
اسماعیل حسینزهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، با تاکید بر ضرورت تکمیل کریدورهای ترانزیتی کشور، گفت: با توجه به اینکه آینده اقتصاد کشور وابسته به توسعه راههای اصلی و ترانزیتی کشور است باید تمام اهتمام خود را برای توسعه و تکمیل آنها به کار بگیریم.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور ترانزیتی چابهار – میلک عنوان کرد: این کریدور بندر شهید بهشتی را به ملیک و سپس خراسان جنوبی متصل میکند و از این طریق میتوانیم به کشورهای آسیای میانه، هندوستان، پاکستان و افغانستان متصل شویم. اما با وجود مزایای زیادی که برای کشور به همراه دارد، تاکنون تکمیل نشده است!
وی افزود: در کنار این کریدور جادهای، احداث خط راه آهن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که خوشبختانه پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد، هر چند که بهتر بود ابتدا جادهها احداث و سپس راه آهن تکمیل می شد چرا که بار ترافیکی عموماً در جادهها بوده و هم اکنون ۸حدود درصد حمل بار کشور از طریق خطوط ریلی انجام میشود.
حسین زهی اضافه کرد: دولت برای تکمیل کریدور چابهار -میلک در لایحه بودجه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد کرده بود که با همکاری نمایندگان مجلس این رقم به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد در حالی که پیمانکاران این پروژه حدود هزار میلیارد طلب دارند، از طرفی روند تخصیص اعتبارات نیز کُند بوده و همین امر موجب تاخیر و طولانی تر شدن روند احداث پروژه میشود. با تزریق بودجه قطره چکانی تکمیل این کریدور سالها زمان میبرد.
نماینده مردم خاش، میرجاوه و بخش های نصرت آباد و کورین در مجلس با اشاره به حجم بار خروجی از بندر چابهار و ترافیک بالای تردد کامیونها در محورهای منتهی به بندر شهید بهشتی اضافه کرد : کامیون های ترانزیتی کشور افغانستان نیز از بندر چابهار و از مسیر جادهای سیستان و بلوچستان عبور میکند، لذا با توجه به ترافیک بالا و دو طرفه بودن جادهها، احتمال بروز تصادفات جادهای به شدت افزایش پیدا کرده است. هفته گذشته در سانحه رانندگی در همین محور ۱۲ نفر از هموطنانمان جانشان را از دست دادند که به خانواده آنها عرض تسلیت دارم.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: دولت سالانه غرامت سنگینی بابت تصادفات در جادهاه پرداخت میکند که با تکمیل کریدورها و تعریض جاده ها این غرامت ها به شکل چشمگیری کاهش پیدا میکند. در کنار بودجه دولتی ما میتوانیم از ظرفیت کشورهای دیگر نیز بهرهمند شویم . کشورهای عضو گروه بریکس و اکو علاقه زیادی به استفاده از خطوط ترانزیتی کشورمان دارند لذا باید از این ظرفیتهای به نحو مطلوبی استفاده کنیم./
پایان پیام