زمانیکه تیم فوتبال پر افتخار مراکش به مرحله یک چهارم جام جهانی فوتبال در قطر رسید، در یک اقدام شگفت انگیز پرچم فلسطین را در کنار پرچم ملی خود بالا برد و عملا اعلام کرد که آرمان آزادسازی فلسطین و حمایت از ملت مظلوم این کشوراز سوی جوامع اسلامی فراموش نشده و جوامع اسلامی در هر آن در کنار این جامعه مظلوم قرار دارند. این حرکت سیاسی و حق خواهانه فوتبالیستها، اکثریت ملت مراکش را در چند روز اخیر به میدان آورد تا مردم از دولت خود بخواهند تا فرآیند عادی سازی با این رژیم نژاد پرست صهیونیستی متوقف کند و در کنار خواست این مردم قرار گیرد. این اقدام ملت حق خواه مراکش، امروز الگوی مهمی برای دولتهایی قرار دارد که حکامشان بر خلاف نظر مردم، موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته و با آن رابطه برقرار کردند. این اقدام برای مردم فلسطین نیز پیام مهمی ارسال کرد که با اتحاد و حمایت همه جوامع مسلمان به پیش روند و به جهاد خود تا آزادی کامل سرزمین فلسطین ادامه دهند.
شاید اتحاد همه نیروهای سیاسی و اجتماعی در فلسطین امروزه از لحاظ سیاسی ضرورت بیشتری دارد چرا که سیاستهای غصب سرزمین فلسطینیها و شهرک سازی برای صهیونیستها در اولویت دولت جدید اسرائیل قرار دارد و این اتحاد بیش از هر زمان مورد نیاز است. در این روزها راستگراترین دولت صهیونیستی در حال تشکیل است که آواره سازی مردم کرانه باختری فلسطین به سمت اردن را مطرح کرده و با گستاخی بن غفیر تروریست معروف صهیونیستی که در چند سال اخیر سازمان دهنده حمله به مسجد الاقصی است به عنوان وزیر امنیت داخلی انتخاب کرده و وعده داده که در سیاستهای غصب سرزمین فلسطینیها و شهرک سازی بجای آن برای صهیونیستها در اولویت دولت جدید اسرائیل قرار دارد.
معمولا دولتها و ملتها در زمانیکه خطری موجودیت ملی آنها را تهدید می کند و یا تجاوزی از سوی دشمنی بر آنها تحمیل می شود و یا حتی فجایع طبیعی برای آنها رخ می دهد، اختلافات سیاسی را کنار می گذارند و جنگهای داخلی را متوقف می سازند و دولتهای ائتلافی و فراگیر و در برگیرنده همه گروه های سیاسی تشکیل می دهند تا برای مقابله با این خطر که همه را تهدید می کند آماده شوند و آن را مهار کنند. این رفتار متعارف ملت ها در طول تاریخ بوده و هست. چقدر نیروهای متعارض سیاسی در زمان وجود خطر کلان برای ملت و سرزمین، خواسته های خود را کنار گذاشته و برای حفظ موجودیت ملت و نظام در برابر خطر در کنار هم قرار گرفتند.
جامعه فلسطینی امروزه در چنین شرایطی قرار دارند. سرزمینشان در اشغال است و نیمی از ۱۴ میلیون فلسطینی در آوارگی و در اردوگاه های تنگ و تاریک و پراکنده در چندین کشور مجاور زندگی می کنند که کمترین شرایط انسانی در آنها فراهم نشده است. و فلسطینیان داخل به زور دشمن اشغالگر به سه گروه تقسیم شده اند. نزدیک به دو میلیون در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ به سر می بردند و علیرغم اینکه به ظاهر شهروند دولت اشغالگر هستند اما تحت مقررات نژاد پرستانه زندگی می کنند.
و نزدیک به دومیلیون دیگر در نوار غزه بسر می برند که ۱۷ سال است در محاصره کامل دشمن است و رژیم صهیونیستی از ورود مواد غذایی، سوخت و دارو به نوار غزه جلوگیری می کند. و سه میلیون دیگر در کرانه باختری زندگی می کنند که از ۵۵ سال پیش تاکنون تحت اشغال مستقیم نظامی قرار دارند و علیرغم دهها قطعنامه شورای امنیت که از دشمن صهیونیستی می خواهد از این سرزمین عقب نشینی کند ، سیاست سرکوب، تخریب خانه های فلسطینیان و مصاده زمین برای شهرک سازی برای اشغالگران صهیونیست ادامه دارد. این شرایط مردم در کرانه باختری آنها را به ستوه در آورده و مدتی است این مردم قیام کرده و رژیم صهیونیستی با سیاست سرکوب شدید این قیام، بدون محاکمه قضایی معترضان را در خیابان تصفیه می کند و روزی نیست که تعدادی جوان فلسطینی به خاک و خون کشیده نمی شوند.
در چنین شرایطی آیا لازم نیست که جامعه فلسطینی در داخل و خارج بر مقوله مقاومت بر ضد دشمن متحد گردد و در برابر این خطر ایستادگی کند. به قدرت رسیدن دولت نتانیاهو در اسرائیل که اعلام جنگ بر ضد فلسطینیان داده نباید با واکنش متناسب و متحد از سوی همه فلسطینیان روبرو شود. با چه مجوزی دولت محمود عباس از قرارداد اسلو همچنان دفاع می کند و همکاری امنیتی بر ضد افراد مقاومت را با دشمن ادامه می دهد. طبق اسلو که قرار بود دولت فلسطینی محدود در کرانه باختری و نوار غزه ظرف پنج سال شکل گیرد. الان با گذشت بیش از سه دهه این توافق اجرا نشده و دولت محمود عباس علیرغم تخلف دشمن از توافق و تغییر عمده شرایط جمعیتی و اسکان مردم در سرزمین های اشغالی و مورد مناقشه، اقدام به خروج از اسلو نمی کند. امروزه همه فلسطینیان در برابر یک انتخاب مهمی قرار گرفته اند.
یا در کنار مردم بپاخاسته و مقاوم فلسطین باشند یا در کنار دشمن آن یعنی رژیم متجاوز صهیونیستی. امروزه با اعلام جنگ دشمن بر ضد کلیت جامعه فلسطینی، پذیرش اجتهادهای سیاسی مختلف برای فرار از مقاومت و پیوستن به مردم انقلابی فلسطین دیگر قابل قبول نیست. امروزه صحبت از اسلو آنهم زمانیکه دشمن مرگ آن را اعلام کرده و تصمیم دارد بر خلاف آن عمل کند، خیانت به مردم و آرمان فلسطین است. امروز مردم فلسطین در داخل و خارج و در کنار آنها امت اسلامی و آزادگان جهان باید در کنار هم نه تنها توطئه دشمن صهیونیستی در تکرار فاجعه نکبت جدید را خنثی کنند که با شکست گروه های افراطی صهیونیست زمینه فروپاشی این رژیم جعلی را از داخل فراهم سازند.