برنده واقعی جنگ سه روزه غزه کیست؟

0 231

جدیدترین حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه از عصر روز جمعه (۱۴ مرداد) با ترور «تیسیر الجعبری»، از فرماندهان ارشد شاخه نظامی جهاد اسلامی موسوم به سرایا القدس آغاز شد و در حالیکه صهیونیست‌ها گفته بودند که یک هفته این درگیری‌ها به طول خواهد انجامید، اما پس از گذشت سه روز، در نهایت با درخواست میانجیگری از مصربه شروط درخواستی جنبش جهاد اسلامی تن دادند .

رژیم صهیونیستی در سیاست تبلیغاتی خود در این باره مانور می دهد که حماس در جنگ سه روزه ، جنبش جهاد اسلامی را همراهی نکرده است اما واقعیتی که این رژیم به عمد از ان تجاهل می کند این است که جنبش جهاد اسلامی به تنهایی توانسته است به قدرت بازدارندگی دست یابد و اگر توافقنامه های آتش بس گذشته در برابر گروه های مقاومت به رهبری حماس صورت می گرفت اما در جنگ اخیر جنبش جهاد اسلامی به تنهای  توانسته است به یک چنین موقعیتی دست یابد و از این دید نتیجه جنگ سه روزه برخلاف آن چه که اعلام و تبلیغ می شود به نفع این رژیم نبوده است بخصوص آنکه این جنبش تل اویو را مجبور کرد به آزادی «خلیل عواوده» از رهبران ارشد خود تن دهد. پس از جنگ سال ۲۰۱۴ میلادی، مشهور به جنگ ۵۱ روزه، میزان توانمندی‌های جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز به روز افزایش یافت تا جایی که از سوی محافل امنیتی- نظامی رژیم صهیونیستی به عنوان خطرناک ترین جنبش مقاومتی فلسطینی معرفی شد. به همین دلیل این جنبش در اولویت دستگاه‌های امنیتی- نظامی رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

از همه مهم تر اینکه چهره واقعی یائیر لاپید در جریان این جنگ برای افکار عمومی جهان بیش از پیش مشخص شد . شبکه تلویزیونی ۱۳ رژیم صهیونیستی در یک نظرسنجی اعلام کرد که موقعیت «یائیر لاپید» نخست وزیر موقت این رژیم در بین صهیونیست ها برای انتخابات پیش رو تقویت شده است. براساس این نظرسنجی، ۳۲ درصد “اسراییلی ها” یائیر لاپید و ۲۳ درصد آنها بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود را برای تصدی پست نخست وزیری آینده رژیم صهیونیستی مناسب می دانند. برهمین اساس، میزان تایید لاپید در بین صهیونیستها پس از جنایت غزه ۳ درصد افزایش و نتانیاهو ۴ درصد کاهش یافته است. برخی تحلیلگران سیاسی و بعضی اعضای کنیست (پارلمان) رژیم صهیونیستی، حمله جنایتکارانه به نوار غزه را قدرت‌نمایی «یائیر لاپید» نخست‌وزیر موقت این رژیم برای جلب آرای شهرک‌نشینان صهیونیست در آستانه انتخابات پارلمانی ماه نوامبر آینده ارزیابی می کنند. شبکه تلویزیونی الجزیره قطر در گزارشی با اشاره به افزایش حملات به کرانه باختری و نوار غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشینان در آستانه انتخابات ماه نوامبر نوشت: حمله به غزه یک اقدام برنامه‌ریزی شده برای کسب مقبولیت در آستانه انتخابات است.

«مریم برقوتی» یک محقق ساکن رام‌الله در گفت‌وگو با الجزیره انگلیسی، با اشاره به در پیش بودن انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی، گفت استفاده از غزه به عنوان یک سلاح انتخاباتی جهت جلب حمایت شهرک‌نشینان صهیونیست، به یک رویه در جریان انتخابات‌ها تبدیل شده است. «نور اوده» سخنگوی سابق تشکیلات خودگردان فلسطین نیز حمله به غزه را دارای انگیزه سیاسی دانست و گفت: هیچ کس به جز لاپید خواهان افزایش تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی نیست. وی با اشاره به این موضوع که لاپید سابقه نظامی ندارد، نوشت: مقامات اسرائیل دنبال قدرت‌نمایی هستند و لاپید می‌خواهد ثابت کند با وجود نداشتن سابقه نظامی، قدرتمند است. «طارق کنی-شاوا» تحلیلگر اندیشکده «شبکه سیاست فلسطین» در واشنگتن نیز در این باره به الجزیره گفت: مردم غزه قربانی جنگ قدرت در سرزمین‌های اشغالی هستند و مقامات اسرائیل بدون اینکه کسی آنها را مجبور به پاسخ‌گویی کند؛ به این منطقه حمله می‌کنند «گیدئون لوی» تحلیلگر روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز به الجزیره اذعان کرد: بمباران غزه به راهی برای سیاست‌مداران اسرائیلی جهت نمایش قدرت پیش از انتخابات، تبدیل شده است. وی تصریح کرد: هر نخست‌وزیری در اسرائیل به خصوص اگر از احزاب میانه-چپ برخاسته باشد، باید جنگ آور بودن خود را با حمله به غزه ثابت کند.

پیش از این لاپید با توجه به نداشتن سابقه نظامی و فعالیت در حوزه رسانه ای و خبرنگاری این تصور در بین افکار عمومی جهان ایجاد شده بود که گویا وی با دیگر چهره های دست راستی متفاوت است اما در جریان این جنگ مشخص شد که وی نه تنها هیچ تفاوتی با نتانیاهو و دیگر چهره های دست راستی ندارد بلکه چه بسا از آن ها هم بدتر است چنانکه در جریان این جنگ که با دستور مستقیم لاپید صورت گرفت ۴۵ نفر از جمله ۱۵ کودک به شهادت رسیدند ۳۶۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند که باز تعداد بیشتر آن ها را کودکان تشکیل می دهند ضمن اینکه بیش از یک هزار واحد مسکونی دیگر هم تخریب شد که ساکنان آن ها بی خانمان شده اند. با توجه به اینکه در غزه با وسعتی بالغ بر ۳۵۰ کیلومترحدود دو نیم میلیون نفر ساکن هستند که با توجه به رشد بالای جمعیت اکثر آن ها را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند لذا تفکیک اهداف نظامی و غیرنظامی در غزه به مراتب مشکل و غیرممکن است و به همین دلیل هر اقدام نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه همواره با ارتکاب جنایات جنگی همراه است.

هر چند رژیم صهیونیستی تماممردم غزه را اهداف نظامی تلقی می کند. از این دید هرچند لاپید امکان دارد به لحاظ معادلات سیاسی داخلی صهیوینست ها خود را برنده این جنگ بداند که باعث شده محبوبیتش در نزد صهیونیست های افراطی و شهرک نشین افزایش یابد اما موقعیتش در جهان بخصوص در نزد کسانی که فکر می کردند لاپید چهره ای متفاوت تر از نتانیاهو است دچار خدشه شده و از این دید جنگ سه روزه اخیر غزه همان نتایجی را برای شخص لاپید به همراه خواهد داشت که حمله این رژیم به اردوگاه قانا در جنوب لبنان برای شیمون پرز به بار داشت که به دستور وی صورت گرفت. این احتمال نیز وجود دارد که نظامیان صهیونیستی برای افزایش بودجه نظامی لاپید را به سمت این جنگ کشانده باشند که این هم دلیل روشن دیگری است که نقش این رژیم را در شروع جنگ اخیر و مسئولیت های ناشی از ان به اثبات می رساند. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی با عنوان «یک نتیجه قابل پیش‌بینی عملیات غزه»، نوشت: هنگامی که یک نظام سیاسی ناپایدار با یک تهدید امنیتی شدید مواجه می‌شود، به طور معمول، نتیجه فوری آن صدور چک سفید برای تشکیلات جنگی این نظام (رژیم) است. این روزنامه با مبهم اعلام کردن اهداف عملیات اخیر غزه نوشت: مردم نمی‌دانند این عملیات با چه هدفی و توسط چه کسی شروع شده و چه توجیهی دارد. این روزنامه عبری، ناپایداری وضعیت سیاسی در رژیم صهیونیستی و سرپرستی یائیر لاپید بر دولت خود را یادآور شد و نوشت: موقعیتی بهتر از الان برای ارتش، جهت درخواست افزایش بودجه نیست. این رسانه صهیونیستی نوشت: سال گذشته در زمان نخست‌وزیری “نفتالی بنت” نیز، این اتفاق افتاد و این دولت با افزایش خارق‌العاده هفت میلیارد شکلی بودجه جنگی موافقت کرد. این مبلغ غیر از ۲.۵ میلیارد شکلی بود که هزینه جنگ غزه در ماه می ۲۰۲۱ شد. فرماندهان نظامی حتی خواب چنین افزایشی را نمی توانستند ببینند.

درمجموع برخلاف آن چه که رژیم صهیونیستی در رویکرد تبلیغاتی خود ادعا و تبلیغ می کند از چند جهت نتایج این جنگ به ضرر این رژیم رقم خورده است: به لحاظ نظامی جنبش جهاد اسلامی به تنهایی توانست به قدرت بازدارندگی جدید دست یابد و اسرائیل را به پذیرش اتش بس و خواسته های خود وادار کند. به لحاظ اخلاقی لاپید این جنگ را به کلی باخت و دستش به خون غیرنظامیان و بخصوص کودکان فلسطینی آغشته شد و برای همگان مشخص شد که لاپید روی دیگر نتانیاهو است و به لحاظ سیاسی این جنگ و کشتارهای ناشی از آن ، آن دسته از کشورهای عربی نوسازشکار را که پیش از این تبلیغ می کردند عادی سازی رابطه با این رژیم به تعدیل سیاست های آن خواهد انجامید در وضعیت دشوار قرار داد ضمن آن که حمایت دولت بایدن از این رژیم نیز بیش از پیش به وجهه حزب دموکرات حاکم بر کاخ سفید لطمه وارد کرد.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.