رفع مشکلات سیستان و بلوچستان نیازمند نسخه ویژه، شفاف و جدید است/ طالبان باید حقابه هیرمند را بپردازد

0 17

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جریان نظارت میدانی از استان سیستان و بلوچستان در دیدار با مسئولان، مردم، کشاورزان و کسبه شهرستان زابل، گفت: از زمان ورود به مجلس، این سومین نظارت میدانی است که از استان سیستان و بلوچستان داشته‌ام و در زمینه مسائل حوزه کشاورزی این استان پیگیر بوده‌ام اما فضای امروز دردآورتر بود و اگر اعتراضی وجود دارد به حق است و باید در راستای رفع آن تلاش کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدت‌ها است که تحریم هستیم و دشمن فشارهای زیادی آورده اما در حوزه دیپلماسی نتوانسته‌ایم فضا را مدیریت کنیم، ادامه داد: بیش از یک دهه است که شعار سال را مقام معظم رهبری حول محور اقتصاد تعیین کرده‌اند، در دولت گذشته ستاد اقتصاد مقاومتی خروجی نداشت.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امنیت ملی به امنیت غذایی گره خورده و شاهد هستیم برخی اتفاقات رخ داده در منطقه امنیت غذایی دنیا را با مشکل موجه کرده است،  عنوان کرد: بخشی از نیاز کشور به واردات نهاده‌های دامی را می‌توانیم در داخل کشور تولید کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه دیپلماسی آب در حوزه آب‌های مرزی ضعیف عمل شده در حالی که باید با جدیت مسائل را پیگیری کنیم، تصریح کرد: در این دوره از مجلس مشکلات بخش کشاورزی را در حضور صاحب نظران و نخبگان بخش کشاورزی احصاء کردیم و پس از ۶ ماه بحث و بررسی در قالب ۱۵ ماده طرح تقویت امنیت غذایی را تدوین کردیم که در آن موضوعاتی از قبیل تسهیلات، صادرات، تولید و بیمه محصولات کشاورزی دیده شده است تا کشاورزان از شرایط فعلی و مشکلات عبور کنند.

عسکری با اشاره به اینکه ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت پیرامونی کشور خواستار محصولات کشاورزی ایرانی هستند و با توسعه صادرات محصولات کشاورزی می‌توانیم از فروش نفت بی‌نیاز شویم، افزود: در گذشته دولت قیمت محصولات کشاورزی را تعیین می‌کرد، اکنون این شرایط با تشکیل شورای قیمت‌گذاری تغییر کرده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پس از تعیین نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم شاهد افزایش میزان تحویل گندم به دولت در مقایسه با سال گذشته هستیم، عنوان کرد: مشکلاتی در زمینه پرداخت مطالبات کشاورزان گندم‌کار وجود داشت که در نشستی با حضور وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه این موضوع را پیگیری کردیم.

وی با بیان اینکه با تغییرات اقلیمی مواجه هستیم و در زمینه بارندگی‌ها امکان پیش‌بینی کاهش پیدا کرده است، گفت: طالبان حق عدم تحویل حقابه ایران از رودخانه هیرمند را ندارد و از وزیر نیرو خواسته شده تا با آنها مذاکره کند، ما تجربه ۸ سال جنگ تحمیلی را داریم و در زمینه منافع مردم با هیچکس تعارف نداریم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه موضوع آب‌های ژرف را در کمیسیون کشاورزی با تمام قوا همراهی می‌کنیم و در خصوص حفر چاه‌های آب ژرف جدید نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم، افزود: برای استفاده از آب‌های ژرف نیازمند آب شیرین‌کن هستیم و حاضریم از شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی حمایت کنیم.

عسکری با تاکید بر اینکه طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان تصویب شده است، عنوان کرد: در نشست جمع‌بندی با حضور وزرای مربوطه مسائل و مشکلات را تعیین تکلیف می‌کنیم، رفع مشکلات استان سیستان و بلوچستان نیازمند نسخه ویژه، شفاف و جدید است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با تاکید بر اینکه در خصوص حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی چاره ای وجود نداشت، عنوان کرد: در بودجه سال جاری ۹ هزار میلیارد تومان برای تخصیص ارز ۴ هزار و تومانی در نظر گرفته شده و قرار بود با یک شیب ملایم حذف شود.

اعضای کمیسیون کشاورزی از وضعیت پیش‌روی شن‌های روان به سمت مناطق مسکونی بازدید کردند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی روز گذشته در جریان نظارت میدانی از استان سیستان و بلوچستان با حضور در شهرک محمد شاه‌کرم از وضعیت پیش روی شن‌های روان و مشکلاتی که برای مردم این منطقه مسکونی به وجود آورده است بازدید کردند.

لازم به ذکر است وضعیت پیش روی شن‌های روان به سمت مناطق مسکونی طی سال‌های اخیر به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها، خشک شدن دریاچه هامون و عدم دریافت حقابه هیرمند افزایش یافته و زندگی مردم را دچار اختلال کرده است./

پایان پیام

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.