اهانت های زنجیره ای به مقدس ترین و پرطرفدارترین کتاب جهان در قلب جهان به اصطلاح متمدن و مدعی حقوق بشر

0 46

مقدمه و طرح مساله

این هفته مقدس ترین کتاب مسلمانان با بیش از یک و نیم میلیارد در جهان در دو کشور اروپایی سوئد و هلند که ادعای حمایت از حقوق بشر و آزادی بیان را یدک می کشند، به بدترین شیوه ممکن مورد اهانت قرار گرفت و بعد از کسب مجوز دولتی در ملاء عام به آتش کشیده شد. با وجود اینکه این اهانت ها بخصوص در سوئد که به وسیله یکی از سرشناس ترین چهره های ضد اسلامی در جهان بنام راسموس پالودان صورت گرفت، با واکنش های گسترده درجهان اسلام صورت گرفت اما از آنجا که این واکنش ها بدون استفاده از تدابیربازدارنده و پیشگیرانه صورت گرفت لذا به نظر نمی رسد اثرات ماندگار داشته باشد که این امر مستلزم اتخاذ تدابیر جدید از سوی دولت های اسلامی و ملت های مسلمان است که در عین حال مغایرتی هم با توصیه های قرآن در خصوص پرهیز از توسل به خشونت در خصوص اهانت کنندگان به قرآن نداشته باشد.

سوزاننده قرآن کریم کیست؟

راسموس پالودان یک سیاستمدار و وکیل دانمارکی – سوئدی و رهبر گروه راست افراطی «هارد لاین» است که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد. پالودان در سال ۲۰۲۰ شهروندی سوئد را دریافت کرد. او به اسلام ستیزی و مهاجرستیزی شهرت دارد . این فرد در کشور دانمارک تاکنون بارها به دلیل نقض قانون، محاکمه شده است. او قرآن سوزی را در شهرهای مختلف سوئد آغاز کرده است. در هر شهر، به محله های مهاجران مسلمان می رود و به قرآن سوزی می پردازد. اعتراض و واکنش های شدید مسلمانان مهاجر، منجر به درگیری با پلیس می شود. پالودان پیش از این با شعار خالی کردن دانمارک از مسلمانان و ممنوعیت اسلام در دانمارک در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۹ دانمارک کاندیدا شده بود اما شکست خورد. او بعد از کسب شهروندی سوئد گفته بود امیدوار است بتواند بسیاری از فعالیت هایش را در سوئد انجام دهد. این فعال راستگرای افراطی در سال ۲۰۲۰ نیز یک نسخه از قرآن را در شهر مالمو سوئد به آتش کشیده بود که به درگیری ها و اعتراضات گسترده منجرشد.

اهانت ها به مقدسات اسلامی در غرب مسبوق به سابقه بوده و ادامه دار است

هنوز سه روز از اهانت راسمون پالودان تبعه دانمارکی – سوئدی به ساحت مقدس قرآن کریم نگذشته  بود که اعلام شد یک تبعه هلندی بنام ادوین واگنسولد رهبر گروه راست افراطی اروپاییان میهن پرست هم با کسب مجوز از شهردار لاهه (مقر دیوان دادگستری بین المللی) به هتک حرمت جدید علیه قرآن دست زده است. این سرکرده ضداسلام روز دوشنبه  سوم بهمن ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و گفت که از شهردار لاهه برای تخریب قرآن مجوز دریافت کرده است. واگنسولد همچنین در پست جداگانه‌ای در حساب اینستاگرام نامه‌ای به امضای «یان ون زانن» شهردار لاهه نشان داده است که به او اجازه می‌دهد از اشیاء در اعتراض خود استفاده کند اما به دلیل امنیت عمومی از سوزاندن آن منع شده است. ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده نشان می‌دهد که «ادوین واگنسولد»، رهبر گروه راست‌گرای پگیدا بعد از پاره کردن این کتاب آسمانی آن را در آتش انداخت.

این اقدام دو روز بعد از آن صورت گرفت که «راسموس پالودان» سیاستمدار راست افراطی در سوئد با اهانت به ساحت و قدس قرآن کریم و اهانت به مسلمانان، این کتاب آسمانی را در مقابل سفارت ترکیه در پایتخت سوئد به آتش کشید. پیش از این ، شبکه روسی راشاتودی گزارش داده بود ، «راسموس پالودان» رهبر اسلام ستیز حزب راست افراطی «استرام کورس» دانمارک از سوی پلیس سوئد مجوز دریافت کرده است تا در جریان تظاهرات برنامه‌ریزی شده ۲۱ ژانویه (اول بهمن‌ ماه) مقابل سفارتخانه ترکیه در «استکهلم»، قرآن کریم را در اقدامی اهانت‌آمیز بسوزاند.

اواخر فروردین ۱۴۰۱ نیز قرآن مجید توسط یک عنصر نژادپرست و افراطی دانمارک و به بهانه آزادی بیان و تحت حمایت پلیس در شهر «لینکوپینگ» سوئد آتش زده شد.

همچنین مرداد ماه گذشته تعداد اندکی از معاندان،  اقدام به هتک حرمت قرآن کریم و اهانت به مقدسات اسلامی در مقابل مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان و در روز تاسوعای حسینی کردند. پلیس آلمان با حضور در محل هیچ اقدامی برای جلوگیری از این عمل که بر اساس قوانین این کشور نیز ممنوع است، انجام نداد و صرفاً نسبت به گرفتن فیلم و عکس مبادرت کرد.

براین اساس به هیچ وجه نمی توان این اهانت ها را تنها اقدام فردی تلقی کرد که با استفاده از حق به اصطلاح آزادی بیان صورت می گیرد. زیرا همچنانکه مشاهده می شود هر دو دولت سوئد و هلند مقدمات قانونی و امنیتی ارتکاب این عمل مجرمانه را فراهم کرده‌اند و اگر یک چنین حمایت هایی نمی بود این اهانت ها یا شروع نمی شد و یا حداقل با این شدت و وسعت ادامه پیدا نمی کرد.

متاسفانه الان اهانت به مقدسات اسلامی از قرآن سوزی گرفته تا هتک حرمت به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص) به یک رویه عمومی در جهان غرب تبدیل می شود و پیش از این نیز این اهانت ها به اشکال مختلف در کشورهای مختلف اروپایی از جمله فرانسه و آلمان و فراتر از آن در آمریکا و یا پایگاه های نظامی این کشور در عراق و افغانستان صورت گرفته بود و در صورت اتخاذ نکردن تدابیر بازدارنده و پیشگیرانه احتمال تکرار آن در آینده نیز وجود دارد.

از سیاست “سکوت سرد “تا “یکی به نعل و یکی به میخ” دولت های غربی در قبال اهانت به مقدسات اسلامی

بیشتردولت های غربی و اروپایی در قبال اهانت های جدید به قرآن در سوئد و هلند سکوت سرد اتخاذ کرده اند که آن را می توان به منزله تایید ضمنی این هتک حرمت ها تلقی‌ کرد. در این میان معدودی از کشورها هم که واکنش نشان دادند یا همچون دولت سوئد سیاست “یکی به نعل و یکی به میخ ” اتخاذ کرد و از یکسو این اهانت را  با این توجیه که در سوئد آزادی بیان وجود دارد قانونی خواند و ازدیگر سو نفس عمل را تایید نکرد.

توبیاس بیلستروم وزیر امور خارجه سوئد در توئیتی نوشت: «تحریک‌های ضد اسلامی امری وحشتناک است. سوئد از آزادی بیانِ کامل برخوردار است اما این بدان معنا نیست که دولت سوئد یا من این نظرات را تایید می‌کنیم” . وی پیش از حضور در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی درباره آتش زدن قرآن کریم در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم اظهار داشت: «به‌عنوان دولت سوئد به‌صراحت اعلام کرده‌ایم که آزادی بیان در سوئد وجود دارد و در کنار افرادی که این اقدام را انجام داده‌اند نیستیم. این چیزی است که ما مسئولیت آن را بر عهده خواهیم گرفت. دولت سوئد به هیچ وجه از سوزاندن کتب مقدس حمایت نمی‌کند”.وی در ادامه تصریح کرد: طبق قوانین سوئد، آزادی بیان انجام این کار را قانونی می‌کند. با این حال، انجام این کار به معنای ایستادن، حمایت یا تایید این اقدام نیست.  دادستانی کل سوئد نیز از بررسی و گشودن پرونده تحقیقات در این باره خودداری کرده است.

خالد الهواری، نویسنده مصری مقیم سوئد از مدیریت امنیت سوئد خواست با برگزاری تظاهراتی اعتراضی مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در استکهلم با حضور شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا در پاسخ به سوزاندن قرآن کریم موافقت کند. مدیریت امنیت سوئد در پاسخ به اقدامات تحریک‌آمیز مکرر علیه مسلمانان که مقامات سوئدی اجازه آنها را می‌دهند، تعهد داد روز دوشنبه را برای برگزاری تظاهرات اعتراضی تعیین کند اما چنین نشد.

آمریکا نیزضمن اتخاذ سیاست یکی به نعل و یکی به میخ ، نشان داد که دغدغه آن نه اهانت به قرآن بلکه از ترس این است که مبادا در بحبوحه جنگ اوکراین اختلاف جدیدی در درون ناتو بر سر عضویت سوئد روی دهد.  ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران در واشنگتن گفت: در خصوص تحولات روزهای اخیر باید بگویم که ما از آزادی بیان در هر دموکراسی حمایت می کنیم اما همانطور که نخست وزیر سوئد اعلام کرد سوزاندن کتاب هایی که برای بسیاری مقدس است، عمیقا توهین آمیز است. ممکن است اقدامی قانونی باشد اما انجام آن وحشتناک باشد. این اقدام همچنین می تواند تلاشی عامدانه برای تضعیف اتحاد میان متحدان و شرکای اروپایی ما باشد. فنلاند و سوئد آماده پیوستن به ناتو هستند و در نهایت عضویت در ناتو به موافقت همه اعضا نیاز دارد. ما از محکوم کردن این اقدام خاص خودداری نمی کنیم. بدون شک این اقدام وحشتناک است. این یک فرد خصوصی و شاید هدف، ایجاد اختلاف میان ترکیه و سوئد که متحدان نزدیک ما هستند، بوده است. ممکن است این فرد به دنبال ایجاد اختلال در روند عضویت سوئد و فنلاند در ناتو بوده و این اقدامی از سوی دولت سوئد نبوده است.

تلاقی دور جدید اهانت به قرآن کریم با  چالش‌های ناشی از جنگ اوکراین و مباحث مربوط به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو و مخالفت ترکیه با آن به بحث های جدیدی در این زمینه دست زده است.

 

 

راسموسن اهانت بزرگ قرآن سوزی را جلوی سفارت ترکیه انجام داد که این مسئله اختلافات جاری بر سر عضویت سوئد در ناتو را شدت بخشیده است زیرا عضویت سوئد در ناتو به موافقت ترکیه بستگی دارد و ترکیه نیز موافقت خود را به ممانعت سوئد و فنلاند از اقامت مخالفان کرد خود در این کشورها مشروط کرده است. از این‌رو ترکیه در واکنش به اقدام راسموسن اعلام کرده که هرگز با درخواست عضویت سوئد در ناتو موافقت نخواهد کرد و فنلاند نیز اعلام کرده راه خود را از سوئد جدا خواهد کرد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پس از اهانت به قرآن گفت سوئد نباید روی حمایت ترکیه برای درخواست خود جهت پیوستن به ناتو حساب کند. وی گفت :”  از سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کنید و پشتیبان دشمنان اسلام هستید و از ما می‌خواهید که با پیوستن شما به ناتو موافقت کنیم؟ این اتفاق هیچ وقت زخ نخواهد داد”.

پس از حمله روسیه به اوکراین سوئد و فنلاند نیز خواستار پیوستن به ناتو شده‌اند، اما از آن‌جایی که ناتو بر اساس اتفاق آرا اقدام به عضو‌گیری می‌کند، ترکیه اعلام کرده است تا زمانی که این دو کشور از کردهای مخالف ترکیه حمایت می‌کند، با پیوستن شان به ناتو موافقت نخواهد کرد. ترکیه در ادامه اعتراض خود به این رفتار سوئد، سفر ۲۷ ژانویه (هفتم بهمن ماه) وزیر دفاع سوئد به ترکیه درباره موضوع پیوستن این کشور اروپایی به ناتو را لغو کرده است.

رد پای صهیونیست ها در اهانت به مقدسات اسلامی

با وجود اینکه اهانت به مقدسات اسلامی در کشورهای غربی بخصوص اروپایی صورت می گیرد اما به هیچ وجه نمی توان از نقش مدیریتی محافل صهیونیستی و مافیای یهودی در این‌ زمینه غافل بود.

 دامن زدن به اختلافات میان‌ مسلمانان و مسیحیان از صدر اسلام در اولویت یهودیان قرار داشته است واکنون این ماموریت بر دوش رژیم صهیونیستی و لابی های یهودی ذی نفوذ در کشورهای غربی گذاشته شده است.

معمولا اهانت ها به مقدسات اسلامی در زمان هایی صورت می گیرد که رژیم صهیونیستی به فضای ناشی از این اهانت ها نیاز دارد. اکنون که با تشکیل دولت راستگرای فوق افراطی در فلسطین اشغالی نابودی مسجد الاقصی و گذاشتن مجسمه هیکل بر روی آن در دستور کار جدی این رژیم قرار دارد اهانت ها به مقدسات اسلامی در کشورهای اروپایی هم اذهان عمومی را از مسائل فلسطین به مسائل دیگر منحرف می کند و نوعی حاشیه امن برای این رژیم ایجاد می کند و هم اینکه اروپایی ها را در شرایطی قرار می دهد که به اقدامات تحریک آمیز این رژیم در کرانه باختری بخصوص مسجدالاقصی اعتراض نکنند و بدین ترتیب دست این رژیم و کابینه جدید را برای اجرای برنامه‌های اعلامی باز بگذارند.

هتاکی به قرآن مستلزم واکنش مسیحیان و حتی یهودیان است

اهانت به قرآن کریم، اهانت به همه کتب آسمانی و همه انبیاء الهی است. بهترین توصیفات از حضرت موسی و حضرت عیسی و دیگر انبیاء علیهم السلام در قرآن کریم آمده است و لذا اهانت به قرآن، توهین به همه انبیاء محسوب می شود.   اگر کسی می خواهد به درستی و حقیقی انبیاء را بشناسد، حضرت عیسی را بشناسد، حضرت موسی را بشناسد، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار علیهم السلام را بشناسد، باید به قرآن رجوع کند.

 اهانت به قرآن کریم، اهانت به حقیقت، درستی و راستی است

درزمانه­‌ای که انسان معاصر سرگشته بدنبال معنویت می گردد و توجه به مبدأ هستی و رسولان الهی و کتب آسمانی بیش از پیش مورد توجه آحاد مردم جهان است، این اقدام شنیع بی‌­احترامی به همه خداپرستان و آزادگان جهان به ویژه مسلمانان و ساحت علم و کتاب مقدس و ترویج جهالت، نفرت‌­‌پراکنی و خشونت‌های اجتماعی است.

اهانت با توجه به نوع کارکردها و انگیزه‌هایی که در آن وجود دارد، رفتاری ناپسند و ناهنجار، مخالف حکم عقلایی و کرامت انسانی است. تأکید بـر شـرافت و کرامت انـسان‌ به‌ عنوان حقی عام و فراگیر، تا آنجاست که بخش قابل توجهی از آیات و روایات به بیان وجوه و مصادیق گوناگون آن، اختصاص یافته است

قرآن حتی در مقابل اهانت کنندگان، برخورد منطقی توصیه وتجویز می کند

اهانت خود نشان از پستی اهانت کننده دارد تا اهانت شونده چرا که نشان از درماندگی و بی منطقی او دارد .

دنباله روی ازعقل و منطق موضوعی است که در جای جای قرآن به تصریح و گاه با اشاره به آن پرداخت شده و آنانی را که دنبال عقل و منطقند مورد مدح قرار داده و کسانی را که عقل و منطق را کنار می گذارند مذمت می نماید. چنانچه حدود ۵۰ بار مشتقات « عقل » و حدود ۲۰ مرتبه مشتقات « فکر » در قرآن بکار رفته و هفت مرتبه ترکیب « اولوا الالباب ” مورد استفاده قرار گرفته است و علاوه بر این با تعابیر مختلف به تعقل و تفکرتشویق شده است ؛به طوری که برخورد منطقی با مخالفان نیز شعار روشن این کتاب شریف است.

همین کتاب برای اثبات خودش نیز با صدای رسا و بلند همه را به مبارزه دعوت و به اصطلاح تحدّی کرده و می فرماید اگر می توانید حداقل همانند سوره ای از سوره های قرآن را بی آورید.   اسراء / ۸۸ . هود / ۱۳ . یونس / ۳۸ . بقره / ۲۳ .بنابراین برخورد قرآن با دشمنان و کسانی که به او تهمت می زنند نیز برخوردی منطقی بوده و هیچ گاه به آنها توهین نکرده است . و این گونه رفتار سیره معصومین نیز بود که در تاریخ به روشنی مشهود است. نه‌تنها هیچ آیه‌ای در قرآن از برخورد قهرآمیز با توهین‌کنندگان به مقدسات سخن نمی‌گوید، بلکه دو بار (نساء، ۱۴۰ و انعام، ۶۸) با تعابیری روشن، وظیفهٔ مسلمانان در قبال رفتار زشت هتاکان را صرفاً ترک کردن محل و جدا شدن از جمع آن ها اعلام می‌کند.

شاید به‌نظر برسد برخورد نکردن با هتاکی، بی‌حرمتی‌ها را افزایش می‌دهد؛ ولی قرآن چنین تحلیلی را نمی‌پذیرد و واکنش مناسب در برابر تبلیغات زهرآگین را صبوری و خودسازی (ق، ۳۹) و ارائهٔ چهره‌ای زیبا از دین برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها یا تبدیل آن به دوستی می‌داند(فصلت، ۳۴).قرآن کریم همواره انسان‌ها را با هر دین و مذهب و آیینی به رعایت احترام متقابل دعوت کرده است و مسلمانان را از هرگونه توهین و بی‌احترامی نسبت به غیر مسلمانان برحذر داشته است «وَلَا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَیَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَیْرِ عِلْمٍ”.رعایت اخلاق حسنه در کنار عدالت در گفتار (إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا) و ترغیب به تفکر و تعقل از چند نمونه شاهکار آیات اجتماعی قرآن کریم و از افتخارات پیروان قرآن است که غرب‌نشینان و مدعیان پیشرفت و عدالت فقط نام آن را  یدک می‌کشند.

مقدسات، اشخاص و اموری هستند که در میان حامیان یک آیین از احترام ویژه ای برخوردارند و بایستی از اهانت و استهزاء مصون باشند. بر اساس آیات قرآن اموری چون ذات اقدس الهی، کتب آسمانی، آیات الهی پیامبران،دین، مومنان و معاد مقدّس شمرده می شوند.مشرکان به طرق مختلف از جمله استهزاء، دشنام، عیب جویی و نسبت های ناروا به مقدسات توهین می کردند. خداوند متعال در قرآن کریم، برای پیشگیری از توهین به مقدسات مسلمانان، آنان را از اهانت به مقدسات مشرکان باز داشته است.قرآن کریم در برابر اهانت به مقدسات به تناسب موقعیت، برخوردهای متفاوتی دارد. وشیوه هایی چون موعظه و نصیحت، ترک هم نشینی و دوستی و درعین حال صبر و به یاد خدا بودن و در نهایت مقابله به مثل را به مسلمانان ارائه می کند.

لزوم اتخاذ تدابیر بازدارنده در قبال حرمت شکنی ها و اهانت به مقدسات اسلامی

اعمال تدابیر بازدارنده و پیشگیرانه به چند طریق می تواند صورت بگیرد:

نخست اقدامات قانونی و حقوقی است که کشورهای اسلامی می توانند چه به تنهایی و چه به صورت دسته جمعی با اعمال فشار بر کشورهای اروپایی زمینه های قانونی اهانت به مقدسات اسلامی را از بین ببرند و آن را به یک عمل مجرمانه تبدیل کنند. کما اینکه یهودیان با استفاده از مافیای ذی نفوذ خود توانسته اند حتی طرح پرسش درباره هولوکاست را به یک عمل مجرمانه تبدیل کنند و  آن را جا بیندازند.

دوم اینکه کشورهای اسلامی و عربی می توانند از ظرفیت های دیپلماتیک استفاده کنند و سفیر کشورهای که  اهانت به مقدسات اسلامی در آن  صورت گرفته را فرابخوانند و مراتب اعتراض رسمی خود را به این اهانت ها ابلاغ کنند. تاکنون موارد محدودی از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران و به تازگی ترکیه از این ظرفیت استفاده کرده است.

سوم اینکه ملت های مسلمان می توانند چه با برگزاری تظاهرات و چه با استفاده از اهرم های فشار در اختیار خود مانند تحریم خرید کالاهای کشورهایی که زمینه این اهانت ها را فراهم می کنند/آن ها را به جلوگیری از این اهانت ها وادار کنند. با وجود اینکه در یمن اغلب مردم به دلیل اشغال کشورشان از سوی عربستان و امارات بیش از هر مناطق دیگر به کمک های غذایی نیاز دارند اما. تظاهرکنندگان یمنی در صنعاء همچنین خواهان قطع روابط دیپلماتیک با دولت سوئد و تلاش برای تحریم کالاهای سوئدی و اروپایی شدند.

درکویت نیز کالاهای سوئدی در تعدادی از فروشگاه های این کشور تحریم شده و چنانچه این رویه از سوی دیگر ملت های مسلمان و عرب نیز اتخاذ شود می تواند بازدارندگی ایجاد کند.  سه انجمن تعاونی در کویت در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر حمایت از مقدسات اسلامی، تحریم کالا‌های تولیدی سوئد را اعلام کردند. انجمن «غرناطه»، «الخالدیه» و «هدیه» اعلام کردند که اجرای تبلیغات فراگیر برای تحریم کالا‌های وارداتی سوئد را آغاز می‌کنند. به نوشته روزنامه «القبس» کویت، این انجمن‌ها در بیانیه خود آورده‌اند: «کوتاهی در حمایت از مقدسات اسلامی و یاری کتاب خداوند عز و جل جایز نیست».

نتیجه گیری

اهانت به قرآن مجید، اهانت به حقیقت، درستی و راستی است. هتاکی به مقدسات اسلامی مصداق بارز فتنه انگیزی و نفرت پراکنی است. اینگونه جسارت‌ها نسبت به مقدسات اسلامی، وجه دیگری از افراطی‌گری و خشونت آفرینی تکفیری و داعشی است که برخورد قوی و بازدارنده علیه آن از مسؤلیت‌های دولت‌های مدعی حقوق بشر، آزادی و دموکراسی است.

برخی کشورهای اروپایی همچون گذشته به بهانه واهی حمایت از آزادی بیان، دست عناصر افراط گرا و تندرو را در مسیر نفرت پراکنی علیه مقدسات و ارزش‌های اسلامی باز می‌گذارند و علی رغم شعارهای حقوق بشری، اسلام ستیزی و اسلام هراسی را در جوامع خود نهادینه می‌کنند.

 

اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در سال های اخیر در کشورهای اروپایی روند افزایشی داشته است. ظهور و نقش آفرینی فزاینده جنبش ها، احزاب و افراد راست گرای افراطی نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده است. بهانه اجازه دولت های دانمارک و سوئد به راسموس پالودین رهبر گروه راست گرای افراطی هارد لاین برای اهانت به مقدسات اسلامی و توهین به مسلمانان با آتش زدن قران کریم، آزادی بیان و ادعای دولت های اروپایی در زمینه حفاظت از آن است.

درحالی که نگاهی به معیارهای دوگانه غرب از جمله کشورهای اروپایی در باره آزادی بیان نشان می دهد که این مساله فقط زمانی مصداق دارد که زیر سوال بردن و توهین به موضوعاتی که مد نظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد مانند مساله هولوکاست یعنی کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم و یا موضع گیری به نفع روسیه در جریان جنگ کنونی در اوکراین، دولت های اروپایی بشدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم و یا غیر مجاز از دیدگاه این دولت ها صورت دهند واکنش نشان داده و مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند. 

از دیگر سو، بخش عمده ای از مسولیت مقابله با ادامه اهانت ها و حرمت شکنی ها به مقدسات اسلامی متوجه خود دولت های اسلامی و ملت های مسلمان است و قصور در استفاده در اتخاذ و اعمال تدابیر بازدارنده در دسترس باعثِ ادامه این اهانت بزرگ شده است. به نظر می رسد این امرمغایرتی با توصیه های قرانی مبنی بر پرهیز از خشونت و رعایت اصول اخلاقی و دینی در برخورد با اهانت کنندگان ندارد و غفلت ازآن موجب شده است  که حرمت شکنی ها ازسوی اهانت کنندگان ادامه ، تشدید و حتی به یک رویه تبدیل شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.