چرایی پروازهای شناسایی انصار الله برفراز جزایر اشغالی سقطری؛ آیا تجربه کاریش در سقطری قابل تکرار است؟

0 209

 

مقدمه و طرح مساله

سه شنبه ۲۴ ابان ۱۴۰۱ نیروهای مقاومت مردمی یمن به رهبری انصارالله برای اولین بار پس از تجاوز نظامی علیه این کشور، پهپادهای شناسایی خود را بر فراز جزایر اشغالی سقطری به پرواز در آوردند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که مشخص شد امارات عربی متحده برخلاف مواضع اعلامی خود در سال ۲۰۱۹ مبنی بر خروج نیروهای نظامی خود از یمن و پایان دادن به اشغال این کشور، نه تنها جای پای خود را در بنادر و جزایر استراتژیک این کشور همچون جزیره سقطری تحکیم می کند بلکه پای اسرائیل را نیز به این مراکز می کشاند. با توجه به اینکه تلاش های امارات و رژیم صهیونیستی برای تحکیم حضور خود در سقطری طی چند سال اخیر جریان داشته و اخبارآن نیز بارها از سوی منابع محلی و منطقه ای منتشر شده است حال سوال این است  که چرا در این مقطع زمانی انصار الله پهپادهای خود را بر فراز جزیره استراتژیک سقطری به  پرواز در آورده است؟ به نظرمی رسد اقدام حزب الله در به پرواز در اوردن پهپادهای خود بر فراز منطقه گازی کاریش در دریای مدیترانه  که رژیم صهیونیستی را به ترسیم مرزهای دریایی با لبنان وادار کرد، نقش اصلی در تصمیم انصارالله داشته است ضمن آنکه نقش و جایگاه مجمع الجزایر سقطری با توجه به شرایط و معادلات نوین منطقه اهمیت مضاعف یافته است .

یمنی ها و انصار الله به اهمیت فوق راهبردی سقطری واقف اند

مجمع الجزایر سقطری شامل ۶ جزیره است که در شمال غرب اقیانوس هند واقع شده و مشرف به آبراه تجاری مهم دریای سرخ است و در مجاورت قاره آفریقا و تنگه باب‌ المندب قرار دارد و همین مسئله اهمیت تجاری و نظامی فوق‌العاده‌ این منطقه را مضاعف کرده است. جزیره سقطری با نام جواهر دریای عرب نیز معروف است.

این مجمع الجزایرتا پایان سال ۲۰۱۳، زیر مجموعه استان حضرموت در شرق یمن بود اما دراین سال با دستور «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی یمن خود به یک استان تحت عنوان «مجمع الجزائر سقطری» تبدیل شد. طبق برخی منابع این مجمع الجزایر فوق استراتژیک طی توافقی تحمیلی میان امارات و دولت مستعفی «عبدربه منصور هادی»  به مدت ۹۹ سال به ابوظبی اجاره داده شده است.

این جزایر سه هزار و ۶۲۵ کییلومترمربع وسعت دارند. فاصله این جزایر تا کرانه های خاک اصلی یمن ۳۴۰ کیلومتر و تا کرانه های سومالی ۲۵۰ کیلومتر است.

جزیره سقطری دارای تاریخچه طولانی است و جایگاه موثری در مبادلات تجاری امپراتوری های شرق و غرب داشته اما تا سال ۲۰۰۸ میلادی که برنامه بین المللی میراث طبیعی یونسکو، گیاهان و انواع حیوانات آن را در فهرست خود قرار داد، چندان شناخته ‌شده نبود. جزایر سقطری زیست بومی بسته است و گونه های جانوری و گیاهی منحصر به فردی دارد. نزدیک به یک سوم جانداران این جزایر  تنها در همان جا یافت می شود. این جزیره با دارا بودن بیش از ۵۰۰ گونه از گیاهان منحصر به فرد ، ۲۹۰ گونه پرنده ، ۲۵۳ گونه مرجان، ۷۳۰ گونه ماهی ساحلی و ۳۰۰ گونه از انواع خرچنگ و میگودارای شهرت بین المللی است و از ارزش اقتصادی و گردشگری بی نظیری برخورداراست.

به گفته هاشم سعد السقطری استاندارمنتخب دولت نجات ملی یمن برای سقطری، اماراتی ها حتی به درختان این جزیره  نیز رحم نکردند و به سرقت و انتقال درخت های کمیابی چون «خون اژدها» به امارات اقدام کردند هرچند که بعدا متوجه شدند که این درختان تنها با آب و هوای سقطری سازگار هستند و در خارج از آن رشد نمی کنند.

پروازهای شناسایی انصار الله می تواند مقدمه ای برای فراری دادن اشغالگران از سقطری باشد

پروازهای شناسایی دولت نجات ملی یمن بر فراز جزایر اشغالی سقطری بعد از ماه ها صبوری و ارسال اخطارهای هشدار آمیز درباره تقویت حضورگسترده امارت در این جزایر به شیوه های مختلف صورت گرفت.

یک منبع آگاه در دولت نجات ملی یمن با بیان اینکه  پهپادهای “راصد” متخصص در زمینه‌های شناسایی و اطلاعاتی هستند تصریح کرد این عملیات نیروی هوایی ارتش یمن به این معنا است که نیروهای اشغالگر مستقر در جزیره سقطری چه آمریکایی باشند و چه اماراتی و اسرائیلی در بانک اهداف یگان موشکی ارتش یمن قرار گرفته‌اند و موشک‌های ما به آن ها خواهد رسید.

این عملیات نیروهای یمن همچنین هشداری برای نیروهای انگلیسی حاضر در استان مرزی «المهره» و اسرائیلی‌های مستقر در فرودگاه «الریان» در استان حضرموت است.

وی خاطرنشان کرد جزیره سقطری در دوردست‌ترین نقاط یمن قرار دارد اما موشک‌های ما می‌توانند به ابوظبی، مناطق دوردست در عربستان سعودی و قلب «اسرائیل» برسند.

رشید ابو لحوم وزیر دارایی دولت نجات ملی یمن گفت: تلاش‌ها برای توقف غارت نفت یمن موفقیت آمیز بوده اما غارت منابع یمن هنوز متوقف نشده است. به گفته وی منابع و ثروت زیادی در استان حضرموت و جزیره سقطری غارت می‌شود و باید به نفع مردم یمن به کار گرفته شود.

پیشترسرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود، تلاش صورت گرفته برای غارت نفت خام از طریق بندر قنا توسط دشمن جهت قاچاق ناکام ماند.

پروازهای شناسایی انصار الله هشداری به تحکیم جای پای امارات درجزیره اشغالی سقطری است

با وجود اینکه امارات در سال ۲۰۱۹ خروج نیروهایش را از یمن اعلام کرد اما شواهد بعدی نشان می داد که این خروج به مفهوم پایان دادن به اشغال نیست و چشمداشت های آن به شیوه های مختلف و به صورت مستمر جریان دارد و امارات گام به گام جای پای خود را دربنادر و جزایر استراتژیک یمن محکم می کند.

به گفته هاشم سعد السقطری، اماراتی ها در آغاز تجاوز به یمن پس از آنکه به سقطری رسیدند، طبق یک نقشه از پیش برنامه‌ریزی شده اراضی وسیعی را خریداری کردند. اماراتی‌ها سپس تلاش کردند تا هویت یمنی سقطری را به گونه‌ای دیگر از آن بگیرند و هویتی جعلی به آن بدهند. گواه این امر اظهارات وزیر خارجه سومالی است که فاش کرد امارات در ازای پرداخت ۲۰ میلیون دلار به سومالی از این کشور خواسته بود مدعی حاکمیت بر سقطری شود اما با مخالفت و پاسخ قاطع منفی این وزیر همراه شد. امارات بعدا از طریق شورای انتقالی به ایجاد مرکز اشتغال دست زد تا ساکنان استان های دیگر یمن را با موافقت امارات وارد این استان کند، امری که با مخالفت ساکنان سقطری و در رأس آنها شیوخ و افراد برجسته این استان همراه شد.

همچنین منابع محلی در سقطری اعلام کردند، از اقدام ابوظبی برای ایجاد مراکزی جهت عضوگیری از زنان سقطری پرده برداشتند. تلویزیون المسیره یمن در گزارشی با اشاره به تعیین شرایط سنی ۱۵ تا ۲۲ سال برای جذب این افراد تصریح کرد که اعزام این افراد به ابوظبی برای آموزش خشم مردم محلی را برانگیخته است.

افراد مسلح وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن از خرداد ۱۳۹۹ بر سقطری سیطره یافتند و در همین حال برخی منابع محلی گزارش دادند که امارات ساخت برخی پایگاه‌های نظامی در مکان‌های مهم و استراتژیک جزیره سقطری را آغاز کرده است. بلافاصله عبدالسلام حمید وزیر حمل ‌ونقل دولت مستعفی یمن  به ریاست عبدرربه منصور هادی “ریاض سلیمان” مدیر بندر سقطری را برکنار کرد. به نوشته پایگاه خبری  الخلیج الجدید سلیمان به این دلیل  برکنار شد که چندین بار با ورود کشتی‌های متخلف اماراتی به بندرگاه سقطری مخالفت کرده بود. آخرین کشتی که سلیمان اجازه نداد وارد شود، «تکریم» وابسته به نهاد موسوم به انسان‌دوستانه «خلیفه» امارات بود.  این کشتی حامل تجهیزات نظامی و جنگ‌افزار بوده است که تحت پوشش انسان‌دوستانه، وارد بندر سقطری شده بود.

در بهار سال ۱۴۰۰ خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس گزارش داد  دریکی از پرترافیک‌ترین مسیرهای دریایی مهم جهان برای حمل‌ونقل انرژی و کالاهای تجاری،  در جزیره یمنی میون پایگاهی مرموز در حال ساخته شدن است. به رغم‌آنکه هیچ کشوری مدعی وجود پایگاه هوایی در جزیر میون در تنگه باب المندب نشده است؛ اما مسیر حرکت کشتی‌هایی که از سال پیش برای ساخت یک باند فرود بزرگ به طول ۵.۶ کیلومتر در این جزیره در حرکت بوده‌اند، نشان می‌دهد که این پایگاه مربوط به کشور امارات است. بلافاصله بعد از انتشار این گزارش یک منبع مسئول در ائتلاف سعودی ضمن رد گزارش آسوشیتدپرس اذعان کرد که تجهیزات موجود در جزیره «میون» ‌ تحت کنترل فرماندهی ائتلاف (عربستان سعودی) است.

«جرمی بنی» سردبیر بخش خاورمیانه شرکت اطلاعاتی «جینز» که روند ساخت و ساز‌های جزیره میون را دنبال می کرد، در این رابطه گفت: «به نظر می‌رسد این یک هدف راهبردی طولانی‌مدت به منظور زمینه‌سازی برای حضور تقریبا دائم است. این مسئله شاید صرفا مربوط به جنگ یمن نباشد و شما باید وضعیت بارگیری‌ها را نگاه کنید که تا حدی در آن جا یک امر اساسی به شمار می‌رود”. تصاویری که خبرگزاری آسوشیتدپرس از شرکت فضایی «پلانت لبز» دریافت کرده کامیون‌هایی را در حال تخلیه بار و همچنین زمینه‌سازی برای ساخت یک باند فرود به طول ۱.۸۵ کیلومتر را در جزیره میون نشان می‌دهد. این باند فروند می‌تواند پرنده‌های تهاجمی، و هواپیماهای مخصوص پایش و حمل بار را در خود جای دهد.

درهمان مقطع وبگاه آمریکایی «میدل ایست مانیتور» در گزارشی فاش کرد که امارات بدون اجازه گرفتن از مقامات یمنی، اقدام به راه‌اندازی پروازهایی برای گردشگران اسرائیلی از سرزمین‌های اشغالی به جزیره «سقطری»، در جنوب شرقی یمن و در اقیانوس هند کرده است.

دراوایل تابستان ۱۴۰۰ روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع متعدد خود در جزیره سقطری با پرده برداشتن از گام های جدید امارات برای تثبیت اشغال خود در جزیره سقطری تصریح کرد که گام جدید امارات در صدور کارت شناسایی برای ساکنان این جزیره یمنی  و در راستای زمینه‌سازی برای به رسمیت شناختن این کارت به جای کارت‌های شناسایی یمنی نمود یافته است؛ اقدامی که از خشم و واکنش عده‌ زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته است به‌ویژه در شرایطی که نگرانی‌هایی از طرح ابوظبی برای زدودن هویت یمنی مجمع‌الجزایر سقطری پدید آمده است. به نوشته این روزنامه این اقدام تا جایی پیش رفته است که این کارت در سفر به ابوظبی به رسمیت شناخته می‌شود و  در عین حال، دارنده آن از امتیازاتی برخوردار می‌شود. امارات این کارت‌ها را تحت نام امور «انسانی» صادرگرده و به افرادی داده‌ شده‌اند که به هیچ کمک مالی نیاز نداشته‌اند و خود صاحب کسب و کار و اموال بسیاری بودند.

در۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ مختار الرحبی از مشاوران وزیر اطلاع‌رسانی دولت عبد ربه منصور اعلام کرد که امارات، شبه‌نظامیانی با ملیت‌های مختلف را به مجمع‌الجزایر سقطری در آب‌های جنوبی یمن اعزام کرد و هدف از این کار، تحکیم نفوذ خود در این جزیره است.  به نوشته وبسایت خبری YNPیمن، امارات عربی متحده با مستقر و حمایت کردن از شبه‌نظامیان در چند استان جنوبی یمن، شماری از جزایر مهم یمن از جمله سقطری و میون و شماری از بنادر مهم از جمله بندر عدن و نقاطی نزدیک به تنگه راهبردی باب المندب (در استان تعز)‌ را تحت کنترل گرفته و از این حیث با دولت هادی تحت حمایت عربستان سعودی دچاراختلاف و درگیری نظامی است.   در همان حال منابع محلی در جزیره سقطری از فرود یک هواپیمای اماراتی حامل شماری جدید از مزدوران خارجی در مناطق «موری» خبر دادند که به موازات فرودگاه و دیگر مناطق مستقر شده‌اند.

دراواخر پاییز سال ۱۴۰۰، وب سایت ۲۶ سپتامبر به نقل از منابع آگاه نوشت: یک کشتی اماراتی که بار آن تجهیزات و سلاح‌های سنگین بوده وارد جزیره «عبدالکوری» در استان سقطری یمن شده است. این کشتی اماراتی تجهیزات را به منظور ساخت یک پایگاه نظامی با نظارت کارشناسان صهیونیست وارد جزیره عبدالکوری کرده است.

عبدالکوری یکی از مهمترین جزایر در نزدیکی شاخ آفریقاست و اهمیت اقتصادی و منابع نفتی زیادی دارد. این جزیره در ۱۲۰ کیلومتری سقطری قرار دارد، مساحت آن به ۱۳۳ کیلومتر مربع می‌رسد و پس از مجمع‌الجزائر سقطری، دومین جزیره مهم است.

در نهایت دراسفند سال ۱۴۰۰ امارات آشکارا از نیت واقعی خود در جزیره سقطری پرده برداشت و عبدالخالق عبدالله مشاور محمد بن زاید ولی‌عهد ابوظبی با حضور در جزیره اشغالی سقطری در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: ” صبح بخیر از سقطری؛ گفته شده است که سقطری، عروس اقیانوس است، گفته شده است، جواهر جنوب عربی است و گفته شده است که زیباترین جزیره یمن است. با برخی از ساکنان خوب آن (سقطری) که صحبت کردم، آروز دارند که این جزیره هشتمین شیخ‌نشین در کشور امارات باشد”.

امارات به بندر المخاء یمن هم چشم طمع دارد

در فروردین ماه ۱۴۰۱ منابع خبری از تحرکات گسترده نیروهای وابسته به امارات در بندر المخاء خبر دادند.  بندر المخا در استان «تعز» در جنوب غرب یمن  واقع است. وبگاه  الخبرالیمنی ، از اقدام نیروهای وابسته به امارات در ایجاد استحکامات جدید در این بندر را به تکرار سناریوی بندر “سقطری” تعبیر کرد. به گفته منابع آگاه محلی ده‌ها کامیون و ماشین سنگین حامل مصالح و مواد ساختمانی وارد بندر مخا شدند و همزمان کارگران که برخی از آن ها خارجی هستند، گسترش بندر المخا برای بهره‌برداری از آن را آغاز کردند.

المخا یکی از قدیمی ترین بنادر نه تنها در یمن بلکه در شبه جزیره عربستان و خلیج فارس است. اهمیت المخا از حیث نزدیکی آن به کریدور بین المللی در دریای سرخ با فاصله تنها شش کیلومتر و موقعیت استراتژیک آن حاصل شده است. تنگه باب المندب هم که برای تجارت بین المللی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این یک مسیر استراتژیک برای تجارت نفت بین منطقه عربی و کشورهای اروپایی است و امکان تماس مستقیم بین خلیج فارس ودریای مدیترانه  را از طریق کانال سوئز فراهم می‌کند. موقعیت جغرافیایی ممتاز المخا در مناطق جنوبی و مرکزی در یمن و نزدیکی آن به تنگه باب المندب ، کشورهای شاخ آفریقا و دریای مکران، بر اهمیت این بندر افزوده است. ناظران بر این باورند که امارات درصدد جدا کردن شهر و بندر المخا، مناطق حیاتی ذباب، موزع و باب المندب و تشکیل منطقه ویژه جدیدی با نام «اقلیم المخا» است به گونه‌ای که مناطق دیگری نظیر جزیره راهبردی «میون» و راس عمران در نزدیکی تعز که از لحاظ اداری متعلق به شهر عدن هستند هم به این منطقه ملحق می‌شوند. امارات با جدا کردن این  مناطق و تغییر جغرافیای آن به دنبال تشکیل یک اقلیم جنوبی است که ادامه اشغالگری امارات را در این مناطق و گذرگاه‌های دریایی راهبردی و تسلط بر اداره آنجا، ثروت‌ها و منابع آن را تسهیل می‌کند.

امارات با عربستان نیز بر سر تصاحب سقطری سرجنگ و ستیز دارد

به نوشته پایگاه خبری ۲۶ سپتامبر رقابت های امارات و عربستان به  مجمع الجزایر سقطری نیزکشیده شده و میان دو اشغالگر سعودی و اماراتی بر سر سلطه بر سقطری از طریق ایادی و مزدورانشان منازعه وجود دارد. هر بار که امارات ترتیب یک بازدید برای یک هیأت خارجی از این استان را می‌دهد، عربستان سعودی نیز پس از آن یک هیأت خارجی دیگر را به این استان برای بازدید می‌آورد. عربستان یک تیپ نظامی در این استان دارد و شورای انتقالی وابسته به امارات نیز یک تیپ نظامی تحت عنوان “تیپ تفنگداران جنوب” دارد که در مراکز متعلق به تیپ اول پیاده‌نظام دریایی مستقر است.

در ششم خرداد ۱۴۰۰ یک منبع مسئول در ائتلاف سعودی ضمن رد گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس درباره حضور نیروهای اماراتی در جزیره «میون» (جنوب غرب تنگه باب‌المندب)‌ تاکید کرد تجهیزاتی که در جزیر میون وجود دارد، تحت کنترل فرماندهی ائتلاف است. وی مدعی شد که از این تجهیزات برای تقابل با ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و همچنین «تأمین امنیت دریانوردی» و «حمایت از نیروهای ساحل غربی» استفاده می‌شود.

در ۲۷ تیر ۱۴۰۰ یک منبع آگاه یمنی از تنش شدید میان نیروهای سعودی و شبه‌نظامیان شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات در مجمع الجزائر سقطری واقع در نزدیکی اقیانوس هند در نزدیکی خلیج عدن خبر داد. این منبع آگاه در گفت‌وگوی اختصاصی با پایگاه خبری عربی۲۱، گفت: تنش میان نیروهای سعودی حاضر در سقطری که از سال ۲۰۱۸ در آن مستقرند و نیروهای شورای انتقالی جنوب به جایی رسید که نیروهای وابسته به امارات، عربستان را متجاوز توصیف کردند. توصیفی که حوثی‌ها برای ائتلاف نظامی که ریاض سالهاست، هدایت آن را برعهده گرفته، استفاده می‌کنند.

امارات در اشغال سقطری به نیابت از اسرائیل عمل کرده است

امارات از زمان علنی کردن روابطش با رژیم صهیونیستی از طریق امضای توافق عادی‌سازی روابط ، درهای سقطری را علنا برای حضور نظامی اسرائیل باز کرد.

امارات که از طریق عناصر گروه موسوم به شورای انتقالی جنوب یمن مناطق وسیعی از استان لحج، جنوب استان ضالع، غرب استان شبوه، جنوب استان حضرموت و جنوب غرب استان ابین را به همراه استان عدن اشغال کرده است، امتیاز ساخت یک پایگاه نظامی را در جزیره سقطری در جنوب یمن را نیز به رژیم صهیونیستی واگذار کرد که این اقدام خطرناک به دشمن صهیونیستی فرصت افزایش تحرکاتش در این منطقه راهبردی را می‌دهد.

به نوشته پایگاه خبری وکاله الصحافه الیمنیه، محمود فتح علی الخاجه از عوامل اصلی سازش امارات با رژیم صهیونیستی، اراضی گسترده‌ در منطقه کوهستان “حجهر” خریداری کرده است. هدف الخاجه از این اقدام، احداث یک پایگاه نظامی جدید برای  رژیم صهیونیستی در سقطری است. منطقه حجهر مشرف بر ساحل “حدیبو” است.

در آذرماه ۱۳۹۹ هاشم سعد السقطری استاندار وقت سقطری از افزایش  سفر هیات های نظامی امارات به این جزیره خبر داد و گفت هدف از این دیدارها کسب اطلاع از امکان احداث پادگان‌ و پایگاه نظامی درمناطقی چون:  “قادامه”، “قطینان” و “مومی” برای رژیم صهیونیستی است. این مناطق مشرف بر ورودی خیلج عدن، جنوب آفریقا، اقیانوس هند و دریای “مکران” است.

در اوایل خرداد ۱۴۰۰ وبگاه آمریکایی میدل ایست مانیتور در گزارشی فاش کرد که امارات بدون اجازه گرفتن از مقامات یمنی، به راه‌اندازی پروازهایی برای گردشگران اسرائیلی از سرزمین‌های اشغالی به جزیره «سقطری»، در جنوب شرقی یمن و در اقیانوس هند با ویزای ابوظبی اقدام  کرده است.

اواخر آبان‌ماه گذشته برخی منابع اعلام کردند یک کشتی اماراتی که حامل ادوات و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی بود به بندر سقطری رسید و محموله خود را تحت تدابیر شدید حفاظتی تخلیه کرد.

به گفته هاشم سعد السقطری امارات از اینکه سقطری به رقیبی برای بنادر این کشور تبدیل شود همواره نگران بود. زیرا طبق پروژه راه ابریشم، سقطری به یک مرکز دایمی تبدیل می‌شود و از آن یک خط دریانوردی به عمان، جنوب آفریقا، ورودی های دریای سرخ و خلیج عدن کشیده خواهد شد. این خط دریانوردی از دبی عبور خواهد کرد و به این ترتیب در آینده، دیگر بندر “جبل علی” امارات اهمیت چندانی نخواهد داشت.

دولت‌های سابق یمن زمانی که به فکر احداث بندر برای سقطری با حمایت کویت افتادند با مخالفت اماراتی‌ها مواجه شدند و ابوظبی این پروژه را لغو کرد. اکنون نیز، امارات تلاش می‌کند تا سقطری بندری نداشته باشد به همین دلیل تلاش خود را بر روی تبدیل آن به پایگاه نظامی برای صهیونیست‌ها و ممانعت از اجرای طرح جاده ابریشم در آن متمرکز کرده است.

امارات اقدام به راه‌اندازی یک فرودگاه نظامی زیر نظر کارشناسان فنی نیروی دریایی اسرائیل کرد و ورود افسران اطلاعاتی اسرائیل به سقطری ادامه یافت تا این‌که در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ میلادی، شبکه مخابرات نظامی در این جزیره راه‌اندازی شد. شرکت الهلال امارات با رژیم صهیونیستی  برای احداث یک مرکز جاسوسی و اطلاعاتی برای نیروی هوایی اسرائیل در فرودگاه حدیبو  قرارداد منعقد کرد.بر اساس گزارش «الخبر الیمنی»، مهندسان و خلبان‌های خارجی از جمله اسرائیلی وابسته به موسسه اماراتی «خلیفه» وارد سقطری شده‌اند تا باند ویژه بالگردهای شناسایی و تهاجمی را راه‌اندازی کنند.

سایت تحقیقاتی «ایکاد» نیز تصاویر ماهواره‌ای از پایگاه نظامی امارات در عبدالکوری منتشر کرده است که نشان می‌دهد این کشور در حال احداث باندهای فرودگاهی در این جزیره به طول ۵۴۰ متر و عرض ۳۰ متر  است. پایگاه خبری ” یمن نیوز”به نقل از این منابع گزارش داد، مؤسسه اماراتی خلیفه بن زاید، طرح احداث واحدهای مسکونی را برای افسران، سربازان و کارشناسان نظامی اسرائیلی کلید زده است که در پایگاه نظامی مشترک اماراتی- اسرائیلی در این جزیره حضور دارند.

بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی  گفت که این رژیم در حال ایجاد پدافند هوایی منطقه‌ای موسوم به «ائتلاف پدافند هوایی خاورمیانه» است. در همان زمان رسانه‌های غربی اعلام کردند، از جمله مناطقی که بحث استقرار این سامانه‌ها در آن مطرح است جزیره سقطری یمن است.

نشانه هایی از شکل گیری مقاومت مردمی در جزیره اشغالی سقطری

در اردیبهشت ۱۴۰۰ ساکنان رانده شده از سقطری یک کمیته مقاومت مردمی تشکیل دادند. در بیانیه این کمیته که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری  ۲۶ سپتامبرمنتشر شد، آمده است: امارات، سقطری را در سکوت کامل اشغال کرد. پس مردم این جزیره بیرون آمدند و یک کمیته تحصن و اعتصاب علیه ابوظبی تشکیل دادند. این گام، به منزله یک هشدار به ابوظبی است زیرا ملت‌های مبارز نمی‌میرند و تاریخ تکرار نمی‌شود و ملت‌های مبارز تاریخ خود را علیه اشغالگری می‌نویسند. هر قدر که زمان طول بکشد، مبارز احساس می‌کند که راهی جز پیروزی ندارد و ظالم می‌فهمد که بدون شک بازنده است.

در همین حال منابع محلی از اقدام امارات درسرکوب معترضان خبر دادند و دراواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۰  عیسی بن یاقوت یکی از شیوخ قبایل سقطری گفت که عناصر گروه  موسوم به شورای انتقالی جنوب یمن تحت حمایت امارات “شیخ علی سلیمان بن مالک” شیخ بزرگ مرکز دیکسم و از رهبران کمیته تحصن مسالمت‌آمیز در سقطری را ربودند. وبگاه عربی ۲۱ با اشاره به این موضوع تصریح کرد که عناصر شورای انتقالی جنوب یمن همچنان به سرکوب آزادی‌خواهان در استان سقطری ادامه می‌دهند.

نتیجه و چشم انداز

با توجه به شاخص های موجود می توان گفت که اولا امارات برخلاف مواضع اعلامی خود در خروج نیروهای نظامی خود از یمن همچنان به شیوه های مختلف بر استمرار و تثبیت اشغال خود در بنادر و جزایر استراتژیک این کشور ادامه می دهد دوم اینکه با اقدامات اشغالگرانه و تجاوزگرانه امارات مشخص و اثبات می شود که از همان ابتدا هدف و نیت اصلی امارات همانند عربستان از تجاوز به یمن تسلط دائمی بر بنادر و جزایر استراتژیک این کشور بوده است و حمایت از دولت مستعفی عبدربه منصور توجیهی بیش نبوده است و سوم اینکه به نظر می رسد دولت نجات ملی یمن به رهبری انصار الله در فراری دادن اشغالگران از مجمع الجزایر استراتژیک سقطری از الگوی حزب الله در میدان گازی کاریش استفاده کرده است و همچنانکه حزب الله در ترسیم مرزهای دریایی لبنان با رژیم صهیونیستی به پیروزی تاریخی دست یافت انصار الله هم در انتظار دریافت پیروزی مشابه در جزایراستراتژیک سقطری یمن است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.