۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب کردستان تخصیص یافته است

0 12
۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب کردستان تخصیص یافته است

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، آرش آریانژاد شامگاه امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان کردستان در سنندج، با اشاره به توجه ویژه وزارت نیرو به منابع آب استان و تخصیص اعتبارات بی‌سابقه به این حوزه، اظهار کرد: امید است اعتبارات حوزه آب استان ۱۰۰ درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری پروژه‌های خوبی در حوزه آب اجرایی شده است اضافه کرد: امید است سال آینده سد چراغ ویس سقز، سد سیازاخ دیواندره، سد امیرآباد کامیاران، ایستگاه بوئینگ بانه و ۶ هزار هکتار از اراضی پایین دست سد گاران به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه ۲۲ سال از عملیات احداث سد سیازاخ دیواندره می گذرد افزود: امسال در سفر وزیر نیرو به استان و عنایت ویژه هیات دولت و رئیس جمهور در سفر به استان اعتبار ویژه ای به این پروژه اختصاص یافت امید است سال آینده این پروژه ناتمام پس از ۲۲ سال به بهره‌برداری برسد.

آریانژاد تاکید کرد: وزیر نیرو قول مساعد داده که مطالبات مردم این شهرستان در ۶ هزار هکتار پایاب سد سیازاخ محقق شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، مطالبات حوزه صنعت از سد سیازاخ با جدیت دنبال خواهد شد.

وی آبرسانی به شهرستان بانه و رفع مشکل کم آبی این شهرستان و تخصیص اعتبارات به این حوزه را از اقدامات مهم در سال جاری عنوان کرد و گفت: هم اکنون  تصفیه خانه شماره (۲) بانه در حال تکمیل است.

وی از اجرای ایستگاه پمپاژ بوئینگ سال آینده در شهرستان بانه خبر داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان به انتقال آب سد آزاد به شهر سنندج و جایگزین شدن سد قشلاق اشاره کرد و افزود: تامین آب شهر سنندج از طریق سد آزاد به عنوان منبع اصلی پدافند عیرعامل محسوب می‌شود.

به گفته آریانژاد، در شهرستان مریوان نیز پنج طرح در حوزه آب اجرایی شده است امید است ۶ هزار هکتار از اراضی آب گاران بتوان سیراب کرد.

وی حجم برگشتی به آبخوان را در سال جاری ۱۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۵۰ هزار متر مکعب در دشت‌های ممنوعه دهگلان برای هزینه حوزه صنعت و صنایع وابسته کشاورزی ابلاغ شده است.

آریانژاد یادآور شد: در سال جاری بمنظور تثبیت چرخه اشتغال پایدار این میزان به ۶۷ هزار مترمکعب ارتقا یافته است.

وی حوزه شرقی را مهم‌ترین حوزه صنعت و اشتغال دانست و گفت: در دشت‌های ممنوعه امکان بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی و سطحی بمنظور تامین آب مورد نیاز بخش صنعت، خدمات و کشاورزی وجود ندارد.

 تاکنون ۲۶۹ میلی‌متر بارندگی در کردستان ثبت شده است

معاون آب منطقه‌ای استان کردستان نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال آبی امسال تاکنون ۲۶۹ میلی متر بارندگی در استان به ثبت رسیده است.

مومن‌پور اظهار کرد: از این ۲۶۹ میلی متر بارندگی استان بیشترین حجم بارندگی امسال با ۵۱۹ میلی متر مربوط به شهرستان مریوان و کمترین میزان بارندگی با ۱۵۱ میلی متر مربوط به قروه بوده است.

وی افزود: بیشترین افت بارندگی نسبت به سال گذشته مربوط به شهرستان سقز و سنندج بوده است.

به گفته مومن‌پور، میزان بارندگی استان در سال جاری تاکنون پنج درصد افت داشته است.

وی از مجموع ۱۸ سد استان ذخیره حجم آب استان را ۲،۷ میلیارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: با احتساب سه سد استان ۱،۵ میلیون مترمکعب آب در استان ذخیره شده است.

به گفته معاون آب منطقه‌ای استان کردستان هفت درصد سدهای استان ذخیره آبی دارند.

مومن‌پور اضافه کرد: از ابتدای سال آبی امسال ۲۵ میلیون مترمکعب تغییرات کسری آب ثبت شده است.

وی اظهار کرد: بارش‌های استان در فروردین امسال بیش از میزان نرمال پیش‌بینی شده است.

به گفته وی، آبنمود دشت‌های دهگلان، بیجار، زریوار، دشت امیرآباد،  قزلچه سو متاثر از جبهه‌های بارشی هستند.

مومن‌پور یادآور شد: سد قشلاق با ۲۱۵ میلیون مترمکعب یکی از اصلی‌ترین منبع تامین آب استان است.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب ۱۹ روستای استان وارد قشلاق می شود تصریح کرد: فاضلاب ۶ روستا در سنندج به صورت مستقیم وارو قشلاق می شود در این راستا ساماندهی فاضلاب این روستاها ضروری است.

مومن‌پور با اشاره به اینکه سد چراغ ویس و سد شهید کاظمی آب شرب شهر سقز را تامین می‌کند، یادآور شد: تعداد ۲۰ روستا در بالای حوضه آبریز سد چراغ ویس و تعداد ۲۷۳ روستا در بالای سد شهید کاظمی قرار دارد.

وی همچنین  با بیان اینکه سد عباس آباد تأمین کننده آب شرب بانه است افزود: تعداد هفت روستا در بالای حوضه آبریز سد عباس آباد بانه قرار دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.