به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از الجزیره، کمبود کالاهای اساسی و افزایش سرسام آور قیمتها مردم مصر را به ستوه آورده است.
نرخ تورم سالانه مصر در ژانویه گذشته ۲۶.۵ درصد در مقایسه با ۸ درصد در ماه مشابه سال قبل بوده است. همچنین بر اساس اعلام سازمان مرکزی آمار مصر، این نرخ نسبت به دسامبر گذشته( آذرماه) ۹۱ ۴.۹ درصد افزایش داشته است.
بر اساس بیانیه رسمی سازمان مرکزی آمار مصر، قیمت غلات و نان ۶.۶ درصد، گوشت و مرغ ۲۰.۶ درصد، ماهی و غذاهای دریایی ۹.۴ درصد، لبنیات، پنیر و تخم مرغ ۱۰.۳ درصد، روغن و چربی ها ۷.۸ درصد، میوه ها ۳.۸ درصد و قهوه، چای و کاکائو ۱۰.۹ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
مصطفی عبدالسلام، کارشناس اقتصادی در مصر در گفتوگو با الجزیره با بیان اینکه خانوادهها در مصر در آستانه ماه مبارک رمضان با افزایش واقعی قیمتها روبرو شدهاند، گفت: این روزها به دلیل نزدیک شدن به ماه رمضان تقاضا برای مواد غذایی بیشتر شده با وجود اینکه برخی کالاها مثل برنج در بازار خیلی کم شده شده است.
وی با بیان اینکه تقاضا برای برخی کالاها نظیر تخم مرغ و پنیر هم به دلیل گرانی آن کم شده است، گفت که مردم به فراخوانها برای تحریم برخی کالاها به دلیل افزایش افسار گسیخته قیمتهایشان پاسخ دادهاند.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه شرایط بد مالی خانواده مصری منجر به انصراف آن از خرید کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان مانند خرما می شود، گفت: دولت مصر باید با افزایش عرضه برای کاهش قیمتها تلاش کند.
در همین زمینه، ابراهیم الطاهر، پژوهشگر اقتصادی در مصاحبه با الجزیره معتقد است که با توجه به تورمی که مصر شاهد آن است، قیمتهای افزایش یافته کاهش نخواهد یافت و بنابراین صحبت از کاهش قیمتها قبل از ماه رمضان امسال فقط مصرف داخلی دارد.
وی افزود: خانوادهها با افزایش بیشتر قیمت نیز مواجه خواهند شد، زیرا در ماه رمضان معمولا تقاضا افزایش مییابد.
الطاهر تاکید کرد که همه دستگاههای اجرایی و نظارتی مصر باید به مسئولیت خود عمل کرده و مردم را در چنگ دلالان، محتکران و گران که از شرایط دشوار اقتصادی سوء استفاده میکنند، رها نکنند.