گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره عملکرد احکام مرتبط با درآمدهای مالیاتی و واگذاری دارایی‌های سرمایه ای در بودجه ۱۴۰۱

0 4

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود درخصوص بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ها و ردیف های مرتبط با درآمدهای عملیاتی(با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری دارائی های سرمایه ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را قرائت کرد.

مفتح در تشریح این گزارش گفت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور منابع عمومی دولت با رشد حدود ۴۲ درصدی نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ رقم ۱۹،۸۴۰،۰۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است که تأمین حدود % ۳/ ۴۹ آن از محل درآمدهای عملیاتی دولت – عمدتاً درآمدهای مالیاتی-، حدود % ۸/ ۱۴ آن از محل منابع حاصل از واگذاری های دارایی های مالی – عمدتاً فروش و انتشار انواع اوراق اسلامی – و حدود % ۸/ ۳۵ آن از محل منابع حاصل از واگذاری دارایی های سرمایه ای – عمدتاً منابع حاصل از فروش نفت و فراورده های نفتی- پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: درهمین راستا، با عنایت به آن که طی چندسال اخیر، عدم تحقق کامل درآمدهای پیش بینی شده در قوانین بودجه سنواتی منجر به کسری بودجه ساختاری و بروز تبعات و آثارکلان اقتصادی همچون تورم فزاینده در کشور گردیده است، کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در این ایام که زمان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در مجلس شورای اسلامی می باشد با هدف ترسیم دورنمایی از تحقق منابع درآمدی پیش بینی شده در بودجه سال ۱۴۰۲، دومین گزارش خود با موضوع”بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ای و ردیف های درآمدی قانون بودجه ۱۴۰۱ با محوریت ۱- تحقق منابع حاصل از درآمدهای عملیاتی به ویژه با محوریت درآمدهای مالیاتی و ۲-تحقق منابع حاصل از واگذاری دارایی های سرمایه ای ” را در راستای اجرای ماده (۱۰۷) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به حضور مردم شریف ایران و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تقدیم می نماید. 

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

 

اوجی: روزهایی داشتیم که تا ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در سال ۱۴۰۱ مصرف می شد

در ادامه نشست؛ جواد اوجی پس از قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ها و ردیف های مرتبط با درآمدهای عملیاتی(با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری دارائیهای سرمایه ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: ۴۰ درصد در حوزه میعانات گازی، خالص گاز صادراتی و فرآورده های نفتی افزایش داشته ایم و در بحث نفت و میعانات گازی نیز بیش از ۷۰ میلیون بشکه بیشتر از ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ ، فروش و وصول منابع داشتیم.

وزیر نفت دولت سیزدهم افزود: بنابراین در این بخش ۱۰ میلیون بشکه بیشتر از ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ عملکرد فروش نفت و میعانات ما بوده است و خوشبختانه با توجه به ارقام فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی کشور، ان شالله شاهد خواهیم بود با پیش بینی ها و برآوردها بودجه ۱۴۰۱ تحقق می یابد. همچنین در زمینه فروش ۱۰۰ درصد تحقق داریم، اما وصول ما روال عادی دارد و بین یک تا ۴ ماه زمان می برد.

وی ادامه داد: در حوزه تبصره ۱۴ نیز نمایندگان مطلع هستند که در بخش فروش فرآورده های داخلی اقدامات خوبی صورت گرفته و ما طی ۱۰ ماهه ۱۳۳ درصد رشد فروش داخلی فرآورده های نفتی داشتیم و در بحث صادرات فرآورده ها به لحاظ افزایش مصرف بنزین و نفت و گاز کشور مسائلی پیش آمد و ما روزهایی داشتیم که تا ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در سال ۱۴۰۱ مصرف می شد، لذا در این بخش برنامه ها در حدود ۷۰ درصد تحقق داشت و تا امروز می توانیم بگوییم وصولی تبصره ۱۴ بیش از ۷۸ درصد است.

اوجی درخصوص وضعیت فروش دارایی و سهام توسط وزارت نفت نیز گفت: دولت در این حوزه دو عرضه بزرگ داشت؛ یکی درصدی از پالایشگاه شازند و نزدیک ۲۰ درصد از سهام پتروشیمی خلیج فارس که ۱۲ درصد پتروشیمی خلیج فارس از طریق مزایده به فروش گذاشته شد و صندوق نفت در این مزایده برنده شد و درصدی از سهام پالایشگاه شازند نیز در سال ۱۴۰۱ براساس تکلیف قانونی فروخته شد. همچنین در فروش اوراق نیز در سال ۱۳۹۹ در حدود ۲۳٫۵ همت واگذار شد و در سال ۱۴۰۰ نیز ۲ همت به فروش گذاشته شد و در سال ۱۴۰۱ وزارت نفت درخصوص فروش اوراق چیزی در بودجه نداشته است، لذا در ارتباط با درآمدهای حاصله از فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی و فروش فرآورده ها و وصول آن طی ۱۰ ماهه در حدود ۴۰ درصد نسبت به ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ را داشته ایم و در حوزه صادرات گاز هم ۱۵ درصد بیش از سال ۱۴۰۰ عایدی داشتیم و وصولی ما در بحث صادرات گاز طی همین ۱۰ ماه کاملا محقق شد.

وی درخصوص پیش بینی های بودجه ای سال ۱۴۰۲ نیز گفت: با توجه به بحث های انجام شده در دولت و نظر به اینکه میزان فروش نفت و میعانات ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه پیش بینی شده است، وزارت نفت با تدبیر و پتانسیلی که دارد، تلاش خواهد کرد به این رقم برسیم.

 

رئیس سازمان مالیاتی: درآمدهای مالیاتی نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد رشد داشته است

در ادامه منظور رئیس سازمان مالیاتی، گفت: در موضوع درآمدهای مالیاتی، عملکرد ما در سال جاری تا اکنون در ۱۰ ماه اول سال تحقق حدود ۳۹۰ همت مالیات است که نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد رشد داشته است و پیش بینی می شود تا پایان سال این مهم به حدود ۴۶۵ همت برسد و این میزان تحقق خواهیم داشت که نسبت به کل بودجه تعیین شده برای سازمان مالیاتی تحقق ۱۰۳ درصد را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که ما در سال گذشته رشد ۶۰ درصدی، در مالیات ها داشتیم و عملا این رشدی که در مالیات ها داشتیم عمدتا حاصل چند مولفه است. مهم ترین رویکرد ما در تحقق درآمدهای مالیاتی نخست عدالت مالیاتی و در ادامه مقابله با فرارهای مالیاتی بزرگ بوده است ضمن آنکه جدولی را آماده کردیم که در آن نشان داده شده مهم ترین فرارهای مالیاتی که در طی ۱۵ ماهه اخیر شناسایی کرده ایم به تفکیک استان ها آمده است.

منظور افزود: فرارهای مالیاتی بزرگ عمدتا بالای ۱۰۰ میلیارد تومان است، ما در موردی نیز فرار مالیاتی بالغ بر هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان را شناسایی کرده و در حال وصول هستیم و موارد بالای ۱۰۰ میلیارد تومان بیش از ۲۰ مورد فرار مالیاتی شناسایی شده است هرچند معتقدیم که گستره فرارهای مالیاتی بیش از مواردی است که ما به آن دست پیدا کرده ایم.

رئیس سازمان مالیاتی اظهار کرد: نکته مهم آنکه ما در سال گذشته با شناسایی ۲٫۲ میلیون مودی جدید در اشخاص حقیقی زمینه وصول مالیات از کسانی که تاکنون مالیات نمی دادند فراهم کردیم و امسال یک و نیم میلیون اظهارنامه جدید دریافت کردیم و تا همین امروز در سال جاری نیز بالغ بر یک میلیون مودی جدید شناسایی کردیم که در سال آینده از آن ها اظهارنامه خواهیم گرفت.

وی مطرح کرد: نکته مهم تر آنکه ما در سال گذشته براساس آمار و اطلاعات سامانه های خود شناسایی کردیم، بالغ بر ۳۰۰ هزار شخص حقوقی و شرکت فعالیت اقتصادی داشته اما اظهارنامه نداده اند به همین دلیل ما طبق ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم برای آن ها، اظهارنامه برآوردی تولید کردیم. بالغ بر ۳ میلیون شخص حقیقی فعال در سال های گذشته به ویژه در ۳ سال گذشته شناسایی کردیم که اظهارنامه نداده و مالیات پرداخت نکرده اند که برای آن ها نیز بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان مالیات شناسایی کرده ایم و اکنون در آستانه ابلاغ و وصول هستیم.

منظور تاکید کرد: تلاش نظام مالیاتی این است که هرکسی فعالیت اقتصادی می کند به عنوان مودی در تور مالیات ما قرار بگیرد، نتیجه این اقدامات تحولی است که ما در رشد وصول مالیات تجربه کردیم و اعتقاد داریم در سال آینده نیز این ۷۰۰ همتی که برای ما سهمیه تعیین شده با شناسایی فرارهای مالیاتی وصول خواهیم کرد.

 

این خبر در حال تکمیل است……..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.