سرنوشت دردناک اخوان المسلمین

0 209

گفتگوی کوتاه سیاسی با حسین رویوران و احمد کاظم زاده

 

حسین رویوران: ببینید وزیر کشور و راشد الغنوشی اخیرا بوسیله دولت تونس احضار شدندو از طرف نیروهای ضد تروریسم به اتهام اعزام تروریست به سوریه مورد بازپرسی قرار گرفتند. پلیس ضد تروریسم تونس هم برای تضعیف اسلام  گرایان درتونس و هم برای تبرئه اتحادیه عرب از  جنایاتش در سوریه این اقدام را انجام داده است.

من تصور می‌کنم اولاً این اقدام یک شروع برای سرکوب اخوان المسلمین درتونس است دولت کنونی قانون اساسی را عوض کرد و اکنون  چنگ  و دندان نشان می دهد که اسلام گرایان تونس که اتفاقا ارتباطی هم با جریان توطئه  علیه سوریه ندارند را به عنوان حامیان تروریسم دستگیر و سرکوب و زندانی کند. اخوان بعد از سرکوب اسلام گرایان واقعی در  مصر و جنوب یمن و لیبی حالا نوبت  سرکوب مسلمانان در تونس رسیده است. برای آنچه در بهار عربی رخ داد المیادین واژه قشنگی به نام دهه آتش انتخاب کرده است: عشریه النار بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ تحت عنوان دهه آتش چون بحث بهار عربی و بحث‌هایی که سراسر درگیری و کشتار در سوریه و لیبی و مصر و تونس و یمن بود.ارزیابی تجربه اخوان به نظر من موضوع بسیار مهمی در سطح منطقه است اخوان نتوانستند برای قرائت خود از اسلام یک الگو ایجاد بکنند ویک ساختار حکومتی پیشنهاد کنند به قول آقای زورق به دلیل کمبود فهم مسئله امامت در اسلام است واقعاً بحث امامت بحث بسیارمهم است. دوم اینکه اخوان مرزبندی با جریان‌های تکفیری را نتوانست روشن بکند واتفاقا در جاهایی منطبق بر آن عمل ‌کرد سوم در موضوع فلسطین کوتاهی کرد و موفق نشد از فلسطین حمایت بکند و در مقابل اسرائیل حداقل موضع بگیرد اگر نمی‌خواهد درگیر بشود لااقل مرزهای خود را با صهیونیست ها روشن کند . محمدمرسی به نخست وزیر اسرائیل چنین  نوشت:صدیق العظیم ،دوست بزرگ!

و این لکه ننگی است که از دامان اخوان پاک نخواهد شد. می‌خواهم بگویم چندین موضوع است که اخوانی ها موفق نشدند دربارۀ آنها از خود تجربه قابل قبولی ارائه بدهند و باور اجتماعی را بدست آورند. اگر اخوان یک باور اجتماعی ایجاد کرده بود جامعه اجازه نمی‌داد این‌ها را حذف کنند و امروز طرح سرکوب فیزیکی و روانی آنها را به اجرا بگذارند چرا حذف شدند چون کسی ازآنها حمایت نکرد و نتوانستند افکار عمومی را قانع کنند که در مسیر درست حرکت می کنند. آنها به اسرائیل لبخند زدند و به سوریه ترشروئی نشان دادند و در مقابل محور مقاومت اسلامی از خود عکس العمل مثبت نشان نداند و جامعه هم با آنها همدردی نکرد. مُرسی تهران آمد و برگشت و تشخیص نداد آن قدرتی که در روز مبادا می تواند از او حمایت کند ایران است و نه آمریکا ، او باید افتخار می کرد که کنار انقلاب اسلامی باشد ولی نبود.و در حالیکه  قدرتهای بزرگی نظیر روسیه و چین کنار ایران بودن را  فرصتی می دانند . محمد مرسی از  ایران فاصله گرفت تا جلب رضایت آمریکا و اسرائیل شود ولی همان ها هم علیه او کودتا نمودند و دستگیر و زندانیش کردند و بالاخره  او را سر به  نیست نمودند.موجی که  بعنوان بهار عربی با رویکرد تکفیری در  مصر آغاز شده بود مرسی را در خود غرق نمود.

من می‌خواهم بگویم ارزیابی اخوان از شرایط محیط عربی و اسلامی ارزیابی صحیحی نبود و «ارزیابی این ارزیابی »پایه‌ای برای تعریف شرایط جهان اسلام در شرایط کنونی است. این موضوعی است که می‌تواند جالب باشد و می‌شود مبانی درستی برای آن تعریف کرد و روی آن کار کرد و نتیجه‌گیری‌های خوبی گرفت.

احمد کاظم‌زاده: این بحث در جای خود بحث بسیار مهمی است و نکات دیگری هم می توان به آن اضافه کرد از جمله اینکه ترکیه که خودش را مهم‌ترین حامی اخوان معرفی می کرد بین دو راهی انتخاب اخوان و یا دشمنان اخوان ، دومی را انتخاب کرد و اخوان را قربانی کرد و برای بهبود رابطه با عربستان و اسرائیل و امارات اخوان را رها کرد تا قربانی شوند چندی پیش که اخوان المسلمین اجلاسی در ترکیه داشته آنها را در یک فرودگاه متروکه جا دادند و از هرگونه پوشش رسانه ای این رویداد جلوگیری نمودند. بله در ترکیه، یک چنین برخورد تحقیر آمیزی با اخوان کردند.

حسین رویوران: اضافه بکنم شبکه‌های اخوانی که از استانبول پخش  می شدند را بستند و از برخی از چهره های شناخته شده اخوان المسلمین  خواستند که خاک ترکیه را ترک کنند. ترکیه دفاتر مخالفین سوریه که اخوانی هستند را بست به همه آن‌ها گفته خاک ترکیه را ظرف یک ماه ترک بکنید امیر قطر هم از سوی دیگر اعلام کرد که ارتباطی با جریان اخوان المسلمین ندارد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.