روایت پاسداری؛ از تصمیم برای استخدام در ذوبآهن تا جانشینی سپاه/ انتقام حاج قاسم را از آمریکاییها میگیریم
خبرگزاری فارس اصفهان؛ «پاسدار برای من که افتخار فرزندی پاسدار را دارم واژه غریبهای نیست، سختیها و نبودنهای پدر در هنگام ماموریتها را از نزدیک درک کردهام.دلشورههایی که همیشه وقتی پدرم لباسهایش را میپوشید تا از خانه خارج شود راز مگویی بود که دلم نمیآمد آن را حتی برای مادرم بازگو کنم که میدانم او هم همین حس را داشت و در دل میگفتم نکند این آخرین خداحافظی بابا برای ماموریت باشد، پاسداری کف دست گرفتن جان برای جان دادن در راه جانان است و چه باکی است برای آنهایی که زخم جهاد رفیق طریقشان است در پاسداری انقلاب و جوانهایی که در راه انقلاب استوار و مقتدر لباس مقدس سپاه بر تن کردهاند تا حافظ دستاوردهای انقلاب باشند و خاری در چشم دشمن… تلفن را برمیدارم تا به مناسبت روز پاسدار قرار ملاقات را با جانشین جوان سپاه صاحبالزمان(عج) اصفهان هماهنگ کنم، ساعت ۱۳ روز چهارشنبه در دفترش وعده میکنیم، کمی بدقول میشوم و دیرتر به محل میرسم، تا مقدمات هماهنگی ورود در دژبانی فراهم شود من هم در ذهنم سوالاتم را که میخواهم از سردار بپرسم را مرور میکنم، از پلههای ساختمان فرماندهی بالا می روم و به دفتر فرماندهی سپاه میرسم. سردار جوان متواضعانه دم درب نشسته و منتظر ما است، بدون اینکه گلایهای از دیر آمدن بکند احوالپرسی گرمی میکند و وارد اتاقش میشوم و بعد از خوش و بش گفتوگوی من با سردار مرتضی عمومهدی جانشین سپاه صاحبالزمان(عج) استان اصفهان آغاز میشود.»
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) اصفهان، فرمانده سپاه شهرستان کاشان، معاون هماهنگ کننده و جانشین سپاه صاحبالزمان(عج) استان اصفهان از جمله سوابق سردار عمومهدی است.
آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی خبرنگاران فارس با سردار مرتضی عمومهدی جانشین سپاه صاحبالزمان(عج) استان اصفهان است.
فارس: آشنایی شما با مجموعه سپاه پاسداران از کجا آغاز شد و چه شد که تصمیم گرفتید در این عرصه مشغول به کار شوید؟
عمومهدی: فعالیتم را با بسیج آغاز کردم و در ادامه وارد سپاه شدم؛ در خیابان زینبیه زندگی میکردیم و از بچگی که در محله بازی میکردم، حدوداً ۱۰ ساله بودم که فعالان فرهنگی مسجدالمهدی با برنامههای ورزشی مرا جذب و در ادامه کلاسهای مختلفی برگزار کردند؛ پس از این مقطع بود که به بسیج علاقهمند شدم به همین واسطه در برنامههای مختلف شرکت میکردم و در ادامه فرمانده پایگاه بسیج شدم.
دوران دانشجوییام را در رشته برق و الکترونیک سپری کردم و قرار بود بعد از سربازی در ذوبآهن مشغول به کار شوم.
** میخواهم به صنعت بازگردم
پس از اتمام درسم برای سربازی به سپاه صاحبالزمان(عج) آمدم و اواخر دوران سربازیام بود که یکی از پاسداران پیشنهاد فعالیت در سپاه را به من داد و پاسخ دادم به شغل نظامی علاقهای ندارم و میخواهم به صنعت برگردم که در جواب گفت سپاه مجموعهای صرفاً نظامی نیست بلکه مجموعهای است که از نظام، انقلاب و اسلام پاسداری و دفاع میکند و میتوان در این مجموعه کار فرهنگی، اجتماعی و فنی انجام داد و با این صحبت به فکر فرو رفتم و شروع به تحقیق و بررسی کردم.
دفترچهای داشتم که در آن نکات را مینوشتم و امتیاز میدادم و در نهایت جمعبندی این شد که به سپاه بیایم؛ در زمان سربازیام جذب و استخدام نیروی رسمی انجام میشد و بعد از مراحل گزینش به پادگان شهید حبیباللهی اهواز اعزام و پس از طی کردن دوران آموزشی وارد این حوزه شدم.
برکت حقوق سپاه زیاد است
فارس: در صحبتهایتان به این نکته اشاره کردید که قرار بود در مجموعه ذوبآهن مشغول به کار شوید؛ از نرفتن به آنجا پشیمان نشدید؟
عمومهدی: در زمان شروع کار برخی از همکلاسیهای دانشگاهیام از من میپرسیدند که در سپاه راضی هستی و من هم پاسخ میدادم خیلی راضیام و از اینکه در مکانی بانشاط حضور دارم، به مردم خدمت میکنم و با آنها در ارتباطم خوشحالم و در ادامه وقتی از حقوق میپرسیدند میگفتند ضرر کردی و ما چندین برابر حقوق داریم اما میگفتم مشکلی نیست و برکت حقوق سپاه زیاد است.
فارس: با توجه به رشته تحصیلیتان در زمان ورودتان به مجموعه سپاه در کدام بخش مشغول به کار شدید؟
عمومهدی: با توجه به علاقهام به بسیج در ابتدا به یکی از حوزههای مقاومت بسیج رفتم اما با توجه به تخصصی که داشتم کارهای کامپیوتری انجام میدادم و بنا به پیشنهاد دوستان در قسمت آمار و برنامهریزی معاونت نیرو مشغول شدم و حدود ۱۰ سال ابتدای خدمتم را در بخش نیروی انسانی سپاه منطقه قدیم بودم؛ نیروی انسانی بخشی بود که در آن بهطور مرتب مراجعات مردمی، رزمندهها، خانواده شهدا و بسیجیان رقم میخورد و یکی از مسؤولان به نام آقای صالحی به ما میگفت افتخار کنید که در این بخش خدمت میکنید چون وظیفه و مسؤولیتتان کار راه انداختن از افرادی است که بهترین خلایق عالم هستند، رزمندهها و بسیجیان افرادی هستند که نمونه ندارند.
فارس: در ادامه در کدام بخشها فعالیت داشتید؟
عمومهدی: بعد از نیروی انسانی حدود ۲ سال مسؤول سازمان بسیج کارگری استان بودم که دوران پرخاطره و جذابی بود؛ در این دوره در کارخانهها و صنایع حضور داشتیم و با کارگران در ارتباط بودیم و برنامههای مختلفی را برای کارگران بسیجی برنامهریزی میکردیم.
**مطالبهگری از مسؤولان از اصول پاسداری است
پس از بسیج کارگری وارد مجموعه نواحی مقاومت بسیج شدم و در ناحیه مقاومت بسیج شاهینشهر، امام رضا(ع) و کاشان حضور داشتم و این ۷ سال پرخاطرهترین، جذابترین و شیرینترین دوران خدمتم بود زیرا در این بخش بهطور مستقیم با مردم در ارتباط بودیم؛ در مواقع سختی و بحران فرمانده و مسؤولان ناحیه باید در کنار مردم باشند و به یاد دارم در موضوعات مختلف همراه مردم بودن لذت فراوانی داشت همچنین مطالبهگری از مسؤولان برای رسیدگی به کارهای مردم از اصول پاسداری است که جذابیت فراوانی داشت؛ پس از کاشان نیز به سپاه استان آمدم و در مسؤولیت فعلی قرار دارم.
فارس: در صحبتهایتان اشاره کردید که ۷ سال حضورتان در نواحی مقاومت بسیج پرخاطرهترین، جذابترین و شیرینترین دوران خدمتتان بوده است؛ یکی از این خاطرات را برای ما و مخاطبانمان بگویید.
عمومهدی: در دوران مسؤولیت در کاشان چند شب بود که خواب کمی داشتم و یک روز برنامهریزی کردم که زودتر به خانه بروم و استراحت کنم؛ در نمازخانه ناحیه بودم که ۲ نفر از بچههای بسیج آمدند و گفتند نیم ساعت با شما کار داریم و راحت به آنها گفتم چند شب است که درست نخوابیدم و امروز نیت کردهام زود به خانه بروم و استراحت کنم و یک روز دیگر بیایید.
آن روز هوا ابری بود و وقتی آماده شدم که به خانه بروم حدود ۲۰ دقیقه تگرگ و باران شدیدی بارید و کف ناحیه حدود ۲۰ سانتیمتر آب جمع شد؛ بلافاصله به نیروها زنگ زدم و آمادهباش اعلام کردم، در ادامه بچهها را تیمبندی کردیم تا به سطح شهر بروند و قبل از حضور مسؤولان دست به کار شدیم.
**خوب خوابیدی؟
یکی یکی به گروهها سر میزدیم و ساعت حدود ۲ نیمه شب بود و یکی از بچهها زنگ زد و گفت در یکی از محلات نیاز به کفکش داریم، همان موقع مسؤول آتشنشانی کنارم بود و به او گفتم و قرار شد آنها را به محله ببریم و وقتی رسیدیم همان ۲ بسیجی مرا دیدند و با خنده گفتند حالا خوب خوابیدی؟
یکی از تلخترین و پرتجربهترین دورانها نیز کرونا بود که حدود ۲ ماه آن شرایط را در کاشان بودم؛ شهرستان کاشان جزو ۳ شهر اولی بود که کرونا به آن وارد شد و در کنار بچههای بسیج و سپاه کمک کردن به مردم دوران شیرینی بود.
فارس: پس از حدود ۲ دهه پوشیدن لباس سبز پاسداری، آن را چگونه تعریف میکنید؟
عمومهدی: میتوان گفت پاسداری از دین خدا لیاقت میخواهد و باید از خدا بخواهیم که این لیاقت را به ما بدهد، البته که همه انسانها، خصوصا مسلمانان و بهویژه شیعیان باید از خدا بخواهند پاسدار ارزشها و آرمان شهدا باشند و در این مسیر چه بسا ما که لباس سپاه را به تن داریم نتوانیم آنگونه که شایسته است از دین خدا پاسداری کنیم و افرادی خارج از این مجموعه با تمام وجود از دین خدا پاسداری میکنند؛ بزرگترین پاسدار عالم حضرت سیدالشهدا(ع) هستند که تمام وجود خود را وقف اسلام کردند و از خود، خانواده و آشنایان گذشتند تا دین خدا را حفظ کنند.
سپاه دارای ۲ روی «اشداء علیالکفار» و «رحما بینهم» است و در راستای ویژگی اول آیهای که بر قلب پاسداران نصب میشود «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ…» را بهعنوان الگوی خود قرار دادیم تا با تمام قوا و تجهیزات در برابر دشمن آماده باشیم، ویژگی دوم نیز شامل تمام مردم میشود؛ ما خودمان را جزو مردم میدانیم و در این باره رهبر انقلاب فرمودند بسیج از مردم، با مردم و برای مردم است و این موضوع راهبردی اساسی است.
خدمت به مردم جزو اصول و مرام پاسداری است و در این راستا در بسیاری از جلساتی که با مسؤولان داریم بنایمان این است که خواسته مردم را مطالبه و از آن دفاع کنیم؛ وقتی مردم متوجه میشوند قرار است در جلسات مختلف استان شرکت کنیم با ما تماس میگیرند و مشکلاتشان را بیان میکنند و این موضوع برای ما افتخار و لذت است.
در راستای خدمت به مردم، یکی از مجموعههای سپاه پاسداران بسیج سازندگی است که ظرفیتهای مردمی را برای خدمت به مردم استفاده میکند و در این راستا در حال حاضر پاسداران در مناطق مختلف زلزلهزده در حال خدمترسانی هستند و در موضوع بارشهای اخیر نیز نیروهای بسیج و سپاه اصفهان در مناطق برفی استان خودمان و دیگر استانها در حال کمک به مردم هستند تا مشکلات رفع شوند و این موضوع افتخاری است که خداوند نصیب ما کرده است.
یکی از مصادیق «اشداء علیالکفار» سپاه پاسداران نیز مبارزه با داعش است؛ آمریکاییها در سال ۲۰۰۵ داعش را خلق کردند و از همان زمان با سیاهنمایی از اسلام هدفشان ریشهکن کردن اصل اسلام بود و در ادامه جنایات عظیمی را رقم زدند؛ در دنیا هر شخصی جنایتی انجام میدهد آن را مخفی میکند اما داعش از جنایات خود عکس و فیلم میگرفت و آن را منتشر میکرد زیرا بهدنبال اسلامهراسی بود تا از گرایش مردم به سمت اسلام جلوگیری کنند و در میان این جنایات بود که رهبر انقلاب به این تشخیص رسیدند که اگر میخواهیم دین خدا را حفظ کنیم باید جلوی داعش را بگیریم و در کنار این هدف دیگر موارد نیز مطرح بود.
اولین شخصی که به فرمان رهبر انقلاب لبیک گفت حاج قاسم بود و در کنار ایشان افرادی مانند شهید همدانی با تشکیل بسیج مردمی پای کار آمدند و ریشه داعشی که تا بن دندان مسلح بود را نابود کردند و وقتی آمریکاییها در این مسیر به اهداف خود نرسیدند حاج قاسم و ابومهدی را به شهادت رساندند، البته ما دست از سر آنها بر نمیداریم و حرارت قلبمان بعد از شهادت حاج قاسم چندین برابر شده و انتقام خود را از آنها خواهیم گرفت.
فارس: مدتی قبل اعلام شد که پارلمان اروپا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تروریست معرفی کرده است؛ این اقدام خباثتآلود تأثیری در ماموریتهای سپاه دارد؟
عمومهدی: دشمنان تروریست خواندن سپاه را مطرح کردند اما در ادامه متوجه شدند به نفع منافع خودشان نیست زیرا امکان مقابله به مثل وجود دارد و اولین ضربه به خودشان وارد میشود ولی سپاه پاسداران بیدی نیست که به این بادها بلرزد، آنها کاری برای ما نمیکردند که با تحریم مانع از آن شوند بلکه برعکس، با سختتر شدن شرایط استعدادها شکوفاتر و انرژیها بیشتر شده است و نگران این موضوع نیستیم.
فارس: بهعنوان شخصی که از نزدیک در جریان بسیاری از اقدامات و پیشرفتها هستید، اگر بخواهید مهمترین دستاوردها و پیشرفتهای قابل ذکر در سپاه پاسداران را بفرمایید به کدام موارد اشاره میکنید؟
عمومهدی: اصلیترین و مهمترین ثمره سپاه پاسداران تربیت نیروی جوان انقلابی است زیرا جوانان اصلیترین سرمایه کشور هستند؛ در بعد تجهیزات نیز در دوران دفاع مقدس با توجه به کمبودها و تحریمها نیازمند سرمایهگذاری بودیم تا برخی اقدامات از جمله ساخت تجهیزات مورد نیاز را خودمان انجام دهیم؛ همه شنیدهایم که در دوران دفاع مقدس مجبور به خرید سیم خاردار بودیم اما بهدلیل تحریم امکان خرید آن را نداشتیم و نیازمند کشوری ثالث بودیم، بعد از دفاع مقدس پاسداران به فکر خودکفایی و تولید تجهیزات افتادند و در این راستا در زمینههایی مانند موشک اقدامات خوبی صورت گرفت و امروز تعداد زیادی از موشکهایی داریم که با برد بسیار بلند و نقطهزن فعالیت میکنند و یا پهپادها و ریزپرندههایی داریم که وقتی از آنها رونمایی شد دشمن آن را باور نمیکرد، اما میدانیم تجهیزات مورد نیازمان را داریم و در حد نیاز از آنها استفاده نیز شده است.
از دیگر دستاوردهای سپاه پاسداران زیردریاییها و قایقهای تندروی حافظ آبهای کشور را داریم؛ بهطور خلاصه شاید هزاران نوع تجهیزات با پژوهشهای پاسداران آماده و همین موارد باعث قدرت بازدارندگی کشور شده است؛ ایران قوی است اما این قوی بودن کامل نیست و رهبر انقلاب نیز در این باره در جمع پاسداران بیان کردند از شما راضی هستم اما قانع نیستم.
فارس: و بهعنوان سؤال آخر؛ در زندگی شخصی و کاریتان کدامیک از شهدا را بهعنوان الگوی خود قرار دادهاید؟
عمومهدی: شهدا چراغ راه ما پاسداران هستند و پوشیدن لباس آنها افتخار است که باید از خدا بخواهیم بتوانیم مسیر آنها را ادامه دهیم و عاقبتمان با شهادت ختم بخیر شود.
شهدای دفاع مقدس، امنیت و مدافع حرم استان جزو شهدای شاخص کشور و الگو هستند و هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فردی داشتند که دنبالیم آنها را بیاموزیم و طبق آن عمل کنیم اما اگر بخواهم بهطور مصداقی بگویم در میان شهدای دفاع مقدس شهید کاظمی الگویی کامل است که میتوانیم از ایشان استفاده کنیم و در شهدای مدافع حرم نیز شهید داییتقی را الگو قرار دادم زیرا فرمانده پایگاه ما و انسانی متواضع، کارکن و بیادعا بود.