به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، اکبر محمدی در نشست کمیته برنامهریزی شهرستان قروه اظهار داشت: در شهرستانها توزیع اعتبارات براساس شاخصهای علمی است و حدود ۱۶۰ شاخص وجود دارد که سهم شهرستان قروه ۱۴۰ میلیارد تومان از این محل است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان از رشد ۲۷ درصدی اعتبارات کردستان در سال جاری خبر داد و گفت: اعتبارات امسال کردستان نسبت به استانهای دیگر رشد مناسبی داشته و به تبع آن در شهرستانها هم شاهد این اعتبارات افزایش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه از اعتبارات محرومیتزدایی و توازن منطقهای، شهرستان قروه نیز از آن سهم دارد، افزود: در بخش ملی به اندازه استانی، سهم قروه تخصیص پیدا کرده و در کنار اینها حدود ۲۵ پروژه ملی در سطح استان وجود دارد که در این پروژهها شهرستان قروه با پروژه شاخص انتقال آب لحاظ گشته است و اعتبار آن تامین شده است.
وی در ادامه اضافه کرد: در اعتبارات توازن منطقهای و بخش ملی کل اعتبارات شهرستان برای انتقال آب به لحاظ اهمیتی که دارد، در نظر گرفته شده و یکسری ردیفهای متمرکز و مشترک هم وجود دارد که سهم آنها توسط وزیر یا مدیران استانی مشخص میشود که باید مدیران استان آن را پیگیری کنند.
محمدی اذعان داشت: کل اعتبارات عمرانی، ۸۵ درصد ملی و ۱۵ درصد استانی است و این اعتبارات مبلغ ناچیزی است اما در قانون براساس تبصره ۱۶ و ۱۸ دو رقم خیلی درشت برای استان در نظر گرفته شده است که فقط در تبصره ۱۸ اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خاص برای کردستان است که برای این اعتبار با توجه به شعار سال باید ماهیت اقتصادی، تولید ثروت و ایجاد اشتغال داشته باشد.
وی با بیان اینکه چالش در برخی از اعتبارات وجود دارد که درست و در جای خود هزینه نمیشود، تاکید کرد: پروژه کتابخانه ابوذر سال گذشته در اسفندماه ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پول نقد از هدفمندی یارانهها اختصاص یافت که اعتبار قابل توجهی بود و از منابع دیگر هم اعتبار داشت اما با این اعتبار، دستگاه مجری اعلام کرد که پروژه تمام خواهد شد اما هیچ کاری هم انجام ندادند.
محمدی در ادامه اضافه کرد: سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد اعتبارات هدفمندی یارانهها را به دلیل اهمیت به بخش فرهنگ و هنر و رسانه در نظر گرفته شد که کتابخانه ابوذر از پروژههای شاخص در همین زمینه بود و پروژههای دیگری به این شکل شاخص وجود ندارد.
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان با اشاره به دو سیاست امسال جهت اولویتبندی پروژهها بر اساس تخصیص اعتبارات افزود: یکی از اولویتبندیها براساس پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰، ۵۰ و ۳۰ درصد دستهبندی شوند.
به گفته وی، پیشنهاد این بود که پروژههای بالای ۷۰ درصد بر اساس اعتبارات حتماً امسال اتمام یابد و اگر برنامهریزی و اولویتبندی شود این پروژهها تکمیل خواهند شد.
محمدی اظهار کرد: سیاست دوم امسال، بحث شعار سال است اینکه پروژهها ماهیت اقتصادی و اشتغال داشته باشند چرا که هدف توازن نرخ رشد اقتصادی است.
وی در ادامه افزود: شهرستان قروه باید ۷٫۸ دهم درصد نرخ رشد اقتصادی داشته باشد که برای تحقق آن باید در سال جاری پروژههای با پیشرفت بالا و پروژههای دارای ماهیت اقتصادی و دانشبنیان به نتیجه برسند.
محمدی اذعان داشت: شهرداری قروه برای احداث جاده دسترسی شهرک تعمیرکاران میتواند از منابع خود استفاده کند و به ازای آن از محل اعتبارات دیگر برای پروژههای مجاز کمک خواهیم کرد.