجازی فرصت بسیار خوبی است پیشنهاد میکندم نمایشگاه مجازی کتاب در طول سال چندین نوبت برگزار شود
من یک ناشر هستم هزینه ارسال کتاب های ارزان قیمت اگر مشتری یک جلد درخواست کرده باشد مقرون به صرفه نیست و حتی با کمکی که وزارت ارشاد می کند وسوبسیدی که میدهد با ضرر همراه است