دولت آمریکا و موج ترورهای صهیونیستی

0 190

دولت آمریکا همان سیاستهای را که درباره نادیده گرفتن ترور مخالفان رژیم صهیونیستی به وسیله دولت اسرائیل اعمال می کند را همچنان ادامه می دهد و رژیم صهیونیستی را در ادامه این سیاست تروریستی عملا تشویق می کند . در تیر ماه گذشته وزارت خارجه آمریکا نتایج تحقیقات ادعایی خود را درباره شهادت خبرنگار فلسطینی-آمریکایی شبکه خبری الجزیره که به ضرب گلوله رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به قتل رسید منتشر کرد.وزارت خارجه آمریکا در این گزارش، علی‌رغم اذعان به اینکه گلوله از سمت مواضع ارتش رژیم صهیونیستی به سمت «شیرین ابوعاقله» شلیک شده به تمامی توجهیات برای کوچک‌نمایی ابعاد این جنایت و تقصیرزدایی از رژیم صهیونیستی متوسل شده است. در این بیانیه آمده است: «پس از یک تحلیل قانونی دقیق که به عنوان بخشی از روندِ تحتِ نظارتِ “هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا” انجام شد تحلیلگران مستقل و طرف ثالث نتوانستند به جمع‌بندی مشخصی درباره منشأ گلوله‌ای که به قتل شیرین ابوعاقله روزنامه‌نگار آمریکایی-فلسطینی منجر شد برسند. متخصصان پرتابه‌شناسی به این نتیجه رسیدند که گلوله به شدت تخریب شده و رسیدن به جمع‌بندی واضح بر اساس آن امکان‌پذیر نیست». در ادامه این بیانیه آمده است: «علاوه بر تحلیل‌های قانونی و پرتابه‌شناسی، هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا به تحقیقات انجام‌شده از سوی ارتش اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی طی هفته‌های گذشته دسترسی پیدا کرد. بعد از خلاصه کردن هر دو تحقیق، هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا به این جمع‌بندی رسید که شلیک گلوله از سمت مواضع ارتش اسرائیل احتمالاً عامل مرگ شیرین ابوعاقله بوده است. هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا دلیلی برای اعتقاد به اینکه این اقدام عامدانه بوده نیافت بلکه به این نتیجه رسید که این رویداد حاصل شرایط تراژیک موجود درحین عملیات تحت رهبری ارتش اسرائیل علیه گروه‌هایی از جهاد اسلامی فلسطین در روز ۱۱ مه ۲۰۲۲ در جنین بوده است”.

آمریکا فراموش کرد که ابوعاقله تابعیت آمریکایی هم  دارد

خانواده شیرین ابوعاقله در بیانیه ای ضمن محکوم کردن اظهارات آمریکایی ها اعلام کردند : نظامیان صهیبونیستی شیرین را بر منطق اینکه همه فلسطینیان –  اعم از نظامی غیرنظامی و خبرنگار- اهداف مشروع برای قتل هستند ، کشتند. ما انتظار داشتیم که تحقیقات آمریکایی ها با هدف تعیین مسئول این قتل باشد نه برای تجزیه و تحلیل  وسپس اثبات حسن نیت نیروهای اشغالگر و مسئول قتل ، متمرکز کردن تحقیقات بر روی تحلیل گلوله شلیک شده تلاش اسراییلی ها برای تغییر ماجرا به نفع خود صورت گرفته بود و اظهارات آمریکایی ها در راستای ادعاهای رژیم صهیونیستی ، اهانتی آشکار به نام و یاد شیرین است. “همه شواهد موجود نشان می‌دهد که یک شهروند آمریکایی به‌طورغیرقانونی توسط یک قدرت خارجی به قتل رسیده است که هر ساله میلیاردها دلار کمک نظامی از ایالات متحده برای ادامه اشغالگری سرزمین های فلسطینی دریافت می کند ، ما امیدوار بودیم که FBI یا سایرین مقامات مربوطه ، در مورد این قتل نیز مانند بقیه شهروندان امریکایی در خارج از این کشور، تحقیقات خود را انجام دهد. اکنون ایالات متحده باید مشخص کند منابع مالی آمریکایی تا چه حد در قتل شیرین موثر بوده است “.

جانبداری آمریکا صدای تشکیلاتی ها را هم در اورد

حسین آل الشیخ، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین در واکنش به این تحولات توئیت کرد: رژیم  اشغالگرقدس مسئول ترور روزنامه نگار شیرین ابوعاقله است ، ما در مراجع قضایی  بین المللی پرونده را پیگیری خواهیم کرد، ما اجازه نخواهیم داد (کسی) با اظهارات مبهم و کتمان حقیقت، اسرائیل را از موضع اتهام دور کند.

دادستانی فلسطین نیز در واکنشی مشابه به رسانه ها اعلام کرد: یافته‌های تحقیقات پیشین دادستانی در پرونده ترور شهید شیرین ابوعاقله  بر مبنای شواهد و مدارک غیرقابل انکار شامل گزارش های فنی ، بررسی های میدانی و شهادت شاهدان عینی با قاطعیت اثبات می کند که ترور این خبرنگار از طریق شلیک مستقیم یکی از افراد گروه نظامیان اسرائیلی مستقر در محل حادثه بوده  و کاملا اثبات می کند که در زمان شلیک به این خبرنگار هیچگونه تظاهرات یا درگیری مسلحانه ای در این نقطه در جریان نبوده است .بر اساس بیانیه مدعی العموم، شواهد و مدارک شامل گزارشات فنی مربوط به گلوله خارج شده از سر شهید شیرین ابوعاقله نشان می‌دهد گلوله از نوع کالیبر ۵٫۵۶ و از فاصله ۱۷۰ تا ۱۸۰  و دقیقا از  محل تمرکز نظامیان اسرائیلی شلیک شده است .دادستان عمومی فلسطین همچنین اعلام کرد: مرجع صالح برای انجام تحقیقات قانونی، دادستانی عمومی فلسطین است و هرگونه نتیجه تحقیقاتی که توسط هر نهاد دیگری انجام شود برای از لحاظ قانونی الزام آور نخواهد بود، برمبنای تحقیقات و مستندات قانونی ما، اسرائیل مسئول قتل عمدی ابوعاقله است و ما نیز پیگیری های خود را برای پیگرد قضایی این رژیم در دادگاه های بین المللی خواهیم کرد.

نبیل ابوردینه، سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: از نظر ما اسرائیل مسئول کامل قتل شیرین ابوعاقله در روز ۱۱ می در جنین است. وی  افزود: ما به هیچ وجه دستکاری در نتیجه تحقیقات فلسطینی ها را نمی پذیریم و پرونده این  ترور با مسئولیت مستقیم رژیم صهیونیستی را در دادگاه های بین المللی به ویژه در دادگاه کیفری پیگیری خواهیم کرد. اسرائیل باید پیامدهای این ترور را بپذیرد.

شواهد و دلایل دال بر عمدی بودن قتل خبرنگار الجزیره

شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی الاصل شبکه الجزیره در حالی که خود را برای تهیه گزارش از عملیات نظامی اسرائیل در جنین آماده می کرد با شلیک مستقیم نظامیان صهیونیستی به قتل رسید. ۱۶ گلوله به سمت وی شلیک شد که یکی از این گلوله به سر وی اصابت کرد و با توجه به اینکه وی لباس ضد گلوله به تن داشت لذا در همان مقطع این باور قوت گرفت که ارتش صهیونیستی به عمد وی را به قتل رسانده چراکه اگر به فرض غیرعمد بوداولا نیازی به شلیک ۱۶ گلوله نبود دوم اینکه قتل در حین عملیات و در تبادل آتش بین نیروهای دو طرف اتفاق می افتاد اما شواهد موجود از جمله فیلمی که شبکه الجزیره منتشر کرده نشان می دهد که قتل ابوعاقله قبل از آغاز عملیات نظامی ارتش صهیونیستی اتفاق افتاده و در واقع  این رژیم می خواست ابوعاقله را از سر راه خود بردارد تا هم از وی به دلیل انعکاس شکست های امنیتی این رژیم در ۵ عملیات پیش از آن  انتقام بگیرد و هم اینکه فرصت تک گویی را برای روایت های خاص خود را از رخدادها حفظ کند. پیشتر نتایج تحقیقات یک ماهه روزنامه نیویورک تایمز آمریکا بر شهادت خبرنگار شبکه الجزیره به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست صحه گذاشت. همچنین این رسانه آمریکایی متذکر شده است که در زمان هدف قرار گرفتن ابوعاقله از سوی نظامیان صهیونیست، هیچ نیروی مسلح فلسطینی در محل حضور نداشته و همین خود ادعای صهیونیست‌ها در خصوص اشتباه در هدف قرار دادن این خبرنگار را رد می‌کند.با وجود یک چنین شواهد متقن از عمدی بودن قتل ابوعاقله ‘وزارت امورخارجه آمریکا در گزارشی از غیرعمدی بودن قتل ابوعاقله خبر داد و بدین ترتیب دولت صهیونیستی را از این قتل مبرا کرد.

علل ترور و قتل ابوعاقله از سوی تل آویو

ابوعاقله به این دلیل ترور شد که با تریبونی که شبکه الجزیره دراختیارش گذاشته بود اقدامات توسعه طلبانه اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین را به اطلاع افکار عمومی می رساند و  نقش اساسی در آشکارسازی ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با چند عملیات ضد صهیونیستی داشت که در داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸ موسوم به اسرائیل صورت گرفت و یک رسوایی امنیتی برای این رژیم و دولت ائتلافی بنت و لاپید به ثبت رساند. در واقع تل آویو با قتل عمدی ابوعاقله می خواست هم انتقام خود را از اطلاع رسانی ابوعاقله بگیرد و هم به دیگر خبرنگاران و رسانه ها در خبررسانی از اراضی اشغالی درباره اقتباس از راه ابوعاقله هشدار دهد تا در سکوت رسانه ای از آزادی عمل بیشتر در استمرار اقدامات توسعه طلبانه خود برخوردار باشد. براین اساس ابوعاقله بر اساس مستندات موجود لحظاتی قبل از آغاز عملیات ارتش این رژیم در جنین به قتل رسید و پیش از اینکه وی و همکارش مورد آماج ۱۶ گلوله قرار بگیرند هیچ تیراندازی در آن محل رخ نداده بود. در آن مقطع هم خیلی ازارزیابی ها حاکی از این بود که تیراندازی به سمت ابوعاقله به قصد کشت صورت گرفته است چون وی جلیقه ضد گلوله به تن داشت و نشانه گیری به گونه ایی بود که به قتل وی منجر شود.

بایکوت مخالفت ها با گزارش امریکا در رسانه های غربی

برخورد جانبدارانه امریکا و دولت بایدن با گزارش قتل ابوعاقله،  با واکنش و مخالفت های گسترده در فلسطین و خارج از آن همراه شد که این مخالفت ها از سوی اغلب رسانه های غربی و سعودی بایکوت شد. برخی از این رسانه ها همچون صدای آمریکا که مواضع دولت این کشور را منعکس می کند تنها به انعکاس گزارش جانبدارانه  وزارت خارجه آمریکا بسنده کرد. شبکه سعودی ایران اینترنشنال  که از همان ابتدا چه به دلیل نزدیکی گام به گام دولت متبوع خود به تل آویو و چه به دلیل خشم و کینه ای که به فلسطین و شبکه الجزیره داشته و دارد’ حساسیت و واکنش جدی در قبال قتل ابوعاقله نداشته’ در خصوص گزارش  جانبدارانه اخیر واشنگتن از آمریکا هم آمریکایی تر شد و حتی از درج خبر این گزارش در سایت خود خودداری کرد. البته بی بی سی فارسی در سایت خود به برخی از روایت های متقابل که ادعای عمدی نبودن قتل ابوعاقله را زیر سوال می برد’ اشاره کرد اما در برآیند کلی در حدی نبود که تصویر واقعی از ماوقع ارائه دهد. در مجموع رویکرد و عملکرد رسانه های بیگانه در قبال قتل شیرین ابوعاقله به عنوان یک خبرنگار زن به هیچ وجه با رویکرد این شبکه ها که در قبال نقض حقوق خبرنگاران و زنان در دیگر کشورهای غیرغربی اتخاذ می کنند و سروصدا راه می اندازند هیچ همخوانی و تناسب نداشته و ندارد. نکته قابل توجه و تامل دیگر که باز در رویکرد رسانه های بیگانه مورد اغماض قرار گرفته این است که   تبرئه تل آویو از قتل خبرنگار زن شبکه الجزیره نه از سوی دولت ترامپ بلکه از سوی دولت دموکرات بایدن صورت گرفته که در مقایسه با حزب جمهوریخواه خودرا به اصول حقوق بشر متعهد می دانند. در واقع همچنانکه دولت بایدن به راحتی از خون جمال قاشقچی گذشته و از پیگرد قضایی آن صرف نظر کرد به همین سادگی هم اسرائیل را از قتل آشکار شیرین ابوعاقله تبرئه نمود

توهین آشکار دولت بایدن به شعور افکار عمومی

با وجود دلایل آشکار و متقن در قتل عمدی شیرین ابوعاقله،  سرپوش گذاشتن بر این واقعیت از سوی  وزارت خارجه آمریکا  توهین آشکار به شعور میلیون ها انسان در جهان است. اگر چنین ارزیابی از سوی دولت ترامپ صورت می شد شاید خیلی تعجب برانگیز نبود اما ارائه آن از سوی وزرات خارجه دولت دموکرات بایدن سوال برانگیز بوده و یکبار دیگر براین واقعیت صحه گذاشت که در خصوص اسرائیل دولت بایدن همان راه دولت ترامپ را می رود که البته آنتونی بیلینکن در گذشته نیز با عملکرد خود این نکته را ثابت کرده بود. براین اساس هیچ تردیدی نیست که گزارش وزارت خارجه امریکا درباره غیرعمدی بودن قتل شیرین ابوعاقله کاملا جانبدارانه و مصلحت گرایانه وبرخلاف اصول اعلامی حزب دموکرات و همچنین ادعای آن در حمایت از آزادی بیان و رسانه ها بوده است.

قتل ابوعاقله و قاشقچی دو روی یک سکه

همچنانکه محمد بن سلمان با قتل قا شقچی قصد زهرچشم گرفتن از مخالفان خود را  داشت تا در برابر تصاحب قدرت از سوی وی و سیاست های انحصارطلبانه ان قد علم نکنند اسرائیل هم با قتل ابوعاقله می خواست دیگر خبرنگاران و رسانه ها را از پرداختن به مسائل فلسطین و سیاست های اشغالگرانه آن بخصوص در قدس و مسجدالاقصی بترساند. به همین ترتیب همچنانکه دولت دموکرات بایدن برخلاف شعارهای انتخاباتی خود از پیگیری پرونده قتل قاشقچی صرفنظر کرد در خصوص قتل ابوعاقله هم تسلیم روایت و دستکاری رژیم صهیونیستی ازماجرا شد. نکته قابل توجه دیگر اینکه هر دو مقتول تابعیت امریکایی هم داشتند.

خلاصۀ کلام

در مجموع رویکرد مقامات و رسانه‌های غربی اعم از آمریکایی و اروپایی در قبال پرونده قتل ابوعاقله بار دیگر ادعای آن ها را درحمایت  از آزادی بیان و رسانه ها زیر سوال برد و یکبار دیگر این واقعیت را به اثبات رساند که مفاهیم حقوق بشری تا جایی برای آن ها معنا و اهمیت دارد که بعنوان ابزاری در جهت تحقق منافع و سیاست های رژیم َصهیونیستی وَ دولت های آن قرار گیرد و هربار که اصطکاکی در این زمینه صورت می گیرد این اصول انسانی و حقوق بشری است که باید قربانی شود مگر اینکه این مسائل به کشورهای رقیب مربوط باشد که در اینصورت هر روز در سیبل و توجه این رسانه ها قرار می‌گیرد

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.