مقدمه و طرح مساله
پنجشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱ برابربا ۱۳ اکتبر۲۰۲۲، پس از گذشت یک سال و سه روز از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، دو گام بزرگ در مسیر تشکیل دولت جدید برداشته شد. ابتدا با وجود کشمکش های طولانی میان دو حزب اصلی کُرد، نشست انتخاب رئیس جمهور جدید در پارلمان با حضور ۲۶۹ نماینده از مجموع ۳۲۹ نماینده برگزار شد. پس از شمارش کلیه آراء اخذ شده در دور دوم رأی گیری در پارلمان عراق، عبداللطیف رشید با کسب ۱۶۲ رای در برابر۹۹ رای برهم صالح، کرسی ریاست جمهوری را از آن خود کرد. رئیس جمهور جدید پس از ادای سوگند، محمد شیاع السودانی را مأمور تشکیل کابینه کرد. با انتخاب عبداللطیف رشید به عنوان رئیس جمهور و ماموریت دادن به محمد شیاع السودانی برای تشکیل کابینه، بحران پیچیده ای که عراق به مدت یک سال درگیر آن بود، پایان یافت.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ برابربا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار شد، اما گروه ها و احزاب سیاسی و فراکسیون های حاضر در پارلمان با وجود گذشت بیش از یک سال از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلاف های سیاسی نتوانسته بودند دولت جدید را تشکیل دهند.
علل تاخیر درتعیین رئیس جمهور جدید عراق
پس از فروپاشی نظام بعث عراق به ریاست صدام حسین، غازی مشعل عجیل الیاور (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵)، جلال طالبانی (۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴)، فؤاد معصوم (۲۴ ژوئیه ۲۰۱۴ تا دوم اکتبر ۲۰۱۸) و برهم احمد صالح ( ۲ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲) ریاست جمهوری عراق را برعهده داشتند؛ اکنون عبد اللطیف رشید به عنوان پنجمین رئیس جمهور عراق در دوره پسا صدام کرسی ریاست جمهوری را برعهده گرفته است.
در نظام سهمیه بندی سیاسی که بعد از سقوط رژیم بعثی صدام و شکل گیری نظام سیاسی جدید در عراق شکل گرفته است، ریاست مجلس به سنی ها، مقام نخست وزیری به شیعیان و ریاست جمهوری به کردها واگذار شده است. بعد از برگزاری آخرین انتخابات پارلمانی در ۲۰ مهرماه سال گذشته، محمد حلبوسی بار دیگر به ریاست پارلمان انتخاب شد، اما شیعیان و کردها تا ماهها نتوانستند بر سر نامزدی نخست وزیری و ریاست جمهوری به توافق برسند که این مساله در کنار نداشتن اراده سیاسی لازم از سوی حامیان دولت کاظمی برای تشکیل دولت جدید باعث تطویل تشکیل دولت جدید در حدود یک سال گذشته شد.
انتخابات ریاست جمهوری عراق تا سال ۲۰۱۸ با توجه به چارچوب تقسیم قدرت در بغداد و اربیل معمولا به سهولت انجام میشد، اما از آن پس که حزب دموکرات کردستان عراق تلاش کرد در کنار ریاست اقلیم، سهمیه ریاست جمهوری عراق را نیز از آن خود کند با پیچیدگیهای همراه شد که بر انتخاب رئیس جمهور جدید نیز سایه افکند و موجب شد هم روند معرفی نامزد ریاست جمهوری همانند نخست وزیری طولانی شود و هم اینکه اساسا در پارلمان انتخاب ریس جمهوربا دشواری همراه شود و در دوره دوم رای گیری انتخاب شود.
این بحران سرانجام پس ازآن که مسعود بارزانی رئیس حزب دمکرات کردستان عراق موافقت کرد ریبر احمد نامزد ریاست جمهوری را از این حزب از رقابت در انتخابات ریاست جمهوری عراق خارج کند وعبد اللطیف رشید به عنوان نامزد مورد توافق معرفی شود، حل شد.
با وجود اینکه ریاست جمهوری در نظام سیاسی جدید عراق جنبه تشریفاتی دارد اما در معادلات قدرت بین کردها از اهمیت خاصی برخورداراست. رئیس جمهوری، رئیس دولت عراق است و از پایبندی به قانون اساسی و حفظ استقلال، حاکمیت، یکپارچگی و امنیت سرزمین های عراق مطابق با مفاد قانون اساسی محافظت می کند و مسئول تصویب معاهدات و قوانین مصوب مجلس نمایندگان است و به پیشنهاد نخست وزیر عفو صادر می کند و وظیفه فرماندهی عالی نیروهای مسلح برای اهداف تشریفاتی و افتخاری را انجام می دهد.
عبداللطیف رشید در یک نگاه
عبداللطیف رشید متولد۱۹۴۴ میلادی در سلمیانیه عراق و عضو حزب اتحادیه میهنی و از چهره های نزدیک به جلال طالبانی و باجناق وی است. وی از بنیانگذاران حزب اتحادیه میهنی اقلیم کردستان عراق است و پیش از این، نماینده این حزب در لندن و کشورهای اروپایی بود. رشید در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰میلادی مسئولیت وزارت منابع آبی دولت عراق را در کابینه نوری المالکی برعهده داشت و دولت عراق او را به عنوان نامزد این کشور برای دبیر کلی سازمان بین المللی غذا (فائو) معرفی کرد. رشید از سال ۲۰۱۰ مشاور ارشد رئیس جمهور عراق بوده است و در انتخابات سال گذشته نیز به صورت مستقل نامزد شد. اتحادیه میهنی کردستان عراق در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز، عبداللطیف رشید را به همراه ملا بختیار برای تصدی ریاست جمهوری این کشور نامزد کرده بود.
عبد اللطیف رشید رئیس جمهور منتخب ، تحصیل کرده رشته مهندسی منابع آبی در دانشگاه منچسر است تا کسب رتبه دکتری پیش رفته و در شرکت های مهم بین المللی در این عرصه فعالیت کرده است. به نوشته برخی از رسانه های عراقی، «رشید» در برخی از پروژه های آبی در کشورهای عربستان، یمن و سومانی به عنوان مدیر اجرایی فعالیت داشته است. او علاقه مند به هنرهای تجسمی است و در این رابطه در سال ۲۰۱۴ میلادی برای حمایت از هنرمندان جوان اقلیم کردستان عراق یک نمایشگاه درسلیمانیه افتتاح کرد.
به نوشته رسانه های عراق به رغم برخورداری از سابقه زیاد در حزب اتحادیه میهنی کردستان تا ساعاتی قبل از برگزاری جلسه پارلمان برای انتخاب ریاست جمهوری، رشید گزینه مورد حمایت این حزب برای ریاست جمهوری نبود اما ساعاتی پیش از برگزاری جلسه، حزب دموکرات کردستان اعلام کرد که از نامزد خود صرف نظر کرده و از نامزدی عبداللطیف رشید حمایت می کند. در عین حال برخی گروه های عضو چارچوب هماهنگی شیعه نیز از جمله ائتلاف دولت قانون اعلام کردند که گزینه آن ها برای ریاست جمهوری، عبداللطیف رشید است.
همچنین بنابراعلام برخی از رسانه های عراق، “عبداللطیف رشید» از تابعیت انگلیسی برخوردار و دو تابعیتی است و دارای دو پسر و یک دختر و به زبان های عربی و انگلیسی هم مسلط است.
واکنش های خارجی به انتخاب عبد اللطیف رشید به ریاست جمهوری عراق
ایران: ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران با ارسال پیامی انتخاب عبداللطیف رشید را به عنوان رئیس جمهور عراق به دولت و ملت این کشور تبریک گفت. رئیسی در پیام خود ابراز امیدواری کرد دولت جدید این کشور در جهت رشد و شکوفایی عراق گام بردارد و روابط تهران و بغداد بیش از پیش گسترش و تعمیق یابد. رئیس جمهوری تاکید کرد: ایران همواره از فرایند سیاسی عراق مبتنی بر رأی مردم حمایت نموده و برای بسط مناسبات برادرانه با عراق در تلاش بوده است.
سازمان ملل: استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران گفت: انتخاب رئیس جمهورعراق تحولی مثبت در روند تشکیل دولت در عراق به شمار می رود. دبیرکل از رهبران و بازیگران سیاسی می خواهد که در سریع ترین زمان ممکن یک دولت فراگیر تشکیل دهند. این دولت باید خواسته های مردم عراق را برآورده کند .از سوی دیگر پرتاب موشک به منطقه سبز هنگام تشکیل نشست پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور، تحولی منفی بود. سخنگوی سازمان ملل گفت: نسبت به استفاده ازهرگونه خشونت بسیار نگران و خواستار خویشتنداری هستیم.
امریکا: ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در سایت وزارت امورخارجه این کشوراعلام کرد: امروز پس از گذشت بیش از یک سال از گفت گوهای تشکیل دولت، واشنگتن از انتخاب عبداللطیف رشید به سمت ریاست جمهوری عراق که توسط شورای نمایندگان این کشور صورت گرفت، استقبال می کند. رئیس جمهوررشید ، محمد شیاع السودانی را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد. همچنانکه مقامات سیاسی عراق یک دولت جدید تشکیل می دهند ، ما آن ها را ترغیب می کنیم اراده ملت عراق را که به دولتی رای دادند که پاسخگوی نیازهای آن ها باشد مد نظر داشته باشند . آمریکا از همه احزاب و گروه ها می خواهد از خشونت اجتناب و اختلافات را دوستانه و مسالمت آمیز در چارچوب فرایند سیاسی حل و فصل کنند. آمریکا همچنان متعهد به همکاری و مشارکت با ملت و دولت عراق برای پیشبرد بسیاری از اولویت های مشترک دو طرف است و ما مشتاقانه خواهان ادامه همکاری قدرتمند دو کشورهستیم.
عمان: هیثم بن طارق، سلطان عمان، در پیامی به عبداللطیف رشید، انتخاب او به عنوان رئیس جمهور عراق و سوگند یاد کردن به این مناسبت را تبریک گفت. وی ضمن تبریک خالصانه و آرزوی صحت و سلامت و عمر طولانی برای رئیس جمهور عراق، از خداوند خواست او را در رهبری ملت عراق برای تحقق همه آرمان هایشان در رسیدن به ثبات، پیشرفت و رفاه موفق گرداند.
عربستان: سلمان بن عبد العزیز شاه عربستان با یک روز تاخیر با ارسال پیامی برای عبد اللطیف رشید رئیس جمهور جدید عراق گفت ما به دنبال تقویت و توسعه روابط مشترک میان ریاض و بغداد هستیم.
واکنش های داخلی به انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر جدید عراق
فراکسیون دولت قانون: عطوان العطوانی رئیس فراکسیون دولت قانون در بیانیه ای تاکید کرد، حل و فصل بحران سیاسی و تکمیل روند قانونی با انتخاب ریاست جمهوری و مکلف شدن محمد شیاع السودانی، نامزد فراکسیون اکثریت، به تشکیل کابینه، را به مردم صبور و سرافراز تبریک می گوییم و برای ریاست جمهوری و مامور تشکیل کابینه در این ماموریت ملی آرزوی موفقیت و بهروزی داریم . فراکسیون دولت قانون تاکید کرد انتظار ما شکل گیری مرحله جدید با عنوان مرحله همکاری و گشاده رویی برای تشکیل دولت خدمت ملی است که توان تحمل مسئولیت برای دور کردن مردم عراق از این وضعیت نامناسب را دارا باشد. باردیگر در برابر مردم پیمان می بندیم که با حاکمیت قانون و تکمیل ساخت نهادهای دولت در پی بهبود شرایط کشور باشیم و در این وعده کوتاهی نکنیم.
ائتلاف فتح عراق: هادی العامری انتخاب عبداللطیف رشید به عنوان رئیس جمهور عراق و انتخاب محمد شیاع السودانی، به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید عراق را تبریک گفت. وی ابراز امیدواری کرد همه به صورت کامل با نخست وزیر برای تکمیل کابینه خود و انتخاب وزرایش براساس اصول حرفه ای که خدمت به عراق را در راس فهرست اولویت های خود قرار دهند و برنامه ای واضحی برای مبارزه با فساد داشته باشند، همکاری کنند.
حزب دموکرات کردستان عراق: مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در تماسی تلفنی با عبداللطیف رشید، انتخاب او را به عنوان رئیس جمهور جدید عراق تبریک گفت. وی بر حمایت خود از رئیس جمهور جدید عراق تاکید و ابراز امیدواری کرد که فرایند سیاسی عراق به سمت مرحله مثبتی برود.
حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق: بافل طالبانی رئیس حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق انتخاب «عبداللطیف رشید» را پیروزی بزرگی برای خود و حزب متبوعش دانست و اعلام کرد: در نهایت حزب اتحادیه میهنی با وجود همه توطئه ها پیروز شد و بر تصمیم خود استوار ماند. وی گفت: رأی اعتماد مجلس عراق به عبداللطیف رشید که از قدیم ترین مبارزانی است که از آغاز تشکیل حزب اتحادیه میهنی حضور داشت، پیروزی بزرگی برای روند سیاسی و اتحادیه میهنی است.
جنبش عصائب اهل الحق عراق: قیس الخزعلی دبیرکل جنبش انتخاب رشید به عنوان رئیس جمهور این کشور را تبریک گفت و تأکید کرد: پیروزی آقای عبداللطیف رشید در این منصب را که بر اساس قانون اساسی و چارچوب های دموکراتیک صورت گرفت، تبریک می گویم و امیدواریم فرآیند سیاسی با تشکیل دولت خدمتگزار و اعاده اقتدار کشور تکمیل شود.
جریان حکمت ملی عراق : سید عمار الحکیم ضمن تبریک به ملت عراق گفت که این ملت برای حل بن بست سیاسی و اقدامات قانونی برای تشکیل دولت، بسیار صبر کرد. الحکیم ابراز امیدواری کرد که رئیس جمهور جدید بتواند در مسیر حمایت از قانون اساسی حرکت و اقدامات رؤسای قبلی را تکمیل کند و دوران ریاست جمهوری وی شاهد همگرایی بین رؤسای سه قوه عراق باشد.
برهم صالح رئیس جمهور و مصطفی کاظمی نخست وزیر سابق نیز به رییس جمهور و نخست وزیر منتخب تبریک و برای آن ها آرزوی موفقیت کردند
انتخاب عبد اللطیف رشید زمینه ساز تشکیل کابینه جدید عراق
در اصل اولین گره بن بست سیاسی عراق، درحوزه انتخاب نامزد نخست وزیری گشوده شد و آن زمانی بود که بعد از ناکامی جناح صدر برای معرفی نامزد نخست وزیری و تشکیل دولت و استعفای دسته جمعی نمایندگان آن از پارلمان، “چارچوب هماهنگی” محمد شیاع سودانی را به عنوان نامزد نخست وزیری معرفی کرد و سپس ائتلاف” اداره دولت” که در آن علاوه بر شیعیان، کردها، سنیها و حتی اقلیت مسیحی نیز حضور دارد از آن حمایت کرد. هرچند جناح صدر تاکنون در این ائتلاف شرکت نکرده، اما رایزنیها همچنان ادامه دارد و پیش از این اعلام شده بود که نیمی از سهمیه شیعیان در دولت جدید یعنی ۶ وزارت از محموع ۱۲ وزارت شیعیان به جریان صدر اختصاص خواهد یافت ضمن آنکه محمد شیاع سودانی اعلام کرده که اولویت دولت جدید خود را به مبارزه با فساد اختصاص خواهد داد که همواره مورد درخواست و تاکید جدی مقتدی صدر بوده است. این توافق از چند هفته پیش از انتخاب عبد اللطیف رشید حاصل شده بود، اما از آن جا که معرفی وی برای تشکیل دولت نیازمند انتخاب رئیس جمهور بود لذا تا قبل از انتخاب عبدالطیف رشید به ریاست جمهوری جدید عراق به تاخیر افتاد.
محمد شیاع سودانی در یک نگاه
محمد شیاع السودانی که از سوی رئیس جمهور جدید عراق به عنوان مأمور تشکیل کابینه جدید انتخاب شده، سوابق مختلفی را در سطوح مختلف مدیریت در عراق داشته است. او در سال ۲۰۰۳ به عنوان هماهنگ کننده بین هیئت نظارت بر اداره استان میسان فعالیت کرد. پس از آن در سال ۲۰۰۴ به عنوان فرماندارشهر العماره انتخاب شد. در سال ۲۰۰۵ السودانی به عضویت در شورای استانی میسان درآمد و به عنوان استاندار استان میسان انتخاب شد. در سال ۲۰۱۰ به عنوان وزیر حقوق بشر برگزیده شد. او در سال ۲۰۱۳ به عنوان سرپرست وزارت کشاورزی انتخاب شد . وی در دولت حیدر العبادی نخست وزیر پیشین عراق، در حد فاصل سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ وزیر کار و امور اجتماعی بود.
محمد شیاع سودانی نامزد فراکسیون اکثریت برای احراز نخست وزیری
کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی)، فراکسیون بزرگ تر پارلمان را با ۱۳۷ کرسی تشکیل داد و محمد شیاع سودانی را به عنوان نامزد این فراکسیون برای احراز پست نخست وزیری معرفی کرد. این فراکسیون از گروه های زیر تشکیل یافته است: ائتلاف دوله القانون با ۳۸ کرسی؛ ائتلاف الفتح با ۳۱ کرسی؛ ائتلاف قوی الدوله با ۱۱ کرسی؛ ائتلاف العقد الوطنی با ۸ کرسی؛ ائتلاف النهج الوطنی با ۴ کرسی؛ تجمع السند الوطنی با ۱ کرسی؛ ائتلاف الامال الوطنیه با ۱ کرسی؛ ائتلاف تصمیم با ۷ کرسی؛ تیار الفراتین با ۳ کرسی؛ حرکه الوفاء العراقیه با۲ کرسی؛ حرکه بلادی الاسلامیه با ۱ کرسی؛ ائتلاف العراق المستقل با ۱۴ کرسی؛ النهج الوطنی با ۱ کرسی؛ افراد مستقل با ۷ کرسی؛ حرکه حقوق با ۶ کرسی؛ حرکه العراق الوطنیه با ۱ کرسی؛ حرکه قادمون با ۲ کرسی.
نمایی از برنامه های اعلامی نخست وزیر منتخب در داخل و خارج
محمد شیاع السودانی” در نخستین سخنرانی پس از مأمور شدن به تشکیل کابینه عراق چارچوب برنامه های خود را مشخص کرد. وی در این سخنرانی گفت: هرگز اجازه به حاشیه راندن و نادیده گرفته شدن هیچ گروهی را نخواهیم داد. اختلاف و چند دستگی، بسیاری از فرصت ها برای توسعه و رشد در عراق را هدر داده است. برای تشکیل دولتی تلاش خواهم کرد که پاسخگوی نیازها و خواسته های ملت عراق مبنی بر بهبود اوضاع کشور باشد. مبارزه با فساد در صدر اولویت های دولت جدید خواهد بود. من برای تشکیل دولتی قدرتمند و مصمم برای اجرای اهدافش که برآمده از همبستگی نیروهای سیاسی برای معرفی کردن شخصیت های متخصص باشد، تلاش خواهم کرد. برای برگزاری انتخابات محلی و پارلمانی آزاد و شفاف در سایه سیستم انتخاباتی شفاف تلاش می کنیم. دولت من شامل شخصیت های شایسته، پاکدست و مسئولیت پذیر خواهد بود. برنامه دولت ما واقعی و امیدوار کننده خواهد بود و به اقدام در چارچوب قانون اساسی پایبند خواهیم بود. برای مستحکم کردن روابط بین دولت فدرال و دولت منطقه کردستان و رفع مشکلات و مسائل موجود کار خواهیم کرد. زمان احیای اعتبار کشور و دولت، احترام به قانون، پایان بحران و توقف قانون گریزی ها فرا رسیده است. پیام ما برای کشورهای همسایه، پیام همکاری و تفاهم مبتنی بر منافع مشترک و مداخله نکردن در امور داخلی یکدیگر است.
محمد شیاع السودانی، در صفحه توییتر خود نیز نوشت: من به عراقی ها وعده می دهم که با معرفی کابینه در نزدیک ترین زمان ممکن و اینکه دولتی قدرتمند و توانمند برای ساختن کشور و خدمت به شهروندان و حفظ امنیت و ثبات ایجاد روابط بین المللی متوازن باشد، مورد حسن ظن عراقی ها قرار بگیرم.
پیش ازاین تارنمای المعلومه عراق گزارش داده بود که السودانی در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت. وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت، ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخش های اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود. نامزد پست نخست وزیری عراق همچنین با بیان اینکه برنامه های وی شامل طرح های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد. محمد شیاع السودانی چند روز قبل نیز در سالن پارلمان عراق با جمعی از نمایندگان دیدار کرده و در این جلسه غیررسمی برنامه دولت خود را برای نمایندگان حاضر تشریح کرده بود.
نتیجه و چشم انداز
اگرچه رقابت برسرمعرفی رئیس جمهور میان برهم صالح رئیس جمهور پیشین و عبداللطیف رشید رئیس جمهور جدید فشرده بود اما گروه های سیاسی توانستند با انتخاب عبداللطیف رشید، به اختلاف سیاسی میان گروه های کرد این کشور پایان دهند و در عین حال با گفتگو و توافق میان شیعیان و اهل سنت و کردها، حتی گزینه نخست وزیری را نیز مطرح کنند و محمد شیاع السودانی نماینده فراکسیون برتر شیعیان را با حکم رئیس جمهور، برای تشکیل دولت جدید مامور کنند. حل این بحران سیاسی شاید برای خیلی از کشورها و رسانه های غربی باور کردنی نبود به خصوص اینکه آنها در طول یکسال گذشته تشکیل دولت بدون توافق با جریان صدر را ناممکن می دانستند و گزینه ایجاد هرج و مرج در عراق را بیشتر از گزینه حل مسالمت آمیز بحران قلمداد می کردند. با این وجود عراقی ها نشان دادند بدون دخالت خارجی توانایی حل مشکلات خود را دارند و حتی نخست وزیر جدید هم علیرغم داشتن مهلت یک ماهه برای تشکیل کابینه، گفته در تلاش است تا ظرف دو هفته آینده، کابینه را تکمیل و برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی کند. حالا اکثر گروه های سیاسی برای متقاعد کردن جریان صدر برای حضور در کابینه جدید دولت بویژه پس از استعفای ۷۳ نماینده این جریان سیاسی از مجلس تلاش های خود را مضاعف کرده اند.
اعتراض نکردن مقتدی صدر به انتخاب رئیس جمهور و معرفی نخست وزیر جدید نیز یکی از ثمره های توافق سیاسی به شمار می رود . اکنون با انتخاب رئیس جمهور و اعلام نامزد نخست وزیری از سوی بزرگترین فراکسیون پارلمان و همچنین توافقات و تفاهماتی که در چارچوب ائتلاف ” اداره دولت” صورت گرفته چشم انداز تشکیل دولت جدید روشن به نظر میرسد و تصور نمیرود که فرایند تشکیل دولت و کابینه شیاع سودانی خیلی طولانی شود.