معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز پنجشنبه ۱۳ بهمن ماه در سفر استانی به خراسان جنوبی در دیدار با نخبگان، سرآمدان و کارآفرینان این استان، گفت: ایثارگران صدیقترین و بهترین مشاوران برای همه دستگاههای کشور هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از بنیاد شهید و امورایثارگران، دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این نشست مردم استان خراسان جنوبی را امتی متدین و متمدن توصیف کرد و گفت: مردم در این استان هم سابقه تمدنی دارند و هم نسبت به اهل بیت (ع) ایستادگی دارند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اهداف سفر استانی خود به خراسان جنوبی گفت: در همه استانها این نشست را با حضور سرآمدان و نخبگان و نمایندگان تشکلهای ایثارگر برگزار میکنیم، اولین هدف این است که از وضعیت استان و فضای جامعه ایثارگری از طریق برجستگان و افراد توانمند و مرجع اطلاع پیدا کنیم، وقتی با نمایندگان ایثارگران صحبت میکنیم جمع نظرات آنها را از نظر گفتمان فضای ایثار و شهادت دریافت میکنیم ضمن اینکه تکریم ایثارگران را در استان بررسی میکنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ایثارگران صدیقترین و بهترین مشاوران نه برای کشور بلکه برای همه دستگاههای کشور هستند، این عزیزان دلدادگان نظام و اسلام هستند و این را ثابت کردند، ایثارگران افرادی هستند که هزینه عملی پرداخت کردند برای همین دل داده هستند و این موضوع را ثابت کردند، ایثارگران از اقشار مختلف هستند و تنها مربوط به صنف و اقشار خاصی نیستند و دل آنها بیشتر از مسئولان برای نظام میسوزد و مشاوران صدیقی هستند، به ویژه نخبگان ایثارگر که صاحب علم هستند و کارآفرینهایی که سیاستهای آنها بر زندگی مرم اثر میگذارد، چهرههای فرهنگی که زیر پوست جامعه در حال رفت و آمد هستند و وقتی آثار منفی را مشاهده میکنند آن را متذکر میشوند و مشاوران خوبی هستند.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه نشست با نخبگان و سرآمدان ایثارگر باید با حضور مدیران استان در بخشهای تخصصی، بخشی و منطقهای برگزار شود، گفت: گفتوشنود باعث بیان نظرات و رسیدگی به آنها است، امروز سؤالی که مطرح میشود این است که آیا مفهوم ایثار و ایثارگری مربوط به گذشته است؟ یک زمانی جنگی بوده و تمام شده است یا ایثار ادامه دارد؟ به عنوان خادم ایثارگران و کسی که از خانواده ایثار و شهادت است و یک سال و نیم مسائل این حوزه را مشاهده کرده است باید اذعان کنم که ایثار ادامه دارد اما جبهه تغییر نکرده است.
وی خطاب به نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر، گفت: خدمت افسران عزیز جنگ و افراد باورمند رسیدهام تا بگویم که مأموریت شما ادامه دارد و جنگ در حوزه اقتصادی، علمی و فناوری و عرصههای فرهنگی به شدت ادامه دارد. همان طور که ایثارگران عزیز یک روز برای پیروزی انقلاب و مردم و دفاع از عرصه انقلاب در میدان بودند الان هم باید در همان میدان نبرد حاضر باشند، حضور در صحنه گاهی تبلور اجتماعی مثل راهپیمایی دارد و گاهی تبلور تخصصی اقتصادی دارد. آن عزیز ما که استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر، هنرمند، کارآفرین و نخبه علمی است باید امروز در عرصه باشد و میدانداری کند و به کمک نظام بیایند همانطور که در ابتدای جنگ، نیروهای مسلح با کمک مردم توانستند پیروز شوند.
معاون رئیس جمهور افزود: چه کسانی باید فاصله مردم و دستگاههای اجرایی را پُر کنند؟ کسی بهتر از نخبگان شاهد و ایثارگر نیست، امروز دولت برای اینکه بتواند به وظایف خود عمل کند و قدرت سیاسی خلق کند نیاز به قدرت اقتصادی و رشد ۸ درصدی اقتصادی دارد و این رشد ۸ درصدی اقتصادی یعنی چند برابر اشتغال ایجاد شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: کارآفرینهای بزرگ در عرصه ایثار و شهادت تجارب بزرگی دارند و باید بنگاه اقتصادی بزرگ و با توجه به ظرفیتهای محلی ایجاد شود و این اقدام با تقویت منابع مالی و حمایت استانداران امکانپذیر است اما مجوز دستگاه اجرایی و تسهیلات مالی کار را انجام میدهد؟ اقدام کننده کار مهم است. قدرت حاکمیت را مقام معظم رهبری قدرت در علم و دانش بیان فرمودند، اینکه توسعه اقتصادی باید دانشبنیان باشد به این معنی است که دانشمندان جلوتر از سایر افراد هستند.
دکتر قاضیزاده هاشمی گفت: تفاهمنامههایی منعقد شده و بستر و زیرساخت فراهم شده است و بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تسهیلگری تلاش میکند. باید کار را جدی گرفت و انگیزه داشت زیرا دشمنان به دنبال تزریق یأس و ناامیدی هستند و شما باید با تزریق امید و انگیزه کار را جلو ببرید. تجهیزات الان ما قابل مقایسه با زمان جنگ نیست و در آن زمان اراده مؤمنانه بود که کار را جلو میبرد و رزمندگان در جزیره مجنون سه روز غذا وآب برای خوردن و آشامیدن نداشتند اما ایستادگی میکردند و خط را خالی نمیکردند.
معاون رئیس جمهور گفت: اگر اراده محکم الهی باشد با توکل بر خدا مسیر سخت آسان و راه باز میشود. ظرفیت گسترده و عظیم در بخش اقتصادی و معدن در خراسان جنوبی وجود دارد و شما ظرفیت استان را بهتر میشناسید. در دوره جدید بنیاد، خدمت ایثارگران عرض کردم که انقلاب بیشتر به کمک نیاز دارد و عرصه کمک متفاوت است. شما افراد توانمند هستید که میدانداری میکنید و ما در بنیاد تلاش میکنیم این موضوع را نهادیهسازی و پشتیبانی کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در مورد تسهیلات حمایت ویژه شده است و ایثارگران در اولویت هستند اما این مقدمه است اصل ماجرا شما عزیزان هستید که باید این نهضت را در دست بگیرید و جلو ببرید. برای مقابله با آسیب اجتماعی انتظار داریم اقدام مؤثر انجام دهید و این نیاز به کار مردمی فراگیر دارد. این موضوع حکومتی نیست و کار مردمی و فراگیر است و باید در نظر داشت در این عرصه هر کسی خودش رسانه و جهادگر تبیین است.
دکتر قاضیزاده هاشمی در پایان گفت: همه ما باید بتوانیم با رفتار مجاهدانه و همراهی همه جانبه با دستگاهها با یک پیوند درست کار را جلو ببریم، امیدوارم تفاهمنامه صورت گرفته مقدمه توسعه حوزه دانشبنیان باشد و در سایر عرصهها مدیران کل برنامهریزی و از ظرفیت استان استفاده کنند. بزرگترین ظرفیت نیروی انسانی است و کشورهایی که تولید قدرت کردند به نیروهای نیروی انسانی توجه کردند و بدون استفاده از ظرفیت نیروی انسانی ممتاز نمیتوان انتظار داشت برنامهها به نتیجه برسد.
در این نشست تفاهمنامه مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر و پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی در زمینه همکاری و حمایت از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر و استارت آپها به امضا رسید. هدف از انعقاد این تفاهمنامه، ایجاد زمینه مناسب بروز خلاقیت و بستر رشد و پرورش ایدههای نو بر مبنای دانش در حوزههای فعالیت و مأموریت مرکز دانشپژوهان، بنیاد و پارک، شناسایی، ارزیابی، پذیرش، توسعه و حمایت از ایدهها، محصولات نوآورانه و فناورانه پژوهشگران، دانشجویان، فناوران، مخترعین و صاحبان کسب و کارهای نوآور در حوزههای فعالیت و مأموریت مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر و پارک علم و فناوری است.
نخبگان، نماینده تشکلها و کارآفرینان برتر شاهد و ایثارگر استان همدان نیز مشکلات و دغدغههای خودشان را در حوزههای مختلف مطرح کردند.