کابوس صهیونیست ها از شکل گیری مقاومت مسلحانه و انتفاضه با شکل و شمایل جدید

0 193

مقاومت مسلحانه در کرانه باختری جنبه روندی به خود گرفته و شکل جدیدی از انتفاضه را رقم زده است. در این راستا، بامداد دوشنبه  ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ دومین عملیات ضد صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته صورت گرفت و  دست کم دو نظامی صهیونیست زخمی شدند. این عملیات در نزدیکی شهرک صهیونیست نشین آرئیل در شمال رام الله در کرانه باختری رخ داد و طی آن فلسطینیان مقاوم اقدام به پرتاب بمب دست ساز به سمت نظامیان صهیونیست کردند. نتایج تحقیقات اولیه ارتش رژیم صهیونیستی  نشان داد که نظامیان صهیونیست در موضع متعلق به ارتش نزدیک روستای نبی صالح در رام الله در کرانه باختری اشغالی به سبب اصابت ترکش های بمب های دست ساز زخمی نشدند بلکه علت اصلی زخمی شدن آنان, تیراندازی با یک تفنگ شکاری بوده است.

روزیکشنبه ۱۳ شهریور نیزیک اتوبوس حامل نظامیان صهیونیستی از تیپ گولانی  در دره اردن مورد حمله فلسطینی ها قرار گرفت. تحقیقات اولیه ارتش رژیم اشغالگر نشان می دهد عوامل این عملیات سه نفر بودند که بدون هرگونه سازماندهی تشکیلاتی، یک دستگاه اتوبوس را هدف تیراندازی قرار دادند . بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل ۷ اسرائیلی از جمله ۶ نظامی اسرائیلی در این حمله زخمی شدند. آن ها سوار بر یک اتوبوس نظامی ارتش اسرائیل بودند. آنها گفتند که فلسطینی ها سوار بر یک کامیون بودند. آن ها کامیون را در نزدیکی اتوبوس متوقف کردند و شروع به تیراندازی به طرف آن کردند. حداقل هشت و یا حتی شمار بیشتری در این اتوبوس هدف حمله قرار گرفتند که هفت نفر از جمله شش نظامی اسرائیلی در نزدیکی یک شهرک غیرقانونی و نزدیک روستای فلسطینی خربه عطوف زخمی شدند. رسانه های اسرائیلی اعلام کردند:عملیات تیراندازی در دره رود اردن با دو خودور انجام شد . خودروی نخست که عاملان این عملیات در آن بودند، بعد پایان عملیات، خودروی خود را آتش زدند وبا خودروی دوم از این مکان خارج شدند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از آغاز ماه جاری  میلادی تاکنون ۱۰ مورد عملیات تیراندازی و حمله با سلاح سرد در اراضی اشغالی به وقوع پیوسته است.

عکس آرشیوی

به نوشته پایگاه عبری والا ازابتدای امسال با وجود تهدیدات، حملات مسلحانه بیشتر شده و به علت ضعف تشکیلات خودگردان و کاهش فعالیت نیروهای ارتش اسرائیل در پی همه گیری کرونا، گروه های مسلح در کرانه باختری شکل گرفته و قاچاق سلاح به این منطقه هم افزایش چشمگیری داشته است.

انتفاضه با شکل و شمایل جدید

این روزها درگیری مسلحانه فلسطینیان با نظامیان صهیونیست به یک پدیده معمول تبدیل شده که هر روز تشدید می شود. این درگیری ها در اکثر شهرها و روستاها و اردوگاه های فلسطینی به یک مسئله عادی  تبدیل شده و دیگر صرفا محدود به جنین و نابلس نبوده و هر روز شمار جوانان فلسطینی که به گروه رزمندگان مقاومت در برابر رژیم اشغالگر می پیوندند افزایش می یابد. در واقع انتفاضه جدید که شاخص های آن در سراسر کرانه باختری درحال گسترش است آمیزه ای از همه انتفاضه های قبلی می باشد و این بار سنگ و سلاح گرم فلسطینیان برای آغاز انتفاضه جدید با یکدیگر ترکیب شده است. فلسطینیانی که در این انتفاضه شرکت می کنند اغلب زیر ۲۵ سال هستند.

اکنون سلواد، طوباس و روجیب نیز به موج مقاومت فلسطین پیوسته اند تا بدین شکل برخی کارشناسان از احتمال ظهور انتفاضه ای فراگیر در کرانه باختری به ویژه مناطق شمالی آن سخن به میان آورند.

به نوشته روزنامه رای الیوم آنچه امروز در صحنه میدانی رخ می دهد کاملا متفاوت با گذشته است و ارتش اشغالگر از بلایی سخن می گوید که بر سرش آمده است. قدرت گرفتن مقاومت و استقامت آن در کرانه باختری در چند ماه اخیر، همه معادلات امنیتی را برای اشغالگران بر هم زده و آنها را وادار کرده است پیش از یورش به هر شهر یا اردوگاه فلسطینی، هزار بار فکر کنند.
صحنه های درگیری‌های مستمر مسلحانه، خاطره دو انتفاضه قبلی را برای اشغالگران یادآوری می کند. تا جایی که هر عملیات نظامیان اشغالگر برای بازداشت فلسطینیان به درگیری مسلحانه با سربازان این رژیم منتهی می شود که خطر واقعی برای جان آنه است. اسرائیل در برابر این شرایط پیچیده، به شکست عملیات «موج شکن» که چند ماه پیش با هدف از بین بردن مقاومت مسلحانه در کرانه باختری اجرا کرده بود، اعتراف و تاکید کرد با وجود بازداشت های گسترده و هماهنگی فزاینده امنیتی با تشکیلات خودگردان، تعداد عملیات مسلحانه بیشتر شده است.

ارزیابی های امنیتی اسرائیل از وضعیت کرانه باختری و افزایش اقدامات مقاومتی فلسطینیان در این منطقه، سناریو تاریکی برای رژیم اشغالگر ترسیم می کند که همه مقامات این رژیم را به وحشت انداخته است؛ زیرا این اقدامات فلسطینیان، رژیم اسرائیل را از درون ضعیف کرده و مهمترین ارکان وجودی این رژیم اشغالگر یعنی امنیت و ثبات را زیر سوال می برد.

آلون بن دیوید در مقاله ای که روزنامه  صهیونیستی معاریو منتشر کرد، نوشت :  ” تصورمی کردیم این درگیری ها مانند انفجار مردمی مانند انتفاضه اول یا موج عملیات مانند انتفاضه دوم خواهد بود، اما آنچه طی چند هفته اخیر هر شب در کرانه باختری شاهد آن بوده ایم، نوع جدیدی از انتفاضه است. تصاویر حمله صدها فلسطینی با آجر و بطری های آتش زا یا تیراندازی به طرف نیروهای ارتش اسرائیل دیگر فقط در جنین یا نابلس مشاهده نمی شود، بلکه در چند هفته اخیر ما این تصاویر را در همه شهرها و روستاها و حتی در قدس شاهد بوده ایم و هر یورش شبانه ارتش برای بازداشت افراد تحت تعقیب با خشونت (مقاومت) گسترده و شدید مواجه می شود.”

 

این کارشناس صهیونیستی با اعتراف صریح به شکست اشغالگران در تعامل با ملت فلسطین، به این موضوع اشاره کرد که «ارتش اسرائیل در طول دو سال گذشته، تصور می کرد عوامل زیادی وجود دارد که مانع از بروز درگیری با فلسطینیان می شود که بهبود اوضاع اقتصادی و نسل جدیدی که به تحقق اهداف شخصی اش توجه دارد، از جمله این عوامل بود، اما آنچه اخیرا ما در کرانه باختری شاهد بودیم، حاکی از تغییر سریع در مسیر درگیری با فلسطینیان است. دسته های جوانان فلسطینی که به ارتش اسرائیل در هر یورش حمله می کنند، با فعالان سنتی که ما آن ها را می شناسیم، تفاوت دارند. آن ها بخشی از یک شبکه هستند، اما در هیچ گروه مسلح فلسطینی عضویت ندارند. آن ها با توجه شدید آنچه را که در اسرائیل رخ می دهد، پیگیری می کنند و در مطالعات خودشان اینطور به نظرشان می رسد که دودستگی های داخلی در اسرائیل، به معنای فروپاشی برنامه صهیونیسم است. آن ها خواهان شکوفایی استعدادهای خودشان هستند. اما از زندگی تحت اشغال خسته شده اند. چند عملیات موفقیت آمیز می تواند برای آنها الهام بخش باشد تا خودشان عملیات اجرا کنند.”

بازداشت ها  افزایش می یابد اما دیگر کارساز نیست

روزنامه هاآرتص در گزارشی اعلام کرد، قرار است ۴ هزار و ۶۵۰ سلول جدید در زندان های این رژیم ساخته شوند.مسئولان زندان های رژیم صهیونیستی با بهانه قرار دادن د کمبود سلول و ازدحام زیاد زندانیان اعلام کردند در حال حاضر نیازمند ۴ هزار ۶۵۰ سلول جدید هستند تا از افزایش ازدحام در زندانه ا جلوگیری به عمل آید. قرار است ۴ هزار سلول در ساختمان جدید زندان مجدو احداث شده و ۶۵۰ سلول هم در زندان معسیاهو در الرمله و تسلمون در نزدیکی روستای المغار احداث شوند. به اعتراف مسئولین زندان های رژیم صهیونیستی حداقل ۹۰۰ زندانی در هر یک از زندان های این رژیم بیش از حد گنجایش آن حضور دارند.

به گفته دانا بن شمعون مسئول امور فلسطینی در روزنامه اسرائیل هیوم ، بازداشت ها در گذشته کار آسانی بود، اما امروز دیگر اینطورنیست و شرایط پیچیده شده است و بسیاری از عملیات های بازداشت در شمال کرانه باختری با وجود تلاش های گسترده اطلاعاتی و نظامی، بسیار خطرناک شده است و افراد تحت تعقیب به سوی نیروهای ما تیراندازی می کنند. هیچ شبی نیست که عملیات بازداشتی اجرا نشود و هر عملیات بازداشتی برای خودش پیچیده است و احتمال وقوع مشکلاتی پس از ورود به مناطق فلسطینی وجود دارد. بازداشت ها گاهی با چند ساعت درگیری همراه است و افراد تحت تعقیب تا آخرین قطره خون‌شان می جنگند و مانند ابراهیم النابلسی حاضر به تسلیم شدن نیستند.

مقاومت مسلحانه پاسخی به استمرار و گسترش اشغال گری

مقاومت مسلحانه در هر جایی که اشغال و تجاوز باشد امر طبیعی محسوب می شود و همه اصول و قوانین بین المللی از جمله منشورملل متحد آن را در چارچوب دفاع مشروع به رسمیت می شناسد.

تا زمانی که رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان و نوار غزه حضور داشت مقاومت مسلحانه نیز علیه نیروهای اسرائیلی وجود داشت .

با وجود اینکه رژیم صهیونیستی طبق قطعنامه های متعدد سازمان ملل از جمله قطعنامه های ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت مبنی برخروج بدون قید و شرط از اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷ از جمله کرانه باختری می بایست این مناطق را به همراه  نوار غزه برای تشکیل دولت فلسطینی در اختیار آن ها قرار می داد اما درست از همان روزهای اولیه اشغال این مناطق در جنگ ژوئن سال ۱۹۶۷ با اجرای استراتژی اشغال خزنده در قالب شهرک سازی به تغییر بافت جغرافیایی و جمعیتی این مناطق اقدام کرده است.

از زمان اشغال کرانه باختری، ۲۸۸ شهرک یهودی نشین در این منطقه احداث و بیش از ۵۰۰ هزار یهودی  در آن اسکان داده شده اند. در نتیجه احداث شهرک ها و دیوارحائل، کرانه باختری به جزایر پراکنده از هم تبدیل شده است. این شهرک های به گونه ایی ساخته شده اند که با از بین بردن یکپارچگی ارضی کرانه باختری از امکان تشکیل دولت فلسطینی در این مناطق جلوگیری کنند. شهرک های یهودی نشین در سه نوار امنیتی جداگانه از شمال به جنوب کرانه باختری گسترش می یابند و در حوالی بیت المقدس این شهر را از هر چهار سو تحت محاصره قرار می دهند. بنابراین، یکی دیگر از اهداف ساخت شهرک ها جدایی بیت المقدس از دیگر مناطق کرانه باختری و تبدیل آن به پایتختی این رژیم است. تسلط بر مناطق استراتژیک کرانه باختری و منابع آبی آن و همچنین جلوگیری از امکان بازگشت آوارگان فلسطینی از دیگر اهدافی است که در چارچوب سیاست شهرک سازی یا همان همان راهبرد اشغال خزنده دنبال می شود.

درواقع هر شهرکی که ساخت می شود به همان میزان یا از سطح مناطق فلسطینی نشین کاسته و در مواردی منازل فلسطینی ها تخریب و به دامنه آوارگی افزوده می شود. طبق گزارش سازمان ملل، اسرائیل در حدود ۹ هزار واحد مسکونی متعلق به فلسطینی ها را از سال ۲۰۰۹ در مناطق اشغالی فلسطین تخریب کرده است. بر اساس گزارش امور هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل این اقدام  سبب آوارگی ۳۰ هزار فلسطینی شده است.

دیوارنژادپرستانه حائل؛ قوز بالا قوز

از سال ۲۰۰۲ با احداث دیوار نژادپرستانه حائل در کرانه باختری بر تنگناهای روزمره فلسطینی های ساکن این مناطق افزوده شد. رژیم صهیونیستی این دیوار را برخلاف رای دیوان  بین المللی دادگستری در سال ۲۰۰۴ و مخالفت صریح ۱۵۰ کشور جهان  به طول ۷۱۰ کیلومتر در داخل کرانه باختری احداث کرد و در جریان احداث آن یک هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی فلسطینی ها به همراه ۸۵ هزار نحله درخت زیتون و ۳۵ هزار مترمربع از شبکه آبیاری کشاورزی فلسطینی ها از بین رفت.

دیوارهای حائل به امکانات مختلف مجهز شده اند که این امکانات شامل ۶ لایه سیم خاردار، خندق های عمیق، جاده مخصوص گشت زنی خودروهای نظامی، نرده ها و فنس های ۳ متری مجهز به سامانه های هشدار دهنده و وجود شانه های رملی به طول ۶۰ متر است تا اثر و رد هر گونه رفت و آمد روی آن باقی بماند.

باوجود اینکه هدف از احداث دیوار حائل مقابله با ورود مبارزان فلسطینی از کرانه باختری به داخل اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ موسوم به اسرائیل عنوان و توجیه می شد اما  ۹۹ درصد دیوار حائل نه در مرز اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷، بلکه در داخل کرانه باختری واقع شده و برخی شهرک های صهیونیست نشین داخل خاک  فلسطین را هم در بر می‌گیرد.

دیوار حائل در مناطقی بین محل کار، مدرسه، زمین‌های کشاورزی و خانه‌های فلسطینیان فاصله ایجاد کرده است. دانش آموزان در برخی بخش‌ها با عبور از دیوار بتنی ۸ متری به مدارس خود می روند. گاهی کارگران و کشاورزان فلسطینی برای رسیدن به محل کار و مزرعه خود باید از چند گذرگاه و دیوار عبور کنند.

 

این دیوارها اگرچه باعث جدایی هرچه بیشتر فلسطینیان از سرزمین مادری شده است، اما از طرفی باعث پیشرفت سامانه های موشکی فلسطینی ها شد و موشک های مبارزان فلسطینی شده است که به راحتی با عبور از روی دیوارهای حائل و شکستن سامانه “گنبد آهنین” در سرزمین های اشغالی فرود می آیند.

هرچند از همان ابتدا مشخص بود که احداث دیوار حائل همانند شهرک های یهودی نشین با تعقیب اهداف توسعه طلبانه و اشغالگرانه همراه است اما حتی اگر ادعای رژیم صهیونیستی در مقابله با ورود مبارزان فلسطینی به فلسطین اشغالی ملاک قرار گیرد باز می توان گفت این پروژه همانند دیگر طرح های این رژیم به دلایل مختلف به شکست انجامیده است.

یکی از این دلایل این است که فلسطینی ها بارها از کرانه باختری از جمله جنین خود را به داخل فلسطین اشغالی رسانده و حتی تا نزدیکی های تل آویو پیش رفته اند دوم اینکه فلسطینی های داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸ موسوم به اسرائیل  بارها به عملیات ضد اسرائیلی دست زده اند و در مبارزه نهایی که حول مسائل حیاتی همچون قدس شکل می گیرد خود را در کنار دیگر فلسطینی ها احساس می کنند. سوم اینکه احداث دیوار حائل به همراه شهرک های یهودی نشین به گونه ایی عرصه را بر فلسطینی های ساکن کرانه باختری تنگ کرده اند که هیچ راهی جز مقاومت و مبارزه پیش روی خود نمی بینند.

کابوس تل آویو از وحدت میادین در نبرد احتمالی آینده

به نوشته روزنامه اینترنتی رای الیوم رژیم صهیونیستی از احتمال هماهنگی حزب الله و دو جنبش حماس و جهاد اسلامی وحشت زده شده است. این روزنامه با طرح این پرسش که آیا بین افزایش سخنان اسرائیلی ها در چند روز اخیر درباره احتمال درگیری با حزب الله و مقاومت فلسطین،‌ با موضوع دیدار اخیر بین سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله و زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی و نیز دیدار سید حسن نصرالله با صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس ارتباطی وجود دارد؟  تصریح کرد شاید روزهای آینده برای پاسخ دادن به این سوال کافی باشد.
ایتان دانگوت ژنرال نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل که هماهنگ کننده سابق اشغالگران در کرانه باختری است، گفت، تحولات اخیر بیانگر هماهنگی برای تنش امنیتی قریب الوقوع و همزمان از کرانه باختری، غزه و لبنان است.
یونی بن مناحیم تحلیلگر اسرائیلی هم گفت، صالح العاروری سر افعی در جنبش حماس است و روابط بسیار نزدیک با یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در غزه دارد. بر اساس ارزیابی مقامات بلندپایه امنیتی اسرائیل، فعالان شاخه جنبش حماس در لبنان بودند که گلوله ای را به شمال اسرائیل شلیک کردند و این عملیات با تایید حزب الله برای ارسال این پیام خطاب به اسرائیل صورت گرفت که در دفاع از مسجدالاقصی و اردوگاه های آوارگان فلسطینی در جنین، فلسطینیان متحد خواهند بود.

 

در این میان ان چه بر نگرانی های اسرائیل از وحدت میادین در یک نبرد احتمالی اینده می افزاید همراهی فلسطینی های ساکن شمال فلسطین اشغالی در این نبرد در کنار نیروهای مقاومت است. ژنرال ایال بن رئووین فرمانده سابق منطقه شمال در ارتش اشغال گر، درباره اقدام فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ در اشغال منطقه الجلیل هشدار داد زیرا بر اساس آمارهای اسرائیل، اکثریت اهالی این منطقه یعنی ۸۵ درصد عرب و ۱۵ درصد یهودی هستند. به گفته وی بر اساس طرحی با نام «میلیونیت» که تلویزیون اسرائیل فاش کرد، در صورت از سرگیری حملات علیه اسرائیل در شمال یا جنوب، بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان شهرک ها از مناطق مرزی منتقل خواهند شد. بر اساس اعلام تلویزیون اسرائیل، به عنوان یک گام در مسیر اجرای این طرح، یک «شهرک دوقلو» در اسرائیل برای هر شهرکی که تخلیه خواهد شد، ایجاد می شود تا اهالی شهرک تخلیه شده در آنجا تا پایان جنگ در شمال یا جنوب زندگی کنند. بر اساس این طرح، ساکنان شهرک هایی که احتمالا طرح تخلیه در آنها اجرا شود، تمرین هایی را به منظور انتقال به مناطق تعیین شده برای آنها اجرا کرده اند.

جمع بندی

زمینه های مقاومت مسلحانه از همان ابتدای اشغال فلسطین و حتی پیش از ان در کرانه باختری وجود داشته است و نخستین جرقه های مقاومت از همین منطقه و از زادگاه عزالدین قسام در جنین زده شد و تا مدت ها ادامه پیدا کرد. اما بعد از اغاز مذاکرات سازش در سال ۱۹۹۳ این تصور در برخی از فلسطینی های طرفدار سازش ایجاد شد که از طریق مذاکره می توانند به احقاق بخشی از حقوق خود از جمله دولت فلسطینی دست یابند اما اکنون متوجه این واقعیت شده اند که نه تنها به تشکیل دولت محدود فلسطینی دست نیافته اند بلکه در این مدت خیلی از سرزمین های خود را نیز از دست داده اند .

درواقع دور جدید مقاومت مسلحانه در کرانه باختری در زمانی شکل می گیرد که روند سازش کاملا به شکست انجامیده وهیچ روزنه امیدی دراینباره دیده نمی شود و در چنین شرایطی فلسطینی های ساکن کرانه باختری دو راه پیش روی خود نمی بینند: یا اینکه برای همیشه به سلطه رژیم صهیونیستی تن بدهند و از آرمان های خود دست بردارند و یا اینکه به مقاومت روی بیاورند و از همان تجربه ای بهره بگیرند که در جنوب لبنان و نوار غزه موثر افتاد. شواهد موجود از جمله افزایش و گسترش مقاومت مسلحانه در کرانه باختری نشان می دهد که فلسطینی های ساکن کرانه باختری  در مسیر مقاومت برداشته اند و برهمین اساس این احتمال که روزی فلسطینی های ساکن کرانه باختری نیز همانند نوار غزه و جنوب لبنان جشن پیروزی برگزار کنند دور از انتظار نخواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.