عملیات انفرادی فلسطینیان و بحران امنیتی رژیم صهیونیستی

0 38

دو عملیات اخیر مقاومت فلسطین بر ضد صهیونیستها در قدس در پاسخ به اقدام رژیم صهیونیستی در کشتار جوانان فلسطینی در جنین در کرانه باختری ، کابینه جدید افراطی و جنگ طلب رژیم صهیونیستی را به هم ریخت و امریکا به سرعت و با اعزام مسئولان بلند پایه خود به منطقه تلاش برای حفظ این رژیم را آغاز کرد.

این دو عملیات ضد صهیونیستی که دو جوان فلسطینی ۲۱و ۱۳ ساله مقدسی انجام دادند که ۸ کشته و ۱۰ زخمی بر جای گذاشت برای رژیم صهیونیستی از لحاظ تلفات ، زمان و مکان دردناک بود چرا که این عملیات بیشترین تلفات را در چند سال اخیر به دنبال داشت و زمانی انجام گرفت که کرانه باختری کاملا بسته بود و رژیم صهیونیستی در آماده باش کامل نظامی به سر می برد و این دو عملیات در شهر قدس صورت گرفت که رژیم صهیونیستی آن را پایتخت خود می خواند و شدیدترین ترتیبات امنیتی را  در آن به اجرگذاشته است.

اقدام امریکا در اعزام سریع ولیم برنز رئیس سی آی ای، سولیوان مشاور امنیت ملی و بلنکن وزیر خارجه خود به اسرائیل و دیدار آنها با مسئولان اسرائیلی و محمود عباس رئیس سلطه فلسطین و ساف نشان داد که واشنگتن تا چه حد نگران امنیت اسرائیل است و تنها زمانی دست به کار می شود که امنیت این رژیم به خطر بیفتد. مسئولان امریکایی اعلام کردند که واشنگتن تلاش دارد تا از سطح تنشبین فلسطینیان و اسرائیلیها  بکاهد اما بسیاری از تحلیلگران سیاسی اسرائیلی فاش کردند که وزیر خارجه امریکا برای فشار بر فلسطینیان آمده و از محمود عباس خواسته تا با تشکیل نیروی ویژه نظامی، گروه های مسلح مقاومت فلسطینی در شهرهای  جنین و نابلس را مهار کند. منابع فلسطینی اعلام کردند که ممکن است که امریکا چنین درخواستی از عباس کرده باشد اما دولت سازشکار فلسطنی نه توان انجام چنین درخواستی را دارد و نه می تواند چنین تصمیمی بگیرد.

شکی نیست که فلسطین به دلایل تحولات مختلف آبستن حوادث بزرگی است. به قدرت رسیدن حکومت راست افراطی در رژیم صهیونیستی که به رای دهندگان خود قول داده که حلقه کشتار، تخریب خانه های فلسطینیان و آواره سازی آنها را گسترش خواهد داد، علت اصلی نا امنی های اخیر است. در مقابل جامعه فلسطینی نیز نمی تواند در برابر این جنایات ساکت بماند و پس از ۷۵ سال از اشغال این سرزمین همچنان بر راهکار مقاومت تاکید دارد و حاضر به واگذاری سرزمین خود به مهاجران صهیونیست نیست. این شرایط  زمانی انجام می گیرد که غرب از اسرائیل به شدت حمایت می کند و امکانات مختلف جنگی را در اختیار آن قرار می دهد. رژیم صهیونیستی علیرغم اینکه قطعنامه های سازمان ملل را زیر پا می گذارد و کنوانسیون های ژنو و حقوق بشر دوستانه را نقض می کند که جامعه تحت اشغال فلسطینی را تنظیم می کند  و بر خلاف حقوق بین الملل بر ضد مردم فلسطین کیفرهای دستجمعی را به اجرا می گذارد اما به علت حمایت غرب به ویژه امریکا در محافل بین المللی احساس امنیت می کند و به عنوان یک رژیم فرا قانونی نمایان شده است.

سلطه فلسطینی به رهبری یاسر عرفات سی سال پیش قرارداد اسلو را در کمپ دیوید واشنگتن امضا کرد و قرار بود ظرف پنج سال رژیم صهیونیستی قطعنامه ۲۴۲ را به اجرا بگذارد و از کرانه باختری و نوار غزه عقب نشینی کند تا دولت فلسطینی در این بخش از سرزمین، دولت مستقل خود را اعلام کند اما رژیم صهیونیستی تا کنون حاضر به اجرای این توافق نیست و امریکا ضامن این توافق حاضر به فشار آوردن به اسرائیل نیست. این توافق تنها یک پنجم سرزمین فلسطین را به فلسطینیان می دهد اما رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش این حقوق ناچیز نبوده و و اکنون در کرانه باختری دهها شهرک صهیونیستی نشین بر پا کرده و ۶۰% سرزمین کرانه که معروف به منطقه سی است تلاش دارد تا آن را ضمیمه خود سازد. اجرا نکردن توافق اسلو  از سوی رژیم صهیونیستی و جنگ طلبی این رژیم ایجاب می کرد که محمود عباس رئیس کنونی فلسطینی از اسلو خارج شود ولی او تاکنون حاضر به گرفتن چنین تصمیمی نشد. اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به شهرهای جنین، نابلس، طوباس و دیگر شهرهای کرانه باختری و کشتار جوانان فلسطینی، دولت عباس را وادار کرد تا نخ باریک همکاریهای امنیتی با رژیم صهیونیستی منبعث از اسلو را نیز قطع کند و اعلام نماید در این شرایط تجاوز و کشتار مردم فلسطین او تنها در کنار ملت خود می تواند باشد.

بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که اگر بلنکن واقعا به دولت فلسطینی پیشنهاد تشکیل نیرو برای سرکوب مقاومت در جنین و نابلس را داده باشد،عباس به آن تن نخواهد داد و نمی تواند چنین درخواستی را اجرا کند. عباس در حال حاضر رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین است که هدف از تاسیس آن  در دهه شصت میلادی آزادسازی سرزمین فلسطین است. اینکه ساف بجای آزادسازی فلسطین به پذیرش کامل اشغال و نقش نگهبان اسرائیل درآید و به کشتار فرزندان مقاوم فلسطین  دست بزند تا حد زیادی از محالات است. مخالفان عباس می گویند درخواست بلنکن از عباس  معنایش تغییر ماهیت است که ساف قادر به انجام آن نیست. یکی از مسئولان ساف می گوید امریکا می خواهد بگوید مشکل اصلی حوادث کنونی امنیتی است و با تشکیل نیرو و سرکوب ممکن است این مشکل برطرف شود درحالیکه بحران کنونی سیاسی است و نه امنیتی و  عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به توافقها و زیاده خواهی این رژیم علت نا امنیهای اخیر است. این مسئول طرفدار عباس می گوید مگر می شود تصور کرد که ساف هم نماینده مردم فلسطین  و حامی آنهاست و هم نقش حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی را ایفا کند که سرزمین آنها را اشغال کرده و آنان را آواره ساخته و اکنون دست به کشتار فرزندان آنها دست زده است. این جمع نقیضین است که هرگز تحقق نخواهد یافت. موجودیت  فلسطینی با موجودیت این رژیم غاصب در تعارض است.

بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که تلاش امریکا برای کنترل بحران کنونی فلسطین بی نتیجه است و تا زمانیکه امریکا فکر می کند تنها با فشار آوردن بر طرف فلسطینی می تواند به این بحران امنیتی پایان دهد در اشتباه کامل است و اساسا امریکای حامی همه جانبه اسرائیل هیچگاه نتوانسته و نخواهد توانست نقش میانجی را ایفا کند. این تحلیلگران همچنین بر این باورند که عملیات اخیر اساسا شرایطی را به وجود آورده که هیچ کس قادر به تاثیر گذاری بر آن نیست. عملیات اخیر به صورت کاملا فردی بوده و هیچ سازمان سیاسی یا امنیتی  در برابر اقدامات فردی نمی تواند کاری از پیش ببرد. البته زمانیکه این عملیات را فردی تعریف می کنیم نباید فراموش کرد که این افراد استشهادی از جامعه ای بر خواسته اند که از اشغال رنجور شده و راهی جز دفاع از جامعه خود  نمی بینند. از اینرو می توان عملیات فردی را یک واکنش اجتماعی در جامعه فلسطین  قلمداد کرد که در چارچوبهای فردی به اجرا در می آید و رژیم صهیونیستی هیچگاه در برابر این نوع مقاومت دارای ریشه عمیق اجتماعی نمی تواند کاری از پیش ببرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.