برخی رخدادها در تاریخ ماندگار می شود و با گذر زمان ابعاد بیشتری پیدا می کند. یکی از این رخدادها ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس و وقایع پس از ترور است. بی تردید امریکا با این ترور می خواست فضای بیشتری برای عرض اندام خود و متحدانش در منطقه باز کند اما همچنانکه قراین و شواهد موجود نشان می دهد و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز در سخنان خود در چهاردهم دی ۱۴۰۱ به طور مفصل درباره ان گفتگو کردند امریکا و متحدانش نتوانستند به هیچ یک از اهدافی که از این ترور داشتند دست پیدا کنند. اما در جریان این ترور،یک رخداد تاریخی دیگری روی داد و آن شکسته شدن شاخ غول امریکایی بود که پس لرزه های آن کماکان ادامه دارد و امکان دارد تا اینده نامعلوم استمرار یابد.
این رخداد تاریخی پاسخ سخت ایران به این ترور بود که بلافاصله انجام شد.سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابو مهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ تن ازیارانشان بامداد جمعه ۱۳ دی در مسیر فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شده و به شهادت رسیدند. پنج روز بعد از این حمله تروریستی ، سپاه پاسداران دراولین گام انتقام سخت، بامداد ۱۸ دی «دهها» موشک بالستیک به سوی پایگاه عینالاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق شلیک کرد. این حمله درست بعد از تشییع پیکر حاج قاسم و در ساعت یک و بیست دقیقه بامداد، همان ساعتی که حاج قاسم و یارانش را ترور کردند، صورت گرفت.
این حمله موشکی در حالی صورت گرفت که آمریکا در طول هشت دهه گذشته به هیچ وجه مورد تعرض نظامی یک کشور قرار نگرفته بود. آخرین حمله به پایگاه های نظامی آمریکا حدود ۸۰ سال توسط ژاپن به پایگاه دریایی پرل هاربور در مجمع الجزایر هاوایی صورت گرفته بود که در پی آن آمریکا به جنگ جهانی دوم ورود پیدا کرد. در واقع با توجه به وسعت تبلیغات رسانه ای قدرت نظامی آمریکا، هیچ کشوری جرأت و توان چنین حرکتی علیه آن ها را نداشت.ایران بزرگترین و مجهزترین پایگاه نظامی آمریکا را در میان ۱۴ پایگاه موجود در عراق که اوایل دهه ۸۰ میلادی در دوره صدام حسین ساخته شد و ادوات لجیستیکی و نظامی آمریکایی ها از قبیل پهپادها و جنگندههای پیشرفته هم در این پایگاه مستقر بودند را هدف قرار داد. پایگاه نظامی عینالاسد که در زمان دیکتاتوری صدام حسین القادسیه نام داشت، دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است که در ۱۰۸ کیلومتری غرب شهر رمادی واقع شده و در سال ۲۰۰۳ به اشغال نیروهای آمریکایی در آمد و تا سال ۲۰۱۱ در تصرف آنان بود. در پایان سال ۲۰۱۴ و به بهانه «مبارزه با داعش»، بار دیگر این پایگاه در اختیار نظامیان آمریکایی حاضر در ائتلاف بینالمللی ضد داعش قرار گرفت.
شبکه خبری آمریکایی سی ان ان سه روز پس از موشکباران و در کادرهایی بسته نخستین تصاویر ویدیویی را پیامدهای حمله پایگاه عینالاسد منتشر کرد. آروا دامون خبرنگار این شبکه با حضور در ویرانههای بر جا مانده از آنچه زمانی یک پایگاه مجهز نیروهای آمریکا بود، فیلمی مستند از خرابیهای ناشی از اصابت موشکهای ایران را به تصویر کشید. وی در گزارش خود گفت که تقریباً هیچ چیز از پایگاه باقی نمانده و خیلی عجیب است که در چنین ویرانهای، به کسی آسیب نرسیده باشد. گویا ساعاتی پیش از حمله، یک هشدار اولیه داده شده و نیروها از قبل باخبر شده بودند که ممکن است اتفاقی رخ دهد. حدود ساعت ۱۱ شب سرباران آمریکایی شروع به پناه گرفتن در پناهگاههای زیرزمینی کردند. ژنرال فرانک مکنزی فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه نیز یک سال پس از حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عینالاسد عراق به شبکه سی بی اس نیوز گفت: در صورت تخلیه نشدن این پایگاه، ممکن بود ۲۰ تا ۳۰ هواپیما و ۱۵۰ نیروی آمریکایی را در آن حمله از دست دهیم.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا که مستقیماً دستور ترور سردار سلیمانی را داده بود، در ابتدا اعلام کرد که هیچ نیروی آمریکایی در این حمله موشکی آسیب ندیده است؛ اما به نوشته رویترز مقامهای پنتاگون که در ابتدا منکر تلفات نیروهای آمریکایی شده بودند، بار دیگر با تغییر تعداد آسیب دیدگان، در نهایت اعلام کردند که ۱۱۰ سرباز آمریکایی در جریان این موشکباران دچار آسیب مغزی شدند. کریس مورفی، سناتور دموکرات سنای آمریکا از دونالد ترامپ، رئیسجمهوری وقت این کشور بهعلت کوچک شمردن صدمات نظامیان آمریکایی بهشدت انتقاد کرد. مورفی در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی سیبیاس نیوز با کنایه به ترامپ گفت: کسی برای سردرد به آلمان اعزام نمیشود. نیروها وقتی با هواپیما به آلمان اعزام میشوند که بهشدت صدمه دیده باشند.به تازگی تارنمای روزنامه یو اس ای تودی نوشت که گزارشی به دست آورده که نشان میدهد عملیات موشکی ایران و پیامدهای آن تا ماه گذشته تا حد زیادی از دید عموم مخفی نگهداشته شده و حتی به فرماندهان اجازه داده نمیشد تا برای سربازان مجروح خود نشان قلب بنفش درخواست کنند که برای احترام به سربازان زخمی در جنگها اعطا میشود.
جنبه دیگر اهمیت حمله پایگاه نظامی آمریکا در کشور عراق این است که نشان داد موشک های بالستیک ایران تکنولوژی و قابلیت کافی برای هدف قرار دادن هر متخاصمی با هر سطحی را دارا می باشد. خارج کردن پهبادهای پیشرفته امریکا در زمان حمله به پایگاه عین الاسد، نمونه ای از پیشرفت تکنولوژی ایران در ساخت موشک های بالستیک است. ژنرال فرانک مکنزی فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) چندی پیش در گفتوگویی با نشریه تایم اظهار داشت: آن موشکها در ده متری اهداف خود اصابت کردند. کاری که ایرانیها در سه تا پنج سال گذشته انجام دادهاند، این است که یک پلتفرم بسیار توانمند موشک بالستیک ساختند. وی اذعان کرد ایران نشان داده که موشکهایش توان اثبات شدهای برای حمله دقیق به اهداف دارند.
تلویزیون دانمارک ۲۸ دی با یک افسر دانمارکی که در زمره نیروهای مستقر در پایگاه عینالاسد بود درباره انتقام موشکی ایران گفتوگو کرد. وی در این مصاحبه به دقت موشکهای شلیک شده پرداخت و درباره این که چرا آژیرهای هشدار قبل از رسیدن موشک نخست به صدا درنیامدند، گفت: به نظر میرسد موشکها به دستگاههای رادار گریز بسیار دقیقی مجهز بودند. موشکها بسیار دقیق بودند و اهداف مورد نظرشان را با دقتی عالی نشانه رفتند؛ بدون آن که حتی یک موشک سقوط کند یا از هدف منحرف شود. از اینجا میتوان فهمید ایرانیها نقشههای دقیقی از پایگاهها، مقرهای فرماندهی، پناهگاهها و آشیانه هواپیماها داشتند و میتوانستند این تأسیسات را در اوج آرامش بزنند. حدود یک ماه بعد نیز تارنمای اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» (CSIS) در مقالهای نوشت بررسی اسناد و مدارک موجود حاکی از آن است که ارزیابیهای اولیه مبنی بر اینکه ایران قصد نداشته در این حمله آسیبی به نیروهای آمریکایی بزند، چندان دقیق نبوده است. این حملات همچنین نشان میدهد که نیروی موشکهای بالستیک ایران در زمینۀ فناوری و قابلیت عملیاتی، از پتانسیل اعمال تخریب بزرگ به آمریکا و عملیاتهای نظامی متحدان در خاورمیانه برخوردار است؛ و بالاخره آنکه، این حملات نشان میدهد که ایران تحمل ریسک استراتژیک را دارد و به میزان کمتری از تهدید اقدام نظامی آمریکا بازداشته میشود. این اوضاع جدید ممکن است آمریکا را ملزم کند تا وضعیت نیروهای مستقر خود در منطقه را مورد بازنگری قرار دهد.توماس فریدمن، روزنامهنگار نیویورک تایمز به نقل از یکی از موسسان رآکتور هستهای «دیمونا» رژیم صهیونیستی گفت «اسرائیل باید با توجه به توانمندی تازه نشان داده شده ایران، این تاسیسات را تعطیل کند و هر پایتخت عربی رویکرد خود را نسبت به ایران دوباره محاسبه کند.”
درمجموع، ایران نه تنها با حملات موشکی به پایگاه عین الاسد بابت ترور سردار سلیمانی و یارانش انتقام سخت گرفت بلکه از ابعاد دیگری از قدرت و توان بازدارندگی خود رونمایی کرد و با این کار دوستان و متحدانش را بیمه وشادمان و دشمنانش را هراسان و وحشت زده کرد و این پیام را بار دیگر به ان ها رساند که دوران بزن و در رو تمام شده است. ایران درزمانی این پیام را فرستاد که در امریکا تندروترین و افراطی ترین دولت بر سرکار آمده بود و به قول کیسنجر امریکا در آن مقطع به یک رئیس جمهور دیوانه نیاز داشت که به هر طریق ممکن موازنه را به نفع این کشور تغییر دهد. اما با پاسخ قاطعی که ایران چه در زمان ترور حاج قاسم و چه در زمان تعرض پهپاد غول پیکر امریکا به حریم ایران از خود نشان داد، نه تنها موقعیت منطقه ای بلکه موقعیت بین المللی آمریکا را نیز تضعیف کرد. پس از آن، دیگر رقبای بین المللی امریکا نیز دل جرات بیشتری برای عرض اندام در برابر این کشور پیدا کردند.