قلعه حیوانات و سرگذشت اسرائیل

0 34

جرج اورول رمان نویس انگلیسی پس از بازدید از اتحاد جماهیر شوروی رمانی نوشت و نام آن را قلعه حیوانات( Animal Farm) گذاشت.این رمان در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال ۱۹۴۵ میلادی در انگلستان منتشر شد. ولی در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی به شهرت رسید. این کتاب در نقد حکومتهای سرکوبگر آن دوران نوشته شد. مزرعه حیوانات درباره گروهی از جانوران اهلی است که در اقدامی آرمان‌گرایانه و انقلابی، صاحب مزرعه یعنی آقای جونز را از مزرعه‌اش فراری می‌دهند تا خود اداره مزرعه را به‌دست گرفته و «برابری» و «رفاه» را در جامعه خود برقرار سازند. رهبری این جنبش را گروهی از خوک‌ها به‌دست دارند. ولی پس از مدتی این گروه جدید نیز به رهبری خوکی به نام ناپلئون همچون آقای جونز به بهره‌کشی از حیوانات مزرعه می‌پردازند و هرگونه مخالفتی را سرکوب می‌کنند.

بگزارش ویکی پدیا خلاصه داستان چنین  است:

داستان با توصیف شبی شروع می‌شود که خوکی به نام میجِر پیر (به انگلیسی:Old Major ) حیوانات را جمع کرده و از ظلمی که انسان بر حیوانات روا داشته برای آنان سخن می‌گوید و حیوانات را به شورش علیه انسان دعوت می‌کند. وی سپس یک سرود قدیمی به نام جانوران انگلستان را به آنان یاد می‌دهد که بعداً به سرودی انقلابی در بین حیوانات مزرعه تبدیل می‌شود. پس از چندی حیوانات در پی شورشی مالک مزرعه به نام آقای جونز را از مزرعه بیرون کرده و خود اداره آن را به دست می‌گیرند. پس از این انقلاب حیوانی، خوک‌ها (که از هوش بالاتری نسبت به سایر حیوانات برخوردارند) نقش رهبری حیوانات مزرعه را به دست می‌گیرند. اما پس از چندی در بین خود حیوانات یک سری توطئه و کودتا انجام می‌گیرد؛ ناپلئون که یکی از دو خوک پرنفوذ مزرعه است با استفاده از سگ‌های درنده‌ای که مخفیانه تربیت کرده بود، اِسنوبال، دیگر خوک پرنفوذ مزرعه، را فراری داده و خود به رهبر بلامنازع مزرعه تبدیل می‌شود. پس از آن اِسنوبال عامل جونز معرفی شده و تمام اتفاقات بد و خرابکاری‌هایی که در مزرعه صورت می‌گیرد به وی یا عوامل او در داخل مزرعه نسبت داده می‌شود و به فرمان ناپلئون عده زیادی از حیوانات به جرم همکاری با اِسنوبال توسط سگ‌ها اعدام می‌شوند. در ادامه داستان، خوک‌ها به‌تدریج تمامی قوانین حیوانات را زیر پا می‌گذارند. قانون اساسی حیوانات معروف به «هفت فرمان» به تدریج محو و تحریف می‌شود، خواندن سرود جانوران انگلستان قدغن می‌گردد، حیوانات با غذای روزانه کم مجبور به کار زیاد می‌شوند، در حالی که خوک‌ها فقط فرمانروایی می‌کنند و غذای زیادی می‌خورند و از تمام امکانات رفاهی استفاده می‌کنند و حتی یادمی‌گیرند که چطور روی دوپا راه بروند و با انسان‌ها معامله کنند.

از جمله برنامه‌های ناپلئون، ساخت «آسیاب بادی» است که قرار است برای بهبود کیفیت زندگی حیوانات ساخته شود. نقشه اولیه این آسیاب توسط اِسنوبال طرح‌ریزی شده بوده و در ابتدا ناپلئون به مخالفت با آن برمی‌خیزد ولی بعدتر با بیرون راندن اِسنوبال، ایده ساخت آن را دوباره پی می‌گیرد اما به دلیل بی‌کفایتی ناپلئون، ساخت آن به شکل مطلوبی پیش نمی‌رود. در پایان، ساخته شدن این آسیاب، که با فداکاری‌ها و زجر و تحمل فراوان حیوانات مزرعه امکان‌پذیر می‌شود، نه تنها به بهبود وضعیت زندگی حیوانات منجر نمی‌شود، که خود به اسبابی برای بهره‌کشی بیشتر از حیوانات بدل می‌گردد.

قوانین مزرعه حیوانات

پس از پیروزی انقلاب حیوانات، یک قانون اساسی معروف به«هفت فرمان» بر روی دیوار مزرعه نوشته می‌شود که شامل بندهای زیر است:

  • همه آن‌ها که روی دوپا راه می‌روند دشمن هستند.
  • همه آن‌ها که چهارپا یا بالدار هستند، دوستند.
  • هیچ حیوانی حق پوشیدن لباس را ندارد.
  • هیچ حیوانی حق خوابیدن در تخت را ندارد.
  • هیچ حیوانی حق نوشیدن الکل را ندارد.
  • هیچ حیوانی حق کشتن حیوان دیگری را ندارد.
  • همه حیوانات با هم برابرند.

در طول داستان، مشخص می‌شود که همه «هفت فرمان»، به مرور زمان با تحریف و تغییر مواجه می‌شود و در اواخر داستان تمام شش فرمان اول از روی دیوار پاک شده و جمله هفتم نیز به صورت زیر تحریف می‌شود:

«همه حیوانات باهم برابرند، اما بعضی برابرترند»

جرج اورول خواسته یا ناخواسته سرنوشت اسرائیل و جنبش صهیونیسم را در نوشتۀ خود ترسیم کرده است.

روزی یهودیان تصور می کردند که فلسطین «ارض موعود» است و دولت اسرائیل یادآور دولت های سلیمان و داوود می باشند و حداقل تمام یهودیان در این کشور از حقوق برابری برخوردارند ولی امروز کاملا مشخص شده که همه یهودیان با هم برابرند ولی در میان آنها اشکنازی ها از بقیه برابرترند و طبقه حاکمه از «برابرتر» ها برابرتر است.

امروز یهودیان معترض در اسرائیل از فلسطینی ها هم تنها ترند. چون محور مقاومت اسلامی از فلسطینی ها حمایت می کند ولی غرب در مورد جنایتی که در حق یهودیان معترض می شود،سکوت کرده است. بعنوان مثال خودسوزی ۱۳ یهودی در اعتراض به رژیم حاکم بر فلسطین اشغال شده را نادیده می گیرد و نابوده می انگارد.

از طرف دیگر بگزارش خبرگزاری ها امروزه ناآرامی و اغتشاش در فلسطین اشغال شده این امر شناخته شده محسوب می شود و بند و بست های سیاسی و معامله های حزبی اسرائیل را با بحران روبرو کرده است.

روز یکشنبه گذشته صدها اسرائیلی در مقابل کنست در اعتراض به دولت جدید رژیم صهیونیستی که قرار است با مشارکت افراطی‌های نژادپرست تشکیل شود، تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی وفا، صدها اسرائیلی شامگاه شنبه در مقابل کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) تجمع کرده و علیه تشکیل دولت جدید رژیم صهیونیستی با مشارکت افراطی‌های مذهبی و صهیونیستی و شخصیت‌هایی که در پرونده‌های کیفری محکوم شده‌اند، تظاهرات کردند.

موشه یعالون، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی در این تظاهرات گفت: دولتی که قرار است تشکیل شود به شخصیت‌هایی که در پرونده‌های جنایی محکوم شده‌اند مشروعیت می‌بخشد. باید به تظاهرات علیه تشکیل چنین دولتی ادامه بدهیم.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی به فساد و دریافت رشوه در چندین پرونده متهم است.

همچنین آرییه درعی، نامزد وزارت امور داخلی بعد از متهم شدن به فساد به چهار سال حبس محکوم شد و اخیراً حبس وی با پرداخت جریمه مالی متوقف شد. وی از کنست استعفا کرد؛ اما در انتخابات اخیر شرکت کرد. اخیرا قانونی در کنست تصویب شد تا نتانیاهو بتواند او را وزیر امور داخلی کند چراکه قانون کنونی افرادی را که در پرونده‌های جنایی محکوم شده‌اند از مشارکت در دولت منع می‌کند.

ایتامار بن گویر، رهبر حزب “قدرت یهود” که قرار است وزارت امنیت ملی را برعهده بگیرد نیز به حمایت از تروریسم و تجاوز علیه پلیس محکوم شده است. بتسلئیل اسموتریچ، نامزد پست وزارت دارایی در دولت نتانیاهو نیز قبلا بازداشت و به اقدامات تحریک آمیز محکوم شده است.

یکی از مشهورترین تظاهرات یهودیان در اسرائیل ،تظاهرات یهودیان حبشی در سال۲۰۱۹ است. بگزارش ویکی پدیا تظاهرات یهودیان اتیوپی در ژوئیه ۲۰۱۹ در اسرائیل دوره ناآرامی بود که توسط یهودیان اتیوپی در پاسخ به تیراندازی سلیمان تکا ۱۸ ساله به دست یک افسر پلیس اسرائیلی در کریات حیم، حیفا آغاز شد.

ده‌ها هزار معترض یهودی اتیوپیایی با پلیس اسرائیل درگیر شدند و حداقل ۱۵تقاطع را در سراسر اسرائیل مسدود کردند.در حالی که هزاران نفر در ازدحام ترافیک گیر کرده بودند. به گفته پلیس، درگیری بین معترضان و پلیس منجر به مجروح شدن حداقل۱۱۰افسر و ۲۶نفر از اغتشاشگران و دستگیری حداقل ۱۳۰ تظاهرکننده شد.

در ابتدا پلیس قاطعانه با معترضان برخورد نکرد. چند ساعت بعد، پس از اینکه متوجه شدند وقایع از کنترل خارج شده‌اند، شروع به استفاده از روش‌های پراکنده شورش، از جمله استفاده از گاز اشک‌آور و نارنجک‌های شوکر کردند. خانواده تکا از تظاهرکنندگان درخواست کردند که اعتراض خود را به احترام شیوا (عزاداری) که بلافاصله پس از تشییع جنازه پسرشان در ۳ جولای آغاز شد و اعتراضات متوقف شد، متوقف کنند. با این حال، سه روز بعد، رهبران جامعه اتیوپی تصمیم گرفتند تظاهرات سراسری را از سر بگیرند.

زمینه

جامعه یهودیان اتیوپیایی اسرائیل حدود ۱۴۰۰۰۰نفر از ۹میلیون شهروند اسرائیل را تشکیل می‌دهند که بیش از ۵۰۰۰۰نفر در این کشور متولد شده‌اند. اگر چه این جامعه قرن‌ها از جهان یهود جدا شده بود، اما مقامات مذهبی اسرائیل آنها را یهودی می‌شناختند.دولت تلاش کرد تا ۸۰۰۰۰ اتیوپیایی را در دهه های۱۹۸۰ و۱۹۹۰ به اسرائیل منتقل کند.

در حالی که گروهی از اتیوپیایی‌ها در جامعه اسرائیل ادغام شده‌اند، بسیاری از آنها در نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) و پلیس، و دیگران در ورزش، سیاست یا سرگرمی خدمت می‌کنند، هنوز هم فقر گسترده، کمبود فرصت و آزار و اذیت معمول پلیس وجود دارد. بسیاری ابراز کرده‌اند که در معرض سوگیری سیستمیک قرار گرفته‌اند، شهروندان درجه دوم به حساب می‌آیند،یا مجبور هستند دائماً نگران آزار و اذیت پلیس به دلیل رنگ پوست خود باشند.بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی، از سال ۱۹۹۷تاکنون ۱۱ اتیوپیایی توسط پلیس کشته شده‌اند. بسیاری از مهاجران و پناهندگان آفریقایی که در اسرائیل زندگی می‌کنند اظهار داشته‌اند که آنها نیز احساس خشم علیه این دولت کرده‌اند.

در سال۲۰۱۵، یک کلیپ که نشان می‌داد سرباز اتیوپیایی-اسرائیلی داماس پاکادا توسط پلیس مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد، تظاهراتی را به راه انداخت که ده روز به طول انجامید. این تظاهرات به تظاهرات خشونت‌آمیز تبدیل شد و پلیس اسرائیل از گاز اشک آور برای سرکوب تظاهرکنندگان استفاده کرد که در نتیجه آن ۷معترض و حداقل ۵۰افسر مجروح شدند. یکی از معترضان به بی‌بی‌سی گفت: «ما حاضر نیستیم بیش از این منتظر بمانیم تا به عنوان شهروندان برابر شناخته شویم. ممکن است چند ماه طول بکشد اما این اتفاق خواهد افتاد.» اگرچه پاکادا، یک سرباز ارتش اسرائیل که در یک واحد سایبری کار می‌کرد، معتقد بود که این حادثه با انگیزه نژادپرستی بوده‌است، اما پرونده دادگاه بدون مجازات قابل توجهی برای متهمان بسته شد.

در موردی دیگر در ۱۸ژانویه ۲۰۱۹، یک جوان اتیوپیایی-اسرائیلی ۲۴ساله به نام یهودا بیادگا توسط افسران پلیس که گفته بودند چاقو در دست دارد کشته شد. خانواده وی اعلام کردند که او از بیماری  رنج می‌برد و داروهای خود را مصرف نکرده بود که مورد شلیک پلیس قرار گرفت. پس از قتل بیادگا، هزاران معترض به خیابان‌های تل آویو ریختند. حوادث قیام اعضای جامعه اتیوپیایی در اعتراض به خشونت پلیس و نژادپرستی پیش از این اتفاق افتاده بود، اما قتل یک اتیوپیایی ۱۸ساله در یک پارک به زودی تنش‌ها را دوباره شعله‌ور خواهد کرد.

حادثه

در غروب ۳۰ ژوئن۲۰۱۹، یک افسر پلیس خارج از وظیفه در Kiryat Haim، محله ای در بخش شمالی شهر حیفا، به همراه همسر و سه فرزند کوچک خود به یک زمین بازی رفته بود. در حالی که آنجا بود، متوجه شد که برخی از نوجوانان پسر کوچک‌تری را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند. افسر وارد صحنه درگیری شد و سعی کرد آن را متلاشی کند. در میان این جوانان، سلیمان تکا، یک اتیوپیایی-اسرائیلی بود که در گوندار، اتیوپی به دنیا آمد و بزرگ شد و در حدود سال ۲۰۱۳، زمانی که ۱۲ ساله بود، با خانواده اش به اسرائیل نقل مکان کرد. افسر خود را شناسایی کرد و جوانان شروع به پرتاب سنگ به سمت او کردند. بر اساس بیانیه پلیس، افسر احساس کرد جانش در خطر است، و او را بر آن داشت تا از اسلحه خود علیه مهاجمان استفاده کند، یک گلوله اخطار شلیک کرد که به گفته او به سمت زمین شلیک شد، اما در عوض کمانه کرد و تکا را مورد اصابت قرار داد. کشته شده. جوانان دیگر و یکی از شاهدان محلی اعلام کردند که پلیس مورد حمله قرار نگرفته‌است و او فقط شروع به تیراندازی به جوانانی که در زمین بازی تجمع کرده بودند، کرده‌است.

تشییع جنازه تکا در ۳ جولای برگزار شد.

در ۱۷ژوئیه، کانال۱۲ گزارش داد که معاینات پزشکی مقداری الکل در بدن تکا «دوبرابر سطح یک فرد مست» به همراه آثاری از حشیش پیدا کردند. «یک کارشناس در این زمینه» که مورد مشورت قرار گرفت اظهار داشت: «ترکیب این دو می‌تواند منجر به بی احتیاطی و ایجاد رفتار خشونت آمیز شود.» وکیل خانواده این گزارش را رد کرد و آن را تلاش دیگری برای لکه دار کردن نام تکا و توجیه قتل او در واقع دو بار کشتن او خواندند.

در ۴ فوریه ۲۰۲۰، افسر پلیس، که نامش تحت دستور گاف باقی مانده بود، توسط دادستان ایالتی به دلیل قتل به سهل انگاری متهم شد.

اعتراضات

در پی این قتل، هزاران یهودی اتیوپیایی از ۲ژوئیه در چندین شهر اسرائیل شورش و تظاهرات برپا کردند. ده‌ها معترض تردد در بزرگراه‌های اصلی حیفا را مسدود کردند. فیلم‌های ویدئویی نشان می‌دهد که خودروهای متعددی در آتش می‌سوزند، و تصاویر دیگر نشان می‌دهد که معترضان روی یک خودرو می‌پرند و سعی می‌کنند شیشه‌های آن را بشکنند. ، برخی دیگر خشونت‌آمیز بودند و برخی خودروهای پلیس را تخریب کردند. در یک ویدئو، بسیاری از مردم در حال پیوستن به یکدیگر برای برگرداندن یک ماشین و آتش زدن در خیابان دیده می‌شوند که فریاد می‌زنند «به کشتار پایان دهید و به نژادپرستی پایان دهید».تقریباً ۲۰۰تظاهرکننده به خیابان‌های عفولا آمدند و در یک تقاطع اصلی ترافیک را مسدود کردند. در همین حال، تظاهرکنندگان با سوزاندن لاستیک‌ها در چهارراه‌های مهم در چندین شهر بزرگ اسرائیل، از جمله تل‌آویو و حیفا، سدهای موقتی ایجاد کردند. به دلیل مسدود شدن ۱۵تقاطع بزرگ توسط معترضان، حدود ۵۰۰۰۰ نفر در سراسر اسرائیل در ترافیک گیر کرده بودند.

خانواده تکا از تظاهرکنندگان خواستند دست از اعتراض بردارند و تا پایان هفت روز شیوا (عزاداری) صبر کنند و در ۳ژوئیه اعتراضات متوقف شد. اما سه روز بعد، رهبران جامعه اتیوپی جلسه ای شنبه برگزار کردند و تصمیم گرفتند تظاهرات را از سر بگیرند. موتی کوهن، کمیسر پلیس اسرائیل، ضمن اینکه معترضان را «قانون شکن» خواند، با ارسال پیامی به تمامی افسران پلیس اسرائیل از آنها خواست تا قبل از هر موج جدید اعتراضات خویشتن داری کنند. پلیس ابتدا به معترضان اجازه داد تا برخی از جاده‌ها را مسدود کنند و سعی کرد از هرگونه درگیری مستقیم با آنها جلوگیری کند. اما هنگامی که اطلاعات به روز شده در مورد تعداد افسران مجروح به دست ناظران رسید، اعلام شد که آنها شروع به سرکوب معترضان خواهند کرد. در نهایت، پلیس شروع به استفاده از زور برای پاکسازی جاده‌های مسدود کرد،در حالی که به‌طور همزمان از تاکتیک مذاکره با رهبران جامعه استفاده کرد،پلیس با استفاده از انواع روش‌های پراکنده شورش، از جمله گاز اشک‌آور و نارنجک‌های شوکر، شروع به غلبه بر آشوب‌گران کرد. با این وجود، در حومه حیفا در کریات آتا، توده ای متشکل از یک هزار نفر در یک ایستگاه پلیس تجمع کردند، جایی که برخی از معترضان موفق شدند نارنجک‌های دودزا را به داخل ساختمان پرتاب کنند.

پلیس گفت که در مجموع بیش از ۱۳۰معترض را دستگیر کرده و بیش از ۱۱۰افسر در این درگیری‌ها زخمی شده‌اند. در میان صدها شرکت کننده، بسیاری شعار می‌دادند: «خون به خون فرقی ندارد. ما همه انسان هستیم.» برخی از شعارهای جنبش زندگی سیاهپوستان در ایالات متحده مهم است، شعار می‌دادند، «من نمی‌توانم نفس بکشم» یک معترض ۲۶ ساله به خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت: ما هر کاری از دستمان بر می‌آید انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم پلیس از کشتن مردم به دلیل رنگ پوستشان جلوگیری می‌کند… نمی‌دانیم که آیا این اتفاق دوباره رخ خواهد داد یا نه، اما باید اطمینان داشته باشیم که دولت یا پلیس به ما تضمین می‌دهند. این نمی‌شود. سپاه فوریت‌های پزشکی اسرائیل ستاره داوود سرخ (MDA) گزارش داد که برخی از افرادی که به دلیل مسدود شدن جاده‌ها توسط معترضان در ترافیک گیر کرده بودند، به کمک و دارو نیاز داشتند. در جریان این عملیات، شش آمبولانس MDA و چهار موتورسیکلت MDA و یک واحد مراقبت‌های ویژه متحرک توسط شورش‌گران‌سنگ‌انداز آسیب دیدند.[۸] سرویس‌های اورژانس گفتند که ۵۰نفر از جمله معترضان، افسران پلیس و حتی رانندگان تصادفی گرفتار در راهبندان‌های ناشی از محاصره را تحت مداوا قرار دادند. میکی روزنفلد، سخنگوی پلیس اعلام کرد که معترضان به افسران پلیس و غیرنظامیان حمله می‌کنند.  وی افزود که افسر پلیس مورد نظر در بازداشت خانگی قرار گرفت و تحقیقات از سوی وزارت دادگستری آغاز شده‌است. یک قاضی اسرائیلی پیشنهاد کرد که یک تحقیق هفت روزه در مورد پرونده تکا انجام شود.

بازداشت خانگی عنوانی است که بجای مرخصی از آن استفاده شده است. بهر حال در قلعه اسرائیل امروز عده ای از عده ای دیگر برابرترند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.